- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Ben de maskeyle gezerken ve burnum koku almazken kucağımda hasret kaldım çocuğuma. 1 hafta kokusunu alamadım sonra burnum açılınca 2 gün sürekli kokladım ne guzelmişsin sen diyerek. Allah daha büyük ayrılıklar göstermesinNasıl anlatılması güç bir okadar büyük bir duygudur evlat sevgisi. 5 gündür hastayım diye maskeyle çok mesafeli ve mümkün olduğunca kucağıma almadan geçti. İkisinide uzaktan bakarak sevdim. Arada doruk yanıma gelip sarılmak istiyordu ama dr çok net sakın yaklaşma aynı ortamda bulunursan dikkat etmezsen hemen bulaşır evdekilere dediği için olmaz oğlum sonra diye gönderdim oğluşumu yanımdan. Deniz küçük ama o bile farkındaydı mesafeli oluşumun. Beni görünce nasıl gözlerimin içine bakıp sesler çıkartıyordu. Bugün sarıldım sımsıkı doya doya sanki yıllardır ayrı kalmışız gibi nasıl özlemişim kokularını sıcaklıklarını. Oh dedim çok şükür. Allah herkese yaşatsın bu duyguyu
Pardon canım yazdıysan ben götmemişime,neredeydin?
Türkçe öğretmeni değilim ama olmayı çok istedim. Kelimenin doğrusu 'sanar' bildiğim kadarıyla. Kelime 'sanmak' geniş zaman eki '-ar' '-er' gelince 'sanar' oluyor
Ev merkezi ya, aslında ben tişörtle oturduğum için belki de soğuk hissediyorum.
Kuzumu çok özlüyorum teyzesi
Amiiiin!Ben de maskeyle gezerken ve burnum koku almazken kucağımda hasret kaldım çocuğuma. 1 hafta kokusunu alamadım sonra burnum açılınca 2 gün sürekli kokladım ne guzelmişsin sen diyerek. Allah daha büyük ayrılıklar göstermesin
Geçmiş olsun sana da, uzak olsun hastalıklar.
Evimiz genelde sıcak olur ama bu sene bebek olunca yetersiz hissediyorum. Bi tane sıcak hava üfleyen küçük ısıtıcı var.anamin evindeydim canim.
ben de cok istedim turkce ogretmeni olmayi
burda kombiye alistik,bakalim merkezide napacagiz. ısıtıcı aldiniz mi kalorifer söndúgü zamanlar icin?
.. biz tüp bebekle ilk denememizde hamile kaldığım için eşim ve ben sevinirken şoku hala üzerimizden atamadığımız bir dönemde yine güle oynaya doktorumuzun muayenehanesine gittik.. 12.haftalıktı. Belki cinsiyeti de görür umuduyla.. neyse doktorum inceledi orasını burasını oğlumuz olacağını söyledi eşimle pek sevindik (ben hala ultrason masasında yatıyorum esimde karşıdan gülümsüyor bana) evli ciftin yaşayacağı en guzel anlardan biri. Sonra doktorumuz (prof.dr.Mehmet Erdem) ayaklarını pek beğenemedim dedi.. pozisyondan olabileceğini bebeğin ayaklarını oynatmadığını söyledi. Yatış şeklinden olabilir haftaya yine gelin dedi.. Moralimiz bozuk bi şekilde çıktık geldik eve.. pipisinin resmini verdi elimde kalakaldım öyle. Kızım olmasını istiyordum aslinda .Erkek olacağı haberini hazmedemedim bi 5 10 dk:)
Neyse 1hafta sonra tekrar gittik.. ayaklarını hala oynatmıyordu bebeğim.. Hoca aldı karşısına bizi Pes ekinovarus.denilen bi hastalıktan bahsetti. Ne söyledi tam hatırlamıyorum çünkü ağlıyordum..
Tüp bebek sürecinin verdiği o yoğun psikolojik baskidan sonra bebegimin hasta olduğunu duymak beni cok derinden etkiledi.
