- 13 Ocak 2018
- 341
- 439
- 18
Uyku konusunda yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı. Bende 4. Aydan sonra degistiklerini bayan güzel öğrendim. Akışına bırakıyorum bazen olmuyor ama geçecek bugünlerdeoncelikle hosgeldin.
4. aydan sonra uyku problemleri basliyor var olan duzen bozuluyor. sanirim bir cogumuz yasiyoruz bunu. benim oglumun da cok duzensiz gunduz uykulari ve eger uykuyu alamayip uyanirsa(ki genelde oyle oluyor :)) acayip huysuz oluyor. gece de dedigin gibi donem donem 1.5 saatte bir uyandigi oluyor. sonucta onun da bizim gibi bir insan oldugunu kurmali bebek gibi kesin saatlerde yatip kalkamayacagini kabullenmek gerek sanirim. burnu tikalidir, ruya gormustur, belki irkilmistir, korkmustur vs. aclik disindaki sebeplerle de uyababilir cok normal.
ben 18 kg almistim suan hamilelik oncesi kilomun 1 kg altindayim. hem emzirip hem cok hareket halinde olunca bir sey yapmama gerek kalmadi verdim hepsini :)
donme mevzusu da; her bebek bir olmadigi icin tabiki normal. nasil ki tum bebekler ayni zamanda konusmuyorsa bu da benzer bir durum. endiselenme zamani gelince donecektir bebegin
profiline gir, kisisel bilgilerime tikla. profil fotografinin altindaki alana yazabilirsin.
Ben sana tamamen göndereyim ister misin? Bütün yedeği? Sen istediğin yerden keser biçer paylaşırsın. Sıkıntı yok benim adıma, hatta benim cümlelerimi ismimi karalamadan da paylaşabilirsin? Ne dersin? Yalnız bu kadar akıllı bir kadın olarak şunu kabul et. O konuşmalarda “mutella sallamaya niye bu kadar karşı” demiş birisi, bir diğeri de “annesi fazla sallamıştır kendisini” demiş.. böyle esprilere de oturup ağlamayacağız herhalde.. neyse.. mutellanın annesi sadece bu konuşmada geçiyor, ve mutella iki gün önce bana “anama babama dil uzatmışsınız, arkamdan konuştuklarınızı da biliyorum” diyor. Şimdi bu kız daha iki gün önce kendi ağzıyla arkamdan ne konuştuğunuzu biliyorum derken, bugün nasıl bu konuşmalardan bihaber olabiliyor??? O mesajı da yapıştırayım mı buraya, ne dersin?Tamamen samimiyetle söylüyorum bunu, eğer mevcut konuşmayla oynandı diyorsanız ve aslında öyle bir konuşma yoksa paylaşın orijinal halini konuşmada olanların izniyle ve yine isimlerini gizleyerek, ben haksızlık ettiğim için özür dileyecegim. Teknoloji çağında yaşıyoruz, bilgi kirliliği çok fazla, insan gördüğüne inanıyor bazen stresli olduğu konularda. Eğer böyle bir gaza gelmişsem herkesin önünde konunun tüm muhataplarından özür dileyecegim.
Orijinal ve oynanmamış fotoğrafın sunulması halinde özür dileyecegim mesaj hariç bu konuda son mesajımdır. Artık aynı şeylerin gündem olmasından yoruldum, şurada bebekleriyle ilgili bilgi paylaşımı yapmak ve o paylaşımları görmek isteyen insanların önüne ısıtıp ısıtıp aynı şeyin gelmesinden de sıkıldım, kendi payıma diğer forum arkadaşlarımdan özür diliyorum; değer verdiğim veya saygı duyduğum insanların zor durumda bırakılmasına olan tahammülsüzlüğüm nedeniyle fazla ateşli şekilde savundum bazı şeyleri. Yine olsa yine yaparım o kadar net şekilde olursa ama onun dışında eskisi gibi yazılana cevap vereceğim, imaları görmezden geleceğim, şahsi bir saldırı olmadığı sürece buranın huzurunu bozmayacağım.
