2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Ben de maskeyle gezerken ve burnum koku almazken kucağımda hasret kaldım çocuğuma. 1 hafta kokusunu alamadım sonra burnum açılınca 2 gün sürekli kokladım ne guzelmişsin sen diyerek. Allah daha büyük ayrılıklar göstermesin
Geçmiş olsun sana da, uzak olsun hastalıklar.

anamin evindeydim canim.
ben de cok istedim turkce ogretmeni olmayi
burda kombiye alistik,bakalim merkezide napacagiz. ısıtıcı aldiniz mi kalorifer söndúgü zamanlar icin?

Amiiiin!

anamin evindeydim canim.
ben de cok istedim turkce ogretmeni olmayi
burda kombiye alistik,bakalim merkezide napacagiz. ısıtıcı aldiniz mi kalorifer söndúgü zamanlar icin?
Evimiz genelde sıcak olur ama bu sene bebek olunca yetersiz hissediyorum. Bi tane sıcak hava üfleyen küçük ısıtıcı var.

Allah şifa versin. Şükür ki dediğin gibi tedavisini buldurmuş. Evliliğin başında “Ben henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum “ diye konuşanların çocukla imtihan olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlama tabiki haddim değil seni yargılamak. Genel olarak çevremde bu durumu yaşayan çok var. Böyle konuşup sonra çocukları olsun istediklerinde ya olmadı, ya da bir sorunu oldu. Aslında evliliğin ilk amacı hayırlı bir nesil yetiştirmek. Sonra helal ortamda toplumun en küçük ama en önemli birimi olan aileyi oluşturmak. Velhasıl çocuğu yapan biz değiliz. Eğer Allah nasip edecekse korunduğundan emin olanların bile çocuğu oluyor. Etmeyecekse hangi yöntemi denesen sonuç vermiyor. Bu konuda konuşmalarımıza dikkat edelim. Allah bana 10 tane verse hepsine en iyi anne olmaya ve hayırlı yetiştirmeye niyetlenelim. Veren O . Vermeyen O. Verirse Elhamdülillah ne güzel verdi. Vermezse Elhamdülillah ne güzel vermedi. Hepsi bizim için hayır. Neden bunu yazdım ne yazdım bilmiyorum arada geliyor bana Sağlıkla büyüt inşallah bebeğini :)

Haftasonları bazen eşim alıp çıkıyor ya da evde baba kız zamanı yapıyorlar birkaç saat, ben sadece emzirmeye dahil oluyorum. Onda durmaya alışması açısından da iyi oluyor hastalık is güç vs olursa diye.

Yumusak olan oneriliyor cnm dogru olani almissin

canim atesi cikti mi bebisin?
bana hemsire ince de olsa ayaginda corap olsun demisti.

Akşam kafası vücudu sıcaktı.ateşli değildi ama normale göre sıcaktı. 37.2 deydi dahada yükselmedi.gecede kontrol ettim düşmüş ateşi.
Sabaha kadar çorapsız yattı.sabah giydirdim.
Çok şükür bu aşıyıda atlatmış olduk

Ben Allahın doğum kontrol planımızı cezalandırdığını sanmıyorum. düzenli sağlıklı bir yuvaya doğmalı çocuk bunun için beklenmesinde nasıl bir sakinca olabilir ki.
Bunu yazma sebebim sizi eleştirmek asla değil.
anne babam annem hamileyken ayrılmışlar ve "ben henüz çocuk düşünmüyorum" iki yıl kadar sıkça kullandığım bir cümleydi.

Ben yorumunuzu yanlış anlaşılmaya müsaitten ziyade yanlış buldum. İnsanlar bence evlenir evlenmez çocuk düşünmesinler birbirlerini tanısınlar gezsinler tozsunlar iki kişi olmanın ve aile olmanın tadını çıkarsınlar çocuğum olduğunda ben çok mutluydum ama eşimle bir daha eskisi gibi olmayacak mıyız diye bir hüzün de oluştu içimde çünkü onun tadı da ayrıydı o yüzden insanların 'henüz çocuk düşünmüyorum' demesini çok normal buluyorum ben . Bir başka açıdan da hiç bir zaman çocuk istemeyenler de olabilir ki evliliğin amacı bence çocuk değil iki kişinin hayatını ve paylaşımlarını birleştirmesidir. Kaldı ki ben hiç çocuk istemiyorum diyenin sonradan istemesini de normal görüyorum ve sırf bu yüzden çocukla sınandığını düşünmek bana vicdansızlık gibi geliyor .

