- 10 Aralık 2017
- 2.316
- 5.352
- 108
Ben de öyleyim. Abartmıyorsun. Her bebek nasıl ki farklıysa her annede farklı bence. Herkesin yetiştirmesi farklı.Annemi anne olmadan da anladığımı düşünüyorum ama anne olunca anladım diyebileceğim bir şey var ki bir kadının anneliğine laf edilmesi kadar canını bir şey yakmaz herhalde. :) çok şükür öyle elle tutulur bir eleştiri almadım hiç 5 aylık anneliğimde :)) ama herhangi birinin anneliğim hakkında en küçücük bir şeyi bile eleştirmesine dayanamıyorum. Böyle ağzına vurasım geliyor çok biliyorsun diye. Hele kaynanamın akıl vermesine tahammül edemiyorum. Uzaktan anca akıl ver diyorum içimden :))))))))) çok mu abartıyorum. Size de öyle oluyor mu
Bende senin gibiyim. En ufak bi eleştiriye tahammülüm yok. Kayınvalidem kıza bakmak için bizimle kalıyor mecbur. Sürekli diğer torunlarıyla bi kıyaslama halinde benim kızımı. Dolaylı olarak benim anneliğime laf söylüyor. Her bebek farklı, her anne farklı demekten yoruldum. Kırmakta istemiyorum ama ne yani eltimin 40 Günlük çocuğu 6 kilo, bu çok mu iyi bişey. Kilolu olup hantal olmasındansa zayıf olsun sağlıklı olsun demekten dilimde tüy bitti. Çok zorluyor onu kırmam için ama sabır diyorum sadeceAnnemi anne olmadan da anladığımı düşünüyorum ama anne olunca anladım diyebileceğim bir şey var ki bir kadının anneliğine laf edilmesi kadar canını bir şey yakmaz herhalde. :) çok şükür öyle elle tutulur bir eleştiri almadım hiç 5 aylık anneliğimde :)) ama herhangi birinin anneliğim hakkında en küçücük bir şeyi bile eleştirmesine dayanamıyorum. Böyle ağzına vurasım geliyor çok biliyorsun diye. Hele kaynanamın akıl vermesine tahammül edemiyorum. Uzaktan anca akıl ver diyorum içimden :))))))))) çok mu abartıyorum. Size de öyle oluyor mu
Cok da abartmamak lazim cok takma kafaya anneyiz iste :)Annemi anne olmadan da anladığımı düşünüyorum ama anne olunca anladım diyebileceğim bir şey var ki bir kadının anneliğine laf edilmesi kadar canını bir şey yakmaz herhalde. :) çok şükür öyle elle tutulur bir eleştiri almadım hiç 5 aylık anneliğimde :)) ama herhangi birinin anneliğim hakkında en küçücük bir şeyi bile eleştirmesine dayanamıyorum. Böyle ağzına vurasım geliyor çok biliyorsun diye. Hele kaynanamın akıl vermesine tahammül edemiyorum. Uzaktan anca akıl ver diyorum içimden :))))))))) çok mu abartıyorum. Size de öyle oluyor mu
Cok da abartmamak lazim cok takma kafaya anneyiz iste :)
Ben evde oldugum zaman gunde 2 defa altini yikiyorum hic pisik olmuyor sukur uno baby nin yenidogan mendilini disari ciktogimda kullaniuorum sadece . Bir de banyolardan 10 dk once ustunu cikardigimda hafif zeytinyagi suruyorum. Bez de onemli galiba bu lonuda ben soffia bez kullaniyorum. Bez gayet iyi tek sikintisi sizdiriyor . Turk mali olsun diye ve icerigi hosuma gitti gi icin bunu kullniyorum ama oneriniz varsa alabilirim bez konusindaİyi akşamlar bayanlar, ıslak mendil ve pişik kremi konusu konuşulmuş ama kimin sorduğunu arayamadım . Ben hala pamuk ve su kullanıyorum. Bir koli pamuk almıştım onlar bitene kadar da devam edeceğim. Belki o yüzden belki de sık değiştirdiğim için pek pişik olmuyor. Her seferinde (sadece çiş yaptığında) silmenin de pişiği tetiklediğini okumuştum. Çok kızarırsa Zdrave diye bir krem var arkadaşım hediye etmişti sanırım muhacir kremi diye geçiyor onu sürüyorum. Ama bu aralar gece uykusu uzadığı için sanırım, bez daha uzun süre kalıyor ve daha sık kızarıyor. Her akşam sürmeli miyim emin değilim.
bende baktım reflü olabilir yazıyor.benim bebeğimde de oluyor uyurken ağzında acı bir tat varmış gibi bir ifade. Daha sonra uyandığında kucağıma aldığımda ağzından süt çıkıyor.Reflü olabilir diye düşünüyorum.
edit.şimdi internetten baktım fazla yedikleri zamanda böyle oluyormuş ya da gazı çıkmadığı zaman.
