Canım ben bebeğim doğduktan sonra kontrollerini saymazsak 2hafta 3hafta sonra civarındaydı çıktım. Hava çok sıcak değildi dışarıda çok kalamıyorduk. Ama ev gezmelerine avmlere gidiyorduk. Sen iyiysen çık bence. Ama şöyle bi sorun oluyor sadece. Sık sık karnını doyurman gerekiyor altını değiştirmen gerekiyor onlar biraz sıkıntılı oluyor. Zaten tam kırkıncı gününde de annemlerin yanına yazlığa gittim şehir dışına. Çok sakin bir bebek olmamasına rağmen pek evde durmadık diyebilirim:) sende bir kez dışarı çıkıp deneyimleyince karar verirsin zaten tekrar çıkp çıkmamaya. Her bebek farklı sonuçta.Kızlar doğumdan sonra ne zaman evden dışarı çıkmak uygun olur. BDV'de biri yazmış, "Eve hapsoldum doğumdan sonra, çok sıkıldım." falan diye de doğumdan kaç gün sonra bebeği alıp dışarı bir yerlerde gitmek uygun olur acaba? 1-2 hafta sonra çıksak uygun mu? 40 gün evde durmak çok zor olur sanki psikolojik olarak.
Canım ben bebeğim doğduktan sonra kontrollerini saymazsak 2hafta 3hafta sonra civarındaydı çıktım. Hava çok sıcak değildi dışarıda çok kalamıyorduk. Ama ev gezmelerine avmlere gidiyorduk. Sen iyiysen çık bence. Ama şöyle bi sorun oluyor sadece. Sık sık karnını doyurman gerekiyor altını değiştirmen gerekiyor onlar biraz sıkıntılı oluyor. Zaten tam kırkıncı gününde de annemlerin yanına yazlığa gittim şehir dışına. Çok sakin bir bebek olmamasına rağmen pek evde durmadık diyebilirim:) sende bir kez dışarı çıkıp deneyimleyince karar verirsin zaten tekrar çıkp çıkmamaya. Her bebek farklı sonuçta.
Aslında hava sıcaksa dediğin gibi yeşil güneşli bir alana gidilebilir. Bakalım artık doğumdan sonra bebeğin de huyuna göre, evdeki ortama göre çıkıcaz inşallah. :)la rosa bebek çok huysuz değilse sık sık çıkmak iyi olur diye düşünüyorum. yazın son bol güneşli günlerini değerlendirmek adına. bol bol d vitamini depolamak için , hem kendine hem bebeğine :)
Benim arkadasim gecen sene dogum yapti bebegi sicak ortamda tutmayin demis dr cunku kendini hala anne karninda hissedip nefes almayi birakabiliyormus ama bunun suresi 1 haftamidir 10 gun mu bilmiyorum. Bunun en guzel cvbini drlar bilir ama klima yetiskinler icin bile zararli birsey tabi adana kavurucudur nasil ne yaparsin hicbir fikrim yok.
aycicegi10 ben de klima kullanmayı düşünmüyorum. beni bile çok rahatsız eder hep... bir de sebep olduğu solunum rahatsızlıkları olabiliyor, yenidoğan için pek sağlıklı olacağını zannetmiyorum o yüzden. ama arch2401 'ın da dediği gibi çok sıcak ortam da iyi değil. camı çerçeveyi açıp mümkün olduğunda serinletmeye çalışıcaz evi.. zaten bir ay sıkıntı, eylülden sonrası rahat...
