Kızlar benimki de 20. Hafta detaylı yaptırmayacagımı söyledim doktoruma.doktorumda hoş karşıladı.aradaki farkı sordum tabi.3 yıl ultrason eğitimi görmüş uzmanlar bakıyormuş.ben 5 parmak diyorum mesela dedi o ise tamam 5 parmak ama sağ elindeki işaret parmağında hafif eğrilik var diyor dedi.ben kalbinde 4 kapakçığı var gayet sağlıklı görünüyor diyorum dedi o ise evet 4 kapakçıklı fakat 3.kapakçıga giden damarın bilmem neresinde tıkanıklık var diyor dedi.peki anne karnında bunun tedavisi varmı dedik kesinlikle Yok dedi.ve Doğuma kadar herşey normalleşebilir de dedi. Diyelim ki allah korusun çoçuğumuzun 1 parmağı Yok aldıracakmıyız ya da tedavisi var mı kalan 4 aylık hamileliğimizi de psikolojik sıkıntılarla geçirmemek adına yaptırmamaya karar verdik.rabbim ne verirse hayırlısını versin.
Bu konuda size katılamayacağım. Ntv' de belgesel izledim. Bebeğin kalp damarlarının çapraz olduğunu görüyorlar yani temiz kanı taşıyacak olan kan ile kirli kanı taşıyacak kan ters bağlanmış. Bunu anne karnında görebildikleri için bebeğin doğumda zarar görmesini engelleyip daha erken aldılar ve doğar doğmaz bebeği açık kalp ameliyatı yaptılar. Tabi ki her şey Allah'tan ama tedavisi olabilecek bir sıkıntı olduğunda bunu tespit edebilmeleri bir nimet.Mesela ben de 2'li testi yaptırmadım çünkü olasılık üzerine ve etrafımda down sendromlu denilip sağlıklı doğan çok bebek var.
Hayrli olsn cnm prenses geliyor desene kz cocukladi cok tatli oluyor kendilerini coj sevdiriyor erkkler pek oyke degl bnm oglum herkeze yaklasmaz bizim bile cok sarmas dolas olmuyor agr abi
Hayrli olsn cnm prenses geliyor desene kz cocukladi cok tatli oluyor kendilerini coj sevdiriyor erkkler pek oyke degl bnm oglum herkeze yaklasmaz bizim bile cok sarmas dolas olmuyor agr abi
ben hissediyorum, pıt pıt değil hissettiğim ama sanki içimde kaydırak varmış gibi kayma hissi hissediyorum.Ya bu her şeye gaz diyenler moralimi bozuyor.28 yıldır o bağırsaklar var bende.Gaz olsa ayırırım gibi geliyor.
Yaa benim de seyirme gibiydi ama bir haftadır yok canim sıkıldı.. tekme atması daha güzel bir duygu olacak inanıyorum Allah im o günleri de göstersin inşallah..
benimde icimde bisey gidikliyormus gibi oluyor ya. bebisim tepkilerini vermeye basliyor sanirim. gaz hareketi degil eminim. ama tekmelerini de hissetmeyi nasip eder insallah Allahim.
valla hic oyle pit pit gaz bilmiyorum ben hayatim boyunca yasamadim :))
benim de 3 gundur duzenli ve ayni saatlerde oluyor :) hissettiginiz saatlere dikkat edin bak o zaman daha kolay takip edersiniz :)
aynen ben de 3 hafta sonra 1 nisanda gidicem 21+5 oluyor. kalp yaninda bugun ugrasip da goremedigi; yuzundeki kemiklere gozlere falan bakicak insallah gosterirse sipa :))
Ya normal de daha sık olurdu son bir haftadir olmuyor ki takip edeyimm.. beni de o korkutuyo.. Artik tamamen hareketlensede hissetsek her gün rahatlasak..