Peş ekonovarusu araştırmaya basladik esimle.. hocanın muaynehanesinin olduğu katta başka bi ortopedi prof.unun muayahanesinu vardı. Onunla falan konuşturdu beni..Hastalıkla orda yüzleştik.
Kötü geçen hamilelik surecim oldu.. Amniyosentez yapıldı .
Doktor doktor gezdik belki biri güzel bir sey söyler diye ama hepsi aynı seyi söyledi.
Pes ekinovarus ayaklarının iceri doğru egri olma hali.. o şekilde dünyaya geldi bebeğim.. ameliyat ve 3ay aalçıda kaldı simdi özel bi ayakkabısı var onu giyiyor..tedavisi güzel ilerliyor çok şükür..ayaklarını normal hale getirdiler dışarıdan bakınca belli olmuyor.. tekrarlamaması için 3yil o ayakkabıyı giymesi gerekiyor.
Bizim hastalığımızın cok şükür tedavisi var.. Allah daha beterinden korusun herkesin yavrularını..
Haftasonları bazen eşim alıp çıkıyor ya da evde baba kız zamanı yapıyorlar birkaç saat, ben sadece emzirmeye dahil oluyorum. Onda durmaya alışması açısından da iyi oluyor hastalık is güç vs olursa diye.Bugün ilk kez 1 saatliğine benim halletmem gereken bi iş için bebeği babasıyla bırakıp dışarı çıkcam. Çok heyecanlıyım eşim de ilk defa yalnız başına baş edecek bakalım nasılmışSiz bıraktınız mı daha önce ?
Yumusak olan oneriliyor cnm dogru olani almissinTeşekkür ederim birbirimizi anladık bence .Anne hassasiyeti ile yaklaşıyoruz olaylara .Tatsizlik oluşmasini hiç istemem .Herkesin fikirlerine değer veriyorum.Kendi fikrimi de belirtmiş oldum.Şükür ki bilinçsiz anneler değiliz. Umarim aynı bilinçle yolumuza devam ederiz.
Bizim ev de sıcak.Bazen bakıyorum terliyor bile onun içinde. Göğsü soğuk gibi oluyordu o zaman içine bir kat daha atlet giydiriyorum.Bedeni 6 12 aldım ama sanki 1 2 yaş alsam daha iyi olurdu.Şimdi tam oluyor ilerisi için dedim.Kullanımı kolay sadece acaba fermuar i az daha asagida olabilir mu diye düşündüm. Üstünü ortmuyorum ama bazen soğuk gibi hissedersem bir Muslin atıyorum.
O gruba bir üye olamadim:)aldım alistirma bardağı ucu yumuşak ama birde sert olan varmış sanırım fark etmez herhalde.
canim atesi cikti mi bebisin?
bana hemsire ince de olsa ayaginda corap olsun demisti.
Allah şifa versin. Şükür ki dediğin gibi tedavisini buldurmuş. Evliliğin başında “Ben henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum “ diye konuşanların çocukla imtihan olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlama tabiki haddim değil seni yargılamak. Genel olarak çevremde bu durumu yaşayan çok var. Böyle konuşup sonra çocukları olsun istediklerinde ya olmadı, ya da bir sorunu oldu. Aslında evliliğin ilk amacı hayırlı bir nesil yetiştirmek. Sonra helal ortamda toplumun en küçük ama en önemli birimi olan aileyi oluşturmak. Velhasıl çocuğu yapan biz değiliz. Eğer Allah nasip edecekse korunduğundan emin olanların bile çocuğu oluyor. Etmeyecekse hangi yöntemi denesen sonuç vermiyor. Bu konuda konuşmalarımıza dikkat edelim. Allah bana 10 tane verse hepsine en iyi anne olmaya ve hayırlı yetiştirmeye niyetlenelim. Veren O . Vermeyen O. Verirse Elhamdülillah ne güzel verdi. Vermezse Elhamdülillah ne güzel vermedi. Hepsi bizim için hayır. Neden bunu yazdım ne yazdım bilmiyorum arada geliyor banaSağlıkla büyüt inşallah bebeğini :)
