- 15 Ağustos 2013
- 518
- 440
- 53
Amin inşallahTez vakitte acil sifalar insallah
Canım kaç aylık kızın acaba bizim oğlan 31 aylık benim eğitim biraz ani oldu bizimki babaannesini tuvalette gördü sordu ne yapıyorsun diye oda açıklamış oğlum tuvalete çiş yapıyorum demiş oda bende yapacağım babaanne demiş oturttum gerçekten yaptı çişini bende dedi. Fırsat bu fırsat ertesi gün başladım eğitime . En lazım olan şey kesinlikle lazımlık ,tuvalet adaptorü ,yükseltici basamak klozet teyken ayakalrının altına koymak için ve güzel kilotlar sabah ben açıklama yaptım oğlum dedim artık sende anne baba gibi bizim gibi artık kilot giyeceksin çişinş ve kakanı tuvalete yapacaksın dedim başladım. İlk bir hafta evin her köşesi çiş oldu tabi kaka da bu dönemde çok sabırlı olmak gerekiyor kesinlikle kızmamak ses yükseltmemek gerekiyor. İlk gün 3-4 kez tuvalete yaptı çişini sonraki günlerde böyle devam etti eğitimin 7.günü anne çişim var demeye başladı. Şuanda 12. Gündeyiz hiç çiş kaçırmıyor artık kakasınıda tuvalete yapıyor ama şu ara kabız olduk biraz onun sıkıntısını yaşıyoruz . Onun dışında bir sorun yok. Gece uyıduktan sonra bez takıyorum sabah 4 gibi bezi çıkarıyorum haberi olmadan bazı gece kuru kalkıyor bazı geceler ıslak tam kuru kalkana kadar bu sisteme devam edeceğim. Kuru kalktıktan sonrada gece bezlemeyi keseceğim. Birde internetten güle güle kakalar masalının vşdeosunu izleyiyorum hergün hatta artık kendi istiyor ve kukuli nin bay bay bezim şarkısı ve pepe nin tuvalet şarkısını dinliyoruz bol bol. Ben yarım saate bir hatırlatma yapmadım 1 -2 saat ara ile tuvalete götürdüm ama gitmek ve yapmak istemezse hiç zorlamadım. Ama her pijamasını ıslattığında oğlum olabilir ama bir dahaki sefere çişini ve kakan gelince anne çişim var de tuvalete yapalım dedim. Çok şükür darısı sana canım daha fazla karınımız büyümeden ağırlaşmadan sende kurtul derim doğumdan sonra dahat ederiz
tuvalet eğitimi hakkında bende yardım istesem canım, anlatır mısın nasıl başardığını :))
Daha erken ya pozisyon için son haftalar bile dönebilirKIZlar kontrolden çıktık herşey normal dedi doktor 1400 gram ağırlığında geçen ay kalçası geriydi ama artık normal haftasında kızım. tek sorun makat pozisyonundaymış daha dönebilir dedi ama böyle olursa sezeryan oluyormuş kafası tam göbek deliğimdeydi makat pozisyon hakkında bilginiz var mı normal pozisyona geçme olasılığı var mı sizce
Benimkide daha donmedi cnm vakit var daha 35 e kadar döner bence...KIZlar kontrolden çıktık herşey normal dedi doktor 1400 gram ağırlığında geçen ay kalçası geriydi ama artık normal haftasında kızım. tek sorun makat pozisyonundaymış daha dönebilir dedi ama böyle olursa sezeryan oluyormuş kafası tam göbek deliğimdeydi makat pozisyon hakkında bilginiz var mı normal pozisyona geçme olasılığı var mı sizce
Canim ben kızlarda sabun tozu kullaniyordum. Daha katkisiz ve digal ild. Düşündüğüm için hatta aşırı kokulu olanlarin alerji yapar diye dikkat ediyordum . Cunku benimde yumuşatıcı ve parfüme alerjim var. Dalinin sivi bebek deterjani çok güzel yikiyor ve kokuyir ama ilk aylarda yinede sabun tozu sanki daha saglkli gibi. Hatta 40 gün elimde yikamistim kirli degil diye hwmen yikayip asardik :) her banyoda simdi biriktirip makinede kısa devrede atiyirum.Merhaba arkadaşlar bebek deterjanları yerine hacı şakir toz deterjan alıp onunla yıkat bebeğin elbiselerini dediler de bu konuda fikri olan varmı? iyi midir, bebek deterjanlarıyla kıyaslandığında bi farkı var mıdır acaba
Çok severim Melike ismini bence çok güzelkızlar daha önce bahsetmiştim. oğlum kardeşinin ismi konusunda Hira diye tutturmuştu. bende ona son kararı sen ver dediğim için kabul etmek zorunda kalmıştım ama vazgeçti sonunda :) çok mutlu oldum onu kırmadan bu iş çözüldüğü için. çok sevdiği bi ablası. hira mı mağara değil mi o, öyle isim mi var dedi bi anda vazgeçti bizimki :) hira koymak isteyen arkadaşlar sakın bu söylediklerime takılmasın. bunu söyleyen de çocuk yani yetişlkin değil. benim istememe sebebim ise çok fazla popüler olması. 2016 en çok konulan isimler listesinde başı çekmesi idi vs vs..
