Evet bir tane alıp denemek en mantiklisi biberonda aynı şekilde 20 biberon sonunda Dr.browns almıştı bizim küçük hanım :))
Bugün bana tetanoz iğnesi yaptılar. Siz de aşı oldunuz mu?
Yani siz sordunuz da yapmadı mı yoksa hiç teklif etmedi mi? Benim doktorum hiç bahsetmedi, bugün aile hekimi çağırmıştı onlar yaptılar ve faydalarından bahsettiler.Benimki yaptırtmıyor onu, ben de hiç ısrar etmedim.
Kendimi orguye vurdum. Geçmeyen zamanlar geçiyor, kafamı dağıtıyorum. Tavsiye ederim aslında güzel bir terapi. Ayrıca el emeği şeylere bayılıyorum:)
Ben yaptırdım 70 tl eskişehir acıbademdeArkadaşlar,
Aranızda 4 lü test yaptıran var mı?Ücret bilgisi paylaşırsa sevinirim.
Yani siz sordunuz da yapmadı mı yoksa hiç teklif etmedi mi? Benim doktorum hiç bahsetmedi, bugün aile hekimi çağırmıştı onlar yaptılar ve faydalarından bahsettiler.
Ben yaptırdım 70 tl eskişehir acıbademde
Yaaaa bu çok kokoş hehehe çok şirin bir şeymiş:)) ben de kuyumcuda görmüştüm de sormuştum. Genelde dedeler nineler hediye ediyorlarmış altın yerine filan :)) ben de bebekler için olan künye denilen şeye bayılıyorum. Tombis kollarda bayılıyorum:) Mutlaka almayı düşünüyorum. Küçükken benim vardı. Üzerinde ismim yazıyordu:)Eşim hamileyken bunu hediye etmişti bana (daha doğrusu kızına) , kuyumcu olduğu için piyasadaki fiyatlara almadı tabi , yanlış anlaşılmasın :)) adamcağız o kadar özenmiş, çocuk zerre sevmedi! Dışarıda falan verilmez zaten, ayıp olur da evde biraz taksaydı gönlü olurdu hiç olmazsa. Bir kere duasında taktı da foto çektirdik Allahtan. Emzik mevzusu açılınca hatırladım iyi oldu.. Şimdi ucunu değiştirticem, belki bu kızı sever de bikaç kez görür kocam diye umuyorum :)
Ben devlete gidiyorum doktora ama bir şey demedi. Bu gidişimde soracağım çünkü sağlık ocağından arayıp 20. hafta yaptırmam için çağırdılar. Bir zararı olacağını sanmam. Hatta güzel bir şey ya ben sürekli bir yerlerimi kesip duruyorum.Yani siz sordunuz da yapmadı mı yoksa hiç teklif etmedi mi? Benim doktorum hiç bahsetmedi, bugün aile hekimi çağırmıştı onlar yaptılar ve faydalarından bahsettiler.
hahaha haklısın gerçekten :)) Ben de ilk aradıklarında dolandırıcılar zannettim, çok şaşırdım. Sonra da saflığıma geldi galiba, hemşire de çok tatlıydı çok sevdim içim ısındı :)) Araştırdım zararına dair bir şey görmedim yaptırayım dedim ben de, bugüne kadar hiç aklımın ucundan geçmemişti aşı dediklerinin tetanoz olduğu :)) Yarın da kan alacaklarmış test yapmak için. İlk hamile kaldığımda doktorun istediği testleri sordu onları yaptırdığımı söyledim, üstünden çok zaman geçmiş dedi ama karnım tok olduğu için kan alamadı. Bir de biz bugün aslında genetik bölümüne gitmiştik hastaneye. Ben çok zor hamile kaldım, eşimde bayagı bir hastalıklar vardı bunlardan biri de dna hasarıydı. Bizden kan aldılar genetk testler için ve bugun sonucu almaya gittik. Eşimin kromozomlarında hiçbir sorun çıkmadı ama benim 9. kromozomumda perisentrik inversiyon denilen bir bozukluk çıktı. Bu bozukluğa göre dna sarmalını a b c d e f olarak dusunursek, b c d kopmuş 180 derece dönmüş ve d c b olarak tekrar yerine yapışmış. Yani dna sayısı aynı ama sıralama değişmiş. Fakat bu bir doğumsal anomaliye sebep olmaz dedi genetikçi, eğer 2 yerinden değil de tek yerinden kopsaymış o bağ işte o zaman canlı doğum ihtimalim yokmuş. Resmen şok oldum oradan çıkınca da aile hekiminden geçiyorduk o kafayla gittim işte düşün :)İlkinde sormuştum ama bu devirde ne gerek vara geldi laf.. steril ortamda doğum yapıcaksınız, ayrıca tetanoz olduktan sonra da yapılabilen bir aşı vs vs gibi bir yaklaşımı var doktorların bu konuda zaten. Ama sağlık ocakları ısrarla yaptırıyor. ben de ısrarla yaptırılan şeylere karşı nedense çok antipati duyarım zaten, o yüzden kendi doktoruma güvendim. Bir de ben daha adımımı atmadığım halde durmadan arıyorlar ilk hamileliğimden beri; bu da beni çok rahatsız etti hep. Doktorum var takip ediliyorum, devlete bilgi verilmesi gereken durumları da zaten kendileri veriyor, (bebeğin de) zorunlu aşıları yapıldı, neden hala arıyorsunuz diyordum ık mık diyorlardı. Sonradan duydum ki (doğruysa tabi) maaşları ona göreymiş, kendileri muayene etmiş gibi gösteriyorlarmış; incik cincik herşeyi sorma sebepleri de oymuş. O sebeple artık telefonlarına da bakmamaya karar verdim zaten.. Devlete ne benim çocuğumun kilosundan boyundan... zayıf olsa bakamıyo garipler diye iki ekmek göndericekler sanki de :))) kısacası sağlık ocağı ne derse desin yüzde yüz bi güvenim yok hiçbir konuda artık...