Baktığımda kusma reflü nün en önemli belirtilerinin başında geliyor.Ama başka belirtiler de saymislar onlar da var bizde.Y yakamozeinstein reflu fiskirarak kusmak diye biliyorum oyle arada bir midede sut yukari cikabilir her bebekte olur fazlasi reflu
Kusmasi da fazlasıyla oluyor bu aralar.Baya süredir kusmuyordu.Zaten bebekler şimdi taklit için yapıyorlar onu. Ellerine her geçeni ağızlarına götürüyorlar. Geçen gün ayağını ağzına sokmaya çalıştı kıyafetlerden ulaşamayınca iki kez ağzının suyu akti çocuğumun
Sindirim sistemleri çoğunlukla hazır değil.
Ben de öyleyim. Karanlıkta bile degiştirsem telefon feneriyle inceliyorum kan çıkar korkusuyla.
Ne yediğimiz temiz ne ictigimiz ne soluduğumuz. Radyasyon zaten her yerde. Dediğine katılıyorum daha zeki ama daha zayıf olacaklar
Reflüden oluyor genelde ama çok yediyse de olabilir reflü hastalığı olmadan sadece çok az kusma gibi.
Oyle tabii iyi ki ilgililer masallah.bizim oglan da buyudukce babasina benziyor esim mest....bazen yatagina koyar koymaz uyanir ya bebekler ya da kisa araliklarla bezini kirletir falan..esim kosa kosa cocugun yanina gelip bana "kizma kizma" diyor hayir ben niye kizayim cocugumaannesiyim ben onun tovbe..
Çok geçmiş olsun. Sarımsak veya sarımsak yağıyla ilgili bir çözümü vardı sanırım bir ara anneannemde sık çıkardı o kullanıyordu ama hatırlayamadım. Bir araştır istersen. Uzun yazını ve bol bol haberi dört gözle bekliyorum
Kendi odalarına geçtilerse senin odalar arası mekik günün başlamıştır Allah yardım etsin
Alerji uzmanı test istemedi mi? O nasıl muayene etti neler yaptı? Ben de tekrar olursa gitmeyi düşünüyorum çocuk alerji uzmanına.
Yumurta çok çok az ve anne sütü sınırda çıktı kızımda. Yani 35 ve üzeri alerjik benim kız 35.İkisi de aynı yolu izliyor bence.Alerji uzmanı da aynı şeyi yaptı bizim egzamalarımız olduğu için deriden yapamadı, kandan yaptık testi süt , kakao , fındıkta çok az yok denecek kadar az çıktı alerji,bunlardan bir tık fazla ev akarı ve polene çıktı ama o da öyle aman aman gazla değil eşik değerde çıktı. ben o ara emziriyordum kestim bunları yemeyi ama dediğin gibi başka şeyler de teikliyor sanırım kırmızı et ve balıktan da şüphelendim ben . Tabi bunları da kestim , lezyonlar azalsın süt deneyelim dedik ama bu sefer benim sütüm çok çok azaldı. Yani şuan deneme yanılma yoluyla bulamıycam neye alerjisi olduğunu. Artık ek gıdaya geçince çözücez inşallah bu işi. Hangi gıda olduğunu bulabilseydik bir.Sizin sonuçlar kaçta kaç çıktı mesela. Yüksek mi çıktı yani? Bugün tv de alerji ile yaşam derneği başkanı vardı oğlunda da alerji varmış ve hangi gıdalar olduğunu belirlemek 1,5 yılımı aldı diyor.
