- 13 Ocak 2012
- 1.675
- 1.806
- 333
Aslında her doktor kendi yapabilirmiş bu ayrıntılı incelemeyi ama bir nevi uzman görüşü Alma gibi istiyorlarmış. Ben perinatolog diye aradım ama Prof yazıyo İsmimin yanında o kadar. Dediğin gibi sadece bununla ilgili eğitim almış bi farkı Yok bencede. Fazla mürekkep yalamış o yani :)Bu alanlar insanın kafasını karıştırıyor. Perinatoloji ayrı bir dal değil; kadın doğum uzmanı olmaya hak kazanmış bir doktor gerekli sınavlardan sonra 3 yıllık bir eğitim alıp Perinatolog oluyor. Benim doktorumun mesleki alanlarında perinotoloji ve jinekoljik onkoloji vs vs yazıyor. Sanıyorum o nedenle ayrı bir doktora göndermiyor ayrıntılı ultrason için falan da.. ama kendinden hiç perinatolog diye bahsettiğini duymadım ben, hiçbi yerde de yazmıyor.. zaten riskli gebeliklerin takibi için alınan bir uzmanlık... ama sanki yeni yeni trendler oluşuyor, teknoloji ve tıp ilerledikçe bazı açılardan da iyice kafamız karışıyor gibi :))))
Ne yaptın çok merak ettim :)))Benim kızımın ilk altı haftasını nasıl geçirdiğimi bilseniz... şok olmuştum doktor hamilesiniz deyince, e ben şöyle şöyle geçirdim son aylarımı hep dedim; öğrenene kadar yaptığınız herhangi bişey zarar vermiş olsa zaten şu an hamile olmazdınız dedi.. öğrenene kadar muafız yani
Beni doktorum başından beri ayda bir çağırıyor. Daha erken çağırsın diye gözüne bakıyorum ama çağırmıyorsenin bebeğin benden büyük canm
sanırım o zamanlarda ben de düşerim
önceden ne kadar zamanda bir gidiyordun
bir de ne zaman ayda bire düştü
Toprak kız ismi de olabilir ki. Çok da güzel olur. Unisex bence.Kızlar isim konusunda şimdiden karar verip eşimi ikna etmek istiyorum. Masal, Duru, Gülce, Birce bunlardan hangisi güzel sizce. Erkek olsaydı ismimiz hazırdı ne güzel Toprak koyacaktık. Kız ismine karar vermek daha zor sanki.
Özele gidiyorum canım Çanakkale' bin ilçesindeyim ben sonuçları genelde arayıp sekreterinden öğreniyorum söyledikleri zamanda sonraki randevudada sonuç evrakları ni teslim ediyorlarözele mi gidiyorsun ve hangi şehir
ama sonuç için tekrar gitmen gerekmiyor mu o gün mü çıkıyor
ben üçlü ve dörtlü yaptirmadim doktor istemedi gerek görmedi bana su gün gelde demiyor bu arada ilk kontrol de ayda bir gelmen yeterli dedi bende ona göre gidiyorum hep en son 16. Haftada gittim mesela ayrıntılı yaptır dedi şimdi 20.haftada ayrıntılı için radyolara gidicem 24.haftada kendi doktorumahımm ben 3 lü yü de yaptırdm işte
4 lü ve tetonoz sırada sanırım
yine arası çok açılmadan gidicem bu durumda
en çok 2 li mi baz alınıyor
bir de şeker yüklemesi yapılacak mı sana canm
özel mi devlet mi?
hımm ben 3 lü yü de yaptırdm işte
4 lü ve tetonoz sırada sanırım
yine arası çok açılmadan gidicem bu durumda
en çok 2 li mi baz alınıyor
bir de şeker yüklemesi yapılacak mı sana canm
özel mi devlet mi?
