- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
- 158
Arkadaslar catlak olusumuna karsin neler kullaniyorsunuz?
Bebe yagi,bio oil in catlak kremi duydum badem yaginin disinda. Biraz daha erken baslamaliydim sanirim surmeye ama bir an once almak istiyorum.
Her gece mi suruyorsunuz,gun asiri mi?
Kızlar kan ilacı olarak ne kullanıyorsunuz?
Ferrum Fort acayip sancı yapıyor Afedersiniz ne kabız ne ishal ikisi arası birsey oluyor
Ben günde 2 tane kullanıyorum
Birde aç karna mı tok karna mı iciyorsunuz?
Bu da etkiler mi acaba?
@Gretchen Grundler bana cevremdekiler vazelin iyi demişti hatta eczacı da ondan almıstım 6-7 kere de kullandımBen mustela kullanıyorum. Doktorum 3 krem içinden en çok bunu önerdi.
Bebe yağında çoğu markada paraben var deniyor, vazelin zaten petrolden yapılan bir ürün ben bebeğe uygulanmamalı diye düşünüyorum. Badem yağını da kaşlarım güçlensin diye kullanmıştım ben, tüylenme yapar diye düşünüyorum. Eğer yağ kullanacaksanız bence tüylenmeye etkisini bir araştırın, çatlamayayım derken bir de yok yere tüylenmek var işin ucunda
Kan ilacı aç karnına içilir. Hatta en güzeli sabah kalktıktan sonra içmek, en az yarım saat de üzerine bir şey yememek. Hatta bu çok bilinmiyor ama kalsiyum, demir emilimini azaltıyor. O yüzden demir eksikliği çekiyorsaniz ilaçtan sonra yarım saat süresince süt, yoğurt, peynir falan yemeyin. Ama C vitamini demir emilimini arttırır, o yüzden portakal, limon ya da kivi atarsanız ağzınıza kahvaltıdan önce demire destek olursunuz. Bir de demir arttıran et, kuru baklagil gibi yemeklerle yoğurt ve türevlerini tüketmemeye özen gösterin, demir açısından hiçbir işe yaramıyor çünkü yediğiniz yiyecek. Yanına bol limonlu yeşil salata öneriliyor Tabi midenizi yakmamaya da dikkat edin, bu aralar mideler hassas. Ben ömrüm boyunca defalarca kez kan ilacı kullandığım için püf noktaları biliyorum, ama ne yalan söyleyeyim hamileyken dikkat etmeye başladım.
Neyse genel bir uyarıdan sonra sorunuza geliyorum. Ferifer 100 mg kullanıyorum, günde bir kez. İlacı içtikten hemen sonra acil lavaboya sıkışıyorum ama sonra gün içinde bir etkisi olmuyor. Günde iki kez demir ilacı içmek kesinlikle etkiliyordur sisteminizi. Bağırsaklara acayip etki ediyor çünkü, eğer bu yaptığı etki sizi rahatsız etmiyorsa bir nevi iyi diyebilirim, çünkü hamilelikte kabız en büyük sorunlardan, ben ilacımı kabızı engelledi diye daha bir seviyorum kullanımı zor olsa daSancının nedeni de belki gaz olabilir, ilaçla bağlantılı bir sancı ben yaşamadım henüz bir şey diyemem o yüzden. Doktorunuza danışın bence, memnun kalmazsanız ilacınızı değiştirsin, sizin rahat etmeniz önemli bu dönemde, strese neden oluyorsa etkileri başka bir ilaç kullanmakta fayda var. Geçmiş olsun, sağlıkla rahatlıkla atlatalım şu dönemi inşallah
Maşallah ona iki hafta sonrada bizim ayrintilimiz var inşallah iyi şeyler duyarızYok yok kesinlikle kız dedi :)) dedim arabası bile pembe, kız diilse bile doğuma kadar söylemeyin artık bence :))))) zaten bugün aşırı netti herşeyi, bacakları poposu parmakları herşeyi video kaydı gibi izledik. Biz bile farkederdik yani erkek olsa :)))
benimde kasiklarimda oluyor hareket bazende gobegime yakin...dedigin gibi kasiklarda hissettigimde hem bir baski hemde agri oluyor 2 gündür...bebek daha yukardadir diye düşünüyorum baska bişey mi diye şüphelendiğim oldu...ama belki her yeri geziyordurarkadaşlar ya, göbeğimden çok aşagıda kasıklarımın ortasında diyebilirim şişkinlik oluyor. gaz gibi. ama gaz olmadıgına eminim. artık bebeğin o bölgede olmaması gerekmiyor mu? bazen bebk hareketlerini çok aşagıda , bazen yukarıda hissediyorum. aşagıdaki hareketler can yakıcı oluyor ve yüzeyde baskı hissediyorum. yağ tabakam olmadıgı için hiç sağlık ocagındaki ebe dışarıdan hissetmemin normal oldugunu söylemişti. geçen hafta doktorum doğru düzgün ilgilenmedi. bebeği hissedemezsin falan diyince soramadım. başka doktordan randevu aldım şimdi ama bir hafta daha var ona. sizde oluyor mu böyle bir şey? normal midir bu baskıyla gelen ağrı. baskı içeri değil dışarı doğru oluyor ve dokununca daha çok ağrıyor.
