Bence o kadın psikopat. Çocukta görünürde bir düzelme sağlıyor ama psikolojisine ciddi zarar veriyor. O çocuklar karanlıkta saatlerce ağlıyorlar. Ben doğru bulmuyorum. İnsanlara bir yol göstereceklerse, o çocuklar o kadar yoldan çıkmadan, nasıl çocukla vakit geçirilir nasıl iletişim kurulması lazım, bunlarla ilgili program yapılsın.Ceza türleri var. Uygulanması gerekeni yapıyor. Tamamını izlemeden bir yerlerden duyduğunla ya da sadece orasını görerek yorum yaptın sanırım:) senin büyük çocuğunda vardı galiba.
Yanlış davranışta nasıl davranıyorsun peki? Her zaman söz dinliyor mu?
Tesekkurler güzel temmuz anası. Daha akinti olmadı kupkuru doktorda normal dedi şükür ki. Peki agustos gorünumlü temmuz annesimisin?
Insallah tutmustur canım. Biz rotayı gecen hafta yaptırdık siz gec mi olmustunuz?
çocuğu varmı acaba ve bu ceza yöntemini kendi çocuğuna uygulamışmı merak ettimBence o kadın psikopat. Çocukta görünürde bir düzelme sağlıyor ama psikolojisine ciddi zarar veriyor. O çocuklar karanlıkta saatlerce ağlıyorlar. Ben doğru bulmuyorum. İnsanlara bir yol göstereceklerse, o çocuklar o kadar yoldan çıkmadan, nasıl çocukla vakit geçirilir nasıl iletişim kurulması lazım, bunlarla ilgili program yapılsın.
Bende araştırıyorum weweel çıktı hep karşıma burda bikaç arkadaş başka markada önerdi ama hala kararsızımSelam kızlar,
Kullanıp memnun kaldığınız , temassız ateş ölçer tavsiyeniz ne olur ?
dikkat uzun mesaj icerir kusura bakmayin sıkılan okumasin
Uyku egitimi konusunda benim de paylasacak deneyimlerim var. Daha once birkaç kez şş pat yontemiyle birkac gun uyutabilmistim kızımı ama sonra kucak istedi agladi ve tepkileri degisti bende ustune gitmedim.
Burada bazı arkadaslar Tansu Oskan sistemiyle vermisti uyku egitimini. Ben onu da denedim bir saatin sonunda hala uyumamiştı aglamaya baslayınca da kucagıma aldim ve kucağımda uyudu. Ben acıkcası fazla kasmadan bebegi çok zorlamadan olması taraftariyım. Bu yüzden o sisteme de devam etmedim ama kizim ben pes etmis olsam da mesajı algilamıs olacak ki ertesi aksam kendi kendine uyudu. Tabi ki bir kereye mahsustu
Bende soyle bir sistem gelistirdim. Uyku zamani yatağına yatırıyorum. Ninni esliginde biraz el oyunu ya da müstakbel uyku arkadasiyla oynatıp bir sure sonra duruyorum. Uyku halleri aliyor ama bir turlü uyuyamiyor. Ağlarsa kucagima aliyorum uyuyor(ben bana ihtiyaci oldugunu hissedersem geri birakmiyorum ki aslinda birakmak lazimmış).
Birkac gun sonra bu duzen oturunca rutini yapip isığı kapatip kendi yatagima uzandim ve yine aglamadikca almadım. Ee ee ve ninniyle destekliyorum. Aglarsa yine kucagima aliyorum. Biraz uzun suruyor ama ne o yipraniyor ne ben. Gercekten kotu olursa da gezdiriyorum.
Demek istedigim yasakli bir cok seyi yapiyorum ama arkadaslarin da dedigi gibi her yontem her bebege uygun degil. Benim kizimin ani yukselişleri oluyor ve gozleri kapalı sistemik bir aglamasi var ve ben kesinlikle dayanamiyorum. Ben hayatım boyunca destek olacagim yavrumu şimdi desteksiz birakamayan romantik bir anne olarak paylasayim dedim belki fikir olur.
