- 28 Aralık 2016
- 1.445
- 1.736
- 53
ya biliyor musun canım aslında bende aynı şeyi düşünmedim değil, kız olduğu için mi acaba diye, ama demekki ilgisi olabilir,erkekler daha hareketli oluyorlar sanırımKızlar biraz geç hissettiriyor galiba arkadaşım. Ama dr da bana dedi 2. Gebelikte 17 den önce hissetmezsin diye ama o an bebeği hissediyordum ben
ewet lcw de uygun gördüm netten fiyatını, ama sanırım boy boy onlarda, ona görede değişiyordur fiyatı,havuzlu han'a gittiğim zaman ordan bakıcam kısmetseKizimda hiç ihtiyacım olmamıştı benim kış bebegiydi ince battaniyeler işimi görmüştü ama şimdi lazım olurmu bilemedim bende bu arada vakikide gördüm ikili satılıyor fiyatını hatırlamıyorum ama çoğu yerden uygundu fiyatı bazı yerler fi yat olarak abartmis baya
ben en son 3 kg almıştım 1 ay olucak tartılmayalı,inşallah 1 kg dan fazla almamışımdır,bu ay pek iştahım yoktu ama bakalım tartı da ne çıkıcak :) o korkular hep oluyor maalesef bende de varrhanımlar kilo durumunuz nasıl? ben hala almadım, hem seviniyorum doktor da almayın zaten dediği için, hem de arada bi korkuyorumbi an önce 20 mart olsa da kontrole gitsek
Küvet, file, suyu ayarlamak için kova, dökmek için saplı bişey var adını bilemedim :) sünger bir de şampuan ve banyo köpüğü... fileyi küvetin içine koyuyoruz. Bebeği üstüne yatırıyoruz. İnşaAllah bebeğim suyu sevenlerden olur diye şimdiden dua ediyoruz :) Yoksa çığlık çığlığa yıkamak zorunda kalabilirz :) Dirseğimizle suyu kontrol ediyoruz ne yakacak ne üşütücek. Elle yapılan kontrol yanıltıcı olabiliyor. Termometreye ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum su için. Ben hiç almadım. Oda sıcaklığı için edinilebilir. Benim oğlum aralık doğumlu olduğu için. En sıcak odamda elektrikli ısıtıcıyı açıyodum oda sıcaklığı 24 oldumu yıkıyodum giydirdikten sonra kapatıyodum ısıtıcıyı. Önce vücudunu süngerle bi güzel köpüklüyoruz oyanaya oynaya masaj yapa yapa. sonra vücudunu duruluyoruz yavaş yavaş su dökerek. Çocuğu korkutmadan. Minik minik döküyoruz suyu. En son saçlarını yüzüne gözüne köpük gelmicek şekilde köpüklüyoruz masaj yaparak kaşıyarak.... Daha sonra çocuğu tek elimizle tutup iki kol altından kafasından aşağı su döküyoruz. Yüzüne su gelice ağlaması muhtemel. Korkmuyoruz boğulmaz yüzüne gelen sudan :):) Burayı hızlıca geçebiliriz... can sıkıcı olabilir :) Daha sonra bir havluya sarıp suyunu Kuruluyoruz iyice. Sonra o ıslak havlu bebemizi üşütmesin diye başka kuru (hatta kışsa ısıtılmış) bir havluya
sarıyoruzz Biraz dinlendikten sonra giydirebiliriiizzz. Çünkü saçımız başımız dağılmış kendimizden geçmiş olabilirz yorgunluktan :)
Bazı anneler neden olduğunu anlamadığım bi şekilde panik oluyolar çocuk yıkarken o gerginlik de çocuğa yansıyo. Ağlasa bile sakin kalmak en iyisi yoksa sarpa sarabiliyo. Konuşmak rahatlatabilir bebeği. Ben çok eğlenirdim oğlumu yıkarken suyu da çok severim zaten. Banyo problemi hiç yaşamadık. oğlum hala çok seviyo banyo yapmayı. Anne nooolur yıkanayım nooolurrrr diyo :) Şanslıyım bu konuda. 2 yaşına kadar kıyamet kopara kopara yıkanan çocuklar gördüm. Çok fenaaa
Benim hatırladıklarım bu kadar.. Umarım faydası olur çiçeği burnunda ilk annelerimize....:)
Ben 1-2 kilo aldım canım. İlk ay iştahım çok açıktı, her şey o ay oldu zaten :) Sonra bir durgunluk dönemine girdim öyle kaldım. Haftasonu kontrolüm var, ben de sabırsızlıkla cumartesiyi çekiyorum. Şu doktor kontrolleri yarım saat falan sürse keşke, ultrason çok kısa sürüyor. Sonra işin yoksa 1 ay yine bekle
Ben dün ölçüldüm Can'ım 3aya kadar almamıştım hiç şimdi 3haftada 1 kilo almışımhanımlar kilo durumunuz nasıl? ben hala almadım, hem seviniyorum doktor da almayın zaten dediği için, hem de arada bi korkuyorumbi an önce 20 mart olsa da kontrole gitsek
Tesekkur ederim canım aminn inşallahÇok geçmiş olsun... Umarım bir an önce düzelirsin ve rahat bir hamilelik geçirirsin...
