- 8 Mayıs 2013
- 11.896
- 25.514
- 798
Yok fırınımda düşük derec e yok benim yaaFırında mı mayaladın peki.
İşte ben hep aksini düşünüyorum ya hiç bişey yemezse bu sefer daha seçici olacak 8. Aydan sonra püre mi yiyecek gibiY yakamozeinstein_Bayankus_
Kızlar ben de başta sizin gibi düşünüyordum blw+klasik diye. Yanı bebek doyacak mi blw ile diye endişelerim vardi. Sonra düşündüm ki 180 gün anne sütü ile doyan bebeğe ne oluyor da 181. gün doymamaya başlasın. Bebeğin liderliğine bırakmak iyi olacak diye düşünüyorum beslenme konusunu. Çünkü zaten o aylardaki bebekler beslenmeye hevesli oluyorlarmış. Zaten klasik yöntemde de 6-8 ay arası geçiş dönemi. Geç kalınmıyor yani. Tadimlar da 6-8 ay arası bitmiş oluyor. Hatta 45 gün yalnızca. 7.5 aylık olunca öğünlere başlıyoruz. Düşünüyorum 7.5 aylık bebe pankeki peyniri ile kahvaltı yapıyor. Çıldırıyorum:)))
Ayrıca anne sütü ile ek gıdaya geçmeden 8. aya kadar devam edilebilir diyor doktorlar. Bana kalsa ben bir yasına kadar ek gıda vermem ama bu çevre baskısı ile 6. ayı bile bulmak bile ciddi sabir istiyor.
Bir de mesela 6-8 ayda ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli diyor. Bebek ek gıdaya ağırlık verirse sütte azalma olabilir.
Instagramda draliseckin in bir kaç gönderisi var. Çok güzel özetlemiş ek gıda olayını.
Sem yazınca merak ettim fırına baktım :) 50 derece den başlıyor ısınma fonksiyonu yokmu orda çalıtırıp kapatsanYok fırınımda düşük derec e yok benim yaaHavlulara sardım koydum fırına öyle ısı kaybı olmasın diye.
40 derece civarı mayalanıyor yoğurt bilemedim ki çok sıcak olur sankiSem yazınca merak ettim fırına baktım :) 50 derece den başlıyor ısınma fonksiyonu yokmu orda çalıtırıp kapatsan
Emin ol iştahsız olsa kĺasikte de zorlanacaksinİşte ben hep aksini düşünüyorum ya hiç bişey yemezse bu sefer daha seçici olacak 8. Aydan sonra püre mi yiyecek gibi
Yemeyen çocuk zor bir tane büyütüyorumİşte ben hep aksini düşünüyorum ya hiç bişey yemezse bu sefer daha seçici olacak 8. Aydan sonra püre mi yiyecek gibi
Ben 50 de çalıştırıp biraz kapatıcam vd 3.5 saat kapağını açmayacağım bende yarın süt istiyim bakalım denemek için40 derece civarı mayalanıyor yoğurt bilemedim ki çok sıcak olur sanki
İşte siz tecrübeli annelerin fikirleri tecrübeleri de önemli benim için.Yemeyen çocuk zor bir tane büyütüyorumzorlama yok klasik tede blwdede ters tepiyor
40 kişi az bence evet hi hi :)))))
konu çalışırken önemli yerlerin altını çizdim, anlayana kadar birkaç kez okudum, bazı önemli şeyleri aklımda kalması için hikayeleştirerek çalıştım.soru çözerken hemen hikaye aklıma geliyordu. soru çözerken bilmediğim birşey olunca hemen konuya tekrar döndüm o kısmı öğrendim onların da altını çizdim. ve kısa aralıklarla tekrar etmek lazım soru çözerekiste o "konu calistim"i nasil yaptin canim:)
her konunun onemli yerlerinin altini cizip ezber mi yaptin mesela?
Her bebek farklı gerçekten ikinci kızımla ilk kızımın bebekliği arasında çok farklar var iki kardeşler bakarsan :) büyük kızımda blw filan yoktu ver eline yesin vardıİşte siz tecrübeli annelerin fikirleri tecrübeleri de önemli benim için.
Evet ne kadar kararlı olursak olalım son noktayı onlar koyuyor zaten.Her bebek farklı gerçekten ikinci kızımla ilk kızımın bebekliği arasında çok farklar var iki kardeşler bakarsan :) büyük kızımda blw filan yoktu ver eline yesin vardıama iştahsız olunca hangi türlü beslediğinin pek önemi kalmıyor bu birazda bebeğin huyuna suyuna annenin tahammülüne yaşadığı hayata bağlı benim için beni ve bebeğimi mutlu eden yöntem doğru yöntemdir
Ben fırını çalıştırmıyorum. Mayalayınca ağzı açık fırın tepsisine kavanızları koyup fırına koyuyorum.Fırının kapağını 4-5 saat, gece geç mayaladıysam sabaha kadar açmıyorum. Sonra fırından çıkartıp kapaklarını kapatıp buzdolabına koyuyurum. Şu anda manda+inek sütüyle mayaladığım için kalıp gibi çok güzel oluyor, ama bebek için sadece inek sütü kullanacağım için muhtemelen daha sulu olur.40 derece civarı mayalanıyor yoğurt bilemedim ki çok sıcak olur sanki
Cnm ben fırını ısıtmadan koyuyorım önemli olan ısısını kaybetmemesi mayaladıgım kabın agzını açık bırakıyorum sulanmasın diye fırına koyuyorum fırının kapağını kapatıyorum 5 6 saat sonra acıp sogunca dolba koyuyorum agzı acık halde bir gün yogurda dokunmoyrm ertesi gün taş gibi olyr 4 senedr her hafta böyle yaprm gayet güzel oluyor birde demir kaşıkla alırsn yogurt sulanayr biraz karoşık oldu amaYok fırınımda düşük derec e yok benim yaaHavlulara sardım koydum fırına öyle ısı kaybı olmasın diye.