Dün geceden beri çok stres oldum ve internet üzerinde konuşulan bir ortamın beni bu kadar stres etmesine izin vermekle hata ettim. D dstn33 isimli arkadaşın yazdığı entry de ne yapıyorum ben böyle dememe neden oldu. Sağolsun.
Hepinize sevgiler.
uzulme yahu verirsin ne olacak daha peslerinden kosturacagimiz gunler gelmediUyku konusunda yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı. Bende 4. Aydan sonra degistiklerini bayan güzel öğrendim. Akışına bırakıyorum bazen olmuyor ama geçecek bugünlerde
kg konusunda maşallah ya hanımlar.bir ben topiskoyum sanirimm70 kgufacigim zayenr
4 saat bizim için tam bir hayal.Memede uyumak uykudan sayiliyorsa günde 1.5 saat uyuyor saymazsak besiginde yarım saat.Gece de 12 den önce uyutamiyoruz.Şimdi dönün yavrulariniza ve beterin beteri varmış diyip bol bol öpun:)5. Aydaki bir bebek için 4 saat gündüz uykusu normal sayılıyor. 3 saat de yetebilir. Uyku penceresini kaçırmadığınız sürece 3 saat iyi bir uyku. Benim kızım 2 2.5 saat civarında uyuyor 3-4 uykuda. Yeterli degil ama ona yetiyor . Düzenini oturttuktan sonra gündüz uykularini da uzatmaya çalışacağım. Uyandiktan sonra uyku süresine bağlı olarak 1 buçuk 2 saat içinde uyutmaya çalışırsan daha enerjik olabilir
Gece uykusu da aslında gecede 2-3 emzirme ideal bu zamanlarda ama çocuklar idealden anlamıyor maalesef. Normal mi bilmiyorum tam olarak ama bu aralar çok kişinin başına gelen bir şey.
Kilo konusunda ben eskiye döndüm. Beslenmeme dikkat ediyorum tatlı yemiyorum çok fazla bir de bebek olunca sürekli hareket var tabi. Kendiliğinden gitti gibi oldu dikkat edince.
Bebeklerin gelişimi çok farklı. Belki okumuşsundur ikiz bebek sahibi arkadaşımız var bir cocugu daha dönmemişken diğeri fırıl fırılmış. Neden onu örnek verdin dersen aynı karindan çıkmış çocuklar bile farklı, o yüzden kıyas doğru olmaz
Sen bol bol egzersiz yaptır. Büyüyen bebek uygulaması ve Ayşe öner bebek egzersizleri videosunu izleyip her gün bir veya iki kez yaparsan normal gelişimini biraz desteklemiş olursun.
Hoşgeldin bol bol yaz güzel oluyor yeni yüzler
Ben sana tamamen göndereyim ister misin? Bütün yedeği? Sen istediğin yerden keser biçer paylaşırsın. Sıkıntı yok benim adıma, hatta benim cümlelerimi ismimi karalamadan da paylaşabilirsin? Ne dersin? Yalnız bu kadar akıllı bir kadın olarak şunu kabul et. O konuşmalarda “mutella sallamaya niye bu kadar karşı” demiş birisi, bir diğeri de “annesi fazla sallamıştır kendisini” demiş.. böyle esprilere de oturup ağlamayacağız herhalde.. neyse.. mutellanın annesi sadece bu konuşmada geçiyor, ve mutella iki gün önce bana “anama babama dil uzatmışsınız, arkamdan konuştuklarınızı da biliyorum” diyor. Şimdi bu kız daha iki gün önce kendi ağzıyla arkamdan ne konuştuğunuzu biliyorum derken, bugün nasıl bu konuşmalardan bihaber olabiliyor??? O mesajı da yapıştırayım mı buraya, ne dersin?
