Küvet, file, suyu ayarlamak için kova, dökmek için saplı bişey var adını bilemedim :) sünger bir de şampuan ve banyo köpüğü... fileyi küvetin içine koyuyoruz. Bebeği üstüne yatırıyoruz. İnşaAllah bebeğim suyu sevenlerden olur diye şimdiden dua ediyoruz :) Yoksa çığlık çığlığa yıkamak zorunda kalabilirz :) Dirseğimizle suyu kontrol ediyoruz ne yakacak ne üşütücek. Elle yapılan kontrol yanıltıcı olabiliyor. Termometreye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum su için. Ben hiç almadım. Oda sıcaklığı için edinilebilir. Benim oğlum aralık doğumlu olduğu için. En sıcak odamda elektrikli ısıtıcıyı açıyodum oda sıcaklığı 24 oldumu yıkıyodum giydirdikten sonra kapatıyodum ısıtıcıyı. Önce vücudunu süngerle bi güzel köpüklüyoruz oyanaya oynaya masaj yapa yapa. sonra vücudunu duruluyoruz yavaş yavaş su dökerek. Çocuğu korkutmadan. Minik minik döküyoruz suyu. En son saçlarını yüzüne gözüne köpük gelmicek şekilde köpüklüyoruz masaj yaparak kaşıyarak.... Daha sonra çocuğu tek elimizle tutup iki kol altından kafasından aşağı su döküyoruz. Yüzüne su gelice ağlaması muhtemel. Korkmuyoruz boğulmaz yüzüne gelen sudan :):) Burayı hızlıca geçebiliriz... can sıkıcı olabilir :) Daha sonra bir havluya sarıp suyunu Kuruluyoruz iyice. Sonra o ıslak havlu bebemizi üşütmesin diye başka kuru (hatta kışsa ısıtılmış) bir havluya
sarıyoruzz Biraz dinlendikten sonra giydirebiliriiizzz. Çünkü saçımız başımız dağılmış kendimizden geçmiş olabilirz yorgunluktan :)
Bazı anneler neden olduğunu anlamadığım bi şekilde panik oluyolar çocuk yıkarken o gerginlik de çocuğa yansıyo. Ağlasa bile sakin kalmak en iyisi yoksa sarpa sarabiliyo. Konuşmak rahatlatabilir bebeği. Ben çok eğlenirdim oğlumu yıkarken suyu da çok severim zaten. Banyo problemi hiç yaşamadık. oğlum hala çok seviyo banyo yapmayı. Anne nooolur yıkanayım nooolurrrr diyo :) Şanslıyım bu konuda. 2 yaşına kadar kıyamet kopara kopara yıkanan çocuklar gördüm. Çok fenaaa
Benim hatırladıklarım bu kadar.. Umarım faydası olur çiçeği burnunda ilk annelerimize....:)