Ben yorumunuzu yanlış anlaşılmaya müsaitten ziyade yanlış buldum. İnsanlar bence evlenir evlenmez çocuk düşünmesinler birbirlerini tanısınlar gezsinler tozsunlar iki kişi olmanın ve aile olmanın tadını çıkarsınlar çocuğum olduğunda ben çok mutluydum ama eşimle bir daha eskisi gibi olmayacak mıyız diye bir hüzün de oluştu içimde çünkü onun tadı da ayrıydı o yüzden insanların 'henüz çocuk düşünmüyorum' demesini çok normal buluyorum ben . Bir başka açıdan da hiç bir zaman çocuk istemeyenler de olabilir ki evliliğin amacı bence çocuk değil iki kişinin hayatını ve paylaşımlarını birleştirmesidir. Kaldı ki ben hiç çocuk istemiyorum diyenin sonradan istemesini de normal görüyorum ve sırf bu yüzden çocukla sınandığını düşünmek bana vicdansızlık gibi geliyor .Allah şifa versin. Şükür ki dediğin gibi tedavisini buldurmuş. Evliliğin başında “Ben henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum “ diye konuşanların çocukla imtihan olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlama tabiki haddim değil seni yargılamak. Genel olarak çevremde bu durumu yaşayan çok var. Böyle konuşup sonra çocukları olsun istediklerinde ya olmadı, ya da bir sorunu oldu. Aslında evliliğin ilk amacı hayırlı bir nesil yetiştirmek. Sonra helal ortamda toplumun en küçük ama en önemli birimi olan aileyi oluşturmak. Velhasıl çocuğu yapan biz değiliz. Eğer Allah nasip edecekse korunduğundan emin olanların bile çocuğu oluyor. Etmeyecekse hangi yöntemi denesen sonuç vermiyor. Bu konuda konuşmalarımıza dikkat edelim. Allah bana 10 tane verse hepsine en iyi anne olmaya ve hayırlı yetiştirmeye niyetlenelim. Veren O . Vermeyen O. Verirse Elhamdülillah ne güzel verdi. Vermezse Elhamdülillah ne güzel vermedi. Hepsi bizim için hayır. Neden bunu yazdım ne yazdım bilmiyorum arada geliyor banaSağlıkla büyüt inşallah bebeğini :)
Uyumadan besleniyor sonra sabaha kadar hiç vermiyormusun doğru mu anlamışım:)
Soylediğinin ikinci yarısına hiç değinmeyeceğim doğru, Allah izin verirse çocuk sahibi olabiliriz vermezse mümkün değil haklısın ama ilk kısmı biraz incitici olmuş. Çocuğunu kucağına zor alan ve çocuğuyla sorun yaşayan birine bu senin imtihanın demek ve gönül kırmak ne kadar doğru?Allah şifa versin. Şükür ki dediğin gibi tedavisini buldurmuş. Evliliğin başında “Ben henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum “ diye konuşanların çocukla imtihan olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlama tabiki haddim değil seni yargılamak. Genel olarak çevremde bu durumu yaşayan çok var. Böyle konuşup sonra çocukları olsun istediklerinde ya olmadı, ya da bir sorunu oldu. Aslında evliliğin ilk amacı hayırlı bir nesil yetiştirmek. Sonra helal ortamda toplumun en küçük ama en önemli birimi olan aileyi oluşturmak. Velhasıl çocuğu yapan biz değiliz. Eğer Allah nasip edecekse korunduğundan emin olanların bile çocuğu oluyor. Etmeyecekse hangi yöntemi denesen sonuç vermiyor. Bu konuda konuşmalarımıza dikkat edelim. Allah bana 10 tane verse hepsine en iyi anne olmaya ve hayırlı yetiştirmeye niyetlenelim. Veren O . Vermeyen O. Verirse Elhamdülillah ne güzel verdi. Vermezse Elhamdülillah ne güzel vermedi. Hepsi bizim için hayır. Neden bunu yazdım ne yazdım bilmiyorum arada geliyor banaSağlıkla büyüt inşallah bebeğini :)
Evet bana da az geldi o yüzden bi danışayım dedim. Bakalım bugün biraz uzun tutmaya çalışacağım. Işe yarar umarım.evet hesap delisi yapıyorlar. 2 saatin ustunde uyanık olması da iyi değilmiş. 1 saat de 4 aylık bebek için az gibi. etrafı keşfetsin oynasın ama uykusu geliyorsa da uyur yavaş yavaş kendi arttırır uyanık kalma süresini. bizim kendiliğinden uzadı.