Evet böyle bir şeydi. İşe yarıyor.Sensitivewitch canIm geçmiş olsun sarımsağı soy kes ortadan arpacık üstüne sür yakar ama çabuk geçirir
Benim doktor ferrum onerdi ama ben burda duydugum demir ilacını kullanmak istiyorum ondan sordum canım.Hayır bana üç damla dediler ama her doktor farklı söylüyormuş sanırım siz kendi doktorunuza sorun daha doğru olur
Ben eline dolanır fark etmem de yanlışlıkla ağzına atar diye çok çekiniyorum. Saçlarım hep toplu o yüzden.Saçlarınızı çok seviyorlar mı bebekler benimki bayılıyo ya ağlarken susturma yöntemi buldum resmenönünde oynuyorum saçlarımla kahkaha atıyo denemeyen varsa tavsiye ederim
Hakikaten ayni tornadan cikmis gibiler erkekler.fiyati daha uygun baska markalari aarastirip bana sunar.ben de huzursuzluk cikmasin onyargili da olmayayim die ses etmem.alir getirir memnun kalmazsak da bana sen al dedin aldim dersanki denemeden bilme sansim ucuzlar da babasinin hayrina ucuz sanki.
Ben eline dolanır fark etmem de yanlışlıkla ağzına atar diye çok çekiniyorum. Saçlarım hep toplu o yüzden.
evliligimizin ilk gunleri BAL ayimizdan sonra markete gittik. benim adam aliyor atiyor sepete. ben de illa fiyat karsilastiririm. askim napiyon dedim:))
neyse ona alisti artik.
emir konusunda da ben tam tersi. mantiksiz alisveris yapmam ama kemdimden kısarım,oglusuma alirim:))
sagolsunlar valla,her konuda fazlasiyla yardimcilar,hatta bazen fazla fazla
saka bi yana valla cok destekler hepsi. dun ammemle avm ye gittik,5 6 saat yoktum. bugün gelcen mi diye msj atmis
Ben bi ara zeytinyağı ile yağlıyordum kuru ciltli zaten sabahına sünger gibi çekiyordukizlar zeytinyagiyla bebeginizi yagliyorsunuz ya,giysiler yag olmuyor mu?
Ben ilk oglumu tam iki yaşı doğum gününe kadar emzirdim küçükken gittiğim yere annem hariç çorbasını yoğurdunu ne yiyecekse götürüyordum2 sene emziririm ben vücudum elverdiğince ama 2 sene ona içerik olarak yetmez ki süt. Nereden kalsiyum alacak bu çocuk. Bir de her yerde yemek yiyemeyecek mesela, misafirliğe gittiğimizde falan kendi yemeğimizi mi götüreceğim uzarsa onu düşünüyorum. Ama çocuk bu, eskaza yerse ne olacak Allah korusun anaflaksi oluşursa falan... İnşallah geçer ya, hiçbirinde kalmaz yaşına kadar.
Bilmiyorum etki eder mi o kadar zaman sonra. Biraz gozlemle olmadı bir test yaptır. Ama sanmıyorum önemli bir şey olacağını.
evliligimizin ilk gunleri BAL ayimizdan sonra markete gittik. benim adam aliyor atiyor sepete. ben de illa fiyat karsilastiririm. askim napiyon dedim:))
neyse ona alisti artik.
emir konusunda da ben tam tersi. mantiksiz alisveris yapmam ama kemdimden kısarım,oglusuma alirim:))
sagolsunlar valla,her konuda fazlasiyla yardimcilar,hatta bazen fazla fazla
saka bi yana valla cok destekler hepsi. dun ammemle avm ye gittik,5 6 saat yoktum. bugün gelcen mi diye msj atmis
Bugün ben baktım ama pek indirim göremedim bir iki gün önce ben de yazmıştım buraya %50+ % 30 indirim vardı sadece 2 gün geçerliydi. Ben bayağı bişey aldım, bugün kargom geldi, gerçekten çok kaliteli ürünler, iyi ki almışım dedim birkez daha . 130 lira etiket fiyatı olanları 45 e falan aldım,50 liralık ürünler 17,5 a falan geldi. Normal fiyatları gerçekten çok pahalı, belki okadar verip almam ama indirim iyi denk geldi. Böyle indirimler olursa tekrar haberleşelim.Günaydın bugün ayin 15 i mothecare in indirim günü. Ben bulamadım bir şey nedense sepete atamadan tükeniyor. Ama belki sizler ise yarayan bir şey bulursunuz diye hatirlatmak istedim.Zamanında benim hatirlayamayip tüh bu 15 i de kaçırdım dediğim çok oldu çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?