Canım ben bi ara kendi kafama göre yapmıştım sadece şimdi yapmıyorum yani.Ama başından beri osteocare kullanıyorum kalsiyum magnezyum d3 takviyesi dr demişti.Zaten süt yoğurt sevmem yemem iyi oluyo öle benim içingittik canim. diyetisyene ve alerjiye yonlendirdi. 15 gun sonra randevu. o zamana kadar da yeme dedi.
cok keskim bir diyet mi seninki,yoksa aklina geldikce mi?
recel ve yaklasik 50 tane zeytinle kahvalti yapip kalkiyorum
kalsiyum takviyesi aliyor musunuzofelyam ?
Arkadaslar Allah yavrularimiza saglik sihhat versin.acilarini gostermesin.eylul annelerinde bir arkadas yavrusuyla hamileliginden beri oyle bir sinaniyor ki... Bebegi dogar dogmaz kalp ameliyati oldu.tam toparladi dedik son 1 hafta 10 gunde iki kez yeniden ameliyat oldu yavru biri kalp biri beyin.beyninde kanama var.kafatasi cikarilmak suretiyle oldu ikinci ameliyatini.en iyi ihtimalde bile yuruyemeyecek konusamayacakmis.eylul annelerini acip okuyabilirsiniz. Annesinin o kadar icime dokunan bir mesaji oldu ki okudugum.yavrusunu ameliyata gonderirken "vedalastim onunla yazmis.gitmek istiyorsan git oglum dedim yazmis.cektigi acilara dayanamiyorum yazmis."kimseye ayar vermek degil amacim.ama yavrusu yaninda saglikli olup bos vakitlerde iki satir yazabilecek muhabbet edecek birseyler ogrenebilecek durumdaysak eger bizden iyisi sanslisi var mi?kalbimizi kotulukle niye besleyelim?yapmayin etmeyin.yok ozel hayat ifşasi yok siber suc...amaci disinda kullanmayalim burayi.ne olacak birbirinizi tehdit edince.zaman simdi yetmiyor valla bana bir de mahkemelerde mi ugrasacaksiniz.esiniz aileniz kizmayacak mi size?sizi bilmem ama benim esim boşar beni boyle birseyle karşisina cikarsam.bi sakinleselim bi kendimize gelelim.özelestiri yapma erdeminde bulunabilenler özürunu dilesin.bitsin gitsin.ya da dilemiyorlarsa da mevzu kapansin.kimse sanal bir ortamin yarattigi sorunlarin gercek sonuclarini yasamasin.sevgi ve saygilarimla
Günde kaç tane alıyorsun. Benimde sırt ağrım çok arttı.Canım ben bi ara kendi kafama göre yapmıştım sadece şimdi yapmıyorum yani.Ama başından beri osteocare kullanıyorum kalsiyum magnezyum d3 takviyesi dr demişti.Zaten süt yoğurt sevmem yemem iyi oluyo öle benim için
Sen de sagol....hepiniz sagolun...hamilelik surecinde ve uzun bir sure sonrasinda sessiz takipciniz olarak sizlerden cok sey ogrendim.gecmis gitmis olsun.ne guzel herkes kendi adina pozitif yaklasmaya basladi.yikmak yerle bir etmek tehditler savurmak kolay; yapmak zor.yavrularimiza sarilip huzur bulalim.yok yere stres yaratip sutumuze onlara bakim performansiiza zarar vermeyelimTamamen samimiyetle söylüyorum bunu, eğer mevcut konuşmayla oynandı diyorsanız ve aslında öyle bir konuşma yoksa paylaşın orijinal halini konuşmada olanların izniyle ve yine isimlerini gizleyerek, ben haksızlık ettiğim için özür dileyecegim. Teknoloji çağında yaşıyoruz, bilgi kirliliği çok fazla, insan gördüğüne inanıyor bazen stresli olduğu konularda. Eğer böyle bir gaza gelmişsem herkesin önünde konunun tüm muhataplarından özür dileyecegim.