Allah şifa versin. Şükür ki dediğin gibi tedavisini buldurmuş. Evliliğin başında “Ben henüz çocuk yapmayı düşünmüyorum “ diye konuşanların çocukla imtihan olduğunu düşünüyorum. Yanlış anlama tabiki haddim değil seni yargılamak. Genel olarak çevremde bu durumu yaşayan çok var. Böyle konuşup sonra çocukları olsun istediklerinde ya olmadı, ya da bir sorunu oldu. Aslında evliliğin ilk amacı hayırlı bir nesil yetiştirmek. Sonra helal ortamda toplumun en küçük ama en önemli birimi olan aileyi oluşturmak. Velhasıl çocuğu yapan biz değiliz. Eğer Allah nasip edecekse korunduğundan emin olanların bile çocuğu oluyor. Etmeyecekse hangi yöntemi denesen sonuç vermiyor. Bu konuda konuşmalarımıza dikkat edelim. Allah bana 10 tane verse hepsine en iyi anne olmaya ve hayırlı yetiştirmeye niyetlenelim. Veren O . Vermeyen O. Verirse Elhamdülillah ne güzel verdi. Vermezse Elhamdülillah ne güzel vermedi. Hepsi bizim için hayır. Neden bunu yazdım ne yazdım bilmiyorum arada geliyor banaSağlıkla büyüt inşallah bebeğini :)
Ben Allahın doğum kontrol planımızı cezalandırdığını sanmıyorum. düzenli sağlıklı bir yuvaya doğmalı çocuk bunun için beklenmesinde nasıl bir sakinca olabilir ki.
Bunu yazma sebebim sizi eleştirmek asla değil.
anne babam annem hamileyken ayrılmışlar ve "ben henüz çocuk düşünmüyorum" iki yıl kadar sıkça kullandığım bir cümleydi.
Ben yorumunuzu yanlış anlaşılmaya müsaitten ziyade yanlış buldum. İnsanlar bence evlenir evlenmez çocuk düşünmesinler birbirlerini tanısınlar gezsinler tozsunlar iki kişi olmanın ve aile olmanın tadını çıkarsınlar çocuğum olduğunda ben çok mutluydum ama eşimle bir daha eskisi gibi olmayacak mıyız diye bir hüzün de oluştu içimde çünkü onun tadı da ayrıydı o yüzden insanların 'henüz çocuk düşünmüyorum' demesini çok normal buluyorum ben . Bir başka açıdan da hiç bir zaman çocuk istemeyenler de olabilir ki evliliğin amacı bence çocuk değil iki kişinin hayatını ve paylaşımlarını birleştirmesidir. Kaldı ki ben hiç çocuk istemiyorum diyenin sonradan istemesini de normal görüyorum ve sırf bu yüzden çocukla sınandığını düşünmek bana vicdansızlık gibi geliyor .
Yok saçma bir soru değildi, ben de birkaç hafta önce bir ekran görüntüsü görsem anlamazdım hangisi olduğunu o yüzden dedim zaten öyle bir şey keşfettim diye. Ben seviyorum okumayı, daha fazla farklı fikre daha kısa sürede ulaşabiliyorum ve içlerinden aklıma yatanı bulup onun üzerinden araştırmaya devam ediyorum. Bekle bence de nisan bile olur mart yine tam hastalık zamanı oluyor.
Sen rastgele ek gıdaya başladın demedim ben zaten, doktorunu dinledin, doktorun bebeğinin başlamaya uygun olduğunu düşündü ve öyle başladın. Ama bütün çocuklar aynı fiziksel gelişimdeymiş gibi mama yerine ek gıda önermek doğru değil. Sindirim sistemi belli bir seviyeye gelmiş çocuk için elma vermek zehir değildir ama tam gelişmediyse zehir olabilir bunu biz bilemeyiz.
