Valla doktorlar her zaman tam takip yapmıyorlar, her zaman güvenemiyorsun. Ben mesela kontrole gideceğim zaman aradım kan şekeri için test yapılacak mı aç mı geleyim diye sordum, doktor kontrol edip evet zamanı gelmiş dedi de öyle aç gittim. Yoksa ertesi gün bir daha sabahın köründe gidecektim hastaneye. Ya da tetanos için, doktor bana hızlıca sayıyor her muayenede 25. haftada şu var, 32. haftadan sonra haftada 2 gelirsin vs. O öyle peşpeşe sayarken ben yetişemiyorum bir sonraki randevuya kadar yapmam gerekenlere, o yüzden mesela burada zamanının yaklaştığını okuyup arayıp soruyorum tetanosu bu hafta mı vurulmam lazım diye, o öyle söylüyor bu önümüzdeki 5 hafta içinde vurulabilirsin diye. Ben takip etmesem ya son dakikaya kalacak ya da tekrar gidip gelmem gerekecek. O yüzden bazen internet daha çok destek olabiliyor.
Ayrıca her zaman her doktora güvenemiyorsun ki, valla çok duyduk basit bir gaz sancısı yüzünden apandisi alınan insanlar, apandisini aldık dedikten yıllar sonra alınmadığının ortaya çıkmasını, olmadığı halde sende taş var deyip verdikleri ilaçla idrar yolu enfeksiyonu kapan hastaları. O yüzden valla her doktora da güvenemem, buna da gidiyorum ama ilk gittiğimde bilmiyordum iyi mi kötü mü, internetten araştırdım da öğrendim, başka bir doktora da araştırıp gitmemeye karar verdim. O yüzden internet önemli bence, çağımızın nimeti gibi bir şey.