Bnde bugün dktoruma sordum sağlık bakanlığı bunu öneriyo daha iyisi baska dyosan onu kullanblrsin dedi bnde bitince solgara baslayayım o zamn cok fazla kullanmakta iyi değil dyolar ama bilemedm d3 vitamni vücuttan atılmıyomuş ondan
Amin inş bnde bugün öğrendim erkek miş. evet bana erkek yorumunu yapmıştın ama bebeklerin cinsiyetleri bölümünde iki kişiden de kız cevabı aldım onların tutmadı canım ama bu bölümde tahminde bulunanlarn tuttu hepimizin bebişleri hayırlı olsun inş
Lansinoh ,,, bir ay önce başlıyoruuuzzz :)))) bebek emmeye başlayınca da göğsü her emişten önce ve sonra siliyoruz, kendi sütümüzü sıkıp krem gibi meme ucuna ve etrafına sürüyoruz. Mis oluyor :)) bunu lütfen ihmal etmeyin, ben ilkinde geç başladım bilmediğim için ama sonrasında hemen geçti çatlak ve yaralar. Halbuki denemediğim şey kalmamıştı öncesinde
Lansinoh ,,, bir ay önce başlıyoruuuzzz :)))) bebek emmeye başlayınca da göğsü her emişten önce ve sonra siliyoruz, kendi sütümüzü sıkıp krem gibi meme ucuna ve etrafına sürüyoruz. Mis oluyor :)) bunu lütfen ihmal etmeyin, ben ilkinde geç başladım bilmediğim için ama sonrasında hemen geçti çatlak ve yaralar. Halbuki denemediğim şey kalmamıştı öncesinde
Kızlar benimki de 20. Hafta detaylı yaptırmayacagımı söyledim doktoruma.doktorumda hoş karşıladı.aradaki farkı sordum tabi.3 yıl ultrason eğitimi görmüş uzmanlar bakıyormuş.ben 5 parmak diyorum mesela dedi o ise tamam 5 parmak ama sağ elindeki işaret parmağında hafif eğrilik var diyor dedi.ben kalbinde 4 kapakçığı var gayet sağlıklı görünüyor diyorum dedi o ise evet 4 kapakçıklı fakat 3.kapakçıga giden damarın bilmem neresinde tıkanıklık var diyor dedi.peki anne karnında bunun tedavisi varmı dedik kesinlikle Yok dedi.ve Doğuma kadar herşey normalleşebilir de dedi. Diyelim ki allah korusun çoçuğumuzun 1 parmağı Yok aldıracakmıyız ya da tedavisi var mı kalan 4 aylık hamileliğimizi de psikolojik sıkıntılarla geçirmemek adına yaptırmamaya karar verdik.rabbim ne verirse hayırlısını versin.
bence bir daha düşünün. çünkü çok yanlış bir yönlendirme yapmış doktorunuz. hatta hayatımda hiç böyle bir doktor konuşması duymadım. başka bir hekimin uzmanlığını manasız ve hatta yok saymak bu... kan vs alınan zor bir test de değil üstelik...
Sizce bebeklerimize bunu borçlu değil miyiz?
Hangi Hastalıklar Anne Karnında Tedavi Edilebilir?
.....
..... Kalp Rahatsızlıkları ve Ritm Bozukluğu: Anne karnındaki bebekte kalp ritim bozuklukları oluşsa da bazı durumlarda kendiliğinden geçebiliyor. Fakat bazı durumlarda ilerleme gösterip kalp yetmezliğine yol açabilir. Ultrason yoluyla kalp rahatsızlıkları teşhis edilip tedaviye başlanabiliyor. Bebekte ritim bozukluğu tanısı konduğu zaman anneye kalp ilaçları verilerek bebeğe ulaşması sağlanıyor. Bunun yeterli olmadığı durumlarda direk bebeğe göbek kordonundan ilaç verilerek tedavi gerçekleştirilebiliyor.
Bu linkler de belki bir kez daha düşünmenize yardımcı olur :
benimde icimde bisey gidikliyormus gibi oluyor ya. bebisim tepkilerini vermeye basliyor sanirim. gaz hareketi degil eminim. ama tekmelerini de hissetmeyi nasip eder insallah Allahim.