kizlaar bebegim tekmeleri yumruklari savurmaya basladi ilk hareketini dun hissettim, bugun yine ayni saatlerde kiprasti. az once de baya bi hareketlendi hatta elimi karnima koydugumda elimle de hissettim. cok garip bi his ya
Selam kizlar. Sanirim 2 aydir girmiyordum buraya. Benim bebegim erkek en basindan beri oyle tahmin etmistim. Şu ana kadar bir sıkıntım olmadı ama istanbulda normal dogum yanlisi doktor tanıyanlar yazabilir mi.
günaydınnn :) kızlar alışverişe başlanmalı mı ? erken mi arabasını alsam mmı bir kaç ay daha beklsem mi? kafam deli sorular genelde çevrem 7.ayda alışverişe başlıyor ?
günaydınnn :) kızlar alışverişe başlanmalı mı ? erken mi arabasını alsam mmı bir kaç ay daha beklsem mi? kafam deli sorular genelde çevrem 7.ayda alışverişe başlıyor ?
aynen beni de sıcaklar çok düşündürüyor ama çalışıncada kapsamlı bir alışverişe izne çıkcnca çıksam diyorum öff karearszmmmm siz nezamn düşünoyrsnz günlerimiz çok yakın ?
Günaydın herkese bugün kaburga kontrolum var sabahladim yine agridan buna şükür aklima bisey takildi üzüldüm cok agri çekiyorum ya bebisimde hissediyormu acaba gece hep dua ettim hissetmesin diye gece uyumadim.sabah 7 de kalktim kizimi servise bindirdim mis gibi hava var dışarıda şükrettim Allaha aldığımız nefes icin her sey guzel olacak
Günaydın herkese bugün kaburga kontrolum var sabahladim yine agridan buna şükür aklima bisey takildi üzüldüm cok agri çekiyorum ya bebisimde hissediyormu acaba gece hep dua ettim hissetmesin diye gece uyumadim.sabah 7 de kalktim kizimi servise bindirdim mis gibi hava var dışarıda şükrettim Allaha aldığımız nefes icin her sey guzel olacak
kendini üzme canım, bebeğinin hissedeceğini düşünmüyorum,onun keyfi yerindedir içerde, sana da tekrar çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda geçer ağrıların da iyileşirsin
Herkese merhaba. Kadınlar günümüz kutlu olsun :)
Doktordan geliyoruz 13. Haftada erkeğe benziyor dediler farklı bir doktor da 15. Haftadayiz kıza benzetti. Şok yapıyoruz şimdi. Ben hazırlamıştım kendimi 2. Erkeğe beklemiyordum hiç bu değişikliği. İki hafta sonra gel şimdilik bir şey alma dedi bakalım. Siz de böyle sürpriz yapan oldu mu? Hala şoktayım
tamamen aynı durumu yaşadım :) İkinci oğlu geliyo diye hazırlamıştım kendimi ki isteğim de bu yöndeydi. 2 Erkek 2 kız hayalim vardı. 15 Haftalıken kızımız geliyomuuuşşş bazen bu sıpalar bizi yanıltıyo pipi zannediyoruz pipi olmuyo dedi resmen şok yaşadım ama hayalimin dışında olan bi gelişme bizi ancak bu kadar sevindirebilirdi yani. Çok mutluyum şu an. İnşaAllah böyle kalır. Birden erkekmiş derse hır çıkartırım artık :) Kız annesi olmak için sabırsızlanıyorum. Çok farklı bi heyecan. Sanki ilk çocuğum gibi. hem kız hem yaz bebeği. İnşaAllah sağlıkla sıhhatle kucağımıza alırız da o günleri görürüz.
