2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
O an bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu gerçekten bir tek anne biliyor ve anlıyor. Standart yöntemleri uygulayıp başarılı olanda var. Ama bende her bebeğin ayrı dünyası olduğunu dusunenlerdenim. Asla ağlatan bir sistemi içim kaldırmaz. Belki hatırlamaz bile bugunlerini ama ben unutamam. O yüzden bende kucağa aliyorum. Elbet öğrenecekler uykuyu . Amaicimde acisı kalacaksa yapmam yapamam. Bende seninle aynı dusuncedeyim

Theteacher00 Çocuğum olmadan önce evet ya bu kadın sahane diyordum. Ama yegenlerim büyüdükçe ve çocuğum olduktan sonra yok ya diyorum. Tutmaz. Evet ceza olmalı ama burda duracaksin dusuneceksin diktesi her çocuğa olmaz bence de. Ki pedagog evden gidince çocuklar aynı kalır mi diye hep düşünmüşümdür

Olmuyor ya çocuk bağırıyor çıldırıyor sağa sola bişeyler fırlatıyor sen düşün burdan ayrılmıcaksın dedikçe öfke sana yöneliyor vuruyor yani söylendiği yada göründüğü gibi değil hiçbişey allah kimseyi sendromlu bir çocukla imtihan etmesin :)))

Uyku egitimi neymis diye arastirdigimda yomtemler biraz acimasiz geldi aglasada piş leyin almayin falan yaziyordu bu bana gore degil dedim . belki bebekleri sakin olan anneler icin ideal bir cozum ama benim bebegim sakin degil kucaga cok duskun ve emmeden ya da kucakta gezmeden uyuyamiyor.. Simdilik uzerine cok gitmiyoruz biz de sakinlestirmeye yonelik cabalarimiz. Bizde dis huzursuzlugu da ust seviyede yani su siralar sadece gece de besiginde uyusun yeter modundayim

Benim 9 senelik annelik tecrübemde öğrendiğim çocukla hiç bir tartışmayı inatlaşma boyutuna getirme bişekilde dikkatini dağıt oyala olayı geçiştir sonra düzgünce konuş yaptığının yanlış olduğunu anlat ama zaten öfkeli çocuğa ceza verip onunla inatlaşınca üzülen yine anne oluyor ben kızımın 2 saat ağladığını bilirim

Ağladı diye de hayır dediğine sakın evet deme bir kere dersen bir daha kendini kurtaramaz duruma geliyorsun istediği herşeyi ağlayarak yaptırmaya çalışıyorlar tabi bunlar için çok erken ama ben bu sefer kendimi bomba gibi hazırlamayı düşünüyorum iki yaşa

Bizde de aynı sorun var. Egzama için ne gibi önlemler aşıyorsunuz peki. Ben kendimi artık çok çaresiz hissetmeye başladım bu konuda.

Amiin amiin. Zordur illaki. Birde yabancı olunca her çocuk başka. Bizler bile baskayiz yeri geliyor yani. Seneye yazarız buraya belki imdatt inatlasiyor diye

Canim hic yilmadan devam et. Bu yeni nesil bebisler pek bi uyanik.
İnsallah kolayca alisirlar. Bende alistirmaya çalışıyorum bugün başladım bakalım gazamiz mübarek ola
Sagol canim. Benimkini az önce doyurup yatagina koydum ve müzigini actim aglamadan uyudu kendi kendine. Tesadüf mü yoksa ise mi yariyor anlamadim... Hadi insallah oluyordur.