Ya ben bebek günde 10 dk da olsa dışarıda hava alması gerektiğini biliyorum ama tabi çocuğun huyuna da bağlı biraz. :)Aslında hava sıcaksa dediğin gibi yeşil güneşli bir alana gidilebilir. Bakalım artık doğumdan sonra bebeğin de huyuna göre, evdeki ortama göre çıkıcaz inşallah. :)
Aslında hava sıcaksa dediğin gibi yeşil güneşli bir alana gidilebilir. Bakalım artık doğumdan sonra bebeğin de huyuna göre, evdeki ortama göre çıkıcaz inşallah. :)
Ya ben bebek günde 10 dk da olsa dışarıda hava alması gerektiğini biliyorum ama tabi çocuğun huyuna da bağlı biraz. :)
zaten bebeğine alışman emzirmenin oturması falan ister istemez 1-2 hafta gecer diye düşünüyorum :) doktor kontrolüne gittiğin gün kendini belli eder işte :)))
Bi 7 gunlukken kontrle gitmistik bide 15 gunlukken annane babanne ziyaretine gitmistik ilk zamanlar emzir alt degistr uyut derken kahvaliya bile vakit kalmiyor pek sikilcaginizi sanmiyorum ama bebegin saglik sorunu olmadikca cikmasinda sorun yok diye dusunuyorum ama okudugum bir kitaptada bebegi 40 gun ozel gorme ve hissetme duyulari oldugundan fazla kalabalik.icine sokmamanin yararli olacagini yaziyorduKızlar doğumdan sonra ne zaman evden dışarı çıkmak uygun olur. BDV'de biri yazmış, "Eve hapsoldum doğumdan sonra, çok sıkıldım." falan diye de doğumdan kaç gün sonra bebeği alıp dışarı bir yerlerde gitmek uygun olur acaba? 1-2 hafta sonra çıksak uygun mu? 40 gün evde durmak çok zor olur sanki psikolojik olarak.
Evet balkon bahçe hepsi olur :) İnşallah yaaaDoğru canım öyle bir şey de duymuştum. Balkona falan mı çıkarsak arada acaba :) İnşallah uysal bir bebek olur.
Benimki erkek ama bildiğin tembel çıktı :) sürekli uyuyor bende de uyku yapıyorKızlar bir soru genelde erkek bebekler anne karnında daha haraketli oluyor yani benim gözlemlerim genelde bu şekilde kızlar daha sakin kızım pek tekmelemezdi benim arada nadir bu bebiş te pek haraketli değil arada hissediyorum sizin bebisler ne alemde
Bi 7 gunlukken kontrle gitmistik bide 1 gunlukken annane babanne ziyaretine gitmistik ilk zamanlar emzir alt degistr uyut derken kahvaliya bile vakit kalmiyor pek sikilcaginizi sanmiyorum ama bebegin saglik sorunu olmadikca cikmasinda sorun yok diye dusunuyorum ama okudugum bir kitaptada bebegi 40 gun ozel gorme ve hissetme duyulari oldugundan fazla kalabalik.icine sokmamanin yararli olacagini yaziyordu
Amiin insallah :) Saglıkla dogsunlar,saglıkla büyüsünler...Amin,, öyle veya böyle geçiyor zaman.. şimdi ilk doğumunu dşünüyorum kızımın, bir yaşı bile o kadar uzak bir zaman gibi geliyordu ki... oysa göz açıp kapatana kadar 3 oldu... pek de şikayet etmedim, sızlanmadım ama şimdi diyorum ki keşke o kadar bile sıkıntı yapmasydım,,, daha da çok çıkarabilseydim tadını... ki ben resmen göğsümde büyüttü kızımı; yine bile doyamamışım... o yüzden sağlıkla doğsunlar da, öpüp koklayalım da, yaz da geçer bi şekilde, kış da ...
Kızlar merhabalar şimdi kontrolden geldik sağlıklı bir oğluşumuz olacakmış 12. haftada söylemişti ama kesin değildi bugün kesin dedi 217 gram 15 cm paşamız çok mutlu olduk gayet sağlıklı herşey yolunda dedi çok şükür. ben 1 kilo almışım sadece doktorum çok iyi gidiyoruz devam böyle dedi allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin biz bugün çok mutlu olduk darısı sizlere
Kızlar doğumdan sonra ne zaman evden dışarı çıkmak uygun olur. BDV'de biri yazmış, "Eve hapsoldum doğumdan sonra, çok sıkıldım." falan diye de doğumdan kaç gün sonra bebeği alıp dışarı bir yerlerde gitmek uygun olur acaba? 1-2 hafta sonra çıksak uygun mu? 40 gün evde durmak çok zor olur sanki psikolojik olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?