2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Aslında her doktor kendi yapabilirmiş bu ayrıntılı incelemeyi ama bir nevi uzman görüşü Alma gibi istiyorlarmış. Ben perinatolog diye aradım ama Prof yazıyo İsmimin yanında o kadar. Dediğin gibi sadece bununla ilgili eğitim almış bi farkı Yok bencede. Fazla mürekkep yalamış o yani :)

Ne yaptın çok merak ettim :)))

Toprak kız ismi de olabilir ki. Çok da güzel olur. Unisex bence.

Beni sağlık ocağından aradı takibimi yapan ebe. Kanım hep düşük olduğu için kontrol etmek istemişti ve tam kan sayımı tokluk kan şekeri troid baktırdı beni zorla çağırıp :) bana daha sonuçlarım çıkmadan ıspanak ye kuru üzüm ye kan ilacını ihmal etme dedi. Neyse bugün sonuçlarım çıkmış bi aradı. Canım kan depoların dolmuş Demir de hemoglobinde üst sınırda dedi. İlacı bırak Demir diyeti yap doktora gidene kadar dedi. Şaka yapıyosunuz heralde dedim. Çünkü benim Demir'im ilaç da içsem 12 yi görmedi bu yaşıma kadar. Şu an 13müş.
Kadın öyle panik ki ama sanki bi sıkıntı varmış gibi konuştu. Korktum doğal olarak. Hatta ben ilk defa böyle bişey başıma geliyo dedim o da benim de ilk defa geliyo böyle birden nasıl 13 olur dedi, birden değil ki. Sonuçta aylardır kan ilacı içiyorum. sizce normal mi 2 ayda 10.9 dan 13e çıkması. Çıkmasa da sorun olacaktı şimdi bu da mı sorun(( triodin şekerin çok güzel ama Demir'in üst sınıra yaklaşmış dedi offff of ebe titiz panik biraz, acaba o mu abarttı.

özele mi gidiyorsun ve hangi şehir
ama sonuç için tekrar gitmen gerekmiyor mu o gün mü çıkıyor
Özele gidiyorum canım Çanakkale' bin ilçesindeyim ben sonuçları genelde arayıp sekreterinden öğreniyorum söyledikleri zamanda sonraki randevudada sonuç evrakları ni teslim ediyorlar

ben üçlü ve dörtlü yaptirmadim doktor istemedi gerek görmedi bana su gün gelde demiyor bu arada ilk kontrol de ayda bir gelmen yeterli dedi bende ona göre gidiyorum hep en son 16. Haftada gittim mesela ayrıntılı yaptır dedi şimdi 20.haftada ayrıntılı için radyolara gidicem 24.haftada kendi doktoruma

Gunaydın :)
Evet ,2li en önemlisiymiş.Cogu doktor o iyi cıkarsa gerek görmüyor ama istersen yaptır diye kararı sana bırakıyor.Kimi doktorda yaptırtıryor.
Yapılacak 3 hafta sonra.Özel bnmki,calısınca devlete gitmek biraz zor maalesef.
Sen kacıncı haftadasın? Göremedim de...

Bende sürekli var akıntı beyaz şeklinde. Enfeksiyon filan da cikmadi gayet normal her sey ama yine de bir doktora gidince söyle de test yapsın bakılsın bir şey var mı diye. Bir de bu dönemde bebeğin etrafını saran o doğduğunda olan beyaz krem gibi bir yapı var ya o oluşuyormuş. Onun da akıntısı olabilirmiş o yüzden panik yapma.
Kizlar acil cevap verirmisiniz korktum sizdede oluyormu

Ya bu seker yuklemesini illaki yaptirmak qerekiyomu arkadaslar yani seker sorunu olmayan yaptirmayabilirmi doktor o seceneqi sunuyomu bize

Benim doktorum direk önerdi,bi kadın cıktı herkesin kafasını karıstırdı diyipte söylendi bi de :) Canan Karatay için:) bir cok arkadasıma da sordum onlara da doktoru yapılması gerek demiş.

Benim doktorum direk önerdi,bi kadın cıktı herkesin kafasını karıstırdı diyipte söylendi bi de :) Canan Karatay için:) bir cok arkadasıma da sordum onlara da doktoru yapılması gerek demiş.
Bir oturuşta bir kutu kola içmek ne kadar zararliysa şeker yüklemesi de o kadar zararlı valla bence :) Tamam biliyoruz şeker=zehir ama bu yüklemenin de sonuc acisindan bir sürü faydası var.

