• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Maşallah çok sevimli. İki kardeşin o halleri gözümde canlandı bir an :)
Evet psikolog doğru söylemiş. Aslında ben de psikoloji mezunuyum. Bir ilkokulda rehber öğretmenim :) Benim de danışmalarda çok kez söylediğim kurallar bunlar. Ama yine de öneriniz benim için çok kıymetli. Teşekkür ediyorum :)
Ayrıca hastaneden danışmanlık hizmeti almış olmanız dikkatimi çekti. İyi bir hizmet gerçekten.

Süper,, çok büyük nimet mesleğiniz gerçekten :) ben önem veriyorum bu uzmanlığa, kendi pedagogumuzla da görüşeceğim Duru' yu kontrole götürdüğümüzde. Sıkıştığımız noktalarda hep faydası oldu saolsun :) ben de çok teşekkür ederim bu arada :)

Saol cnm :) senin sabrın yanında benim sıkıntım hiçbişey değil,, bravo valla :) Çok şükür hem sen hem bebiş iyisiniz,,, çok sevindim :KK200:
Hepimiz zar zorda olsa sonlara yaklastik canim. Seninde bebegini Allah bagislasin, Allah anali babali buyitsun cok sewindim dogumuna ve iyi olmaniza canim... Bilgilerinden bende yararlaniyorum iyi oluyor tecrubelerini paylasman canim ;)

Selam kizlarrr. Dogum yapan tum arkadaslarimi tebrik ederim.
Allah anali babali buyutsun.
Hep iyi haberler almaya dewam ederiz insallahh.
Bizimde bugun dr kontrolumuz vardi.
7 agustos a dogum tarihimizi aldik :)
Cok sukur bugunlere kadar gelebildik 37+1 olucak ayin 7 sinde, daha fazla kalmasina iki doktorumda izin vermiyor, ama buna sukur. Suanda 2705 kg olmusuz 48 cm de boyumuz :))

Nstde sancı çıkmadı diyor yaa benim hissettiğim ne o zaman :KK62:
Alttan ultrasonla baktı incelme var bu pozitif bi gelişme dedi
O gelen de büyük ihtimalle nişandır 24-48 saat içinde bekliyorum seni, belki akşama bile gelirsin belli olmaz. Eve git uyu enerji lazım olacak dedi.

Bebeğe baktı yağına suyuna :KK70:
Her şey yolunda, artık kasılma sayma sancılarını takip et dedi. Eve gidiyoruz şimdi ama benim ağrım var yaaa:KK61:

canim insallah saglikli bir sekilde kucagina alacaksin,dualarimiz seninle. doktorun dedigi gibi uyu dinlen bence de. bizlere de dua etmeyi unutma :)

Çok teşekkür ederim,, henüz 3,5 yaşında kızım :) tabi küçük olması hem avantaj hem dezavantaj. Şimdilik çok arada davranıyor. Bebeğe karşı çok iyi,, az önce kendi uyuttu beşiği sallayarak, "uyusun da büyüsün canım kardeşim" diye ninni söyledi hatta :) ama bize karşı biraz hırçın. Onu da aşacağımıza inanıyorum. Siz de bol bol konuşun oğlunuzla, yalnız dün psikolog şöyle bişey söyledi, biz mesela ona dikkat etmemiştik; "sen artık büyüdün abla oldun" gibi bir cümle kurmayın dedi. Sizin de aklnızda olsun :)

ay evet ben de o cumleyi hic sevmiyorum. halbuki onlar da cocuk,daha 3.5 yasinda.

