2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Arkadaslar catlak olusumuna karsin neler kullaniyorsunuz?

Bebe yagi,bio oil in catlak kremi duydum badem yaginin disinda. Biraz daha erken baslamaliydim sanirim surmeye ama bir an once almak istiyorum.
Her gece mi suruyorsunuz,gun asiri mi?

Ben mustela kullanıyorum. Doktorum 3 krem içinden en çok bunu önerdi.

Bebe yağında çoğu markada paraben var deniyor, vazelin zaten petrolden yapılan bir ürün ben bebeğe uygulanmamalı diye düşünüyorum. Badem yağını da kaşlarım güçlensin diye kullanmıştım ben, tüylenme yapar diye düşünüyorum. Eğer yağ kullanacaksanız bence tüylenmeye etkisini bir araştırın, çatlamayayım derken bir de yok yere tüylenmek var işin ucunda

Kan ilacı aç karnına içilir. Hatta en güzeli sabah kalktıktan sonra içmek, en az yarım saat de üzerine bir şey yememek. Hatta bu çok bilinmiyor ama kalsiyum, demir emilimini azaltıyor. O yüzden demir eksikliği çekiyorsaniz ilaçtan sonra yarım saat süresince süt, yoğurt, peynir falan yemeyin. Ama C vitamini demir emilimini arttırır, o yüzden portakal, limon ya da kivi atarsanız ağzınıza kahvaltıdan önce demire destek olursunuz. Bir de demir arttıran et, kuru baklagil gibi yemeklerle yoğurt ve türevlerini tüketmemeye özen gösterin, demir açısından hiçbir işe yaramıyor çünkü yediğiniz yiyecek. Yanına bol limonlu yeşil salata öneriliyor Tabi midenizi yakmamaya da dikkat edin, bu aralar mideler hassas. Ben ömrüm boyunca defalarca kez kan ilacı kullandığım için püf noktaları biliyorum, ama ne yalan söyleyeyim hamileyken dikkat etmeye başladım.
Neyse genel bir uyarıdan sonra sorunuza geliyorum. Ferifer 100 mg kullanıyorum, günde bir kez. İlacı içtikten hemen sonra acil lavaboya sıkışıyorum ama sonra gün içinde bir etkisi olmuyor. Günde iki kez demir ilacı içmek kesinlikle etkiliyordur sisteminizi. Bağırsaklara acayip etki ediyor çünkü, eğer bu yaptığı etki sizi rahatsız etmiyorsa bir nevi iyi diyebilirim, çünkü hamilelikte kabız en büyük sorunlardan, ben ilacımı kabızı engelledi diye daha bir seviyorum kullanımı zor olsa da Sancının nedeni de belki gaz olabilir, ilaçla bağlantılı bir sancı ben yaşamadım henüz bir şey diyemem o yüzden. Doktorunuza danışın bence, memnun kalmazsanız ilacınızı değiştirsin, sizin rahat etmeniz önemli bu dönemde, strese neden oluyorsa etkileri başka bir ilaç kullanmakta fayda var. Geçmiş olsun, sağlıkla rahatlıkla atlatalım şu dönemi inşallah

@Gretchen Grundler bana cevremdekiler vazelin iyi demişti hatta eczacı da ondan almıstım 6-7 kere de kullandım bisey olmaz umarım...daha kullanmıyım bari. En iyisi ctesi dr randevum var ona sorup alayım...

Maşallah ona iki hafta sonrada bizim ayrintilimiz var inşallah iyi şeyler duyarız

benimde kasiklarimda oluyor hareket bazende gobegime yakin...dedigin gibi kasiklarda hissettigimde hem bir baski hemde agri oluyor 2 gündür...bebek daha yukardadir diye düşünüyorum baska bişey mi diye şüphelendiğim oldu...ama belki her yeri geziyordur

canim bu haftanda coktan duyuyor olmadi lazim...artik sesleri duyuyor bebeklerimiz...19 haftadan beri sanirim

canim bu haftanda coktan duyuyor olmadi lazim...artik sesleri duyuyor bebeklerimiz...19 haftadan beri sanirim

evet canim. ama benim bahsettigim daha erken haftalardaydi baslarda yani :)) hafta belirtmemisim bi karisiklik olmus orda :))

drucilla Ebebek hangi kargo şirketi ile çalışıyor biliyor musun? Sanki sen oradan sipariş vermiştin de diye hatırlıyorum.

