2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Kızlar doğumdan sonra ne zaman evden dışarı çıkmak uygun olur. BDV'de biri yazmış, "Eve hapsoldum doğumdan sonra, çok sıkıldım." falan diye de doğumdan kaç gün sonra bebeği alıp dışarı bir yerlerde gitmek uygun olur acaba? 1-2 hafta sonra çıksak uygun mu? 40 gün evde durmak çok zor olur sanki psikolojik olarak.

Canım ben bebeğim doğduktan sonra kontrollerini saymazsak 2hafta 3hafta sonra civarındaydı çıktım. Hava çok sıcak değildi dışarıda çok kalamıyorduk. Ama ev gezmelerine avmlere gidiyorduk. Sen iyiysen çık bence. Ama şöyle bi sorun oluyor sadece. Sık sık karnını doyurman gerekiyor altını değiştirmen gerekiyor onlar biraz sıkıntılı oluyor. Zaten tam kırkıncı gününde de annemlerin yanına yazlığa gittim şehir dışına. Çok sakin bir bebek olmamasına rağmen pek evde durmadık diyebilirim:) sende bir kez dışarı çıkıp deneyimleyince karar verirsin zaten tekrar çıkp çıkmamaya. Her bebek farklı sonuçta.

Doğru canım. O dediğin detayları düşünmemiştim. :) AVM'ye gitsen bile sık sık bebek bakım odasına gitmen gerekicek, o da ne kadar hijyenik bilemiyorsun.Doğumdan 2 hafta sonra deneriz, baktık çok zorlanıyoruz erteleriz artık gezmeleri. :) Ya da belki ev gezmesi takılırız.

Kızlar bizde yigit hamza gibi isimler dusunuyorz hamza ismini ben cok sevyrm isim konusunda insan kararsz kalyr

la rosa bebek çok huysuz değilse sık sık çıkmak iyi olur diye düşünüyorum. yazın son bol güneşli günlerini değerlendirmek adına. bol bol d vitamini depolamak için , hem kendine hem bebeğine :)

Aslında hava sıcaksa dediğin gibi yeşil güneşli bir alana gidilebilir. Bakalım artık doğumdan sonra bebeğin de huyuna göre, evdeki ortama göre çıkıcaz inşallah. :)

Burası gerçekten yazın bi felaket klimayı bende hiç sevmiyorum alerjenim. korkum hemen pişik falan olur mu acaba diye klima filtrelerini iyice bi temizletsem pencereyi de hafif açık tutarsam biraz doğal serinlik yaratabiliriz belki adanada kasım ayına kadar klima açıyoruz malesef ama çocuklar için fedakarlık yapmak lazım. öneriler için teşekkür ederim

Aslında hava sıcaksa dediğin gibi yeşil güneşli bir alana gidilebilir. Bakalım artık doğumdan sonra bebeğin de huyuna göre, evdeki ortama göre çıkıcaz inşallah. :)
Ya ben bebek günde 10 dk da olsa dışarıda hava alması gerektiğini biliyorum ama tabi çocuğun huyuna da bağlı biraz. :)

zaten bebeğine alışman emzirmenin oturması falan ister istemez 1-2 hafta gecer diye düşünüyorum :) doktor kontrolüne gittiğin gün kendini belli eder işte :)))

Kayseride oturan arkadaslar huma hastenesine giden varmi ayrıntılı ultrasyon ne kadar orda bilen varmı

zaten bebeğine alışman emzirmenin oturması falan ister istemez 1-2 hafta gecer diye düşünüyorum :) doktor kontrolüne gittiğin gün kendini belli eder işte :)))

Doğru canım. Çocuğun huyuna bağlı biraz sanırım. Biraz hava almak, gezmek iyi gelir :) İnşallah uysal bir çocuk olur da çok zor olmaz.

Bi 7 gunlukken kontrle gitmistik bide 15 gunlukken annane babanne ziyaretine gitmistik ilk zamanlar emzir alt degistr uyut derken kahvaliya bile vakit kalmiyor pek sikilcaginizi sanmiyorum ama bebegin saglik sorunu olmadikca cikmasinda sorun yok diye dusunuyorum ama okudugum bir kitaptada bebegi 40 gun ozel gorme ve hissetme duyulari oldugundan fazla kalabalik.icine sokmamanin yararli olacagini yaziyordu

Benimki erkek ama bildiğin tembel çıktı :) sürekli uyuyor bende de uyku yapıyor

Bebeklerin özel görme ve hissetme duyguları mı varmış? Çok ilginç. :) Bak sen bizim ufaklıklara...

Mikrop kapmasın diye çok kalabalık içine sokmayı düşünmüyorum ama hem ona faydalı olur hem de doğum sonrası bana iyi gelir diye dışarı çıkmak diye düşündüm. İnşallah her şey düşündüğümüz gibi olur.

Kızlar merhabalar şimdi kontrolden geldik sağlıklı bir oğluşumuz olacakmış 12. haftada söylemişti ama kesin değildi bugün kesin dedi 217 gram 15 cm paşamız çok mutlu olduk gayet sağlıklı herşey yolunda dedi çok şükür. ben 1 kilo almışım sadece doktorum çok iyi gidiyoruz devam böyle dedi allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin biz bugün çok mutlu olduk darısı sizlere

Amiin insallah :) Saglıkla dogsunlar,saglıkla büyüsünler...

Ne güzelllll :) bnm de ctesi randevum var böyle güzel haberler almak bana da nasip olsun insallah , hepimize nasiip olsun :) saglıkla dogsunlar...

Valla tecrübeli anne değilim ama herşey yolunda olursa insallah 15 güne cıkarım hem hava da güzel olur,durmam 40 gün gibi duruyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…