Orijinal ve oynanmamış fotoğrafın sunulması halinde özür dileyecegim mesaj hariç bu konuda son mesajımdır. Artık aynı şeylerin gündem olmasından yoruldum, şurada bebekleriyle ilgili bilgi paylaşımı yapmak ve o paylaşımları görmek isteyen insanların önüne ısıtıp ısıtıp aynı şeyin gelmesinden de sıkıldım, kendi payıma diğer forum arkadaşlarımdan özür diliyorum; değer verdiğim veya saygı duyduğum insanların zor durumda bırakılmasına olan tahammülsüzlüğüm nedeniyle fazla ateşli şekilde savundum bazı şeyleri. Yine olsa yine yaparım o kadar net şekilde olursa ama onun dışında eskisi gibi yazılana cevap vereceğim, imaları görmezden geleceğim, şahsi bir saldırı olmadığı sürece buranın huzurunu bozmayacağım.
Dün geceden beri çok stres oldum ve internet üzerinde konuşulan bir ortamın beni bu kadar stres etmesine izin vermekle hata ettim. D dstn33 isimli arkadaşın yazdığı entry de ne yapıyorum ben böyle dememe neden oldu. Sağolsun.
Hepinize sevgiler.
Amin...canim baktim da bugun uzucu seyler okudum.Allah yardimcilari olsunÇok haklısın.
Pınarla eylül annelerinden tanışıyoruz.
2 gündür gelişmeleri takip edemedim ama bu sözleri beni bitirdi...
Ne zor bi anne için bu sözleri söyleyebilmek.çok dokundu bu sözleri..
Allahım yardımcısı olsun.evladına acil şifalar versin..
1 tane cnmGünde kaç tane alıyorsun. Benimde sırt ağrım çok arttı.
Umarım o zamana kadar gider ya.nasıl kpsarim oglusumun peşinden yoksauzulme yahu verirsin ne olacak daha peslerinden kosturacagimiz gunler gelmedi
Nerden aldin cnm mumkunse paylasir misin?Kızlar bakın neşeli harfler kitabı sadece 2 liraya aldım bu resimlerin hepsi çıkartma istersen kartona yapıştır ve zeka kartı yap. Hiç o kadar para vermeyin kartlara baksanıza şunlara ben şoktayım nasıl bu kadar ucuz tam 3 tane aldım bu kitaptan iyi ki öyle yapmışım :)
Sen de sagol....hepiniz sagolun...hamilelik surecinde ve uzun bir sure sonrasinda sessiz takipciniz olarak sizlerden cok sey ogrendim.gecmis gitmis olsun.ne guzel herkes kendi adina pozitif yaklasmaya basladi.yikmak yerle bir etmek tehditler savurmak kolay; yapmak zor.yavrularimiza sarilip huzur bulalim.yok yere stres yaratip sutumuze onlara bakim performansiiza zarar vermeyelim
Amin...canim baktim da bugun uzucu seyler okudum.Allah yardimcilari olsun
Mucizesiyle sevindirsin
İnşallah gece 3'te uyanır sonra da sabah 8'de. Darısı da tüm forumun başınaBir gün daha büyüdü evlatlarımız çok şükürgüç bela uyuttum. Bakalım mesai ne zaman başlayacak
Rica ederim canım. Meme reddinde sende benim gibi çok sorun yaşadın. Umarım ek gıda da yaşamazsın. Yemeyen bebek büyütmek çok zor. Doruk hiç sorun çıkarmadı bana sabahları gözünü mamaaaa diye açardı:) hiç yemek seçmezdi. Denizde abisi gibi olursa süper. Ama etrafımda görüyorum bir öğünü saatlerce yedirmeye çalışan anneler varMaşallah kuzuya yaa.gözümün önüne iştahlı tatlı bir bebek geldi :)
Benim kızımda iştahlı olur inşaallah.
Bebek ekmeğini ilk defa senden duydum.bende alırım.
Labneyi duydum ama bende yapmadım.yaparsam paylaşırım seninle.
Çok güzel açıklamışsın ellerine sağlık canım.
Nerden aldin cnm mumkunse paylasir misin?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?