Bir oturuşta bir kutu kola içmek ne kadar zararliysa şeker yüklemesi de o kadar zararlı valla bence :) Tamam biliyoruz şeker=zehir ama bu yüklemenin de sonuc acisindan bir sürü faydası var.

Eee tabii cnm faydası olmasa yıllarca bu yöntem devam eder miydi? :)

Ben de öyleyim, ilkinde de böyleydi.. çok sıkıcı bi durum gerçekten.. su içmeden de yatamıyorum... çözüm bulamadım haliyle
İyi bari yalnız değilmişim bu koda şimdi bide o kadar büymedi bebişlerimiz biraz daha büyüdüğünde tuvaletten çıkamayacağız galiba heheh :))

Eee tabii cnm faydası olmasa yıllarca bu yöntem devam eder miydi? :)
Valla tıp çok değişken bir bilim. 100 yıl sonra çıkıp bu zararliymis aslında diye açıklama da yapıldığı oluyor ama şimdilik faydalı evet :) Zaten Canan Karatay'dan başka da karşı çıkan yok. Bazen arada belirli gruplar çıkıp insanların kafasını karıştırıyor. Ben bunu faydalı buluyorum aslında. Yapılan şeyin sorgulanmasını sağlıyor insanlar tarafından.

Karatay iyi hos da gecen gun meyve yemeyin zehir diyordu... fruktoz sekeri var ya icinde iyi de meyvedeki vitamin baska nerede var onu da bir soylesin...

Çok geçmiş olsun canım, bak bebiş de senin yanında olmuş, annesini rahatlatmış :) güzel haberler gelsin inşallah.

Karatay iyi hos da gecen gun meyve yemeyin zehir diyordu... fruktoz sekeri var ya icinde iyi de meyvedeki vitamin baska nerede var onu da bir soylesin...
Kitaplarını okudum çok mantıklı her şey. Mesela meyve yiyin de az yiyin diyor abartıp 4-5 porsiyon yemeyin diyor. Ama tvye çıkınca ayarı kaçıyor hanımefendinin sanırım.:)

Seffaf sumuksu akintiydi canim..sende oldumu

Benimde sürekli akıntım var testlerde enfeksiyon çıkmıyor sebebini bilmiyorum yani ama çok sıkıcı bi durum. hamilelikteki beyaz akıntı genelde kabul edilir bebeğin koruyu kalkanı denir. ph dengeleyici. aslında faydalı bir mukozaymış kokusuz ve renksiz olduğu sürece. içini rahatlatmak için doktorundan kültür yapılmasını isteyebilirsin.

@Evininhatunu bende geceleri hissediyorum neden gece var mı bir nedeni

Anne karnındaki bebeklerde ve yeni doğanlarda malesef gece gündüz kavramı henüz oluşmadığından ve gündüzleri çok hareket ettiğimiz ve çevresel etkenlerden onları çok hissedemeyiz düşünsene gün içinde sürekli sallanıyorlar göbüşümüzde :) uyumaları normal :)

Perinatolojiyle ilgili benim düşüncem ise iyi bir doktor mesleğinin her alanında iyi ve bilgi sahibidir. ilk gebeliğimde bulunduğum yerin en iyi doktoruna gidiyordum perinatologtu ve çok önemli detayı atlaması herşeyi mahvedebilirdi ki hislerim beni ve oğlumu kurtardı. (Çok şükür)Adam yıllardır bu alanın nimetlerinden fazlasıyla faydalanmış dünyanın parasını kazanmış yaşını başını almış aşırı özgüvenli ve bu da insana hata yaptırıyor malesef. şuan ki doktorum daha genç bayan bir perinatolog. inanılmaz hassas ve ilgili...bilgisiyle bunu size hissettiriyor. Ama herşeye rağmen detaylı tarama önemlidir atlanmaması gereken bir durum. özellikle Fetal Ekokardiografi kesinlikle bir uzman tarafından yapılmalı. Allah korusun hepimizi ama anne karnında rastlanan bebekle ilgili bir sıkıntıda bazı durumlarda çocuğa erken müdahale hayat kurtarıyor veya doğumu tam teşekküllü çocuk yoğun bakım ünitesi olan bir hastane tercih etmek zorunda kalacağımızdan haberdar olabiliriz. hepimiz hassas bi süreçten geçiyoruz, bilmemek mutluluk olsada yinede biz öğrenip önlem alalım ki vicdanımızla baş başa kalmayalım. Elimizen geleni yapmış olmanın huzurunu hiç bişey veremez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…