Yok saçma bir soru değildi, ben de birkaç hafta önce bir ekran görüntüsü görsem anlamazdım hangisi olduğunu o yüzden dedim zaten öyle bir şey keşfettim diye. Ben seviyorum okumayı, daha fazla farklı fikre daha kısa sürede ulaşabiliyorum ve içlerinden aklıma yatanı bulup onun üzerinden araştırmaya devam ediyorum. Bekle bence de nisan bile olur mart yine tam hastalık zamanı oluyor.
Sen rastgele ek gıdaya başladın demedim ben zaten, doktorunu dinledin, doktorun bebeğinin başlamaya uygun olduğunu düşündü ve öyle başladın. Ama bütün çocuklar aynı fiziksel gelişimdeymiş gibi mama yerine ek gıda önermek doğru değil. Sindirim sistemi belli bir seviyeye gelmiş çocuk için elma vermek zehir değildir ama tam gelişmediyse zehir olabilir bunu biz bilemeyiz.
Her neyse mesajın can alıcı yerine döneyim, daha birkaç ay önce samimiyetle birbirimize mesajlar atıp gülüşüyorduk haklısın. Ben de samimi bir ortamımız var saniyordum, samimiyetle ilgisinin olmadığını görene kadar. Bir şafak vaktinde yoğun bir samimiyetsizliğe denk geldiğimden beri içimden gelmiyor. Yanlış anlamışsın sahibi görmesin diye etiketlememezlik etmiyorum buraya yazıyorsam herkes görsün diyedir sen görmesen böyle böyle yazılmış diye sana yetiştirileceğini bilmediğimi düşünme. Ben içimin gülmediği insana yüzümün gülmesini samimiyetsiz bulduğum için böyle yazmayı tercih ediyorum. Burayı seviyorum, bilgi paylaşımından çok şey öğrendim benden de bir şeyler öğrenen olmuştur belki inşallah, bunu kaybetmeye niyetim yok ama eskisi gibi şen şakrak olabilecek bir yapıda da değilim. Gerginlik sevmiyorum doğru ama lise kantini ilişkilerini de sevmiyorum. Sanki gerginliği ilk çıkaran benmişim gibi yazmışsın da senin yazdığına baksak ilmek ilmek işlenmiş laf sokmaları bulmak için büyüteçe ihtiyaç yok göze çok net batıyorlar sen bunu yapıyorsan benim yapmamak için bir sebebim yok.
Son olarak tavrın ya da şöyle söyleyeyim genel tavır sadece sabrını son haddine kadar sınayanlarla kalsaydı benim umrumda olmazdı ki aylarca o şekildeydi durum ve umursamadım beni ilgilendirmeyeceği için yetişkin kadınlarız sonuçta herkes herkesi sevmek zorunda değil ama tavır hiç ilgisi olmayan niyeti iyi insanlara sıçrayınca ben kendimi bertaraf hissetmek istemedim. Yangın ve karınca hikayesinde olduğu gibi en azından tarafım belli olsun istedim, aynı şey -tavırları göz önüne alarak benzetiyorum- lisede olsaydı vereceğim tepkiyi verdim. Yapanların karşısında durdum ve memnuniyetsizliğimi her fırsatta belli ettim. Bebeklerimiz büyüdüğü sürece burada vakit geçireceğiz ama bu arkadaş olmamız anlamına gelmek zorunda değil. Sen yazarsın ben faydalanacağım bir şey varsa alırım, ben yazarım sen varsa fayda sağlayacak bir şey alırsın, Allah korusun çocuklarımız hastalanırsa geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz gerisi benim için önemsiz. Senin için de öyledir eminim bu saatten sonra. Varsa yazdıklarımda yanlış bulduğun şeyler sen de yaz tabi ki ben okudum araştırdım her şeyi doğru biliyorum demem, yanlışımı öğrenirim aynı şekilde senin ya da herhangi birinin yazdıklarında yanlış bir şey bulursam aynı şekilde davranacağımı tahmin etmişsindir. Burası hepimizden öte bir alan, sadece buraya yazan insanlar değil yazmayan çok kişi tarafından da takip ediliyor. Yanlışı doğru diye tanıtmak, yanlışa yanlış dememek bir kişinin bile aklını karıştırsa bundan etkilenecek olan bir bebek. Herkes gördüğünde durdurmalı.
Ay ben de şafak vakti yazdım, neyse tek olduğum için operasyon hissiyatı yaratmaz en azından.
Haklısın yazanlar ya da okuyanlar büyük ölçüde bilinçli ve farkındalığa sahip ama herkes aynı diyemeyiz ki, burada yazana belki yazan kişinin düşüncelerini genelde beğendiği için köru körüne inanacak insanlar da olabilir etkilenen hayat bebek hayatı başka bir şey olsa umrumda olmaz belki ama haberlerde gördüğümüz zor durumda olan bebeklere bile üzülüyorum ben elimden bir şey gelse yaparım, burada en azından bir annenin farklı fikre kapılmasına ya da yanlış olanın da farkında olmasına uğraşıyorum. 1 yıldır buradayım hep aynı şeyi istedim. Önemli olan bebekler çünkü. Benim tepkim hep bundan, kendi payıma düşen gerginlik için özür dilerim. Kimsenin huzurunu kaçırmak değil niyetim. Bir Ortaçgil dokundurmasıyla bitireyim ama ben konuşmazsam ben olamam ki
bilgisayar/telefon/tablet ekranindan okumak yoruyor desem daha dogru olacak:))
burasi da ekran ama sizlerle yazismak,farkli fikirleri okumak hosuma gidiyor