şu an melike ismine karar verdik. oğlumun adı kağan. hükümdar demek. melike de kadın hükümdar. hak geçmesin dedim :):) şaka bi yana içime sindi gibi. hiç bulamıcam zannediyodum. bi yerden bi mana yakalayınca daha kolay oluyomuş içine sinmesi.. like delisi bi kzıım olmaz inşaAllah diye iğrenç bi espri de yapayım veee görüşlerinize sunayım...
siz ne düşünüyosunuz. MELİKE ismi nasıl sizce??
Bence daha erken canım benim kızım son ayda dönmüştüKIZlar kontrolden çıktık herşey normal dedi doktor 1400 gram ağırlığında geçen ay kalçası geriydi ama artık normal haftasında kızım. tek sorun makat pozisyonundaymış daha dönebilir dedi ama böyle olursa sezeryan oluyormuş kafası tam göbek deliğimdeydi makat pozisyon hakkında bilginiz var mı normal pozisyona geçme olasılığı var mı sizce
Muhammet efe düşün ayri ayri kullanabilirsin kısa kalır ben muhammed ömer okutacagim ama nüfusa zorluk olur diye sadece ömer düşünüyorum.:) Aslında muhammed ismi ağır olduğu için ben yanına biraz daha onu hafifletecek isim arıyorum ama bulamıyorum bir türlü. Benim de bir huyum var önerilen isimlerden etrafımda o isimden biri olmayacak hemen aklıma o kişiler geliyo.
Adıyla yaşasın arkadaşım bizde tek muhammed dedik tek ağır olur dediler. Tek isim düşünüyoruz o yüzden onu malesef eledik. Ama benim hayalimdiBiz Muhammed koyacağız inşallah teyzesi:) yanına bir isim daha düşünüyoruz ama daha bulamadık
Hiç zehir etme günlerini kendine. Allah büyüktür. Sifayi verecek olan da o dur.tedbir varsa yapalım ama gerisini de takmayalim.benimde kalbinde parlaklık olduğu söyleniyor. Başta üzüldük hala endişeler var ama Allahtan gelene razıyız. Kaldi ki spaasaglam dogma ihtimalleri çok yüksek. Ki öyle de olacak hepimize inaniyorumaminn canım benim dua ederken bizide unutmayın lütfen.
evet canm her türlü yatıyorum şu an ama sen benden 1 ay ilerdesin nerdeyse
Valla bana kalsa 40'ında yapıcam ama herkes gibi ben de kendime içten içe 'He he tabi yaparsın' diye gülüyorum
2 aylıkken falan daha mantıklı sanki.
Hala sırt üstü yatabiliyor musun ya? Ben yatamıyorum artık. Sol bacağımda oluşan şiddetli ağrılar sebebiyle yan da yatamıyorum o ayrı
bende devlete gidiyorumBen devlete qidiyorum.Doktorum ozeldeki coqu doktordan iyi belirli sayida hastasi war baska turlu bakmiyo bi nevi ozel yani arada bir ozele qiderim ama bu doktorumu birakmam :):) cunku herkesin randevu almak icin haftalarca beklediqi adi duyulmus iyi birisi yani :) bana onun bu tutumu yanlis qelmiyo sonucta sık sık ultrasona qirmekte iyi bisey deil :)
güle güle kullan canım bakmaya gideceğim mdf değil yani mobilya diyorsun. orada anlatıyor mu satıcıMobilya canim. 400 tlye bile vardi tam takim ama onlar kalitesizim diye bagiriyordu. Bu hosuma gitti bugun teslim ettiler aileme
teşekkür ederim mide yanmam zaten vardı. yükseltiyorum öyle de yatamıyorum pekGeçmiş olsun canım, reflü başlamış denek ki yastığını yükselt.