Tam egitim verebilen annelere maşallah, uyku egitimli egitimsiz tum kuzulara maşallah bizde o gunleri gorecez insallah umutluyum.(hala gece saat basi kalkabiliyoruz ama umutluyum)
Ben de ben dee kiyamiyorummmmBEnde kıyamıyoruuuuuuummmmm
4 aylıkken ayırdım ben bence erken ayırmak daha iyi vakit geçtikçe hem sana hem bebeğe daha zor gelecek ayırmak odası varsa ayır çok rahat oluyor:)Kizlar bazilariniz bebegine ayri oda yapmisti. Basladiniz mi odalarinda yatirmaya acaba? Ben cok kararsiz kaliyorum okudukca. Doktorumuz 6. aydan sonra ayirabilirsin dedi ki, suan gündüz uykularini odasinda gece uykularini bizim odamizda besiginde uyuyor. Hic yanimiza yatirmadim ama odasini ayirmak icin de kücük gibi geliyor. Bir yandan da besigi en fazla bir ay idare eder. Fazla yer kaplamasin diye kücük anne yani besik almistik, odasinda büyük yatagi var. Sizlerin de düsüncelerinizi alsam iyi olacak bu konuda :S
Gercekten mi?Kızlar yeni birsey ogrendim sizlerle de paylasayim dedim. Buyrun oksüren bebekler icin organik bir cozum
Yoğurt yedikten sonra huzursuzluk oluyorsa alerjidir o. Her zaman aynı belirtileri vermiyor, benim kızımda 3 ya da 4 ay kakada kan çıkmadı, sadece mukuslu kaka vardı o zaman amip olduğu için ona tedavi oldu. Eğer alerji ihtimali olduğunu bilseydim ona göre beslenirdim hiç kan görmezdim düşünüp düşünüp ağlamaz uykularima bile musallat etmezdim bu korkuyu. Çocuk gastroenterolojistine veya çocuk alerji uzmanına görün, onlar daha ciddiye alıyorlar.ya se min alerji değil bu egzama diyo Kimi diğeri süt ve süt ürünleri alerjisi diyo test isteyince gerek görmüyo diyeti bıraktığında vücudu kabarmıyorsa kaka da kan yoksa değildir alerji diyo fakat çocuğa yoğurt yedirdiğim gece fazlasıyla huzursuz oluyo kafam çok karışık olan yavruma oluyo arada yani
Bugun de benim oglan iki firt cekeyim uyurum ben annecim egitime gerek yok der gibi uyudu.Kiyamadim ağladı hem de cook ağladı of
Insallah kısa zamanda ogrenirler çünki icimde acısi kalmasin diye sırtımda kollarimda acısi oluyorO an bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu gerçekten bir tek anne biliyor ve anlıyor. Standart yöntemleri uygulayıp başarılı olanda var. Ama bende her bebeğin ayrı dünyası olduğunu dusunenlerdenim. Asla ağlatan bir sistemi içim kaldırmaz. Belki hatırlamaz bile bugunlerini ama ben unutamam. O yüzden bende kucağa aliyorum. Elbet öğrenecekler uykuyu . Amaicimde acisı kalacaksa yapmam yapamam. Bende seninle aynı dusuncedeyim
Zaten artik tukenince uyusun yeter diye başka yontemlere koşuyoruz. Uyuyor mu uyuyor evet ama hem biz yoruluyoruz sonra yorgunluktan uyusun yeter diyoruz ve kısir donguye giriyor. Heptan aglatmaya dayali degil ama fazla aglamayan bebeklerde kesinlikle uygulanmalı benim fikrimce. Ama benim bebek de sizdeki modeldenUyku egitimi neymis diye arastirdigimda yomtemler biraz acimasiz geldi aglasada piş leyin almayin falan yaziyordu bu bana gore degil dedim . belki bebekleri sakin olan anneler icin ideal bir cozum ama benim bebegim sakin degil kucaga cok duskun ve emmeden ya da kucakta gezmeden uyuyamiyor.. Simdilik uzerine cok gitmiyoruz biz de sakinlestirmeye yonelik cabalarimiz. Bizde dis huzursuzlugu da ust seviyede yani su siralar sadece gece de besiginde uyusun yeter modundayim
Kesinlikle kendini geliştirmek gerekiyor ve bence her konuda. Ve ebeveynlikte aynaya donüp kendine bakıp ceki duzen vermek gerekiyor evvela. Aslinda cocukları anlamak bir yetiskinle anlasmaktan daha kolay.Aslında o düşünme paspası sürekli bir şey değil. Hiç kuralla tanışmamış bir çocuğu kurallara adapte etmek için. Çocukları o noktaya getirmeden yetiştirmek önemli. O da anne ve babanın bunun için kendini yetiştirmesi ile başlar. Mutlaka çocuk yetiştirmekle alakalı araştırma yapmış okumuş olmak gerekiyor. Ben şimdiden o kadar çok kitap bitirdim ki, ve çok şükür öyle de güzel ilerliyor. Sadece bebeğimle değil tüm çocuklarla olan iletişimim çok güçlü. bir ortamda ergenliğe kadar herhangi yaş grubunda bir çoçuğun dikkatini çekemeyeceğim ve ya sözümü dinletemeyeceğim bir durumla karşılaşmadım. bunu çevremdeki herkes söylüyor. Kendimi övmek değil burda, okuyup araştırıp ve isteyip yapamayacağımız bir şey yok. (ergenlerle de anlaşıyorum ama malesef onların tek derdi sosyal medya. telefondan kafasını kaldırdıklarında belki.)
Süper dadı da bu yolda bana fikir olması adına çok hoşuma gitti ve paylaştım. Çocuk eğitiminde hiçbir bilgiyi direk alıp uygulayamazsınız ki zaten. Esnektir. Onun için ben yine de öneriyorum. Yanlışları atın, doğrular çok şey katacaktır.
Çocuğun karnını doyurmaktan çok ruhunu doyurmak gerektiğine inanıyorum. Ruhu doyan çocuk zaten karnını da doyurmasını bilecektir. Vs vs vs ..
