- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
bebeği yıkarken küvetin dibine çok az ılık su koyuyosun üşümesin diye. sonra döktüğün sularla doluyo küvet. Suu doldurup içine atmıyosun ki havuz gibi :)suyun dolmayıp akıp gitmesi büyük avantaj. Çünkü sonra bide taşıması onu dökmesi vs varbaşka küvet falan almayıp banyo küvetinde yıkasak olur heralde dicem ama koca küveti bebeğe kadar dolduracaz derken baya su harcarız sanırım :))
sakince erkek bebek fikrine alışmaya çalış :) Battaniyenin geri kalanını mavi ör bence güzel bi hatıra olur :) Ben olsam öyle yapardım :)Bir iki birsey almistim birde battaniye ormeye baslamistim pembeli.felan ne yapicagimi sasirdim kaldim.suan
Ben grip olmuştum sırf o suratları çekmemek için oturdum yerimde. Sonra tansiyonum düştü öyle gittim izin istemeye yanımda bi arkadaşla yolladı hastaneye korktu adam :):) Suratın çok beyazdı çok korktum iyi misin iyi değilsen yine rapor al dedi şoka girdim :)geçmiş olsun canım..
her işyeri aynı galiba hastasın belli ama inanmak istemiyorlar nedense.binbir surat hiç demezler bu kız hamile ilaç kullanamıyor tabiki ağır geçecek diye herkes bencil kendini düşünür olmuş ama kendileri hasta olunca koşa koşa rapor alırlar
Saol canım,çok teşekkürler. Aynen öyle ama işte insanlar bazen birbirlerine karşı çok anlayışsız maalesef.geçmiş olsun canım..
her işyeri aynı galiba hastasın belli ama inanmak istemiyorlar nedense.binbir surat hiç demezler bu kız hamile ilaç kullanamıyor tabiki ağır geçecek diye herkes bencil kendini düşünür olmuş ama kendileri hasta olunca koşa koşa rapor alırlar
kullanıcak olan bendim derken, çocuğuma kullanıcak olan bendim :) ilaç tavsiyesi arkadaştan gelmişti o zaten kullanmıştı anlamında yazmak istemiştim
kızınıza da çok geçmiş olsun, dün akşam peditusu kestik prospana başladık öksürüğü daha kötü olmuştu,bir çay kaşığı verdim çok şükür yan etki yapmadı ama ateşi gece 37,5 du hep,bunun prospan ile bir ilgisi yoktur sanırım.öksürükte bir kaşık vermeme rağmen sanki daha iyi gibi geldi, inşallah bugün daha da iyi olur,tadını da sewdi yawrum, zorlanmadık içirirken,tavsiyeleriniz için ikinizede çok teşekkür ederim arkadaşlar A AysheDuru @melodi_1
ne bileyim sanki suyun icinde olmazsa usurmus gibi geldi ondan dedim :) alabilirim ama guzelmis.
sakince erkek bebek fikrine alışmaya çalış :) Battaniyenin geri kalanını mavi ör bence güzel bi hatıra olur :) Ben olsam öyle yapardım :)
ok geçmiş olsun, gerçekten de sabahları 1 yumurta şart, yani mideni bulandırıyorsa yemekte fayda var canım. Sağlıklı günlerimiz olsun inşallah, ben hamileliği daha lay lay lom hayal ederdim, resmen her ayı ayrı bir tedirginlik oluyor. Kötü birşey olmasın ve sağlıkla doğsun da bıdıklar, bu günler de geçer.İnşallah canım,stres yapma sonuç değişmese bile mutlaka tedavisi vardır,bunu erken öğrenmen bile çok güzel birşey,ara ara test yaptırmak lazım aslında,benimde doktorum 10 gün sonra tekrar çağırdı testleri tekrarlamak için, albüminim çok düşmüşhergün 1 tane yumurta beyazı ye dedi, inşallah normal seviyeye gelir hepimizin değerleri
Sağol canım benim,yumurtayı pek sevmem ben kokusu bile midemi bulandırıyor sarısını yiyebiliyorum ama beyazıÇ
ok geçmiş olsun, gerçekten de sabahları 1 yumurta şart, yani mideni bulandırıyorsa yemekte fayda var canım. Sağlıklı günlerimiz olsun inşallah, ben hamileliği daha lay lay lom hayal ederdim, resmen her ayı ayrı bir tedirginlik oluyor. Kötü birşey olmasın ve sağlıkla doğsun da bıdıklar, bu günler de geçer.
