- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Üstüne uzun bir şey giy sen de hasta olma. Ben de hep tişörtle gezerken üşüdüysem aklıma ilk Defne'ye bir kat daha giydirmek geliyor. E be insan evladı önce sen giyin üstüne çocukla aynı kalınlıkta bir şey sonra düşün üşüyor mu üşümüyor mu diye kendime söyleye söyleye evde tek kat giydirmeye başladım, bu konuda sizlerin de katkısı olmuştur tabiHala yorganın altından çıkmadığım için kaloriferlere bakamadım. Yanmıyor mu acaba? Dışarı baya soğuk ama.
Tdk linki dediğin gibi 'sanır' olduğunu yazıyor. Sen haklısın
Daha önce bir ya da iki kez bahsetmiştin sanırımYazılarını beğendiğimi söylemiş miydim daha önce
Çok geçmiş olsun oğluna, inşallah çok rahat atlatırsınız süreci ve sonrasında da istediğin gibi ikinci yavrunu alırsın kucağınaYok cnm erkek benimki.. Uzunca süre istemedim sonrada istedim olmadı .Tüp bebekle kavuştum mucizeme.. 1tane dondurulmuş embriyo var merkezde .Ordakini de yavrum diye seviyorum..2.kez anne olmayı çok istiyorum.. Benim oğlusum biraz sıkıntılı doğdu. Ameliyat oldu 19gunlukken .. Tedavisi devam ediyor.. 3 yaşına kadar sürecek..O yüzden 3yil sonraya erteledim isteğimi.
Amin canım .. Allah herkesin gönlüne göre versin..Çok geçmiş olsun oğluna, inşallah çok rahat atlatırsınız süreci ve sonrasında da istediğin gibi ikinci yavrunu alırsın kucağına
Çok geçmiş olsun, ne tedavisi oluyor anlatmak istersen dinlerim.Yok cnm erkek benimki.. Uzunca süre istemedim sonrada istedim olmadı .Tüp bebekle kavuştum mucizeme.. 1tane dondurulmuş embriyo var merkezde .Ordakini de yavrum diye seviyorum..2.kez anne olmayı çok istiyorum.. Benim oğlusum biraz sıkıntılı doğdu. Ameliyat oldu 19gunlukken .. Tedavisi devam ediyor.. 3 yaşına kadar sürecek..O yüzden 3yil sonraya erteledim isteğimi.
Onu ben de yaptım bir kez. Üşüyorum diye çocuğun üstünü örtmüştüm kat kat. Sonuç; tüm vücut isilikli ipekÜstüne uzun bir şey giy sen de hasta olma. Ben de hep tişörtle gezerken üşüdüysem aklıma ilk Defne'ye bir kat daha giydirmek geliyor. E be insan evladı önce sen giyin üstüne çocukla aynı kalınlıkta bir şey sonra düşün üşüyor mu üşümüyor mu diye kendime söyleye söyleye evde tek kat giydirmeye başladım, bu konuda sizlerin de katkısı olmuştur tabi
Daha önce bir ya da iki kez bahsetmiştin sanırım
Uyumadan besleniyor sonra sabaha kadar hiç vermiyormusun doğru mu anlamışım:)Düzeni otutturduk sayılır.gündüzleri 1.5 2 saat uyuyor.gecede 8 9 saat.
Ayağımda sallamaya alıştırdım.çok rahat ettim.bazen emme refleksi tutuyor.elleri yüzü salya içinde oluyor.
O zaman emzik veriyorum.kendi kendine uyuyor.
Yazarım tabi ama anne kafası unutabilirim. Mazur görursun öyle olursa tekrardan hatirlatirsin bana olur mu?Deneyince buraya da yazarmısın bende doyamadığını düşündüğümde mama takviyesi yapıyorum biberon veriyorum biberona alışırmı bilemedim bir kere içiyor çünki olmazsa bende alıştırma bardağı alırım ek gıdaya geçince lazım olacak nasılsa
.. biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)Çok geçmiş olsun, ne tedavisi oluyor anlatmak istersen dinlerim.
B bursa_83 arkadaşın da benzer bir durumu vardı yanılmıyorsam, neyse ki tedavisi olan bir rahatsızlık. Çok geçmiş olsun size de. Allah beterinden korusun... biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
Neyse 1hafta sonra tekrar gittik.. ayaklarını hala oynatmıyordu bebeğim.. Hoca aldı karşısına bizi Pes ekinovarus.denilen bi hastalıktan bahsetti. Ne söyledi tam hatırlamıyorum çünkü ağlıyordum..
Tüp bebek sürecinin verdiği o yoğun psikolojik baskidan sonra bebegimin hasta olduğunu duymak beni cok derinden etkiledi.
Peş ekonovarusu araştırmaya basladik esimle.. hocanın muaynehanesinin olduğu katta başka bi ortopedi prof.unun muayahanesinu vardı. Onunla falan konuşturdu beni..Hastalıkla orda yüzleştik.