B bursa_83 canim senin bebeginin de iyi olucagini dusunuyorum okuduklarim arasinda kg sunda gerilik wardi yanlis hatrlamiyorsam benmde olmustu biara ama bol meyve yedim sanada tavsiye ederim arayi kapattik sayilir biz inaniyorum ki senin bebisinde ii olucak ve kapaticak arasini oyle olcumlerdede yanilma payi olabiliyor cunku kafana takma olur mu streste etkiliyor

Ay
Kızlar bu arada fırsat bulmuşken aklımdakileri yazayım size. Biz sabah söylendiği gibi altı buçukta hastaneye gittik. Sekiz gibi eşim doktorumu aradı,, sonra bana "uyumak istemediğini ısrarla belirtecekmişsin" dedi. Israrla uyumak istemiyodum zaten :)) Hemen sonra anestezi için kadın doktor geldi; yalnız bana uzun uzun lokal anestezinin olası yan etkilerini saymaya başladı. Genel anestezi tercih eder gibiydi ama ısrarla bütün etkileri bildiğimi ve ilki rahat geçtiği için yine öyle tercih edeceğimi söyledim. Biraz sonra kendi doktorum geldi, ne zaman gireceğimi sordum, bilerek oyalanıyorum, bu doktor genel anestezi tercih ediyor, Ayşe'de de giren doktoru bekliyorum dedi. Sekiz buçukta ameliyathaneye aldılar. Bu arada odadan oraya inerken @SUU ve diğer hepiniz için dua ettim :) kendi kendime de bunu hatırladığım için şaşırdım epey çünkü bu sefer aklım bi yandan da feci halde kızdaydı. Hatta evden çıkmadan önce öptüm uykusunda,, dayanamayıp ağladım biraz :KK43: neyse,, sezeryan olacaklar için : lütfen doktorunuzu dinleyin ve gece 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyin. Ben dayanamadığım için bu sefer biraz su içtim. Büyük ihtimal onun etkisiyle ve tansiyonum da düşünce uyuştuktan sonra midem bulandı, çok az çıkardım ama sadece suydu,, temizlediler hemen ve hemen stabil hale getiriyoruz deyip ilaç yaptılar. bir iki dakika içinde de gayet harika hissettim. Anestezi uzmanı gerçekten çok iyiydi, sürekli konuştu, ben iyi hissedince eşimi çağırdı... sanırım en fazla on dakika geçti ki zaten bebişin ağladığını duyduk... ikinci söylemek istediğim "odada hemşirenin açtığı damar yolundan rahatsız olursanız bunu ameliyathanede mutlaka belirtin değiştirsinler",, benimkini kat hemşiresi çok soldan açmıştı ve hiç rahat değildim,, söyledim ameliyathanede doktor değiştirdi ve elimin ortasından açtı. Çok rahatladım :) bebiş çıktıktan sonra da isterseniz uyutabiliyorlar, ben istemediğim için "hafif sedatif bişey yapayım,, birazcık çakır keyif olursun" dedi doktor,,, peki dedim :)) zaten fotoğrafçı ve eşimi çıkarmışlardı,, 5-10 sonra da beni çıkardılar. Bebek geldi, emzirdim vs... O sırada kızım da uyanmış, çok şükür hiç ağlamamış,, süslenmiş püslenmiş geldiler :) hemen emdiği için ve Ayşe'nin de keyfi yerinde olduğu için krizsiz bi başlangıç yaptık diyebilirim.. ilk gece hastanede pek uyumadı. Ama bu gece güzel uyudu çok şükür. Bu arada diğer hatırlatmak istediklerim :)) : humana still tea unutmayın, sütü çok hızlı şekilde arttırıyor.. içtikten hemen sonra farkediceksiniz... hastaneye bütün kıyafetlerini tam takım götürün çünkü hemşireler duruma göre giydiriyor. Gecelik gerçekten daha önce de konuştuğumuz gibi pijamadan nispeten daha rahat, sabahlık götürmeyi unutmayın çünkü özellikle gece üşüme gelebiliyor. Korseniz mevcutsa götürmeyi unutmayın, ben unutmuşum eşim getirdi tekrar. Hastanede verdikleri pedler hiçbi şekilde rahat değildi, hatta ped hiç rahat değil zaten ve çamaşıra haliyle de geceliğe sızdırabiliyor (geceliği feda edicektim eşim farketmese :),, depend çamaşır formu kesinlikle en güzeli. Hepimiz popo için pamuk aldık ama hastanede zor oluyor ve hemşireler unibaby yenidoğanı tercih ediyor,, hatta bi tanesi "aaa unibaby getirmişsiniz süper" dedi :) bebeği yıkamak istediler, çocuk doktorumuzu aradık iyice emin olmak için ve "hayır ne orada ne de evde yıkamıyosunuz, önce göbeği düşsün" dedi, yıkatmadık :) daha ilk günden farkı görüyorum, bence siz de öyle tercih edin. Bir de en doğru hatırladığım şey : Sezeryan olmak zorunda kalan arkadaşlar için : hemen bol bol su ve günde iki kahveyi unutmayın ,, ve gerçekten korkmayın, sabah kahvemi içtim, akşamdan kalan bulaşıkları yerleştirdim,, başım ağrımıyo, sersem gibi falan değilim ve her ne kadar annemin müthiş desteği de olsa manen ve bedenen iki çocukla ilgileniyorum. Allah insana müthiş ve tahayyül etmesi imkansız bi güç veriyor :)) bu da en yanlış düşündüğüm şey , özellikle ervahafsa ervahafsa ,,, evladın birincisi ikincisi diye birşey yokmuş,, hepsinin kendine ait ayrı bi yeri olduğunu daha ilk sesini duyduğun an anlıyormuşsun... benim Ayle kadar seveceğime inanmıyorum diye dokuz ayı korkuyla geçiren eşim bile öpebilmek koklayabilmek için fırsat kolluyor doğduğundan beni,, daha ilk anda "babişkom, kızım, yer elmam vs" oldu bebiş :) bizde durumlar böyle,,, bu arada yine resmen koca bi mektup yazmışım,,, kusura bakmayın :)))))
Ayyy canm tecrübelelrini o kadar güzel ifade ediyorsunki inanki çok faydası oluyor inşş kızlarınla sizi daha güzel günler beklyor ve bütün herkesin böyle güzel haberlerini alırız