Her neyse mesajın can alıcı yerine döneyim, daha birkaç ay önce samimiyetle birbirimize mesajlar atıp gülüşüyorduk haklısın. Ben de samimi bir ortamımız var saniyordum, samimiyetle ilgisinin olmadığını görene kadar. Bir şafak vaktinde yoğun bir samimiyetsizliğe denk geldiğimden beri içimden gelmiyor. Yanlış anlamışsın sahibi görmesin diye etiketlememezlik etmiyorum buraya yazıyorsam herkes görsün diyedir sen görmesen böyle böyle yazılmış diye sana yetiştirileceğini bilmediğimi düşünme. Ben içimin gülmediği insana yüzümün gülmesini samimiyetsiz bulduğum için böyle yazmayı tercih ediyorum. Burayı seviyorum, bilgi paylaşımından çok şey öğrendim benden de bir şeyler öğrenen olmuştur belki inşallah, bunu kaybetmeye niyetim yok ama eskisi gibi şen şakrak olabilecek bir yapıda da değilim. Gerginlik sevmiyorum doğru ama lise kantini ilişkilerini de sevmiyorum. Sanki gerginliği ilk çıkaran benmişim gibi yazmışsın da senin yazdığına baksak ilmek ilmek işlenmiş laf sokmaları bulmak için büyüteçe ihtiyaç yok göze çok net batıyorlar sen bunu yapıyorsan benim yapmamak için bir sebebim yok.
Son olarak tavrın ya da şöyle söyleyeyim genel tavır sadece sabrını son haddine kadar sınayanlarla kalsaydı benim umrumda olmazdı ki aylarca o şekildeydi durum ve umursamadım beni ilgilendirmeyeceği için yetişkin kadınlarız sonuçta herkes herkesi sevmek zorunda değil ama tavır hiç ilgisi olmayan niyeti iyi insanlara sıçrayınca ben kendimi bertaraf hissetmek istemedim. Yangın ve karınca hikayesinde olduğu gibi en azından tarafım belli olsun istedim, aynı şey -tavırları göz önüne alarak benzetiyorum- lisede olsaydı vereceğim tepkiyi verdim. Yapanların karşısında durdum ve memnuniyetsizliğimi her fırsatta belli ettim. Bebeklerimiz büyüdüğü sürece burada vakit geçireceğiz ama bu arkadaş olmamız anlamına gelmek zorunda değil. Sen yazarsın ben faydalanacağım bir şey varsa alırım, ben yazarım sen varsa fayda sağlayacak bir şey alırsın, Allah korusun çocuklarımız hastalanırsa geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz gerisi benim için önemsiz. Senin için de öyledir eminim bu saatten sonra. Varsa yazdıklarımda yanlış bulduğun şeyler sen de yaz tabi ki ben okudum araştırdım her şeyi doğru biliyorum demem, yanlışımı öğrenirim aynı şekilde senin ya da herhangi birinin yazdıklarında yanlış bir şey bulursam aynı şekilde davranacağımı tahmin etmişsindir. Burası hepimizden öte bir alan, sadece buraya yazan insanlar değil yazmayan çok kişi tarafından da takip ediliyor. Yanlışı doğru diye tanıtmak, yanlışa yanlış dememek bir kişinin bile aklını karıştırsa bundan etkilenecek olan bir bebek. Herkes gördüğünde durdurmalı.
Ay ben de şafak vakti yazdım, neyse tek olduğum için operasyon hissiyatı yaratmaz en azından.