ilaç almıyorum doktorla görüşmüştüm önceki haftalarda yanmam ve acı su olduğunda gaviscon kullan ama uyumadan önce yeme yastığını yükselt demişti. mide asidini düzenleyen şeyler derken ilaç mı ??Çok geçmiş olsun. Reflü için ilaç alıyor musunuz? Doktorunuzla bir konuşursanız mide asidini düzenleyen şeyler verir rahat edersiniz. Yastığınızı da biraz yükseltirseniz iyi olur. Bir de artık sırt üstü yatmamak gerek. Yastıklarla kendinizi destekleyip sola dönük yatarsanız daha rahat edersiniz.
evet benmde bir tarafım kafa rahat olsun diyor ama dolapta bekleye bekleye tozlanacak hissi varEvet aslinda bende öyle düşünüyorum ama bizimkiler ikiz zaten 40. Haftayı görmek çok mucize bide ekstra bir gelişme olursa falan diye biraz panik yaptım açıkçası. Odaları haziran ilk haftasında gelecek, o zamana kadar yıkansın kurusun oda gelince de yerleşsin kafa rahat olsun diyorum. Aynı zamanda son zamanlar hareket çok daha zor olacakmış gibi duruyor bende maalesef
evet kokulu şeyler çok kötü ya bende dolapta bekleye bekleye tozlanır diye erken diyordum. evet elde yıkamak çok zor olurBen hacisakir'in granül sabununu aldım. Sıcak suyun içine atıp erittim sonra o suya kıyafetleri koyup elimde yıkadım:) Ama elde yıkamak çok meşakkatliymis. Çamaşır makinesi deterjanı alacağım. Yalnız kokuları çok ağır geliyor bana. Kokusuz bir ürün varsa ondan almayı planlıyorum. Evet, biraz erken yıkama için ama ben bebeğin eşyaları için sifonyerimi boşalttım. Bir şey geldikçe temizleyip oraya koyuyorum. Tertemiz kalıyor. O yüzden erken yıkamak sıkıntı olmaz diye düşündüm. :)
neden iki isim düşünmedinizAdıyla yaşasın arkadaşım bizde tek muhammed dedik tek ağır olur dediler. Tek isim düşünüyoruz o yüzden onu malesef eledik. Ama benim hayalimdi
26 daŞeker yüklemesi yaptıranlar kaçıncı haftada yaptırdınız acaba?
Ay onu ben de anlamıyorum takmasak olmaz mı sankiAma işte annecim istiyor kıramıyorum. Maalesef şu an fotoğraf yok ama en kısa zamanda yapıp aradan çıkarıcam o zaman eklerim canım.
Saçımı neden kestiremedim? Çünkü ben inanılmaz takıntılı, saçlarına aşık kocaman bir gerizekalıyım
Çocukken bir süre kısa saçlı gezmek zorunda kaldım ve uzunca bir süre saçlarım uzamadı. Şimdi de kestiremiyorum kuaför fobisi oluştu. Azıcık kestirsem depresyona giriyorum ama şimdiden bana bunalımlar geliyor sıcak oluyor. Tabi bahsettiğim saç gür, 1,70 boyumun poposunun altında ve ilaçlardan dolayı da fazlasıyla sağlıklı ve daha da hızlı uzayan bir hale geldi. Resmen beni ele geçirmek üzere , özerkliğini ilan edecek.
Ay onu ben de anlamıyorum takmasak olmaz mı sankiAma işte annecim istiyor kıramıyorum. Maalesef şu an fotoğraf yok ama en kısa zamanda yapıp aradan çıkarıcam o zaman eklerim canım.
Saçımı neden kestiremedim? Çünkü ben inanılmaz takıntılı, saçlarına aşık kocaman bir gerizekalıyım
Çocukken bir süre kısa saçlı gezmek zorunda kaldım ve uzunca bir süre saçlarım uzamadı. Şimdi de kestiremiyorum kuaför fobisi oluştu. Azıcık kestirsem depresyona giriyorum ama şimdiden bana bunalımlar geliyor sıcak oluyor. Tabi bahsettiğim saç gür, 1,70 boyumun poposunun altında ve ilaçlardan dolayı da fazlasıyla sağlıklı ve daha da hızlı uzayan bir hale geldi. Resmen beni ele geçirmek üzere , özerkliğini ilan edecek.
sırtüstü yatmak neden zararlı kiOff ben de sol yanıma yatınca rahatsız oluyorum artık. Nereye yatayım bilemedim. Sol ayağım uyuşuyo ağrıyo.. sırt üstü rahatım bitek o da zararlı. Daha 2 ay var yaaanapıcaz.
Ben Poyraz koymayı düşünüyorum canım çok çok içime sinerek koyacağım inşallah oğluma bu ismi :))Erkek anneleri isim konusunda neler düşünüyorsunuz. Bu kez eşim koyacak ismi çok kararsız hala isimsiz benim oglum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?