Soylediğinin ikinci yarısına hiç değinmeyeceğim doğru, Allah izin verirse çocuk sahibi olabiliriz vermezse mümkün değil haklısın ama ilk kısmı biraz incitici olmuş. Çocuğunu kucağına zor alan ve çocuğuyla sorun yaşayan birine bu senin imtihanın demek ve gönül kırmak ne kadar doğru?
Ayrıca evlilk birbirini seven insanların bir ömür boyu birlikte olacaklarına dair verdikleri bir sözdür amacı çocuk sahibi olmak değildir. Çocuk eğer birbirini seversen ve aşkınızın bir meyvesi olsun isterseniz yapılır. Her evlenen çocuk sahibi olmasın, hatta her kadın anne ve her erkek de baba olmasın bence. Buna hazır olmayan, hak etmeyen, bakamayacağını düşünen insanların çocuk sahibi olması yüktür ya insana ya topluma. Çocuğunu istismar eden insanlar, ona hak ettiği hayatı vermeyen ve dilendiren insanlar, sevmeden büyüten insanlar varken her evliliğin çocukla sonlanmasını önermek... Bilemiyorum. Sevgisini paylaşamayacak veya içinde sevgisi olmayan insanlar çocuk yapmayarak bence dünyaya katkı sağlıyorlar. Herkes üremek zorunda değil, hayvan değiliz biz sosyal insanlarız, anne olmayan kadın da bireydir, evlenir evlenmez çocuk yapmayıp eşiyle mutlu zamanlar gecirmek en doğal hakkıdır.

Şu yaşadığımız zorlukları istemeyerek çocuk yapan, baskıya boyun eğip çocuk yapan veya hazır olmadan çocuk sahibi olan insanlar taşıyamaz. Taşır ama çocuğuna fayda sağlayamaz. Ben hazır olmasam gecede 16 kez uyanıp yine de yılmadan ve ona surat bile asmadan yeniden emzirip uyutamazdım, eminim benden daha zor şeylerle baş eden anneler de var aramızda, çocuğunun her seyini düşünen, hastalığına oturup ağlayan, ona her imkanı sunmak isteyen insanlarla mevlam kayıra diyerek çocuk büyüten insan bir midir? Önemli olan nüfusun fazlalığı değil kalitesidir. Nicelik değil niteliktir.

Bir de asıl önemli olan inanan inanmayan fark etmeden kimsenin kalbini incitmemektir. İslamiyette kalp kırmaya yer var mı? Sen daha iyi bilirsin?

Evet bana da az geldi o yüzden bi danışayım dedim. Bakalım bugün biraz uzun tutmaya çalışacağım. Işe yarar umarım.

Aynen öyle.. Rabbimin işine karışılmaz .. 1yillik evliyken hacca gitmiştik.. orda hep olursa ikiz olsun diye dua ettim sürekli.normalde 1tane bile bebeğe bakamam ilgilenemem diye korkan ben oraya gidince ikiz istedim:). eşimde bana kızmıştı ikiz diye dua edilmez hayırlısını dile diye.. tüp bebekte ikiz embriyo konuldu ama 1tane ile yola devam ettik:)
Insan ogluyuz işte..

Doğum kontrol planı yanlış değil, sanki çocuk olması tamamen bizim elimizdeymiş, biz karar veriyormuşuz gibi davranmak yanlış anlatmak istediğim bu.

%100 böyledir demedim zaten. Benim bazen bakış açım bu. Tabiki çoğu zaman objektif bir şey . Keskin sınırlarla konuşmadığını düşünüyorum öyle mi olmuş :)

Haklısın canım sen susma zaten ben senin konusma tarzıni da verdigin cevaplari da cok beğeniyorum. Bence forumun en guzel renklerinden birisin, sanki bir asker yesili cok yakışır sana her zaman nöbette paylaşımda hı,? Benim soylemek istedigim de ozellikle sana veya arkadasa degil de genel bir düşünceydi zaten. Safak vakitlerinde genelde cok mesgul oldugum icin olup bitenden haberim yok. Umarım hicbir anne de bebegine yanlıs bir uygulamada bulunmaz.

Kesinlikle her söylediğiniz doğru az önce de dediğim gibi keskin sınırlarla konuşmadım ki. Kalp kırmak en çok korktuğum şeylerdendir yazıyı görüp üzülen varsa hakkını helal etsin lütfen. Başımıza gelenlerde ya cezadır ya imtihan. Tabiki evliliğe ve çocuğa hazır olmak şarttır. Dikkat çekmek istediğim tek şey “ sanki çocuğu yapan bizmişiz de ne zaman istersek sahip olacakmışız gibi büyük konuşmak.” Bu yani bunun da yanlış ve ya kırıcı olduğunu düşünmüyorum. Öyle mi :) kendim için de bu tarz yorumlar yaparım hayatta ve bu beni hep dinç tutar kendime getirir. Ama bazen çok geniş pencereden bakamıyor olabilirim durumlara. Affola :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…