2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
hastaneye cok kisi geliyor mu ki?
yani en yakinlar anane,babaanne,amca,teyze vs.en yakinlar gelir de onun disinda gelen olur mu ki?
çevrenize bağlı canım. ben bursa'da olsam, orda çevremiz çok olduğundan epey kişi gelirdi ama istanbul'dayım sadece yakın akrabalarım ve arkadaşlarımız gelir heralde :)

Canım ben de az önce babyjem fileyi sepete atmıştım e-bebek'ten. :) Tam zamanında söyledin. Rossman'ı aradım da bulamadım, onun satışı nerden oluyor.

canım benim doktorum da demir ilacı haricinde bir şey vermedi bana. ısrarla haftada 2 balık tüketmemi söylüyor. pek hap, ilaç yanlısı değil. hatta son kan tahlilimde ferritin ve b12 düşük çıktı. asistana sordum yine balık yiceksin dedi :) senin durumunda değilim ama mevsimi geçti ve havalar ısınınca balık çekilmiyor. ama yapacak bir şey yok mecbur yiyorum. kafama göre hap, vitamin kullanma taraftarı da değilim.

Canım ben de az önce babyjem fileyi sepete atmıştım e-bebek'ten. :) Tam zamanında söyledin. Rossman'ı aradım da bulamadım, onun satışı nerden oluyor.

ahah tam zamanında :) valla canım internet üzerinden alışverişi olmayabilir rossmanın, tahminimce yani bilgim yok. istanbul'dasın sen de yok mu yakınlarda rossman mağazası falan? istanbul'un neresindesin?

araştırıyorum durmadan canım interneti çok aktif kullanıyorum eşimde kızıyo bana ordakiler doğru zaten doktoru sen dinleme ne biliyo o diye:)
Valla doktorlar her zaman tam takip yapmıyorlar, her zaman güvenemiyorsun. Ben mesela kontrole gideceğim zaman aradım kan şekeri için test yapılacak mı aç mı geleyim diye sordum, doktor kontrol edip evet zamanı gelmiş dedi de öyle aç gittim. Yoksa ertesi gün bir daha sabahın köründe gidecektim hastaneye. Ya da tetanos için, doktor bana hızlıca sayıyor her muayenede 25. haftada şu var, 32. haftadan sonra haftada 2 gelirsin vs. O öyle peşpeşe sayarken ben yetişemiyorum bir sonraki randevuya kadar yapmam gerekenlere, o yüzden mesela burada zamanının yaklaştığını okuyup arayıp soruyorum tetanosu bu hafta mı vurulmam lazım diye, o öyle söylüyor bu önümüzdeki 5 hafta içinde vurulabilirsin diye. Ben takip etmesem ya son dakikaya kalacak ya da tekrar gidip gelmem gerekecek. O yüzden bazen internet daha çok destek olabiliyor.

Ayrıca her zaman her doktora güvenemiyorsun ki, valla çok duyduk basit bir gaz sancısı yüzünden apandisi alınan insanlar, apandisini aldık dedikten yıllar sonra alınmadığının ortaya çıkmasını, olmadığı halde sende taş var deyip verdikleri ilaçla idrar yolu enfeksiyonu kapan hastaları. O yüzden valla her doktora da güvenemem, buna da gidiyorum ama ilk gittiğimde bilmiyordum iyi mi kötü mü, internetten araştırdım da öğrendim, başka bir doktora da araştırıp gitmemeye karar verdim. O yüzden internet önemli bence, çağımızın nimeti gibi bir şey.

ahah tam zamanında :) valla canım internet üzerinden alışverişi olmayabilir rossmanın, tahminimce yani bilgim yok. istanbul'dasın sen de yok mu yakınlarda rossman mağazası falan? istanbul'un neresindesin?

Canım ben Bahçelievler'deyim. Bakırköy'de varmış sanırım. Bir haftasonu yolum düşerse uğrıcam :)

Cnm benimki doğuma girdi, ama zaten daha ameliyathaneden çıkmadan bileklik takmışlar, "bebek g...." yazıyor üstünde.. fotolarda var hep.. karışamaz yani... hastaneden çıkana kadar kalıyor o :) zaten kapıda da babamlar bekliyodu, direk foto çektirmiş hemşire kucağına alıp. Hem üstelik senin verdiğin kıyafeti giydiriyolar hemen.. yani ciddi bi hastane kolay kolay hata yapamaz.. Allah korusun.. çok önemli gerçekten bu mevzular... baba ameliyata girmese de kapıda bekliyor yani.. bebeği kontrol edip gösteriyorlar; sonra anne yukarı çıkartılıyor, bebek de hemen yanına geliyor.. zaten epiduralde bebeği anne de hemen görüyor, ve inan o yarım dakika bile çocuğu bi daha unutmaman için yeterli :)

onceden benim esim de girerim diyordu,yani hamile kalmadan once ama simdi bilmiyorum girer mi:)
konusmadik daha.

bu mevzu beni cok tedirgin ediyordu ama rahatladim simdi. sagol

onceden benim esim de girerim diyordu,yani hamile kalmadan once ama simdi bilmiyorum girer mi:)
konusmadik daha.