Çok sıcak olursa ekir ama arkadaşlar da yazmışlar açmaya gerek yokmuş zaten. O şekilde dene sen de.Ben 50 de çalıştırıp biraz kapatıcam vd 3.5 saat kapağını açmayacağım bende yarın süt istiyim bakalım denemek için
Aynen ya bu da çıksa hayırlısı ile:)))))
yapsam da bitse gitse. stres basiyor kalabaligi dusununce:)))
Ben fırını çalıştırmıyorum. Mayalayınca ağzı açık fırın tepsisine kavanızları koyup fırına koyuyorum.Fırının kapağını 4-5 saat, gece geç mayaladıysam sabaha kadar açmıyorum. Sonra fırından çıkartıp kapaklarını kapatıp buzdolabına koyuyurum. Şu anda manda+inek sütüyle mayaladığım için kalıp gibi çok güzel oluyor, ama bebek için sadece inek sütü kullanacağım için muhtemelen daha sulu olur.
Çok sağ olun kızlar ben de şimdi öyle yaptım gece emzirmeye kalkınca alırım o zaman firindan. Ilk defa böyle denedim inşallah tutar.Cnm ben fırını ısıtmadan koyuyorım önemli olan ısısını kaybetmemesi mayaladıgım kabın agzını açık bırakıyorum sulanmasın diye fırına koyuyorum fırının kapağını kapatıyorum 5 6 saat sonra acıp sogunca dolba koyuyorum agzı acık halde bir gün yogurda dokunmoyrm ertesi gün taş gibi olyr 4 senedr her hafta böyle yaprm gayet güzel oluyor birde demir kaşıkla alırsn yogurt sulanayr biraz karoşık oldu ama
Tutar ins cnmÇok sıcak olursa ekir ama arkadaşlar da yazmışlar açmaya gerek yokmuş zaten. O şekilde dene sen de.
Aynen ya bu da çıksa hayırlısı ile
Çok sağ olun kızlar ben de şimdi öyle yaptım gece emzirmeye kalkınca alırım o zaman firindan. Ilk defa böyle denedim inşallah tutar.
Neden mamaya başladınız canım? Kilo alımı azaldı diye mi? Bizim de öyle bir durumumuz varDoktorlar yönlendirme yapıyor aslında ben klasik yöntemle başlayacağım biraz zaman geçince eline bişeyler veririm 6.ay dolunca başlarım diyordum ama bu ay mamayada başladık bu kontrol de sorucam doktora
Bizimki de eskisi gibi doymuyor, kilo alımı da yavaşladı, 6 ay anne sütü için direniyorum gercekten ama sofrada ne yesek hevesleniyor ağzına götürmek icin mücadele veriyor çoğu zaman eline bir dilim ekmek veriyoruz eme eme tadına bakıyor çok mutlu oluyor ben klasik+blw gideceğim muhtemelenYa blw çok güzel ama bir doktor geçişin yavaş olduğunu sürecin çok uzadigini söylemiş.Çalışan anneler biraz zorlanabilir ben evde olduğum için yaparım yalnız şöyle bir kaygim var.Sanki artık eskisi gibi doymuyor kaç haftadır aynı kiloda.Tabi ki yine kocaman kocaman öğünler veremeyiz. Her fırsatta yine emzirecegim sutum azalmasin diye.Ama insan bir acaba diyor acaba tattigi yediği kendine tam yetecek mi biraz da olsun doyup kilo alacak mi?Mesela bebeğin birden enerji ihtiyacı arttığı için süt az gelip ekstra verilenler de çok yavaş olursa bunun sıkıntı olabileceğini söyleyen doktorlar sa var.Gerçekten araştırıyorum eğrisi doğrusu ile yapmak istiyorum. Sanırım benim gibi kafası karışık olan anneler vardır daha önce tam anlamıyla blw yapmış ya da klasik+blw yapan biri varsa bizi aydinlatabilir.
Sağolasın canım bu konu aklımda soru işaretiydi, miktar konusu, eklemen güzel olmuşHatta getirdim buraya çalarak:))
Hayır kilosu için normal dediler ben artık doyamadığını düşünüyorum özelikle akşam saatleri iki meme emzirdiğim halde huzursuz memeden kalkınca ağlama var süt var ama yetmiyor miktar olarak günde bir kere mama veriyorum oyüzden açlık ağlaması anlaşılıyor zatenNeden mamaya başladınız canım? Kilo alımı azaldı diye mi? Bizim de öyle bir durumumuz var
Bizimki de eskisi gibi doymuyor, kilo alımı da yavaşladı, 6 ay anne sütü için direniyorum gercekten ama sofrada ne yesek hevesleniyor ağzına götürmek icin mücadele veriyor çoğu zaman eline bir dilim ekmek veriyoruz eme eme tadına bakıyor çok mutlu oluyor ben klasik+blw gideceğim muhtemelen
Sağolasın canım bu konu aklımda soru işaretiydi, miktar konusu, eklemen güzel olmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?