Allah yavrularınızı kucağınıza sağlıkla almayı nsaip etsin inşallahHerkese merhaba bir süredir ara ara okuyorum ama yazmak yeni kısmet oldu.
Bende 16 haftalık hamileyim kısmetse ikizlerimiz olacak. Cinsiyetlerini yeni öğrendik bir kız bir erkek olacak kısmetse.
4 yillik bir yolculuk bizimkisi. Tam dort yildir testler operasyonlar verilen aralar her kotu sonuc sonrasi ayaga kalkmak icin yapilan organizasyonlar derken 14 yil gibi geliyor dusununce. Başarısız iki aşılama ile basladik, ardından gelen tup bebek başarılı bir tutunma ama dokuzuncu haftada kalp durması ve maalesef kürtaj, ardindan bir tüp bebek daha başarısız bir sonuç, sonrasinda dondurulmuş embriyolarla iki transfer iki başarısız sonuç derken uzun bir yol yürüdük.
Eşimde de bende de tespit edilebilen bir sorun olmamasına rağmen bunlarla karşılaşmak çok yipraticiydi. Sebepsiz infertiliteymis her türlüsü çok yıpratıcı uğraşan herkese Rabbim yardım etsin gerçekten.
Son tup bebek denemesine baslamadan önce cok dusunduk tup bebek yapmak ilaclar operasyonlar zor degildi artik onlari kaldirabiliyordum da sonunda negatif sonucu gorunce iste onu kaldiramiyordum. Yikiliyordum, birakiyordum her seyi.. herkesin cocugu olmak zorunda degil bizimki de olmasin diyodum ama doktor da sizin cocugunuz olmaz su sorununuz var desin istiyordum. Bunu duyamayip hic bir sorun yok duydukca kafayi yememek elde degildi.
Son islemden once işi bıraktım, yoğun ve sorumluluğu yüksek bir isim vardi. Bolumde yonetici oldugum icin islemler sürecinde izin kullanmak yada bazi zamanlarda ufak kafa izinleri yapmak sıkıntı olmuyordu ama nihayetinde işlem sonrası dönüp dolaşıp tekrar strese ve sorumluluğa oturuyordum.
Eşimle oturduk konuştuk beş yıldır çalıştığım yerden çıkmak kolay bir karar değildi ama yaşım geçiyordu ve bir beş sene sonra keşke o hamleyi yapsaydım belki bir şeyler değişirdi demek istemiyordum işi bıraktıktan sonra gezmeler tozmalar moral depolamak icin yapilan binbir turlu etkinlik ve aktivitenin ardından başladık gene işlemlere ve şükür bu sefer başarılı bir sonuç ve ikiz
Bir hayli zaman şaşkındik ve ailelerimize bile söylemedik hep tedirginlik ve hep kalp ağızda geçen süreler hala da öyle ama inşallah gruptaki herkesle beraber mutlu sona ulaşacağız.
Buradaki herkesin bebeklerini sağ salim kucağına alabilmesi için dualarım hepimizle beraber. Umut hep var, iyi ki de var...
amin inş sağlıcakla alırıź bebeklerimizi kucağımıza doktor daha risk devam ediyor deyince zaten korkuyorum birde cevremdekilerin bni korkutması bi türlü geçmedi korkularım 1 gün çalışıp ertesi gün dinleniyorum zor oluyo ama inş atlatrz bu günleriGünaydın,
Bana da aşağıda demişti 2 hafta önce,bazı kısıtlamalar getirdi hareketlerimde , yorulmamam konusunda uyardı,ilişkyi yasakladı vs.. Ama yukarı çıkma ihtimali yüksek cünkü genelde karsılasıyoruz bu gibi durumlarla,20-21.hafta da bazen daha da gec yukarı cıkması bekleniyor dedi.25inde kontrolum var umarım güzel haberler alırım diye bekliyorum.
Sende dikkat et,dinlen bol bol, ayaklarını hafif yukarıda tutarak uzan... Umarım saglıklı sekilde bebegimizi kucagımıza almak nasip olur...
