2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
başka küvet falan almayıp banyo küvetinde yıkasak olur heralde dicem ama koca küveti bebeğe kadar dolduracaz derken baya su harcarız sanırım :))
bebeği yıkarken küvetin dibine çok az ılık su koyuyosun üşümesin diye. sonra döktüğün sularla doluyo küvet. Suu doldurup içine atmıyosun ki havuz gibi :)suyun dolmayıp akıp gitmesi büyük avantaj. Çünkü sonra bide taşıması onu dökmesi vs var

Ben grip olmuştum sırf o suratları çekmemek için oturdum yerimde. Sonra tansiyonum düştü öyle gittim izin istemeye yanımda bi arkadaşla yolladı hastaneye korktu adam :):) Suratın çok beyazdı çok korktum iyi misin iyi değilsen yine rapor al dedi şoka girdim :)

Saol canım,çok teşekkürler. Aynen öyle ama işte insanlar bazen birbirlerine karşı çok anlayışsız maalesef. Napalım, çekiyoruz işte.

Rica ederim, hemen geçer inşallah :)

ne bileyim sanki suyun icinde olmazsa usurmus gibi geldi ondan dedim :) alabilirim ama guzelmis.

Yok yok üşümez merak etmeyin :) zaten tertemiz oluyor onlar, rahatlatmak için şöyle başına az bi köpük, vicudunuzu da elinizle bi ovaladınız mı tamamdır :) biz başta hiçbişey kullanmadık, sonra da doğal süngerle yıkadık bu arada. Neden öyle yaptık tam hatırlamıyorum ama galiba hastaneden söylemişlerdi :)

Ç
ok geçmiş olsun, gerçekten de sabahları 1 yumurta şart, yani mideni bulandırıyorsa yemekte fayda var canım. Sağlıklı günlerimiz olsun inşallah, ben hamileliği daha lay lay lom hayal ederdim, resmen her ayı ayrı bir tedirginlik oluyor. Kötü birşey olmasın ve sağlıkla doğsun da bıdıklar, bu günler de geçer.
Bir de sanırım bebeğin tekmelemesi aslında biraz daha rahatlatacak bizi, onun hakkında endişelerimizi azaltacak. Dört gözle bekliyorum

Sağol canım benim,yumurtayı pek sevmem ben kokusu bile midemi bulandırıyor sarısını yiyebiliyorum ama beyazı bende çareyi omlet yapmakta buldum içine baharatlar k.peyniri domates vs katıyorum ve o şekilde iyice pişirip yiyebiliyorum,dr sordum bu şekilde yesem olur mu diye Allah tan olur dedi, gerçekten bazen hamilelikler cok rahat gecerken, bazıları sorunlu geçebiliyor ama yinede buna şükür tabi,tekmeleri bende dört gözle bekliyorum, ikinci hamileliğim ama hala hissedemedim,hissettiğimi sanmıştım birara ama yok karıştırdım sanırım bu da tedirginlik yaratıyor tabi, oyy anne olmak çook zor ve bir o kadar da çoook güzell Rabbim isteyen herkese yaşatsın inşallahh sorunsuz sağlıklı bir şekilde

Ginaydın hanımlar. Daha önce arch2401 de yazmıştı, aslında hamileliklerin yüzde 85'e yakını zaten sorunsuz geçiyor. Mide bulantısı, kasık ve karın ağrıları vb sıkıntılar sorun değil hamilelik belirtisi kabul ediliyor. Onları fazla kafanıza takmayın, evet yaşam kalitemizi düşürüyor ancak endişe sebebi değil. Özellikle de bu dönemlerde artık bebekteki bir sorun kendini çok şiddetli gösteriyor zaten. Aşırı sancı, yoğun kanama, parça düşürme gibi. Yani durup dururken evhama kapılıp kendinizi, çevrenizi ve özellikle de bebeğinizi strese sokmayın derim. Zaten hareketleri hissedince çok daha rahat olucaksınız :) az daha sabır :)

Benim kayınvalidem kız istediği için hemen hemen örgütleri pembe, krem tarzı renklerle yapmış. Ama bizim oğlan sürpriz yaptı. Bence renklere çok takilmayin. Onlar sonuçta melekler her renk yakışır illa mavi erkeğe pembe kıza olacak diye bir sey yok. Ben hepsini giydiririm

Kesinlikle katılıyorum. fazla evham iyi değil :) İlk doğduklarında ciltleri çok hassas oluyor diye öyle yapmışsınızdır :) peki hangi şampuanları kullandınız ya da kullanıyorsunuz? 'en başta mustelanın konak önleyici şampuanını kullanmadığım için pişmanım' diyenler var. gerekli mi acaba?

benim de ne çok sorum varmış :))

Günaydın hanımlar. Kafama takıldı size de söylemek istedim. Doktorum elevit yazdı vitamin. 3gün kullandım sonra arkadaşlar arasında konuşurken içerisinde domuz yağı jelatini var kullanma onun yerine decavit kullan dediler içeriği aynıymış. Bende decavit kullanmaya başladım. İlk hamileliğimde kullanmıştım elevit hiç haberim yoktu içeriğinden. İçindekiler kısmına bakarsanız jelatin falan yazıyor. Nekadar doğru bilemedim ama ben değiştirdim.

Bende decavit kullanıyorum,elevit hakkında bende dediklerini duydum ama ne kadar doğrudur bilemiyorum canm

biz sebamed kullandık çocuk doktorumuzun tavsiyesiyle. ıslak mendil de bir iki ay kullanmadık popo için. mothercare'in pamuklarını kullandık ıslatıp. bir yaşına kadar de uni baby yeni doğan kullandık. saçta konak sıkıntısı bir kere oldu. onda da doktor bir hafta kadar her akşam zeytinyağı sürüp diş fırçasıyla fırçalayın, biraz bekleyip yıkayın dedi. hemen geçti, tekrar da etmedi. genel olarak sıkıntısız atlattık yani. yalnız 40 gün tabiri caizse bebeği pamuklara sardık diyebilirim :))) hijyen olayına maksimum özen gösterdik. (annem saolsun olaya el koydu tamamen :))))

wala biz dünya kadar kıyafet almıştık. ama çocuk hemen büyüyor olayına istinaden yenidoğan ve 0-3 ay fazla almamıştık. bi doğdu herşey kocaman, dökülüyor üstünden. olanlar da yetişmiyor yıka, kurut, vs... o arada alışverişe de çıkamadım tabi. annem de beni yalnız bırakmak istemediği için koştura koştura gitti bi iki bişey aldı geldi. yine de kuzenimin verdiği, oğlunun küçükleri vardı., giydirmem ama dursun diye yıkayıp ütületmiştim. gayet de güzel mavili yeşilli giydirdim mecbur kalınca. kim görüyor ki zaten bebeği evde :)

zeytinyağı zaten nasıl bir şeyse mucize gibi, her şeye iyi geliyor. pişik kremi falan almayı düşünmüyorum ben. umarım bizlerin de sıkıntısız geçer inşallah amin :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…