2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Evet bir tane alıp denemek en mantiklisi biberonda aynı şekilde 20 biberon sonunda Dr.browns almıştı bizim küçük hanım :))

BiZimki de tıkanmıştı ilk biberon denediğimizde, doktor mama takviyesi yapın biraz deyince söyledim, direk dr browns dedi. Gerçekten ideal biberonu yapmış demek ki bu adamlar :)

Eşim hamileyken bunu hediye etmişti bana (daha doğrusu kızına) , kuyumcu olduğu için piyasadaki fiyatlara almadı tabi , yanlış anlaşılmasın :)) adamcağız o kadar özenmiş, çocuk zerre sevmedi! Dışarıda falan verilmez zaten, ayıp olur da evde biraz taksaydı gönlü olurdu hiç olmazsa. Bir kere duasında taktı da foto çektirdik Allahtan. Emzik mevzusu açılınca hatırladım iyi oldu.. Şimdi ucunu değiştirticem, belki bu kızı sever de bikaç kez görür kocam diye umuyorum :)

Eklentiler

• image.webp
    9 KB · Görüntüleme: 80
balbocegim2 siz zaten çok iyi bir annesiniz belli oluyor; hiç korkmayın, Allah yardım eder çabucak geçer vakit ve kucağınıza alırsınız bu bebişi de sağlıkla sıhhatle inşallah :) iyi haberlerinizi bekliyoruz, tekrar tekrar geçmiş olsun...

Yani siz sordunuz da yapmadı mı yoksa hiç teklif etmedi mi? Benim doktorum hiç bahsetmedi, bugün aile hekimi çağırmıştı onlar yaptılar ve faydalarından bahsettiler.

İlkinde sormuştum ama bu devirde ne gerek vara geldi laf.. steril ortamda doğum yapıcaksınız, ayrıca tetanoz olduktan sonra da yapılabilen bir aşı vs vs gibi bir yaklaşımı var doktorların bu konuda zaten. Ama sağlık ocakları ısrarla yaptırıyor. ben de ısrarla yaptırılan şeylere karşı nedense çok antipati duyarım zaten, o yüzden kendi doktoruma güvendim. Bir de ben daha adımımı atmadığım halde durmadan arıyorlar ilk hamileliğimden beri; bu da beni çok rahatsız etti hep. Doktorum var takip ediliyorum, devlete bilgi verilmesi gereken durumları da zaten kendileri veriyor, (bebeğin de) zorunlu aşıları yapıldı, neden hala arıyorsunuz diyordum ık mık diyorlardı. Sonradan duydum ki (doğruysa tabi) maaşları ona göreymiş, kendileri muayene etmiş gibi gösteriyorlarmış; incik cincik herşeyi sorma sebepleri de oymuş. O sebeple artık telefonlarına da bakmamaya karar verdim zaten.. Devlete ne benim çocuğumun kilosundan boyundan... zayıf olsa bakamıyo garipler diye iki ekmek göndericekler sanki de :))) kısacası sağlık ocağı ne derse desin yüzde yüz bi güvenim yok hiçbir konuda artık...

Alakasız olucak ama chakranın gecelik sabahlık ve pijamaları çok güzel bu arada hanımlar, aklınızda olsun :)) yumuşacık, sade, pratik ve indirimde.. bugün öyle bakındım mağazalara biraz da yazıcaktım unutmuşum, araya sokayım dedim :)))

Yaaaa bu çok kokoş hehehe çok şirin bir şeymiş:)) ben de kuyumcuda görmüştüm de sormuştum. Genelde dedeler nineler hediye ediyorlarmış altın yerine filan :)) ben de bebekler için olan künye denilen şeye bayılıyorum. Tombis kollarda bayılıyorum:) Mutlaka almayı düşünüyorum. Küçükken benim vardı. Üzerinde ismim yazıyordu:)