Günaydınnn :)) bana da bi arkadaşım sürekli öyle söylüyor, bu ne duygusuzluk ne kadar sakinsin diye. Halbuki öyle değiliz ama dışarıdan hissedilmiyor demek ki... bi de ben ilkinde de öyle ay hamileyim aman hamileyim diye gezinmedim pek. sızlanmayı zaten hiç sevmiyorum çünkü çok büyük zorluklarla hamile kalıp sırf o yüzden her sıkıntıya razı olanlar var beneğini beklerken.. onlara haksızlık gibi geliyor ya burada sitede bi hamile daha var mesela şu an, görseniz gırtlaklarsınız, bi tuhaf tuhaf yürümeler, durmadan şikayet, garip bi cahil mutluluğu :) daha dördüncü ayda şöyle bir cümle kurdu "altı kilo aldım ama doktor dedi ki bebeğe almışım" :)))))))) bunu kimsenin yanında söyleme lütfen, bebek daha 100 gr dedim :)) yani biz aklıbaşında kadınlarız. Çok tuhaf insanlar da var wala :) bilgi sükunet getiriyo bence :)

Kızlar Bebek çamaşırlarımız için hangi deterjanı kullanalım, yumuşatıcı kullanalım mı? Doğumdan ne kadar önce yıkayıp ütülemek lazım sizce

Ben çok uzun süre yumuşatıcı kullanmadım. Şimdi de frosch kullanıyorum ara sıra. Bir süre sabun tozu kullandık ama daha önce de konuşulmuştu, iki kere durulamak gerekiyor onu. Onun dışında dalin, unibaby falan... bir ay önce yıkayıp ütülense yeterli bence. Ben yine öyle yapacağım. 36. Haftada yani... erken doğması halinde hazır olsun :) mobilya ve halısını da sabun tozuyla sildik uzun süre bu arada..

Yok yok bebisin ayaklari o civarda ultrsonda gordum endise etme. Dr um da bebek zaten orada fln dedi.

evet hatta bugun gelicek kargom
ptt ve ups ile calisiyorlar canim. ben alirken bu iki secenek vardi.
Tesekkur ederim :) Bugün kavuşuyorum demek kargona. Güle güle kullan. Ben de emzirme yastığı ve ağız bezi sipariş ediyorum da merak ettim hangi kargo şirketi.

Ya sizde de oluyor mu? Aldığım eşyaları çekmeceye koydum. Çekmeceyi açıp ara ara seviyorum filan Kendimi biraz manyak gibi hissediyorum ama ne yapayım. Sanki eşyaları da bebeğin bir parçası gibi :))) Onları sevince bebeği de sevmiş gibi oluyorum.

Ray topigindeki arkadaslar da aynisini soyluyor cok zor geciyor ya hamileliklerimiz. Nazli niyazlilara sinir oluyorlar

ahaha masallah o bebege :)))) ben de senin gibiyim sevincimi de uzuntumu de hic bir zaman asiri yasamadim, duygularim hic cok uclarda olmadi. istesem de yapabilecegim birsey degil sanirim :) hep bi mantik cercevesindeyim. o yuzden katiliyorum soylediklerine.

sabun tozu camasir makinesine zarar veriyor diye duymustum ama oyle bi problem sen yasamadin heralde? bir de ilk 6 ay kaka lekeleri disinda cikmayacak lekeleri olmuyor heralde bebeklerin kiyafetlerinde. kati gidaya gecince baslar leke cikarma dertleri?
ben de mobilyalari once bi sabunlu suyla sonra da sirke ya da karbonatla silmeyi dusunuyorum. hem kokusunu da alir.

evet canim. ama benim bahsettigim daha erken haftalardaydi baslarda yani :)) hafta belirtmemisim bi karisiklik olmus orda :))
dedigin doğru zaten erken dönemde bile duysa ne anlayacak...ama iste esinin bu davranisi cok güzel...benim eşimde 2. bebekte cok ilgisiz elini karnima koymayı birak bana bile sarilmaz oldu...hatta bazen aaa ben hamileydim diye aklima geliyordu...
duymasada anlamasada...esinin sevgisi pozitifligi sana ve sendende bebegine geçiyor dur...allah bozmasin muhabbetinizi arttırsin insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…