Haklısın yazanlar ya da okuyanlar büyük ölçüde bilinçli ve farkındalığa sahip ama herkes aynı diyemeyiz ki, burada yazana belki yazan kişinin düşüncelerini genelde beğendiği için köru körüne inanacak insanlar da olabilir etkilenen hayat bebek hayatı başka bir şey olsa umrumda olmaz belki ama haberlerde gördüğümüz zor durumda olan bebeklere bile üzülüyorum ben elimden bir şey gelse yaparım, burada en azından bir annenin farklı fikre kapılmasına ya da yanlış olanın da farkında olmasına uğraşıyorum. 1 yıldır buradayım hep aynı şeyi istedim. Önemli olan bebekler çünkü. Benim tepkim hep bundan, kendi payıma düşen gerginlik için özür dilerim. Kimsenin huzurunu kaçırmak değil niyetim. Bir Ortaçgil dokundurmasıyla bitireyim ama ben konuşmazsam ben olamam ki
Kesinlikle her söylediğiniz doğru az önce de dediğim gibi keskin sınırlarla konuşmadım ki. Kalp kırmak en çok korktuğum şeylerdendir yazıyı görüp üzülen varsa hakkını helal etsin lütfen. Başımıza gelenlerde ya cezadır ya imtihan. Tabiki evliliğe ve çocuğa hazır olmak şarttır. Dikkat çekmek istediğim tek şey “ sanki çocuğu yapan bizmişiz de ne zaman istersek sahip olacakmışız gibi büyük konuşmak.” Bu yani bunun da yanlış ve ya kırıcı olduğunu düşünmüyorum. Öyle mi :) kendim için de bu tarz yorumlar yaparım hayatta ve bu beni hep dinç tutar kendime getirir. Ama bazen çok geniş pencereden bakamıyor olabilirim durumlara. Affola :)Soylediğinin ikinci yarısına hiç değinmeyeceğim doğru, Allah izin verirse çocuk sahibi olabiliriz vermezse mümkün değil haklısın ama ilk kısmı biraz incitici olmuş. Çocuğunu kucağına zor alan ve çocuğuyla sorun yaşayan birine bu senin imtihanın demek ve gönül kırmak ne kadar doğru?
Ayrıca evlilk birbirini seven insanların bir ömür boyu birlikte olacaklarına dair verdikleri bir sözdür amacı çocuk sahibi olmak değildir. Çocuk eğer birbirini seversen ve aşkınızın bir meyvesi olsun isterseniz yapılır. Her evlenen çocuk sahibi olmasın, hatta her kadın anne ve her erkek de baba olmasın bence. Buna hazır olmayan, hak etmeyen, bakamayacağını düşünen insanların çocuk sahibi olması yüktür ya insana ya topluma. Çocuğunu istismar eden insanlar, ona hak ettiği hayatı vermeyen ve dilendiren insanlar, sevmeden büyüten insanlar varken her evliliğin çocukla sonlanmasını önermek... Bilemiyorum. Sevgisini paylaşamayacak veya içinde sevgisi olmayan insanlar çocuk yapmayarak bence dünyaya katkı sağlıyorlar. Herkes üremek zorunda değil, hayvan değiliz biz sosyal insanlarız, anne olmayan kadın da bireydir, evlenir evlenmez çocuk yapmayıp eşiyle mutlu zamanlar gecirmek en doğal hakkıdır.
Şu yaşadığımız zorlukları istemeyerek çocuk yapan, baskıya boyun eğip çocuk yapan veya hazır olmadan çocuk sahibi olan insanlar taşıyamaz. Taşır ama çocuğuna fayda sağlayamaz. Ben hazır olmasam gecede 16 kez uyanıp yine de yılmadan ve ona surat bile asmadan yeniden emzirip uyutamazdım, eminim benden daha zor şeylerle baş eden anneler de var aramızda, çocuğunun her seyini düşünen, hastalığına oturup ağlayan, ona her imkanı sunmak isteyen insanlarla mevlam kayıra diyerek çocuk büyüten insan bir midir? Önemli olan nüfusun fazlalığı değil kalitesidir. Nicelik değil niteliktir.
Bir de asıl önemli olan inanan inanmayan fark etmeden kimsenin kalbini incitmemektir. İslamiyette kalp kırmaya yer var mı? Sen daha iyi bilirsin?
objektif değil kişiye göre değişir diyecektim:)%100 böyledir demedim zaten. Benim bazen bakış açım bu. Tabiki çoğu zaman objektif bir şey . Keskin sınırlarla konuşmadığını düşünüyorum öyle mi olmuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?