Bir de sanırım bebeğin tekmelemesi aslında biraz daha rahatlatacak bizi, onun hakkında endişelerimizi azaltacak. Dört gözle bekliyorum
Ginaydın hanımlar. Daha öncearch2401 de yazmıştı, aslında hamileliklerin yüzde 85'e yakını zaten sorunsuz geçiyor. Mide bulantısı, kasık ve karın ağrıları vb sıkıntılar sorun değil hamilelik belirtisi kabul ediliyor. Onları fazla kafanıza takmayın, evet yaşam kalitemizi düşürüyor ancak endişe sebebi değil. Özellikle de bu dönemlerde artık bebekteki bir sorun kendini çok şiddetli gösteriyor zaten. Aşırı sancı, yoğun kanama, parça düşürme gibi. Yani durup dururken evhama kapılıp kendinizi, çevrenizi ve özellikle de bebeğinizi strese sokmayın derim. Zaten hareketleri hissedince çok daha rahat olucaksınız :) az daha sabır :)
Yok yok üşümez merak etmeyin :) zaten tertemiz oluyor onlar, rahatlatmak için şöyle başına az bi köpük, vicudunuzu da elinizle bi ovaladınız mı tamamdır :) biz başta hiçbişey kullanmadık, sonra da doğal süngerle yıkadık bu arada. Neden öyle yaptık tam hatırlamıyorum ama galiba hastaneden söylemişlerdi :)
Bende decavit kullanıyorum,elevit hakkında bende dediklerini duydum ama ne kadar doğrudur bilemiyorum canmGünaydın hanımlar. Kafama takıldı size de söylemek istedim. Doktorum elevit yazdı vitamin. 3gün kullandım sonra arkadaşlar arasında konuşurken içerisinde domuz yağı jelatini var kullanma onun yerine decavit kullan dediler içeriği aynıymış. Bende decavit kullanmaya başladım. İlk hamileliğimde kullanmıştım elevit hiç haberim yoktu içeriğinden. İçindekiler kısmına bakarsanız jelatin falan yazıyor. Nekadar doğru bilemedim ama ben değiştirdim.
Kesinlikle katılıyorum. fazla evham iyi değil :) İlk doğduklarında ciltleri çok hassas oluyor diye öyle yapmışsınızdır :) peki hangi şampuanları kullandınız ya da kullanıyorsunuz? 'en başta mustelanın konak önleyici şampuanını kullanmadığım için pişmanım' diyenler var. gerekli mi acaba?
benim de ne çok sorum varmış :))
Benim kayınvalidem kız istediği için hemen hemen örgütleri pembe, krem tarzı renklerle yapmış. Ama bizim oğlan sürpriz yaptı. Bence renklere çok takilmayin. Onlar sonuçta melekler her renk yakışır illa mavi erkeğe pembe kıza olacak diye bir sey yok. Ben hepsini giydiririm
biz sebamed kullandık çocuk doktorumuzun tavsiyesiyle. ıslak mendil de bir iki ay kullanmadık popo için. mothercare'in pamuklarını kullandık ıslatıp. bir yaşına kadar de uni baby yeni doğan kullandık. saçta konak sıkıntısı bir kere oldu. onda da doktor bir hafta kadar her akşam zeytinyağı sürüp diş fırçasıyla fırçalayın, biraz bekleyip yıkayın dedi. hemen geçti, tekrar da etmedi. genel olarak sıkıntısız atlattık yani. yalnız 40 gün tabiri caizse bebeği pamuklara sardık diyebilirim :))) hijyen olayına maksimum özen gösterdik. (annem saolsun olaya el koydu tamamen :))))
Saol cnmbana hastaneden 18-21 hafta arası dediler canm detaylı ultrason için,bu durum doktora göre değişiyor mu bilmiyorum sen en iyisi kendi doktoruna sor zatn onlar sana detaylı için şu tarihe randevu al diye uyarırlar merak etme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?