Haklisin fenalar esim dogdugundan beri ne yapsa bilerek yapiyor her seyin farkinda diyordu dalgasina ama bu is ciddi

Aslında o düşünme paspası sürekli bir şey değil. Hiç kuralla tanışmamış bir çocuğu kurallara adapte etmek için. Çocukları o noktaya getirmeden yetiştirmek önemli. O da anne ve babanın bunun için kendini yetiştirmesi ile başlar. Mutlaka çocuk yetiştirmekle alakalı araştırma yapmış okumuş olmak gerekiyor. Ben şimdiden o kadar çok kitap bitirdim ki, ve çok şükür öyle de güzel ilerliyor. Sadece bebeğimle değil tüm çocuklarla olan iletişimim çok güçlü. bir ortamda ergenliğe kadar herhangi yaş grubunda bir çoçuğun dikkatini çekemeyeceğim ve ya sözümü dinletemeyeceğim bir durumla karşılaşmadım. bunu çevremdeki herkes söylüyor. Kendimi övmek değil burda, okuyup araştırıp ve isteyip yapamayacağımız bir şey yok. (ergenlerle de anlaşıyorum ama malesef onların tek derdi sosyal medya. telefondan kafasını kaldırdıklarında belki. )
Süper dadı da bu yolda bana fikir olması adına çok hoşuma gitti ve paylaştım. Çocuk eğitiminde hiçbir bilgiyi direk alıp uygulayamazsınız ki zaten. Esnektir. Onun için ben yine de öneriyorum. Yanlışları atın, doğrular çok şey katacaktır.

Çocuğun karnını doyurmaktan çok ruhunu doyurmak gerektiğine inanıyorum. Ruhu doyan çocuk zaten karnını da doyurmasını bilecektir. Vs vs vs ..

Çocukları çok seviyorum. Ve onlara karşı tahammülümde sınırım yok.. biraz karakterimden gelen, ama en çok iyi çocuk yetiştirme arayışında olduğum için böyle olduğumu düşünüyorum.

Amma da övdün kendini diyenler için;
Temizlik
Yemek
Eşya
Düzen
Nerde ne var
hangi beyaz eşya en iyisi bilmem ne...
pek anlamam. Belki en vasat benim aranızda Orta hallidir her şeyim.
Ama insan ilişkilerimde en iyisi olmak hedefim. Hele çocuklar.. hele çocuklar..

Yazının tamamını okuyanlara Sevgiler :) okumayana saygılar

İnsallah umdugun yönde ilerler arkadasim fikir ayriliklarimizla hepimiz guzeliz en iyisiyiz evlatlarımız için. Dhepimizin derdi hayırlı akıllı güzel huylu çocuk yetiştirmek zaten. Hedef aynı gittiğimiz yollar illa ki farklı olacaktır. Hepimizin eğitimi, hayat standartları, imkanları farklı sonuçta. Netice güzel olsun insallah:)

Bizde de aynı sorun var. Egzama için ne gibi önlemler aşıyorsunuz peki. Ben kendimi artık çok çaresiz hissetmeye başladım bu konuda.
Mustela atopik serisini kullanıyoduk 200 ml balm sabah akşam nemlendir dedi doktor fakat onun fiyatı da 70 tl 10 günde bir bitmeye başladı bende kendimce değiştirme kararı aldım bioderma atopik serisine başladım ve Hem kaşıntı hemde egzamaları azalmaya başladı . Banyo yu pek sevmiyo bu Tür ciltler şimdilik haftada 1 yaptırıyorum fakat yazın nasıl olucak onu bilmiyorum . Sürekli pamuklu şeyler giydiriyorum yün kesinlikle değdirmiyorum vücuduna hiç iyi gelmiyo . Aslında pekte bir şey yapamıyorum maalesef elimden bunların harici bir şey gelmiyo . Siz ne yapıyorsunuz eklem yerlerinde mi egzama tüm vücut mu ?

ya se min alerji değil bu egzama diyo Kimi diğeri süt ve süt ürünleri alerjisi diyo test isteyince gerek görmüyo diyeti bıraktığında vücudu kabarmıyorsa kaka da kan yoksa değildir alerji diyo fakat çocuğa yoğurt yedirdiğim gece fazlasıyla huzursuz oluyo kafam çok karışık olan yavruma oluyo arada yani

Ameliyatına denk gelmişti o yüzden 10 gün gecikmeli olmuştuk.

Gecmis olsun duzelir kisa zamanda insallah ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…