Yani siz sordunuz da yapmadı mı yoksa hiç teklif etmedi mi? Benim doktorum hiç bahsetmedi, bugün aile hekimi çağırmıştı onlar yaptılar ve faydalarından bahsettiler.
Ben devlete gidiyorum doktora ama bir şey demedi. Bu gidişimde soracağım çünkü sağlık ocağından arayıp 20. hafta yaptırmam için çağırdılar. Bir zararı olacağını sanmam. Hatta güzel bir şey ya ben sürekli bir yerlerimi kesip duruyorum.

hahaha haklısın gerçekten :)) Ben de ilk aradıklarında dolandırıcılar zannettim, çok şaşırdım. Sonra da saflığıma geldi galiba, hemşire de çok tatlıydı çok sevdim içim ısındı :)) Araştırdım zararına dair bir şey görmedim yaptırayım dedim ben de, bugüne kadar hiç aklımın ucundan geçmemişti aşı dediklerinin tetanoz olduğu :)) Yarın da kan alacaklarmış test yapmak için. İlk hamile kaldığımda doktorun istediği testleri sordu onları yaptırdığımı söyledim, üstünden çok zaman geçmiş dedi ama karnım tok olduğu için kan alamadı. Bir de biz bugün aslında genetik bölümüne gitmiştik hastaneye. Ben çok zor hamile kaldım, eşimde bayagı bir hastalıklar vardı bunlardan biri de dna hasarıydı. Bizden kan aldılar genetk testler için ve bugun sonucu almaya gittik. Eşimin kromozomlarında hiçbir sorun çıkmadı ama benim 9. kromozomumda perisentrik inversiyon denilen bir bozukluk çıktı. Bu bozukluğa göre dna sarmalını a b c d e f olarak dusunursek, b c d kopmuş 180 derece dönmüş ve d c b olarak tekrar yerine yapışmış. Yani dna sayısı aynı ama sıralama değişmiş. Fakat bu bir doğumsal anomaliye sebep olmaz dedi genetikçi, eğer 2 yerinden değil de tek yerinden kopsaymış o bağ işte o zaman canlı doğum ihtimalim yokmuş. Resmen şok oldum oradan çıkınca da aile hekiminden geçiyorduk o kafayla gittim işte düşün :)

Ben de bir zararı olduğunu düşünmüyorum, tabii siz sorun doktorunuza yine de.

Bende bugun oldun agrir diye dusundum ama hic hissetmedim sanki hic vurulmamis gibiyim
Benim çok hafif bir ağrım var kolumu kaldırdığımda hissettiğim, daha önce olan bir arkadaşım 2. gün çok ağrıyor dedi. Umarım ağrımaz.

Merhabalar öncelikle test sonucunuz için tebrik ederim insanın iç huzuru kadar güzel bir sey yok benim sonucumda çıkmıstır aile doktoru evimize cok yakın ama yogun oluyor dogum doktorumla randevum ayın otuzunda ben aksi bir durumda seni ararım bana gelince sonuclar demişti şükür aramadı benim teste cinsiyet tespitide vardı ya kızıma bir arkadaş yada ogluma kanka olucak bizim ufaklık ama ben dayanamayıp gitmek istedim aile doktoruda sonucları görüyor ama eşim süpriz yapsın ögrenme bence daha zevkli böyle çoçuklar için diyo ama ben dayanabilicegimi sanmıyorum doktora gidence yazarım gelişmeleri sevgiler .

çok geçmiş olsun Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı Nasıp eder! Bursa'da hangi doktora gidiyorsunuz

sen gönlünü ferah tutmaya çalış inşallah güzel haberlerini alıcaz rabbim yardımcın olsun

Günaydin sizinde göbeğinizin alt kısımlarında hassaslık varmı ağrı değilde böyle arada sizi gibi birde hapsirinca sızlıyor

Paranoya yapıorum çok fazla yaşıyormu diye hep bahsettiğim hamile arkadaşın daha önce kötü bir tecrübesi oldu şimdi aynı haftadayiz ve onun tedirginliği benide etkiliyor hamilelik gebelik konusunda konuşmamayı denesemde iki gebe yanyana gelince konu illa oraya geliyor onuda anliyorum yaşadıkları kolay degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…