Ben de hamilelikten önce eşime girersin tabi, ben isterim falan diyordum ama şimdilerde fark ettim ki girmek isteyip istemeyeceğini sormadım, belki girmek hoşuna gitmeyecek. O yüzden konusu açıldığında fikrini sordum, o benim fikrimi sordu karşılıklı bir iki kez sorduk böyle :)

Sonra ben rahatsız olmazsan sen de istersen girmeni isterim dedim, o da kabul etti girmeyi, böylece kararlaştırmış olduk.

Ben de bugünlük sporumu yaptım geldim ama şu hem hareket hem nefes işi bir arada olunca beni zorluyor açıkçası, her hareket arasında başım dönüyor diye mola verdim. Gerçi ben sadece nefes egzersizi yaparken de başım dönmüştü, benim derdim diyafram nefesiyle anladığım kadarıyla, alıp vermek kolay da bir düzende sürekli nefes alıp vermek zor iş ya.

zaman yaklastikca tekrar konusacagiz biz de,bakalim daha dogum seklim de belli degil gerci ama:)

hamile kalmaya faydasi olur diye 1 seans nefea terapisine gitmistim. gercektencok zor nefes alip vermek:)

Takip etmek lazim bir de takviye... sen omega 3 e basla ondan sonra bir olcum yapilsin bakalim ne olacak bir kerelik ölcümden birsey olmaz. Omega 3 e basladiktan 2 hafta sonra tekrar baktir cnm.

Evet, sancı yoksa zaten zorlamamak lazım... çok ısrar eden bi tanıdığımız mahvoldu bizim, hemen ikinciyi yapıcam diyen kadın bi daha doğurmam demeye başladı.. suni sancı vakum vs yine de doğmamış, nihayetinde doktoru dinleyip son anda sezeryana girdi ama mahvoldu boşuna... çocuk da zarar gördü üstelik.. çok zor toparladılar ana oğul.. dikkat etmek, sürekli nst ye girmek vs lazım.. normal istiyoruz elbette, çocuk için hayati derecede olmasa da daha sağlıklı tabi; ama bi nebze daha sağlıklı olması mı yoksa sağ salim doğması mı derseniz kesinlikle önce risksiz bi şekilde doğması önemli olan.. büyük konuşmak istemiyorum ama 40 bittiğinde hala sancım yoksa, doktor da bu bebek normal gelmez derse hiç inat etmem, yine epiduralle sezeryana girerim... kızım sapasağlam doğdu çok şükür, Abgar puanı çok yüksekti, sarılık olmadı, sütüm de geldi, vs vs.. aynı gece de ayağa kalktım, eğildim aldım kucakladım falan gayet rahat... Sağ salim kucağıma alayım da yine.. ay hemen doğurasım geliyo hatırladıkça :)))

konusmadik daha.

Yok cnm hiç tedirgin olma, sadece içim rahat etsin diyosan birinin kapıda beklemesini sağla, bebeği takipte olsun odaya çıkana kadar; yeterli.. zaten devleti bilmiyorum ama özelse foto çekimi istemesen bile foto makinesi veya telefon verin hemşirelere, onlar da çekiyolar.. benim bi iki arkadaşım öyle yaptı; birini beklemeye ben gitmiştim hatta, hastabakıcı kendi sordu telefon vermek ister misiniz diye. Ne için dedim, resim çekeriz annesi istiyosa dedi :) çok hoşuma gitmişti o kadar sağduyulu davranmaları... bu arada çok karşı değilse, bu mevzu tartışmaya yol açmayacaksa babayı sokmanı tavsiye ederim doğuma.. tabi uyanık gireceksen... o anları paylaşmak çok güzel...

doktorla bu kadar inatlasmak dogru mu,neden bu kadar ısrar!! aynen dedigin gibi onemli olan sagsalim kucagimiza alabilmek.

Hanımlar bu arada hatırladım da duygulandım :) bebeği aldıktan sonra muayene edip benimle babaya yaklaştırıp foto çektiler... sonra bebeği çıkardılar, eşime de sizi dışarı alalım anneyi de dikişini yapıp göndericez dediler... kocam çıktı ama bebeğin peşinden gitmemiş, ben burada karımı beklicem diye kapıda beklemiş :) babamla kardeşim bebeği takip etmiş, eşim beni kısacası.. şimdi önce Ayşe sonra sen diyor tabi ama o zaman ne kadar farklıymış demek... babalar sonradan kuruyor gerçek evlat bağını işte... bakalım bu sefer napıcak :))))

Doğru canım. Zaten son dönemlere doğru evde de giyinmek için bir gecelik alırım. Belki onu da götürürüm yanımda. Önemli olan doğum sonrası geceliği bulabilmek sanırım. :)

Muhakkak düğmeli olsun, yakası açık olsun göğsümü çıkarır emziririm diye düşünme.. bir de sentetik olmasın... ayağına dolanıcak kadar uzun, her harekette frikik vericek kadar da kısa olmasın :))) bunlar tamamsa tamamdır :)))

onceden hep girerim diyordu,ben de istiyordum ama hamile kalinca konusmadik. o ilk ani beraber yasamak guzel olur gibime geliyor:)
bakalim dogum sekli nasil olacak. o gunlere gelelim de hayirlisiyla.

foto cekme aklimda olsun. onemli olan icimin rahat etmesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…