B bursa_83 canim senin bebeginin de iyi olucagini dusunuyorum okuduklarim arasinda kg sunda gerilik wardi yanlis hatrlamiyorsam benmde olmustu biara ama bol meyve yedim sanada tavsiye ederim arayi kapattik sayilir biz inaniyorum ki senin bebisinde ii olucak ve kapaticak arasini oyle olcumlerdede yanilma payi olabiliyor cunku kafana takma olur mu streste etkiliyor

sagol canim,insallah dedigin gibi olur.
faydali olan ne varsa yiyorum,umarim bir anda kilo alir da arayi kapatir.
hareketleri de eskisine oranla daha az. o yuzden tedirgin oluyorum. iyice yavaslarsa ve farkedemezsem diye korkuyorum. suan sola yatiyorum ve takipteyim. cok az hareket var. doktorumu aradim. durum oyle cok kotu degil tedirgin olma,istedigin zaman gel nst ye gir dedi.
allahim saglikla bi kucagimiza alsaydik. su son birkac gun cok zor geciyor. icim sıkıntılı. bir sey olacak diye korkuyorum.

Ay su an eşime çok gıcık oldum. Kış hazırlığı için birşeyler alalım koyalım dedik. Mısır aldık, patlıcan falan.kızı uyuttm. Misirları temizler diye düşündüm. Yok. Yatmış. Resmen bu hamilelikte benden daha hamile oldu. Canm sunu çekti bunu çekti diyip durdu. Lohusa sendromuna da girmese barii

Avent kalkan alayım demi wee baby kullandım dün iç çamaşırına değmedi rahatladı tabi biraz kreme devam edeyim o zaman acaba onun kokusunu aldığı için mi emmiyor dedim ama onu kullanınca solu da hemen emmedi çünkü. Yıkıyorum bende rahat etmiyor içim ona rağmen Bıraktı solu da hemen emmeyi
Sağ tarafta elimle bastıkça geliyor ama hemşire pompaya gelmez daha erken dedi bekliyorum artmasını elimle sıkıştırıp çıkanı göğüslere sürüyorum ama emmediği için ucu çok çıkmadı süt çok değil şişti bide çok zor ya ağlıyor sürekli kendi ağrılarımı unuttum emse yeter diyorum artk :KK43:
Senin aldığın başka bişey sanırım kalkan sadece aventte var diye biliyorum yanlış olmasın da. Kalkan baya teferruatlı bişey seninki göğüs ucu gibi olandan değil mi??