Bende bugun oldun agrir diye dusundum ama hic hissetmedim sanki hic vurulmamis gibiyimBugün bana tetanoz iğnesi yaptılar. Siz de aşı oldunuz mu?
Ben de bir zararı olduğunu düşünmüyorum, tabii siz sorun doktorunuza yine de.Ben devlete gidiyorum doktora ama bir şey demedi. Bu gidişimde soracağım çünkü sağlık ocağından arayıp 20. hafta yaptırmam için çağırdılar. Bir zararı olacağını sanmam. Hatta güzel bir şey ya ben sürekli bir yerlerimi kesip duruyorum.
Benim çok hafif bir ağrım var kolumu kaldırdığımda hissettiğim, daha önce olan bir arkadaşım 2. gün çok ağrıyor dedi. Umarım ağrımaz.Bende bugun oldun agrir diye dusundum ama hic hissetmedim sanki hic vurulmamis gibiyim
Merhabalar öncelikle test sonucunuz için tebrik ederim insanın iç huzuru kadar güzel bir sey yok benim sonucumda çıkmıstır aile doktoru evimize cok yakın ama yogun oluyor dogum doktorumla randevum ayın otuzunda ben aksi bir durumda seni ararım bana gelince sonuclar demişti şükür aramadı benim teste cinsiyet tespitide vardı ya kızıma bir arkadaş yada ogluma kanka olucak bizim ufaklık ama ben dayanamayıp gitmek istedim aile doktoruda sonucları görüyor ama eşim süpriz yapsın ögrenme bence daha zevkli böyle çoçuklar için diyo ama ben dayanabilicegimi sanmıyorum doktora gidence yazarım gelişmeleri sevgiler .Selamlar Canım,
Test sonucum nihayet geldi ve düşük risk çıktı.Çok sevinçliyiz ,tedirginliğim gitti.
Sonucu ekleyecektim ama kabul etmedi ,başaramadım.
Umarım senin sonucunda güzeldir.
24 Mart'ta doktor kontrolüm var ve 4 lü test yaptıracağım ve cinsiyetimiz kesinleşecek.
Bende son gelişmeler pek keyifli
çok geçmiş olsun Allah hayırlısıyla kucağınıza almayı Nasıp eder! Bursa'da hangi doktora gidiyorsunuzAllahım inş hayırlısıyla sağlıkla sıhhatle kızçeni almayi nasip etsin canım yaşayan bilir bn 4.5 aydr hamileliğimde hep korkuyla geçirdim Bursadayım bn 2.dktrumuz şimdilik çok memnunuz ikiz gebelikmiş aslında ama ilk dr. anlamamiş kanamayla ilki düstü die tahmin ediyor.2.dr.um 2.kanamamda hstnede renkli ultrason cekildi ve ordaki dr. yaşamaz burda büyümez düscek dedi 2 ayda dr.umda yardimiyla anca psikolojim düzeldi .2 hafta önce gttgmzde braz yukarı ckmiş çok şükür oğlumuz ama hala tehlike var dedi.Öğretmen olduğum icin okula 1 gün gdip 1 gün yatiyorum evde ama aşşağıda bnm gbi taşıyan varsa onların dr.ları ne dedi die braz da umut olur die burdan yazdım . oģlumu sağlıkla kucağıma alabilirim inş dua edin lütfen bizede .
sen gönlünü ferah tutmaya çalış inşallah güzel haberlerini alıcaz rabbim yardımcın olsunSelam kizlar, doktordan geldim ama sonuc degismedi hepsi biyopsi olmam gerektigini soyluyor 20. Haftaya kadar karar vermem gerektigini daha sonrasinda hicbirsey yapamayacaklarini riskimin cok yuksek oldugunu ve hicbir hastanenin beni takip etmek istemeyecegini soylediler. Biyopsiden cikan sonuca gore ilac vericekler ve boylece son haftama kadar gidebilecegime soylediler. Sali gunu gidicem capaya mecburen biyopsi olmaya karar verdim. Insallah hersey iyi olur kizlar dualarinizi eksik etmeyin. Buarada biyopsinin bebegime zarar vermiyecegini soylediler cumartesi kadin dogumcuma da sorucam insallah o da sikinti olmaz derde rahat rahat girerim biyopsiye o degilde ben dogumda oglumu nasil birakicam diye dusunurken simdi en az iki gece yine birakmam gerekicek cok zorr kizlarr kendimi hic dusunmuyorum sadece cocuklarim iyi olsun anne olmak gercekten cok zor bir kez daha anladim. Allah hepimize once saglik versin insallah opuyorum hepinizi cumartesi yazsrim yine kizimizi gordukten sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?