Kötü geçen hamilelik surecim oldu.. Amniyosentez yapıldı .
Doktor doktor gezdik belki biri güzel bir sey söyler diye ama hepsi aynı seyi söyledi.
Pes ekinovarus ayaklarının iceri doğru egri olma hali.. o şekilde dünyaya geldi bebeğim.. ameliyat ve 3ay aalçıda kaldı simdi özel bi ayakkabısı var onu giyiyor..tedavisi güzel ilerliyor çok şükür..ayaklarını normal hale getirdiler dışarıdan bakınca belli olmuyor.. tekrarlamaması için 3yil o ayakkabıyı giymesi gerekiyor.
Bizim hastalığımızın cok şükür tedavisi var.. Allah daha beterinden korusun herkesin yavrularını..
Gecmis olsun Allah yardimciniz olsun sifa versin yavrunuza insallah ..... biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
Neyse 1hafta sonra tekrar gittik.. ayaklarını hala oynatmıyordu bebeğim.. Hoca aldı karşısına bizi Pes ekinovarus.denilen bi hastalıktan bahsetti. Ne söyledi tam hatırlamıyorum çünkü ağlıyordum..
Tüp bebek sürecinin verdiği o yoğun psikolojik baskidan sonra bebegimin hasta olduğunu duymak beni cok derinden etkiledi.
Peş ekonovarusu araştırmaya basladik esimle.. hocanın muaynehanesinin olduğu katta başka bi ortopedi prof.unun muayahanesinu vardı. Onunla falan konuşturdu beni..Hastalıkla orda yüzleştik.
Doktor doktor gezdik belki biri güzel bir sey söyler diye ama hepsi aynı seyi söyledi.
Pes ekinovarus ayaklarının iceri doğru egri olma hali.. o şekilde dünyaya geldi bebeğim.. ameliyat ve 3ay aalçıda kaldı simdi özel bi ayakkabısı var onu giyiyor..tedavisi güzel ilerliyor çok şükür..ayaklarını normal hale getirdiler dışarıdan bakınca belli olmuyor.. tekrarlamaması için 3yil o ayakkabıyı giymesi gerekiyor.
Bizim hastalığımızın cok şükür tedavisi var.. Allah daha beterinden korusun herkesin yavrularını..
Hatırlatırım bende unutmazsam :))Yazarım tabi ama anne kafası unutabilirim. Mazur görursun öyle olursa tekrardan hatirlatirsin bana olur mu?
Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir ve tekrarlamaz ... biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
Bir yaşına girene kadar hatta emzirme bitene kadar diyeyim :) bir düzen olacağını düşünmüyorum ben nedeni bebek kendini her güvensiz hissettiğinde susadığında emmek istiyor yada annenin kucağında olmak istiyor bir iki ay mis gibi uyuyan çocuk birden çıldırabiliyor ill kızımda sekiz ay uyku sorunu yaşamadık saat dokuzda besler yaptırırdım kendi kendine uyur du sekizinci aydan sonra nolduysa uyumaz oldu yine her bebek bir değildir cümlesiyle bitiriyim :))))
Çok geçmiş olsun inşallah bir daha tekrarlamasın. Sağlıkla büyüt yavrunu... biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
evet hesap delisi yapıyorlar. 2 saatin ustunde uyanık olması da iyi değilmiş. 1 saat de 4 aylık bebek için az gibi. etrafı keşfetsin oynasın ama uykusu geliyorsa da uyur yavaş yavaş kendi arttırır uyanık kalma süresini. bizim kendiliğinden uzadı.Hii anladım tamam. Toplamda plmuyordur tabi2 saatte bir uyuyorsa. Ay hesap delisi yaptı bu bebeler bizi :)
Ben de aliskanliklarim degissin istemem ama bebek icin kosturmaktan bir an evvel yeni bir duzene alisiverirsin.farkinda bile olmazsin.hatta bebege baska bir yerde bakmak dusuncesi bile zor gelir.yeni duzeninizde kolayliklar diliyorum.ben bugün hüzünlüýüm biraz canim
evimize gidiyoruz bugün. alistigim ortamdan ayrilirken hep bi huzunlenirim ben.goren de baska sehre gidiyorum sanar/sanir
huy iste naparsin. can cikiyor da o cikmiyor
bu arada turkce ogretmeni varsa el atsin. sanar mi?
sanir mi?
merkezi mi canim? ohh kuzunun kokusuyla yat oyle
Aaa çok güzelmiş sahiden iyi günlerde kullanınAlakasız olacak araya giriyorumama ben bundan aldım oturma çalışmaları için altı yapışkanlı düz olan her yere yapışıyor banyoya tezgaha her yerde güvenle oturabilmesi için :) şimdi çok uzun tutmuyorum ama 6 Aydan sonra çok işime yarayacak :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?