2.kanamada alttan muayene edip rahimde açılma yok sadece braz beklicez dedi ama aşsagda oldgu icin korkuyorum inş saglikla gelir dünyaya oğlumRahimagzi uzunlugunuzu olcuyor mu dr unuz? Böyle bir riskiniz varsa cozumu serklaj yani rahim agziniza dikis atilmasi
Doğum günü aslında güzel bir anı. Evet hatırlamıyoruz ancak fotoğraflarda görüyoruz işte. Benim var mesela küçüklük fotoğrafım doğum günümde, hatırlamıyorum ama ona bakınca mutlu oluyorum. Ailemin gençliği, benim tontişliğim, benim için toplanmış insanlar mutluluk veriyor. Pek tabii şuan çok çok farklı bu kutlamalar. Abartıları ben de sevmiyorum ve sanki bunların esiri olduk. Ben ikinizi de çok iyi anladım. Bencedrucilla hani çok şatafatlı yerlerde çok abartı süslerle organizasyon yapanlar gibi örneklerden söz ediyor. Mesela bir örnek grdüm geçenlerde, podyum kurdurmuş manken gibi yürüyorlar çocuk 10 tane kıyafet değişiyor vs. Hiçbir şeyin farkında değil. Burda kişi aslında genel olarak bir ilgi açlığıyla dikkat çekiyor, genel profili incelendiğinde bunu anlıyorsunuz. Bunları ben de onaylamıyorum. Özellikle çocuklarını teşhir edenler çok tuhafıma gidiyor içten içe kızıyorum. Ancak pek tabii doğum günü kutlanabilir, çok da iyi olur. Ne yaptığımızı bildikten sonra sorun yok. Burada kimsenin de ne yaptığını bilmediğini düşünmüyorum :) Pepenin de dediği gibi, eğlenerek oynayalım :))
Insallah bisey olmayacak aklına kötü bişey getirme.Teşekkür ederim kızlar..Size yazarken bile ağlıyorum..Zaten hamileliğim hep bebeğime bişey olacakmı acaba sağlıkla dıgurabılecekmıyım endişesıyle geçiyordu..Şimdi hepten yıkıldım..Pazartesiye randevu aldım nıfty testi için..Sonra 10 gün sonuç için beklıycem.Benim için de dua edin olur mu?
tabiki herkes ayni amacla yapiyor diye birsey yok ama cevreme baktigimda benim gozlemledigim bu malesef. pek tabi insan bebeginin 1. yasini sevdikleri ile birlikte kutlamak isteyebilir. ben buna karsi degilim ki. ama ne yapip edip luks yerler kiralamaya calisip, sirf dogum gunu icin belki bir daha 1 kere bile giymeyecekleri cocuklariyla bir ornek olan kiyafetleri alip, yine bir cok insanin saklamayip cope atacaklarini bildikleri cocuklarinin fotograflarinin basili oldugu cesitli objeler dagitmak bana gercekten fuzuli geliyor uzgunum :) buyuk konusmuyorum ama suanki dusuncem bu yonde :)
Bana simit gibi yiyecekler bir de ayran, yoğurt iyi geliyor canım. Beni de arada yokluyor o yanma.
Bana meyve yemek iyi geliyor canım.bir de kayısı kuru kayısı ama 1 tane.daha fazla yersen mide bozar.asitli içecekler içme.yemekten sonra hemen yatma.geç saatlerde yeme
genelde dr lar gaviscon şurup veriyorlar canm, birde süt geçici olarak rahatlatıyormuş,geçmiş olsun
Hepinize hayırlı akşamlar kızlar, yarın izinliyim malum hastaneler arası mekik dokuyacağım, akşam ewe gidince mutlaka yazarım sonuçları,hakkımızda hayırlısı olsun
Hareketleri hisseden var mı kızlar ilk hamileliği olup hisseden bazı uygulamalar geçen hafta hissetmeye başlamanız lazım diyor korktum biraz
Kızlar 4 lu tarama testi sonucumu almaya gittim..Sonuç yüksek derecede down sendromu riski çıktı..Risk oranım 1/50..
Beni perınatolıjıye yönlendirdi doktorum..amnıyosentez şart dedi..Ama eğer amnıyosentez yaptırmam diyorsan nıfty testini yaptır mutlaka dedi..Onun fıyatıda 2000 tl..Yine hüsran yine stresli günler.Hamılelık ne kadar zormuş
Kızlar 4 lu tarama testi sonucumu almaya gittim..Sonuç yüksek derecede down sendromu riski çıktı..Risk oranım 1/50..