iyi düşün iyi olsun :)
7. Ayda başla cnmgünaydınnn :) kızlar alışverişe başlanmalı mı ? erken mi arabasını alsam mmı bir kaç ay daha beklsem mi? kafam deli sorular genelde çevrem 7.ayda alışverişe başlıyor ?
Aynen Can'ım ya bence de çok kısa sürüyor ben doktorun anlatmasını bekliyorum annesi bebeğin iyi bak şurası kolu falan diye ama doktorun da vakti olmuyor işte bakıyor tamam diyor özele mi geçsem acaba diyorum bazen özellerde Nasıl oluyor kızlar yopun ilgi var mıBen 1-2 kilo aldım canım. İlk ay iştahım çok açıktı, her şey o ay oldu zaten :) Sonra bir durgunluk dönemine girdim öyle kaldım. Haftasonu kontrolüm var, ben de sabırsızlıkla cumartesiyi çekiyorum. Şu doktor kontrolleri yarım saat falan sürse keşke, ultrason çok kısa sürüyor. Sonra işin yoksa 1 ay yine bekle
Aynen Can'ım ya bence de çok kısa sürüyor ben doktorun anlatmasını bekliyorum annesi bebeğin iyi bak şurası kolu falan diye ama doktorun da vakti olmuyor işte bakıyor tamam diyor özele mi geçsem acaba diyorum bazen özellerde Nasıl oluyor kızlar yopun ilgi var mı
Selam kizlar. Sanirim 2 aydir girmiyordum buraya. Benim bebegim erkek en basindan beri oyle tahmin etmistim. Şu ana kadar bir sıkıntım olmadı ama istanbulda normal dogum yanlisi doktor tanıyanlar yazabilir mi.
Detaylı ultrason yarım saat falan sürüyormuş. Onu bekliyorum şimdi. Tabi o da ayrı bir stres, inşallah detaylılarımız güzel geçer.Aynen Can'ım ya bence de çok kısa sürüyor ben doktorun anlatmasını bekliyorum annesi bebeğin iyi bak şurası kolu falan diye ama doktorun da vakti olmuyor işte bakıyor tamam diyor özele mi geçsem acaba diyorum bazen özellerde Nasıl oluyor kızlar yopun ilgi var mı
günaydınnn :) kızlar alışverişe başlanmalı mı ? erken mi arabasını alsam mmı bir kaç ay daha beklsem mi? kafam deli sorular genelde çevrem 7.ayda alışverişe başlıyor ?
günaydın kızlar nasılsınız biz bugün 18+3 olduk eşimle bu aralar aramız açık bana çok soğuk davranıyor bu beni çok üzüyor ne yapacam bilmiyorum ben konuşmasam konuşturmuyor ne yapayım akıl verin bebeğim etkilenecek diye korkuyorum
Canım hepsi aynımıdır bilmiyorum ama bizim dr iki haftada bir kontrole çağırdı 16.haftaya kadar. Ve her gittiğimde yarım saate yakın inceliyor. Herşeyi tek tek gösteriyor anlatıyor. Parmaklarına kadar tek tek sayıyoruz:) şimdi bir ay sonraya gün verdi. Benim dr hastanede değil bu arada muayenehanesi var. Ben tavsiye ederim.Aynen Can'ım ya bence de çok kısa sürüyor ben doktorun anlatmasını bekliyorum annesi bebeğin iyi bak şurası kolu falan diye ama doktorun da vakti olmuyor işte bakıyor tamam diyor özele mi geçsem acaba diyorum bazen özellerde Nasıl oluyor kızlar yopun ilgi var mı
hanımlar kilo durumunuz nasıl? ben hala almadım, hem seviniyorum doktor da almayın zaten dediği için, hem de arada bi korkuyorumbi an önce 20 mart olsa da kontrole gitsek
Hangi şehir Can'ım Ankara'da mı ismi neCanım hepsi aynımıdır bilmiyorum ama bizim dr iki haftada bir kontrole çağırdı 16.haftaya kadar. Ve her gittiğimde yarım saate yakın inceliyor. Herşeyi tek tek gösteriyor anlatıyor. Parmaklarına kadar tek tek sayıyoruz:) şimdi bir ay sonraya gün verdi. Benim dr hastanede değil bu arada muayenehanesi var. Ben tavsiye ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?