2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Hala yorganın altından çıkmadığım için kaloriferlere bakamadım. Yanmıyor mu acaba? Dışarı baya soğuk ama.
Üstüne uzun bir şey giy sen de hasta olma. Ben de hep tişörtle gezerken üşüdüysem aklıma ilk Defne'ye bir kat daha giydirmek geliyor. E be insan evladı önce sen giyin üstüne çocukla aynı kalınlıkta bir şey sonra düşün üşüyor mu üşümüyor mu diye kendime söyleye söyleye evde tek kat giydirmeye başladım, bu konuda sizlerin de katkısı olmuştur tabi
Tdk linki dediğin gibi 'sanır' olduğunu yazıyor. Sen haklısın

Yazılarını beğendiğimi söylemiş miydim daha önce
Daha önce bir ya da iki kez bahsetmiştin sanırım

Çok geçmiş olsun oğluna, inşallah çok rahat atlatırsınız süreci ve sonrasında da istediğin gibi ikinci yavrunu alırsın kucağına

Çok geçmiş olsun, ne tedavisi oluyor anlatmak istersen dinlerim.

Onu ben de yaptım bir kez. Üşüyorum diye çocuğun üstünü örtmüştüm kat kat. Sonuç; tüm vücut isilikli ipek

Uyumadan besleniyor sonra sabaha kadar hiç vermiyormusun doğru mu anlamışım:)

Yazarım tabi ama anne kafası unutabilirim. Mazur görursun öyle olursa tekrardan hatirlatirsin bana olur mu?

Çok geçmiş olsun, ne tedavisi oluyor anlatmak istersen dinlerim.
.. biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
Neyse 1hafta sonra tekrar gittik.. ayaklarını hala oynatmıyordu bebeğim.. Hoca aldı karşısına bizi Pes ekinovarus.denilen bi hastalıktan bahsetti. Ne söyledi tam hatırlamıyorum çünkü ağlıyordum..
Tüp bebek sürecinin verdiği o yoğun psikolojik baskidan sonra bebegimin hasta olduğunu duymak beni cok derinden etkiledi.

Peş ekonovarusu araştırmaya basladik esimle.. hocanın muaynehanesinin olduğu katta başka bi ortopedi prof.unun muayahanesinu vardı. Onunla falan konuşturdu beni..Hastalıkla orda yüzleştik.

Kötü geçen hamilelik surecim oldu.. Amniyosentez yapıldı .
Doktor doktor gezdik belki biri güzel bir sey söyler diye ama hepsi aynı seyi söyledi.
Pes ekinovarus ayaklarının iceri doğru egri olma hali.. o şekilde dünyaya geldi bebeğim.. ameliyat ve 3ay aalçıda kaldı simdi özel bi ayakkabısı var onu giyiyor..tedavisi güzel ilerliyor çok şükür..ayaklarını normal hale getirdiler dışarıdan bakınca belli olmuyor.. tekrarlamaması için 3yil o ayakkabıyı giymesi gerekiyor.
Bizim hastalığımızın cok şükür tedavisi var.. Allah daha beterinden korusun herkesin yavrularını..

B bursa_83 arkadaşın da benzer bir durumu vardı yanılmıyorsam, neyse ki tedavisi olan bir rahatsızlık. Çok geçmiş olsun size de. Allah beterinden korusun.

Gecmis olsun Allah yardimciniz olsun sifa versin yavrunuza insallah ...

Çok geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda düzelir ve tekrarlamaz .

Aslında ben de doğumdan beri anne sütüyle ilgili sorun oldu hem meme hem mama var. gece önce emziriyorum sonra mama veriyorum ama yine de emmek istiyor sanırım süt az da olsa. böyle yaşamaya alışmak lazım.evet her bebek bir değildir ataktan dişten çok az etkilenen maşallahlık bebekler de var.

Çok geçmiş olsun inşallah bir daha tekrarlamasın. Sağlıkla büyüt yavrunu.

Hii anladım tamam. Toplamda plmuyordur tabi2 saatte bir uyuyorsa. Ay hesap delisi yaptı bu bebeler bizi :)
evet hesap delisi yapıyorlar. 2 saatin ustunde uyanık olması da iyi değilmiş. 1 saat de 4 aylık bebek için az gibi. etrafı keşfetsin oynasın ama uykusu geliyorsa da uyur yavaş yavaş kendi arttırır uyanık kalma süresini. bizim kendiliğinden uzadı.

Nasıl anlatılması güç bir okadar büyük bir duygudur evlat sevgisi. 5 gündür hastayım diye maskeyle çok mesafeli ve mümkün olduğunca kucağıma almadan geçti. İkisinide uzaktan bakarak sevdim. Arada doruk yanıma gelip sarılmak istiyordu ama dr çok net sakın yaklaşma aynı ortamda bulunursan dikkat etmezsen hemen bulaşır evdekilere dediği için olmaz oğlum sonra diye gönderdim oğluşumu yanımdan. Deniz küçük ama o bile farkındaydı mesafeli oluşumun. Beni görünce nasıl gözlerimin içine bakıp sesler çıkartıyordu. Bugün sarıldım sımsıkı doya doya sanki yıllardır ayrı kalmışız gibi nasıl özlemişim kokularını sıcaklıklarını. Oh dedim çok şükür. Allah herkese yaşatsın bu duyguyu

Alakasız olacak araya giriyorum ama ben bundan aldım oturma çalışmaları için altı yapışkanlı düz olan her yere yapışıyor banyoya tezgaha her yerde güvenle oturabilmesi için :) şimdi çok uzun tutmuyorum ama 6 Aydan sonra çok işime yarayacak :)

Eklentiler

• F5F848A1-73B3-4626-B2E0-786D1E73F987.webp
    7,5 KB · Görüntüleme: 75
Ben de aliskanliklarim degissin istemem ama bebek icin kosturmaktan bir an evvel yeni bir duzene alisiverirsin.farkinda bile olmazsin.hatta bebege baska bir yerde bakmak dusuncesi bile zor gelir.yeni duzeninizde kolayliklar diliyorum.

Aaa çok güzelmiş sahiden iyi günlerde kullanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…