Beni perınatolıjıye yönlendirdi doktorum..amnıyosentez şart dedi..Ama eğer amnıyosentez yaptırmam diyorsan nıfty testini yaptır mutlaka dedi..Onun fıyatıda 2000 tl..Yine hüsran yine stresli günler.Hamılelık ne kadar zormuş
Kızlar hepinize sağlıklı huzurlu gebelikler diliyorum. Ben aranızdan ayrılıyorum. Artık enerjimi umudumu herşeyimi kaybettim. Bu bebekten sonra dilerim rabbim olmayana verir. Hiç huzuru günler gecirmiyorum. Bundan sonrada böyle gider eminim. Dilerim benim yaşadıklarımı sizler yasamazsiniz. Hoşçakalın..
kendi acinizdan haklisiniz ne diyebilirim ki. benim de bu saydiklarinizi yapacak maddi gucum var ama yapmayi tercih etmiyorum. herkesin tercihi kendisine. fikrimiz soruldu yazdim... ayrica son saydiklariniz da bana fazlasiyla fuzuli gelmekte :) esimle dugun istememistik mesela ama sirf cevre baskisi yuzunden aa bitanecik oglum var dusuncesiyle yapildi. sonra su mevlut kiyafetleri. normal bir pamuk kiyafet giydirilse cocuga ne olacak? ayy cocugu ne bicim giydirmisler mi diyecekler? desinler onlara ne? ha bunu icinden gelerek yapanlar yine yapsin bana ne beni ilgilendirmiyor. allah nasip ederse oglum olacak. sunnetini bebekken yaptirmayi dusunuyoruz. o yuzden dugun falan da dusunmuyoruz. 7-8 yasina geldikten sonra sunnet olmus bir cocuga sunnet dugunu yapilmasinin amaci ne ki? hastaneye giderken de cocuga sunnet kiyafeti giydirecek degilim. adetlerimizin coguna bakarsaniz maddiyata dayali seyler. icten gelenler disinda yapanlar da aman iyisi olsun aman millet begensin aman laf olmasin diye yapiyor. sirf bu yuzden belki de odeyemeyecegi borclar altina giriyor insanlar.İşte fuzuli kavramı da hem kişiye hem maddi duruma göre değişiyor. Ben de lüks sayılabilecek bir mekanda yaptım; 3000-4000 lira tuttu herşeyiyle, düğünü olsa 30000-40000 veririm bir sıfır daha ekleyip. Öyle düşününce eşdeğer benim için.. bir de bizde doğumgününde yapsan da yapmasan da altın takıyor aileler, bırakın dedeleri teyzem bile gelemediği halde çeyrek altın gönderdi... biz de altında kalmak istemeyiz, salonumuz o kadar insana göre küçük olduğu için eve çağırıp sıkışık pıkışık yemek yedirmek de tarzımız değil; hiç kutlamasak da içimize dert olur, haliyle layıkıyla ve maddi durumumuzla orantılı yapmak zorundayız... kendimizi senede bir kez sevdiklerimize güzel bir kahvaltı ısmarlamış varsayıyoruz, başka lükslerimizden feragat edip bu lükse aktarıyoruz. o yüzden çok zengin insanların çok daha şaşaalı kutlamalar yapmasını dahi normal buluyorum ben. Kişi içinde yaşadığı sosyal çevreye uygun hareket etmek durumunda kalıyor bazen. Bizim çevremiz de az gezer öz gezer, sürekli dışarıda yemez ama yediği zaman da en iyi yerde yer... onun dışında biz bir örnek giymedik, çok tiyatral geliyor o bana; tarzımız değil çünkü.. ama giyenlere de ne sevimli olmuş diyorum, kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle giyinsinler... dediğim gibi; gelinlik ve damatlık da bir kere giyiliyor, mevlüt elbisesi de, sünnet kıyafeti de... rasyonel düşünürsek onlar da fuzuli oluyor yani
marka model yazar mısınkameralı çok rahat,, bizim de ilki kamerasızdı, bi süre ses gelmese gidip bakıyorduk, içimiz rahat etmiyordu. sonradan kameralı aldık, şahene, büyük rahatlık :) ayrıca aynı zamanda temassız ateşölçer (birebir ölçüyor), alarmlı vs, büyük kolaylık yani :)
Kızlar hepinize sağlıklı huzurlu gebelikler diliyorum. Ben aranızdan ayrılıyorum. Artık enerjimi umudumu herşeyimi kaybettim. Bu bebekten sonra dilerim rabbim olmayana verir. Hiç huzuru günler gecirmiyorum. Bundan sonrada böyle gider eminim. Dilerim benim yaşadıklarımı sizler yasamazsiniz. Hoşçakalın..
Markası Ne canım
marka model yazar mısın
Model yazabilir misin canım, araştıralımMerhabalar bebevo marka kamera öneriyorum ilk motorola almıştım ama hiç memnun kalmadım görüntü kalitesi berbattı sadece kameranın dışı iyidi fiyatı da çoktu sonra tavsiye üzerine bebevo aldım emsallerine göre çok çok uygundu ve tüm özellikler var ilk bebeğimde rahatça kullandım şimdi ikinciye kullanacağım iyi ki almışım dediklerimden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?