2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Selam kızlar. İki gündür birikmiş yine sayfalar. Kan ilacı ile ilgili bizim doktor tahlil sonucuna göre karar vermişti. Kansızlık olmadığı için başlamadık. Ek gıdaya geçtiğimiz için biraz uğraştırıyor beni pek zamanım kalmıyor. Şimdilik çok iyi gidiyoruz. Önce yoğurtla başlamıştık. Bir hafta sonra sebze ve meyveyide dahil ederek tadımlık başladık. Şimdi baya baya yemeye başladı. Mamayada devam ediyoruz ama eskiye göre azaldı haliyle. O ilk kaşıkla tanıştığı günler çok komikti gerçekten. Kaşığı emiyor damaklarını kaşıyor yarısını döküyor:) Ben dorukta da aynısını yapmıştım. Şimdi de aynı devam ediyorum kesinlikle zorlamıyorum bir kaşık daha diye. Ya da bir an önce bitsin diye hızlı hızlı vermiyorum. Onun için de epey uzun sürüyor yemek saatlerimiz. Ama çok eğlenceli şimdi alıştı artık. Kaşığı yaklaştırınca ağzını açıyor hemen yutmuyor önce bir test ediyor tadını sonra sanki dişleri varmış gibi çiğniyor:) sonra yutuyor. Henüz hiç bir şeyi reddetmedi hatta çorbalarını ve yoğurdu çok daha iştahla yiyor. Umarım devamı da güzel gelir.

Maşallah cnm ilk sadece yoğurt mu verdin başka bir şey vermednmi

Kafayı yiycem bu saç dökülmesi de ne böyle ya
İnanılmaz çok dökülüyor kel kalcam yakında
Şampuanımı mı değiştirsem hanımlar sizler nr kullanıyorsunuz?

Ay şimdi duş aldım onu söyleyemeye geldim tevafuk :) dehşet dökülüyordu benim ama azalmış 6 aya kadarmış ya zaten hormonal dökülme o da etkilidir belki. Şampuan olarak helal sertifikalı şampuan kullanıyorum ben Bab-ı Şifa. Normalde pek taramazdım ama her banyodan sonra tarar oldum baş etmek için .

Evet bundan sonra devam ederim inşallah tutar :)surunmeyi benimki de yapıyor ama tam emekleme yi sanırım desteksiz oturunca yapacak.Öyle okumuştum emeklemek için desteksiz oturmali sırtını düz tutabilmeli diye :)

Günaydın doğada aynısını yapıyor kollarıyla kendini kaldırmasını öğrenmesi lazım

bizimki arada çok nadir emekleme cabası gösteriyor, yatağın üzerinde ya da yerde döşekte yapıyoruz. acaba zeminin daha mı sert olması lazım. sizin bebeğiniz nerde emekliyor.
Teşekkürler hanımlar cevaplarınız icin bizimki de 2 gündür yapıyor bu hareketi, once koltuğun ustundeyken farkettik, sonra yerde de yaptığını gördük. Yere halının üstüne kullanmadığım yorgani ve nevresimi geciriyorum onun uzerinde yaptiriyoruz genelde hareketleri, çünkü bazen kafasını yere vurabiliyor o yüzden biraz yumuşak olması iyi oluyor :)

Eki Görüntüle 2092324

kizlar woolnat a girdim,bebek tulumu olarak bu cikti. woolnat tan alanlar bu muydu aldiginiz tulum?
Ben kollu olanindan aldim tavsiye ederim önceleri devamlı usuyor mu terliyor mu diye gece 20 kez kontrol ederdim woolnat tan sonra 22-23 derece pamuklu pijamalarinin üzerine giydirip gece boyu rahat ediyorum tavsiye ederim

Canım çok geçmiş olsun, zor zamanlar gecirmissiniz, tamamen düzelir ins. bebisin de...

D&R den alıyorum genelde

Uyku eğitimine nasıl karar verdim biliyor musun saatlerce sallayıp da uyumadigini gördüğümde. İlk basta sallarken hemen daliyordu zamanla o da fayda etmedi. Bir de üzerine sık gece uyanmalari... Aslında tam tersi kendi yatağında uyumalarini ogretmemiz gerek bebeklerimize diye düşünüyorum. Çünkü bebek nasıl uyursa uyandığında aynı şekilde devam etmek istiyor. Kucakta ise kucakta, memede ise memede, yatağında ise yatakta. Bebeklerin uyku döngülerinin 1 saat olduğunu varsayarsak saat başı uyandığında sallamak ya da emzirmek zordur diye tahmin ediyorum

6aymı ???? nolur dursun artık ga lohusayken dökülür diyorlardı tam tersi oldu .

Kitapyurdundan alırım ben hep, hem güvenilir hem fiyatları uygun

Kan tahlili yaptır canım vitamin eksikliğine bağlıdır büyük ihtimalle , emzirme dönemi de aynı hamilelik gibi çocuk bizdeki tüm vitaminleri alıyır takviye almak lazım

Maşallah cnm ilk sadece yoğurt mu verdin başka bir şey vermednmi
Evet yoğurtla başlattı dr.iki hafta kadar sadece yoğurt sonra sebze ve meyve dahil oldu. Ama herşeye tadımlık başladık. Sonra yavaş yavaş porsiyonları arttı. Artmaya devam ediyor şuanda da.

Kan tahlili yaptır canım vitamin eksikliğine bağlıdır büyük ihtimalle , emzirme dönemi de aynı hamilelik gibi çocuk bizdeki tüm vitaminleri alıyır takviye almak lazım
Geçen gün kan vermiştim tam sayım dediler vitaminlere bakılmamış sinir oldum. Tekrar gidicem

Alıntılamalari yine kaybetmişim kitap için site önerisinde bulunan herkese cok tesekkurler. Idefixte bugüne özel kargo bedava ama stoklarda yok bebek icin istediklerimin cogu. Vakit buldukca dediginiz sitelere de göz atip olmadı ayri ayrı siparis vericem.
Bu arada aç tırtıl diye bir kitap var alan var mi aranizda icerigi nasil?

Yıkarken banyoda çıkardığımız beze bakar mısınız en az 1 kilo suyu emmiş bebeklerin sürekli böyle çiş yaptığını düşünsenize töbe Yarabbim

Eklentiler

• 3F2AD6B0-28D2-401D-A6A4-E4AACFC2AD20.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 98
Theteacher00 Önce günlük mayaladım. Küçük paket sütlerden almıştım. Önce kahve fincanıyla mayaladım. İki kaşıkla başladık. İki günde bir, bir çay kaşığı arttırdım. Ama hiç zorlamıyorum istemiyorsa ağzını kapatıyor ya da diliyle kaşığı itityor ozaman bırakıyorum. Severek isteyerek yesinde nekadar yerse yesin. Çünkü baştan bu yemek olayını sevmeden ağlayarak başlarsa bence öyle de devam edecektir. Büyük oğlumda hiç sorun yaşamadım. Şuan da 100 bazen 120 cc yoğurt yiyor. Senze meyveye daha geç başladığımız için henüz daha az veriyorum onları.

Uyku eğitimi şart oldu, belim kopuyor kucagimda gezdirmekten gezdir allah gezdir uyumuyor da.Bizim alt kattakiler bebegimiz ağlıyor diye duvara vuruyolar onların yüzünden eğitime baslayamadim bir türlü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…