Çocukları çok seviyorum. Ve onlara karşı tahammülümde sınırım yok.. biraz karakterimden gelen, ama en çok iyi çocuk yetiştirme arayışında olduğum için böyle olduğumu düşünüyorum.
Amma da övdün kendini diyenler için;
Temizlik
Yemek
Eşya
Düzen
Nerde ne var
hangi beyaz eşya en iyisi bilmem ne...
pek anlamam. Belki en vasat benim aranızdaOrta hallidir her şeyim.
Ama insan ilişkilerimde en iyisi olmak hedefim. Hele çocuklar.. hele çocuklar..
Yazının tamamını okuyanlara Sevgiler :)okumayana saygılar
Ben programi hiç izlemedim ama sen piskopat yazınca gercekten cok merak ettim. Haklisin keske temelden cocuk egitimiyle alakali programlar olsa sonradan olan müdahaleler daha sert olabiliyor.Bence o kadın psikopat. Çocukta görünürde bir düzelme sağlıyor ama psikolojisine ciddi zarar veriyor. O çocuklar karanlıkta saatlerce ağlıyorlar. Ben doğru bulmuyorum. İnsanlara bir yol göstereceklerse, o çocuklar o kadar yoldan çıkmadan, nasıl çocukla vakit geçirilir nasıl iletişim kurulması lazım, bunlarla ilgili program yapılsın.
Millet fistık gibi egitim vermiş masallah nolcak bizim halimiz simgeBEnde kıyamıyoruuuuuuummmmm
Cok haklisin bilegimi incitmisim kac gundur agrisindan sizlana sizlana dolastiriyorumInsallah kısa zamanda ogrenirler çünki icimde acısi kalmasin diye sırtımda kollarimda acısi oluyor
Zaten artik tukenince uyusun yeter diye başka yontemlere koşuyoruz. Uyuyor mu uyuyor evet ama hem biz yoruluyoruz sonra yorgunluktan uyusun yeter diyoruz ve kısir donguye giriyor. Heptan aglatmaya dayali degil ama fazla aglamayan bebeklerde kesinlikle uygulanmalı benim fikrimce. Ama benim bebek de sizdeki modelden
Kesinlikle kendini geliştirmek gerekiyor ve bence her konuda. Ve ebeveynlikte aynaya donüp kendine bakıp ceki duzen vermek gerekiyor evvela. Aslinda cocukları anlamak bir yetiskinle anlasmaktan daha kolay.
Ben programi hiç izlemedim ama sen piskopat yazınca gercekten cok merak ettim. Haklisin keske temelden cocuk egitimiyle alakali programlar olsa sonradan olan müdahaleler daha sert olabiliyor.
Millet fistık gibi egitim vermiş masallah nolcak bizim halimiz simgesizde uykular nasıl?
Kakada kan yok ama rengi yeşil bazen de mukuslu oluyor bizimki. Vücudunun bazi yerlerinde de kızarıklık var kasiniyor. Acaba bize ne diyecek doktor bi gidelim bakalim. Özel hastanelerde çocuk alerji bölümü yok zaten arastirma hastanelerinde ve fakülte hastanelerinde var.ya se min alerji değil bu egzama diyo Kimi diğeri süt ve süt ürünleri alerjisi diyo test isteyince gerek görmüyo diyeti bıraktığında vücudu kabarmıyorsa kaka da kan yoksa değildir alerji diyo fakat çocuğa yoğurt yedirdiğim gece fazlasıyla huzursuz oluyo kafam çok karışık olan yavruma oluyo arada yani
Evt ama 6 ay sonrasi icin daha uygun oldugunu dusunuyorum. Dr umuz tamamlayici tip in psikolojik oldugunu dusunuyor ama ben ayni fikirde degilim bence oldukca etkiliGercekten mi?
Visiofocus temassız ateş ölçer kullanıyorum. Gayet memnunum ortam sıcaklığı yiyecek içecek sıcaklığı kolaylıkla ölçüyoruz. Ölçümler tutarlıSelam kızlar,
Kullanıp memnun kaldığınız , temassız ateş ölçer tavsiyeniz ne olur ?
Malesef tüm vücutMustela atopik serisini kullanıyoduk 200 ml balm sabah akşam nemlendir dedi doktor fakat onun fiyatı da 70 tl 10 günde bir bitmeye başladı bende kendimce değiştirme kararı aldım bioderma atopik serisine başladım ve Hem kaşıntı hemde egzamaları azalmaya başladı . Banyo yu pek sevmiyo bu Tür ciltler şimdilik haftada 1 yaptırıyorum fakat yazın nasıl olucak onu bilmiyorum . Sürekli pamuklu şeyler giydiriyorum yün kesinlikle değdirmiyorum vücuduna hiç iyi gelmiyo . Aslında pekte bir şey yapamıyorum maalesef elimden bunların harici bir şey gelmiyo . Siz ne yapıyorsunuz eklem yerlerinde mi egzama tüm vücut mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?