- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
Devlet hastanelerinin cihazları çok eski ve görüntü kalitesi de haliyle düşük. Ben olsam iyi cihazları olan özel bi hastanede bir kere de olsa muayene olurdum şu durumda.merhaba arkadaşlar. dün 3 lü test için gittim doktoruma gerek görmedi. fakat organ gelişimine detaylı baktı ultrasondan. organları incelerken kalbin üzerinde baya durdu. sol odacıkta parlaklık var dedi. ilk önce riskli gebeliğe sevk edicem dedi fakat sonra tekrar baktı gerek görmedi. ama ben evham yaptım tabi akşamdan beri...varmı böyle bir durumla karşılaşan yada duyan nedir acaba neden olur?.. 2 hafta sonra tekrar gel dedi. devlete gidiyorum bu arada ... birşeyler deyin ne olur.
Hepsi çok güzel canım,minik kızın sağlıklı günlerde, güle güle eskitsin inşallah
İlk yıkamamızda annemle beraber yıkadık. O kadar panik yaptı ki sanki bebek çukura düşmüş de onu kurtarmaya çalışıyomuşuz gibi bi ambiyans oldu :) Çocuk ağlıyo falan.. heeyyy dedim bi dakka. Tecrübesiz olabilirim ama burda yanlış giden bişeyler var ve müdahale etmezsem böyle gidicek. Anneme teşekkür ettim ve artık o evde yokken gizli gizli yıkamaya başladım çocuğumu :) Gerçekten ben orda işi annemden devralmasaydım herşey çok daha kötü olucaktı çünkü panik bebeğe hiçbir zaman iyi gelmiyor.
Bende çok ağladığı zamanlarda yaptım o hatayı. Yüksek tondan ninni söyleyip pışpışlıyorum ayağına poposuna pat pat vuruyodum biraz yüksek ayardaaklıma geldikçe ne kadar cahilmişim diyorum neden sabredememişim. Şefkat gösterip sabretseydim keşke diyorum. Bu defa o hatayı yapmıcam. Karnı tok altı temiz derdi yoksa bırakıcam ağlasın içi açılır hiç sinirlenmicem inşaAllah. Oğlum öyle mızmız ve herşeye ağlayan bi çocuk ki 4 senedir sıkı bi antreman yaptım bu konuda :) İkinci bebeklerimiz biraz daha şanslı ssanırım ilkinde yaptığımız hataları yapmıcaz. Anneliğin güzel yanı da bu sürekli kendimizi geliştiriyoruz.
Şu an bebeğin aranızda geçenleri duymuyor ve etkilenemez ama böyle devam ederse ilerde de bu tarz şeyler yaşarsanız, çocukken aranızdaki bu tarz küslüklerden etkilenme ihtimali var. Bence problem neyse oturup boylu boyunca konuşun başka türlü aşılmaz. Ömür boyu küs kalamayacağınıza göre bigün o konuşmayı yapacaksınız. O konuşmasa da yapıcı gönül alıcı bi konuşmaya çok fazla suskun kalmayacaktır. Sonra o zaten suçunu kabul edip yayları gevşetecektir o zaman ne istiyosan söylersin hatası yanlışı kusuruu neyse artık...günaydın kızlar nasılsınız biz bugün 18+3 olduk eşimle bu aralar aramız açık bana çok soğuk davranıyor bu beni çok üzüyor ne yapacam bilmiyorum ben konuşmasam konuşturmuyor ne yapayım akıl verin bebeğim etkilenecek diye korkuyorum
Kızlar şimdi kizimdan kalanları döktüm sactim :)) 3 tane alt pijama 4 takım alt üst var 3 tane tulum ama bunlar kışlık 2-3 aylıkken giyilebilir ancak çitli çitli body oldukça fazla ama yeni doğan için az var sadece kafama takılan battaniyeler geneli kışlık tarz penye battaniye yazlık almam gerekirmi kıyafet alicam ama battabiyede kararsız kaldim
Canm ben ara dönem hep ince battaniye kullandım. 3 ince 2 kalın battaniye1 De el ormesi var. Bana kizim da yetti arttı açıkçası oglusa yeni battaniye ben almam diye dusunuyorum. Bir mavili kalımı var inceleri de kullansın pembis falan nolcakKızlar şimdi kizimdan kalanları döktüm sactim :)) 3 tane alt pijama 4 takım alt üst var 3 tane tulum ama bunlar kışlık 2-3 aylıkken giyilebilir ancak çitli çitli body oldukça fazla ama yeni doğan için az var sadece kafama takılan battaniyeler geneli kışlık tarz penye battaniye yazlık almam gerekirmi kıyafet alicam ama battabiyede kararsız kaldim
canımmmm kader arkadaşımmm :) veririz dimiii. veririz veririz :)bende 6 kilo aldim ve bu gidişle de almaya devam edicem...cok aşırı zeytin yiyorum...bildiğin cekirdek gibi iş yerinde evde yolda yürürken zeytin citliyorum :)))) tattli tuzlu karistirdim hep...