bir de diyorlar ya bebeği aşağıda taşıma deyimi. öyle bir şey olabilir mi?
canim bu haftanda coktan duyuyor olmadi lazim...artik sesleri duyuyor bebeklerimiz...19 haftadan beri sanirimhic oyle dusunme tabiki sever neden sevmesin. ne adamlar okuyoruz burda. yemin ederim her seferinde esimin boynuna sarilasim geliyor okudukca. o yuzden bence hormonlardan biraz sen de alinganlik yapiyor olabilirsin. kalp atisini duyunca gozleri doldu falan diyorsun ya, bizim ilk bebegimiz oldugu halde ne ben ne esim aglamadik gozlerimiz falan da dolmadi. hatta ablam takildi ne duygusuzsunuz be diyeilk tekmesini hissettiginde de bi heyecanlandi. sonrakilerde de alip elini koyuyorum karnima ama adamin ee tamam iste digerleriyle ayni gibi bi durusu var :)) ama hic sallamiyorum. biliyorum beni de bebegimizi de cok seviyor. bana bakarken sevgiden gozleri dolan bi adam. arada gelio gobegime egilip konusuyor falan. diyordum duyamaz o daha seni bagirma cocuga duyar duyar o beni falan diyor tabi belki 2. bebegimiz olsa bunlari yapmayacak tekrar. o sebeple cok fazla sey beklemiyorum kucagina alana kadar :)) hepimizin her konuda ilk ile 2. tecrubeleri arasinda fark oluyor. sen de esine cok takilma bence :)
mesela ben de gecen gun soruyorum heyecan var mi diye, yoo diyo bana :) nasil ya dedim hic mi merak etmiyorsun hayatimiz degisecek nasil olcak bebek kime benzicek vs. ediyorum tabi niye etmeyeyim diyor ama sorsan heyecanli degil :))
canim bu haftanda coktan duyuyor olmadi lazim...artik sesleri duyuyor bebeklerimiz...19 haftadan beri sanirim
Maşallah ona iki hafta sonrada bizim ayrintilimiz var inşallah iyi şeyler duyarız
hic oyle dusunme tabiki sever neden sevmesin. ne adamlar okuyoruz burda. yemin ederim her seferinde esimin boynuna sarilasim geliyor okudukca. o yuzden bence hormonlardan biraz sen de alinganlik yapiyor olabilirsin. kalp atisini duyunca gozleri doldu falan diyorsun ya, bizim ilk bebegimiz oldugu halde ne ben ne esim aglamadik gozlerimiz falan da dolmadi. hatta ablam takildi ne duygusuzsunuz be diyeilk tekmesini hissettiginde de bi heyecanlandi. sonrakilerde de alip elini koyuyorum karnima ama adamin ee tamam iste digerleriyle ayni gibi bi durusu var :)) ama hic sallamiyorum. biliyorum beni de bebegimizi de cok seviyor. bana bakarken sevgiden gozleri dolan bi adam. arada gelio gobegime egilip konusuyor falan. diyordum duyamaz o daha seni bagirma cocuga duyar duyar o beni falan diyor tabi belki 2. bebegimiz olsa bunlari yapmayacak tekrar. o sebeple cok fazla sey beklemiyorum kucagina alana kadar :)) hepimizin her konuda ilk ile 2. tecrubeleri arasinda fark oluyor. sen de esine cok takilma bence :)
mesela ben de gecen gun soruyorum heyecan var mi diye, yoo diyo bana :) nasil ya dedim hic mi merak etmiyorsun hayatimiz degisecek nasil olcak bebek kime benzicek vs. ediyorum tabi niye etmeyeyim diyor ama sorsan heyecanli degil :))
drucilla Ebebek hangi kargo şirketi ile çalışıyor biliyor musun? Sanki sen oradan sipariş vermiştin de diye hatırlıyorum.