Selam kizlarrr. Dogum yapan tum arkadaslarimi tebrik ederim.
Allah anali babali buyutsun.
Hep iyi haberler almaya dewam ederiz insallahh.
Bizimde bugun dr kontrolumuz vardi.
7 agustos a dogum tarihimizi aldik :)
Cok sukur bugunlere kadar gelebildik 37+1 olucak ayin 7 sinde, daha fazla kalmasina iki doktorumda izin vermiyor, ama buna sukur. Suanda 2705 kg olmusuz 48 cm de boyumuz :))
Kilosu bayağı toparlamış bir haftada da devam eder kilo alımı, iyi bir kiloda alırsın kucağına merak etme. Doktorların da haklı daha fazla risk almak istemiyorlar, al kucağına da bitsin merakın telaşın vaktini tamamladı nasıl olsa. Daha fazla kalsaydı daha iyiydi ama olsun bu günlere geldiniz ya bu da yeter :)
hareketleri de eskisine oranla daha az. o yuzden tedirgin oluyorum. iyice yavaslarsa ve farkedemezsem diye korkuyorum. suan sola yatiyorum ve takipteyim. cok az hareket var. doktorumu aradim. durum oyle cok kotu degil tedirgin olma,istedigin zaman gel nst ye gir dedi.
allahim saglikla bi kucagimiza alsaydik. su son birkac gun cok zor geciyor. icim sıkıntılı. bir sey olacak diye korkuyorum.
Doktorun da demiş tedirgin olma o kadar kötü bir şey değil diye, içini ferah tutmaya çalış, stres daha çok etkiler diye korkuyorum.

Biliyorum canm seni anlayabiliyorum ama herkesin dedigi gibi artik yerleri daraliyor ve eskiye nazaran daha az hareket ediyorlar ama takipte ol tabiki insallah sende sagsalim kavusucaksin yawruna...

Ay su an eşime çok gıcık oldum. Kış hazırlığı için birşeyler alalım koyalım dedik. Mısır aldık, patlıcan falan.kızı uyuttm. Misirları temizler diye düşündüm. Yok. Yatmış. Resmen bu hamilelikte benden daha hamile oldu. Canm sunu çekti bunu çekti diyip durdu. Lohusa sendromuna da girmese barii
Aynen canm butun esler ayni sanirim bu rahatliklari insani deli ediyor valla :(

Selam kızlar doğuran var mı Perşembe'den sonra ?
Bide tecrübeli anneler bişey soracam bebeğim sadece solu emiyor yara oldu artk kendimi sıkarak emziriyorum lanolin sürdün ama onu kullandıktan sonra sanki soğudu memeden çok aç olursa çok uğraşınca emiyor sağ tarafı hiç emmiyor şişmek üzere birikti bayağı sağılacak kadar da değil hepsi için önerisi olan var mı yara ve sağ meme nasıl emzirecem
Canım merhaba emzirdikten sonra kendi sütünü meme başına sürebilirsin ve göğüs kalkanı kullanmanı tvsiye ederim çünkü hava alması lazım ki iyileşsin birde yara olduktan sonra lanolim pek etki etmiyor ben 1. Doğumda garmastan+anestol krem sürüp iyileştirebilmiştim diğer forumlardan da madacessol kremi duydum ama onu denemedim. Tahin yağıda deneyenler var . Canım birde göğüs yarası genelde bebeğim meme başını yanlış kavramasından dolayı oluyor ve emmeyi öğrenen kadar devam ediyor meme başının kahverengi kısmının tamamının bebeğin ağız içinde olması lazım canım . Diğer memen içinde bebekler çok şiş olan memeyi kavrayamıyor ve süt çok tazikli geldiği için sıkıntı oluyor emzirmeden önce biraz sağıp memeyi yumuşatmam boşaltman lazım ki bebek rahat kavrayabilsin. Emzirme işlemi bittikten sonrada eğer meme tam boşalmamışsa eri kalan sütü sağarak boşalt ki canım vücut daha çok süt üretebilsin.

Back
X