gobekten cok mide çıktı
Ay erkekler hiç anlamıyor İnAnın. Benim canmda birşeyler çekti eşim iki hafta sonra aldı ama aammaaan takma diyorum kendime. Biraz şaka ile karışık laf desek belki anlarlar. Ama benim eşim çok ilgili olmadığından alıştım diyeyimBen de soğudum son Zaman'larda eşime karşı, normal davranıyor bana hamileyim daha fazla ilgi alaka bekliyorum üstüme düşsün diye bekliyprum, bişey oluyor midem rahatsız oluyor veya burnum kanıyor falan hafife alıyor hep benim abarttığımı naz yaptığımı düşünüyor sürekli, ben de çok bozuluyorum , ona çaktırmadan gizli köşelerde ağlıyorum , ağladığımı görse ona da laf eder kalbim daha çok kırılır dşye korkuyorum. Mesela Can'ım bişey istiyor hiç öebmsrmiypr bı ayda aşerme olmaz bekle vakti gelince alırız diyor, hiç araştırma işine girmiyor ben kendim baktım hamile manavlarında varmış, alsam ona da laf eder azıcık şeye o kadar para mı verdin abartıyorsun der. Nasıl çözebilirim sizce elimdeki bu sıkıntıyı
Aynen canm az kaldı bakalım umarım zaman çabucak geçer de rahatlariz insan evinde rahatça kosturmayi özlüyor. Her bebek farklı oluyor demek ki canm. Ama hareketli bebek somradasinda da hareketli oluyor. Tecrübeyle sabit.Misafirlerinizin hala gitmemesine üzüldüm valla canım,en azından zamanın geçmesine faydaları olmuşgitseler bizde senin kadar rahatlıyacaz sanırım :) demekki değişiyor kız erkek fark etmiyor , benim oğlum kıpır kıpırdı mesela özellikle geceleri coşuyordu uyutmadığı çok olmuştur hamileyken,canları sağolsun da, razıyız herşeye.
kg almayanlar çok şanslısınız valla, ben ilk hamileliğimde 12 kg ile tamamlamıştım,inşallah bu seferde normal kg ile tamamlarım, tabiki hepimiz için inşallah, aminn diyorumm
Özelde aynen o hayal ettiğin gibi oluyor :) İmkanın varsa tabiki özele geç. Çok daha rahat edersin.Aynen Can'ım ya bence de çok kısa sürüyor ben doktorun anlatmasını bekliyorum annesi bebeğin iyi bak şurası kolu falan diye ama doktorun da vakti olmuyor işte bakıyor tamam diyor özele mi geçsem acaba diyorum bazen özellerde Nasıl oluyor kızlar yopun ilgi var mı
Tabiki bitkisel olsun :) nerde satılıyor bu marka peki. Duydum gibi ama hatırlamıyorum gördüğümü
Hepsi çok güzel canım,minik kızın sağlıklı günlerde, güle güle eskitsin inşallah
biz alışverişimizi migros sanal marketten yapıyoruz genelde. migroslarda olduğunu biliyorum o yüzden. yalnız annem siz pahalıya alıyorsunuz diyor,, hani deterjan vs satan dükkanlar oluyormuş ya, toptancı gibi anladığım kadarıyla, onlarda daha uygunmuş. o yüzden yolu düşerse o da alıp getiriyor sağolsun.
