Canım ya ben de galiba biraz çıkıp gezicem. Hem onun için hem benim için iyi olur çünkü. Zaten lohusa depresyonundan çekiniyorum, bir de 40 gün evde durursam ben patlarım gibi geliyor :) Fazla evham hiçbir konuda iyi değil. :) Tabi umarım her şey planladığımız gibi gider.40 gün evde durulur mu olmaz öyle. Bazıları fazla evham yapıyo kendilerini eve kapatıyo ama nedense böyle insanların çocukları dikkat edin daha çok hastalanıyo. Bir arkadaşım çocuğum küçük gelemem çıkamam diye eve kapattı kendini. Müdahale etmek istewmedim ama dayanamadım eve kapandın da ne oldu çocuk sürekli hasta görmüyor musun dedim en son :) Yaa bari içim rahat ediyo diyo. hatasında ısrarcı. Çocuk nasıl alıştırırsan öyle gider. Ben aralıkta doğum yapmama rağmen atıyodum arabasına oğlumu saatlerce yürüyüş yapıyodum. Hiç de hasta olmuyodu. Soğuktan hasta olmaz çocuk. Terleyip soğursa üstünde bu sıkıntı. 1 2 hafta çok uygun bence.
Bi aksilik olmazsa ben de durmam bu defa.. kırk gün bekledim geçen sefer, aklımı oynatmadığıma şükrediyorum. Annem bile iyi dayandın beklemezdim hiç dedi :))) hadi o zaman kıştı da mecbur kaldık biraz da, ama bu defa umutluyum :)))
Sıcaklar neysede sivrileri napicaz asıl
sizin gezmeleri çok merak ediyorum 3 çocukla nasıl zor oluyodur. Ben bitaneyi topla götür getir yoruluyorum ikinciyi düşünüyorum nasıl yapıcam diye. Siz 4 taneyle yapıcaksınzı bu işleri. Allah yardımcınız olsun gerçekten. Heman gücü versin :)Canim ilk zamanlar bebek cok sık emerse dışarda gezmek biraz zor olabilir. ancak yenidigan bebek karni toksa 3 saat uyudugu icin gezmelerini o saate denk getirirsin zaten bebek arabasini nedense cok severler ilk zamanlarda. ev otuemalarinda zaten sorun olmaz ortam uygunsa bebegi rahat ettirmek önemli. mesela ven 20 günlük dogum yapmıştım cenazemiz oldu köye gidip gelmekten biraz yorulmustum ama yinede kış ortasinda sirun cikmamisti. havalar sicakken gezmek süper olur.ama yaninda yardımcı lazim esya yüzünden :)
evde olunca vakit bol başka türlü zaman geçmiyor :))la rosa
mesela 5. ayda, 18. haftadan itibaren, şunlarla karşılaşırsanız endişelenmeyin doğum sonrası azalarak kayboluyorlarmış :)
görme kalitesinde bozukluk,
burun kanaması -- ben yaşıyorum mesela :),
deride renk değişiklikleri ve lekelenmeler,
avuç içlerinde ve tabanlarda kaşıntılı kızarıklıklar,
bacaklarda morluk ve hareler,
et benlerinde artış -- doğumdan sonra küçülürmüş genelde,
kaşıntılı kabartı ve döküntüler -- bunu da dün birisi sormuştu sanki. genellikle hamilelik öncesi sorunsuz kullandığınız bir ürüne hassas hamile cildinin tepki vermesi olabilirmiş.
bir de fetüs hareketleri ile ilgili şunlar yazıyor, foto çektim yazmak zor geldi ordan okuyuverin bi zahmet bebeğim kıpraşmıyor diye endişelenen anne adayları :)
Eki Görüntüle 1971790
Canım çok güzel bilgiler :)
Ben de burun kanaması, arada görüntü bulanıklığı ve avuç içinde kaşıntıyı yaşıyorum.