Kızlar Bebek çamaşırlarımız için hangi deterjanı kullanalım, yumuşatıcı kullanalım mı? Doğumdan ne kadar önce yıkayıp ütülemek lazım sizce
Yok yok bebisin ayaklari o civarda ultrsonda gordum endise etme. Dr um da bebek zaten orada fln dedi.benimde kasiklarimda oluyor hareket bazende gobegime yakin...dedigin gibi kasiklarda hissettigimde hem bir baski hemde agri oluyor 2 gündür...bebek daha yukardadir diye düşünüyorum baska bişey mi diye şüphelendiğim oldu...ama belki her yeri geziyordur
Tesekkur ederim :) Bugün kavuşuyorum demek kargona. Güle güle kullan. Ben de emzirme yastığı ve ağız bezi sipariş ediyorum da merak ettim hangi kargo şirketi.evet hatta bugun gelicek kargom
ptt ve ups ile calisiyorlar canim. ben alirken bu iki secenek vardi.
Ray topigindeki arkadaslar da aynisini soyluyorGünaydınnn :)) bana da bi arkadaşım sürekli öyle söylüyor, bu ne duygusuzluk ne kadar sakinsin diye. Halbuki öyle değiliz ama dışarıdan hissedilmiyor demek ki... bi de ben ilkinde de öyle ay hamileyim aman hamileyim diye gezinmedim pek. sızlanmayı zaten hiç sevmiyorum çünkü çok büyük zorluklarla hamile kalıp sırf o yüzden her sıkıntıya razı olanlar var beneğini beklerken.. onlara haksızlık gibi geliyorya burada sitede bi hamile daha var mesela şu an, görseniz gırtlaklarsınız, bi tuhaf tuhaf yürümeler, durmadan şikayet, garip bi cahil mutluluğu :) daha dördüncü ayda şöyle bir cümle kurdu "altı kilo aldım ama doktor dedi ki bebeğe almışım" :)))))))) bunu kimsenin yanında söyleme lütfen, bebek daha 100 gr dedim :)) yani biz aklıbaşında kadınlarız. Çok tuhaf insanlar da var wala :) bilgi sükunet getiriyo bence :)
Günaydınnn :)) bana da bi arkadaşım sürekli öyle söylüyor, bu ne duygusuzluk ne kadar sakinsin diye. Halbuki öyle değiliz ama dışarıdan hissedilmiyor demek ki... bi de ben ilkinde de öyle ay hamileyim aman hamileyim diye gezinmedim pek. sızlanmayı zaten hiç sevmiyorum çünkü çok büyük zorluklarla hamile kalıp sırf o yüzden her sıkıntıya razı olanlar var beneğini beklerken.. onlara haksızlık gibi geliyorya burada sitede bi hamile daha var mesela şu an, görseniz gırtlaklarsınız, bi tuhaf tuhaf yürümeler, durmadan şikayet, garip bi cahil mutluluğu :) daha dördüncü ayda şöyle bir cümle kurdu "altı kilo aldım ama doktor dedi ki bebeğe almışım" :)))))))) bunu kimsenin yanında söyleme lütfen, bebek daha 100 gr dedim :)) yani biz aklıbaşında kadınlarız. Çok tuhaf insanlar da var wala :) bilgi sükunet getiriyo bence :)
Ben çok uzun süre yumuşatıcı kullanmadım. Şimdi de frosch kullanıyorum ara sıra. Bir süre sabun tozu kullandık ama daha önce de konuşulmuştu, iki kere durulamak gerekiyor onu. Onun dışında dalin, unibaby falan... bir ay önce yıkayıp ütülense yeterli bence. Ben yine öyle yapacağım. 36. Haftada yani... erken doğması halinde hazır olsun :) mobilya ve halısını da sabun tozuyla sildik uzun süre bu arada..
dedigin doğru zaten erken dönemde bile duysa ne anlayacak...ama iste esinin bu davranisi cok güzel...benim eşimde 2. bebekte cok ilgisiz elini karnima koymayı birak bana bile sarilmaz oldu...hatta bazen aaa ben hamileydim diye aklima geliyordu...evet canim. ama benim bahsettigim daha erken haftalardaydi baslarda yani :)) hafta belirtmemisim bi karisiklik olmus orda :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?