Can maşallah epey birşeyler almışsın trbrikederim. Bence yavaş yavaş almak kafayı çok rahatlatıyor. Allah muhafaza erken doğum ihtimaline karşı kafanız rahat olur. Kizim 31 haftada doğum pozisyonu aldı. Bir korktum ki. Hemen cantasini hazırladım. Bende önceden alıp kafam rahat olsun ödensin yavaştan diyrnlrrdenim. Son aylar ciddi sıcak ve ağır olacağız. Hem doğum masrafı da olacak ve ekstra eksikler illa çıkıyor. Maddi olarak çok yorulmamis oluruz boylecrAyrıca şimdi düşününce odasının boyanması, mobilyaların alınması, hastane süslemesi, hediyelikler, benim hazırlıklarım (doğum çantası, lohusa giysileri, bakım malzemeleri vs), bebeğin kişisel bakım malzemeleri...
Daha bir sürü eksik var ve benim sadece 20 haftam mı kaldı?
Üstelik 32. haftama kadar çalışıyor olacağım.
İyi ki almışım erken değilmiş
biz alışverişimizi migros sanal marketten yapıyoruz genelde. migroslarda olduğunu biliyorum o yüzden. yalnız annem siz pahalıya alıyorsunuz diyor,, hani deterjan vs satan dükkanlar oluyormuş ya, toptancı gibi anladığım kadarıyla, onlarda daha uygunmuş. o yüzden yolu düşerse o da alıp getiriyor sağolsun.
Ben de kilo durumunuz nasıl deyince ayyy bir çok kilo alan daha... yalnız değilmişim dedim :):) Ben itiraf etmeye korkuyorum ama söyliyeyim bari6 kilo aldım Oğlumda toplam 21 kilo almıştım. Kendi rekorumu kırmaya doğru emin adımlarla ilerliyorum şu an :) Bence bende sorun var seninki gayet normal. Üzülme hiç.. Ben üzüleyim naaaaptım ben diye ağlıyayım hatta. ama kendime engel olamıyorummm
Can maşallah epey birşeyler almışsın trbrikederim. Bence yavaş yavaş almak kafayı çok rahatlatıyor. Allah muhafaza erken doğum ihtimaline karşı kafanız rahat olur. Kizim 31 haftada doğum pozisyonu aldı. Bir korktum ki. Hemen cantasini hazırladım. Bende önceden alıp kafam rahat olsun ödensin yavaştan diyrnlrrdenim. Son aylar ciddi sıcak ve ağır olacağız. Hem doğum masrafı da olacak ve ekstra eksikler illa çıkıyor. Maddi olarak çok yorulmamis oluruz boylecr
bişey olmaz canım benim kizimida mavi var :) bir tane annemin bana işlediği kundak diyorlar muslinin pazen olanı :) o tarz var gerisi daha çok kısa girerken kullanabileceğimiz gibiCanm ben ara dönem hep ince battaniye kullandım. 3 ince 2 kalın battaniye1 De el ormesi var. Bana kizim da yetti arttı açıkçası oglusa yeni battaniye ben almam diye dusunuyorum. Bir mavili kalımı var inceleri de kullansın pembis falan nolcak
muslin daha mı rahat olur ince olarak bir tane var diğerleri daha çok kıs ayına uygun hafif kalınca yoksa 4 tane penye iki tane peluş battaniye var bir tane de el örmesibence alın.. tabi düzeninize de bağlı.. ama biz yazın mutlaka bahçeye inip yürüyoruz akşamları falan. avmler de serin oluyor yazın, sürekli klimalar açık mağazalarda... bir de üstünü sıcak bile olsa örtmek gerekiyor; hem uyurken her halikarda üşür, hem ürker, hem de sinek ısırıkları vs olmasın diye.. bi de tostos kollara bacaklara nazar değmesin tabi :)))))) o yüzden ben müslinlerden alıcam 2-3 çift...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?