Fetüs hareketleriyle ilgili yazı da çok güzel. Kitabını çok beğendim canım. Alabilir miyim bilmiyorum ama adı neydi :)
Aynen. Çok saol canım :)hamilelik alt üst ediyor işte bünyeyi malesef. kitabın ismi; bebeğinizi beklerken sizi neler bekler.
Hayrli olsn pasan cnmKızlar merhabalar şimdi kontrolden geldik sağlıklı bir oğluşumuz olacakmış 12. haftada söylemişti ama kesin değildi bugün kesin dedi 217 gram 15 cm paşamız çok mutlu olduk gayet sağlıklı herşey yolunda dedi çok şükür. ben 1 kilo almışım sadece doktorum çok iyi gidiyoruz devam böyle dedi allah herkese sağlıkla kucağına almayı nasip etsin biz bugün çok mutlu olduk darısı sizlere
6 aydan once vucut isilarini ayarlayamadiklari icin denize giremezler cnm.Evet yaaa yazin biz sürekli denize piknige gideriz. tamda dogum zamani tontisim yuzebilirmi acaba :) diger coxuklarda vücuda sürülen sinek savardan kullanmistim ama saglikli oldugunu hic dusunmuyordum mecbur kaliyordum çünkü benim yasadigim yer yesilirmagin çok yakini o yüzden sivriler cok oluyo dogal birseyler bulmak lazım
Oğlum iki aylıkken yazlığa gittik. Yazlıkta uzun kalacağımız için hava değişikliği olurmu diye endişelenirkenBizim dr'umuzun dediği şuydu. Eğer denize yakın yerde uzun süre kalma gibi bi durumunuz varsa mutlaka kalın. Oranın iyotlu havası bile yeter. Eğer isterseniz denizede girebilir demişti. Bizim yazlık akdenizde oranın havasıda deniz suyu sıcaklığıda sıcak olunca bi kaç kez denize birlikte girmiştik. Hiç sesi çıkmıyordu oğluşumun. Her sabah erkenden kalktıkları için alıp deniz kenarına gidiyordum. Çok hüzel bir yazdı. Hiçte hastalanmadı ve hala da öyledir çok şükür.6 aydan once vucut isilarini ayarlayamadiklari icin denize giremezler cnm.
Ahah hakkaten eşin de doğru söylemiş canım, çok mu üstlerine gidiyoruz kiBen de neredeyse 21. haftaya gireceğim halla hissedemedim. Çok hareketli de geçmiyor günüm ama anlamadım. Haftaya randevum var, soracağım doktora.
Elim bütün gün karnımda beni hissetsin diye, bir de sesleniyorum kızıma, "hadi anneye bir selam ver, hadi bir tekme at bakalım anneye de merak etmesin seni" vs. bir sürü şey söylüyorum. Daha doğmadan baskı yapmaya başladım çocuğa, eşim de gülüyor "rahat bırak kızımı, strese sokma. Şimdiden başladın elalemin çocuğu diye kıyaslamaya " diyor da dayanamıyorum ben de. İnsan ister istemez geriliyor biraz.
Sıcaklar neysede sivrileri napicaz asıl
Evet yaaa yazin biz sürekli denize piknige gideriz. tamda dogum zamani tontisim yuzebilirmi acaba :) diger coxuklarda vücuda sürülen sinek savardan kullanmistim ama saglikli oldugunu hic dusunmuyordum mecbur kaliyordum çünkü benim yasadigim yer yesilirmagin çok yakini o yüzden sivriler cok oluyo dogal birseyler bulmak lazım
canımm başka bi konular da yazışmıştık seninle çok önceden çok sevindim hemde üçüzün olacakmış rabbim sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah. ben bişi sormak istiyorum sana benim de kese var birini kalp atışlarını duyduk diğerini duyamadık daha sen kıçıncı hafta da duydun ve hepsini aynı anda duyabildin miAmin çok teşekkür ederim Rabbim size de sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :) sizin cinsiyetler belli olmuştur hemen belli olduğu gibi alışverişe başladınız mı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?