Y
yakamozeinstein
@_Bayankus_
Kızlar ben de başta sizin gibi düşünüyordum blw+klasik diye. Yanı bebek doyacak mi blw ile diye endişelerim vardi. Sonra düşündüm ki 180 gün anne sütü ile doyan bebeğe ne oluyor da 181. gün doymamaya başlasın. Bebeğin liderliğine bırakmak iyi olacak diye düşünüyorum beslenme konusunu. Çünkü zaten o aylardaki bebekler beslenmeye hevesli oluyorlarmış. Zaten klasik yöntemde de 6-8 ay arası geçiş dönemi. Geç kalınmıyor yani. Tadimlar da 6-8 ay arası bitmiş oluyor. Hatta 45 gün yalnızca. 7.5 aylık olunca öğünlere başlıyoruz. Düşünüyorum 7.5 aylık bebe pankeki peyniri ile kahvaltı yapıyor. Çıldırıyorum:)))
Ayrıca anne sütü ile ek gıdaya geçmeden 8. aya kadar devam edilebilir diyor doktorlar. Bana kalsa ben bir yasına kadar ek gıda vermem ama bu çevre baskısı ile 6. ayı bile bulmak bile ciddi sabir istiyor.
Bir de mesela 6-8 ayda ek gıda 2 çay bardağını geçmemeli diyor. Bebek ek gıdaya ağırlık verirse sütte azalma olabilir.
Instagramda draliseckin in bir kaç gönderisi var. Çok güzel özetlemiş ek gıda olayını.