kendini üzme canım, bebeğinin hissedeceğini düşünmüyorum,onun keyfi yerindedir içerde, sana da tekrar çok geçmiş olsun inşallah tez zamanda geçer ağrıların da iyileşirsin
ne demek canımhareket konusunda yalnız değilsin onun için de hiç üzülme sakın, benim de ikinci hamileliğim ama bende hissedemedim daha, bebeğin duruşu plesanta vs herşey etkileyebiliyor bebeğin hareketlerini geç hissetmemizde, ama yakındır artık sanırım birkaç haftaiçinde kıpırtılar başlıyacaktır
kizlaar bebegim tekmeleri yumruklari savurmaya basladi ilk hareketini dun hissettim, bugun yine ayni saatlerde kiprasti. az once de baya bi hareketlendi hatta elimi karnima koydugumda elimle de hissettim. cok garip bi his ya
Küvet, file, suyu ayarlamak için kova, dökmek için saplı bişey var adını bilemedim :) sünger bir de şampuan ve banyo köpüğü... fileyi küvetin içine koyuyoruz. Bebeği üstüne yatırıyoruz. İnşaAllah bebeğim suyu sevenlerden olur diye şimdiden dua ediyoruz :) Yoksa çığlık çığlığa yıkamak zorunda kalabilirz :) Dirseğimizle suyu kontrol ediyoruz ne yakacak ne üşütücek. Elle yapılan kontrol yanıltıcı olabiliyor. Termometreye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum su için. Ben hiç almadım. Oda sıcaklığı için edinilebilir. Benim oğlum aralık doğumlu olduğu için. En sıcak odamda elektrikli ısıtıcıyı açıyodum oda sıcaklığı 24 oldumu yıkıyodum giydirdikten sonra kapatıyodum ısıtıcıyı. Önce vücudunu süngerle bi güzel köpüklüyoruz oyanaya oynaya masaj yapa yapa. sonra vücudunu duruluyoruz yavaş yavaş su dökerek. Çocuğu korkutmadan. Minik minik döküyoruz suyu. En son saçlarını yüzüne gözüne köpük gelmicek şekilde köpüklüyoruz masaj yaparak kaşıyarak.... Daha sonra çocuğu tek elimizle tutup iki kol altından kafasından aşağı su döküyoruz. Yüzüne su gelice ağlaması muhtemel. Korkmuyoruz boğulmaz yüzüne gelen sudan :):) Burayı hızlıca geçebiliriz... can sıkıcı olabilir :) Daha sonra bir havluya sarıp suyunu Kuruluyoruz iyice. Sonra o ıslak havlu bebemizi üşütmesin diye başka kuru (hatta kışsa ısıtılmış) bir havluya
sarıyoruzz Biraz dinlendikten sonra giydirebiliriiizzz. Çünkü saçımız başımız dağılmış kendimizden geçmiş olabilirz yorgunluktan :)
Bazı anneler neden olduğunu anlamadığım bi şekilde panik oluyolar çocuk yıkarken o gerginlik de çocuğa yansıyo. Ağlasa bile sakin kalmak en iyisi yoksa sarpa sarabiliyo. Konuşmak rahatlatabilir bebeği. Ben çok eğlenirdim oğlumu yıkarken suyu da çok severim zaten. Banyo problemi hiç yaşamadık. oğlum hala çok seviyo banyo yapmayı. Anne nooolur yıkanayım nooolurrrr diyo :) Şanslıyım bu konuda. 2 yaşına kadar kıyamet kopara kopara yıkanan çocuklar gördüm. Çok fenaaa
Benim hatırladıklarım bu kadar.. Umarım faydası olur çiçeği burnunda ilk annelerimize....:)
Bebeğin durumuna göre biraz ve kesinlikle annenin tavrida çok etkili. Aman aman diye sürekli panik olunursa o çocuk hem hassas hemde daha çok hasta oluyor gibi. Gerektiği kadar korumak lazım. Ben karda yağmurda her havada cikardim maşallah kızımı iyice sardiktan sonra Allahın izniyle birşey olmuyor bebeklere. Bebek doğduktan sonra sizde düzen oturtursuniz hiç telaş etmeyin. İnAnın bizde sobali evlerde büyüdük soğukta yatmak daha iyidir derler .yani gece o iliklikla kalın ortunerek yatmak daha sağlıklı diyor büyükler.bakıyorsun doğuda çocuklar üstlerinde örme bir ceket sueterle disarda, kulaklar burun kıpkırmızı ama dipdiri sağlıklı çocuklar . Bizim nazlilar mont atkı bere üstüne hasta oluyor
Çok katılıyorumm.. Ben yok soğukmuş yağmurmuş demedim atıyodum bebek arabasına çıkıyodum dışarı hiç de pişman olmadım. Terledikten sonra sırtına soğuk rüzgar vurması sıkıntı. Yani kat kat marul gibi giydirmemek lazım çocuğu. Sıcak tutsun yeter. Arkadaşıma bunları çok anlattıma ama hava soğuk diye evden çıkarmadı çocuğu. çekmediği hastalıkta kalmadı. Sakınan göze çöp batar bu çok doğru.
bende 18+4 oldum,çok birsey hissetmiyorum... Daha doğrusu 10 gün önceki kontrolumde hissettigimi söyledim doktora , mümkün degil ancak 20.haftada hissedersin ,psikolojiktir dedi seninki :) onu dediginden beri hislerim azaldı:) Bekliyorum bende...
Panik yapma yani hissetmiyorum diye... Herkes için faklı oluyor...
Çok katılıyorumm.. Ben yok soğukmuş yağmurmuş demedim atıyodum bebek arabasına çıkıyodum dışarı hiç de pişman olmadım. Terledikten sonra sırtına soğuk rüzgar vurması sıkıntı. Yani kat kat marul gibi giydirmemek lazım çocuğu. Sıcak tutsun yeter. Arkadaşıma bunları çok anlattıma ama hava soğuk diye evden çıkarmadı çocuğu. çekmediği hastalıkta kalmadı. Sakınan göze çöp batar bu çok doğru.
Aynen katiliyorum.ınan bizde ayniyiz herkes soruyor hayırdır bu karda nereye diye ama çocuk onu da tatmali ki bağışıklık olsun. Dr un bana dediği hava nasıl olursa olsun 30 dk çıkar bir havayı alsin. Böyle böyle alisiyorlar. Ama kimi çocukta çok hassas bunyeli oluyor ona yapacak şey yok biraz genetik