Kizlar acil cevap verirmisiniz korktum sizdede oluyormu
Ya bu seker yuklemesini illaki yaptirmak qerekiyomu arkadaslar yani seker sorunu olmayan yaptirmayabilirmi doktor o seceneqi sunuyomu bize
Bir oturuşta bir kutu kola içmek ne kadar zararliysa şeker yüklemesi de o kadar zararlı valla bence :) Tamam biliyoruz şeker=zehir ama bu yüklemenin de sonuc acisindan bir sürü faydası var.Benim doktorum direk önerdi,bi kadın cıktı herkesin kafasını karıstırdı diyipte söylendi bi de :) Canan Karatay için:) bir cok arkadasıma da sordum onlara da doktoru yapılması gerek demiş.
Bir oturuşta bir kutu kola içmek ne kadar zararliysa şeker yüklemesi de o kadar zararlı valla bence :) Tamam biliyoruz şeker=zehir ama bu yüklemenin de sonuc acisindan bir sürü faydası var.
İyi bari yalnız değilmişim bu koda şimdi bide o kadar büymedi bebişlerimiz biraz daha büyüdüğünde tuvaletten çıkamayacağız galiba heheh :))Ben de öyleyim, ilkinde de böyleydi.. çok sıkıcı bi durum gerçekten.. su içmeden de yatamıyorum... çözüm bulamadım haliyle
Valla tıp çok değişken bir bilim. 100 yıl sonra çıkıp bu zararliymis aslında diye açıklama da yapıldığı oluyor ama şimdilik faydalı evet :) Zaten Canan Karatay'dan başka da karşı çıkan yok. Bazen arada belirli gruplar çıkıp insanların kafasını karıştırıyor. Ben bunu faydalı buluyorum aslında. Yapılan şeyin sorgulanmasını sağlıyor insanlar tarafından.Eee tabii cnm faydası olmasa yıllarca bu yöntem devam eder miydi? :)
Seffaf sumuksu akintidan birsey olmaz enfeksiyon baktirin sadece seffaf olmayan katimsi akinti sıkıntı sadece...Bu arada şeffaf sümüksü bir akıntıydı sizdede oluyomu
Karatay iyi hos da gecen gun meyve yemeyin zehir diyordu... fruktoz sekeri var ya icinde iyi de meyvedeki vitamin baska nerede var onu da bir soylesin...Valla tıp çok değişken bir bilim. 100 yıl sonra çıkıp bu zararliymis aslında diye açıklama da yapıldığı oluyor ama şimdilik faydalı evet :) Zaten Canan Karatay'dan başka da karşı çıkan yok. Bazen arada belirli gruplar çıkıp insanların kafasını karıştırıyor. Ben bunu faydalı buluyorum aslında. Yapılan şeyin sorgulanmasını sağlıyor insanlar tarafından.
Çok geçmiş olsun canım, bak bebiş de senin yanında olmuş, annesini rahatlatmış :) güzel haberler gelsin inşallah.Kizlarr selamm. Cok sukur dun biyopsimi oldum. ilk deneyimimde yasadigim sikintilari yasamadim cok sukur. Bebegimde annesini tekmeleriyle rahatlatti 4 saat karnimin ustune yatinca kendini hissettirdi sonunda :)) biyopsi guzel gecti fakat sonrasi agrili ve bol kusmali gectibebekten dolayi cok fazla ilacta veremediler uykusuz bir grceden sonra sabahi ettim cok sukur ve bugun kismetse taburcu olucaz 11 nisanda da ayrintilimiz var ins ordanda da hayirli haberlet aliriz. En kotusyde oglumdan ayri kalmakti ewe gitmeyi dort gozle bekliyorum ama cok sukur en zorunu atlattim. Hepinizdende Allah razi olsun dualariniz sayesinde hersey yolunda:)) bizden haberler bi kadar kizlar gorusmek uzere.. .
Kitaplarını okudum çok mantıklı her şey. Mesela meyve yiyin de az yiyin diyor abartıp 4-5 porsiyon yemeyin diyor. Ama tvye çıkınca ayarı kaçıyor hanımefendinin sanırım.:)Karatay iyi hos da gecen gun meyve yemeyin zehir diyordu... fruktoz sekeri var ya icinde iyi de meyvedeki vitamin baska nerede var onu da bir soylesin...
Seffaf sumuksu akintiydi canim..sende oldumu
@Evininhatunu bende geceleri hissediyorum neden gece var mı bir nedeni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?