- 19 Ocak 2011
- 694
- 262
- 103
Yok canım ara ara kacamaklarda veya diyetteki yiyeceklerde de oluyordu da bu epey yuksek geldi dr insulinin bebeğe zararı yok ama şekerin var dedi başlattı bir hafta sonra kontrol istedi bakalimIlk defa mı bu kadar yuksek cikti canim?Genel olcumlerin nasıldi?
Aynen Canim ya durdu zaman kasim ayı geçseydi hayırlısıyla dogursaydik bi
Ne bilim canim ya geçmiyor sanki zaman durdu hayırlısıyla kucagimiza alsaydım BiGececek ınsallah kzlar hayrlısıyla hem heyecan hem tedrgnlık hem korku hepsı bu arada cok farklıymıs bu duygular
Geç kahvaltı yaptığın için öyledir canim önemli olan uzun süre ac kalmamak BI de ben geceleri uyandikca su içiyorum onun için bugün şekerim yüksek çıkmadısaat 10 u geciyodu yaptım.iki sabahtr boyle
dogumdan sonra 10 gun annende kalacaksan dogumdan oncese kaynvalden gelsn cnm... valla benm herysme annem geldi temzlgme ona buna suna. kaynanamda gun yaopti gezmelere gtti dogsunda sevek dedi sadece dogunca sahiplenck ne ye yararsa keske annemde gelmeseydi bu bebek bi tek annemn mi torunu cok icim sizladi yani sunu dicem kaynanan gelmyosa annende gelemsn yaniHamilelik sürecinde kimseden destek görmedim. Eşim dışında.temizligi ikimiz yaptık yemek yaptık.ne ailemden ne eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim.maddi desteğe çok şükür ohtiyacimiz yok zaten ama insan manevi destek görmek istiyor.herkes bebiş doğsun sevelim derdinde.hickimse ama hickimse izne de ayrıldın evde teksin gelelim yanında kalalim sen memlekete gelene kadar demedi.ya da kızım ev işlerini napiyosun nasıl hallediyorsun gelelim de dogumdannonce evini temizleyelim demedi.annem kardeşimin sınavını bahane etti sürekli ama sürekli.kardrsim öss ye hazırlanıyor.tamam benn gel yanımda aylarca kal demiyorum.hafta sonu gel evimi düzenle git dimi.en azından bir yardımın dokunsun ama Yok!!!e kendi annenin yapmadığını kayinvaliden neden yapsın ki.neyse bunları düşündükçe çok sınır oluyorum.mecbur olmasam memlekette de doğum yapmam. Allah güç kuvvet versin.dogumdannsonra kalmicam orda.en büyük ceza bu onlara.en fazla 10 gün sonra evime gelicem.kimseye dr gelin demicem. Insan bu zamanlarında görüyor kimin ne olduğunu.
Işte bak annen gelmiş.benim annemde gelmedi hiçbirşeye. Annesi bekleyenin kayınvalidesi gelir mı? Allah var kayınvalidem den hiç beklentim olmadı ama annemden bekledim.icimi en çok bu acıtıyordogumdan sonra 10 gun annende kalacaksan dogumdan oncese kaynvalden gelsn cnm... valla benm herysme annem geldi temzlgme ona buna suna. kaynanamda gun yaopti gezmelere gtti dogsunda sevek dedi sadece dogunca sahiplenck ne ye yararsa keske annemde gelmeseydi bu bebek bi tek annemn mi torunu cok icim sizladi yani sunu dicem kaynanan gelmyosa annende gelemsn yani
Insulin bebege gecmiyrmus ztn.Ben de sıkı 1 hqfta takip edicem.Dun benim de 1.saat tokluk yuksek cikti.Yok canım ara ara kacamaklarda veya diyetteki yiyeceklerde de oluyordu da bu epey yuksek geldi dr insulinin bebeğe zararı yok ama şekerin var dedi başlattı bir hafta sonra kontrol istedi bakalim
Zor bi durum gerçekten canım. Benim ailem İstanbul'da. Ben diyarbakırdayım. Kayınvalidemlerle aramızda bi sokak var. 7 aydın biri kapımı açmadı. Büyük görümcemle aynı haftalardayız gebelikte. Güya beni kızları olarak görüyorlar ama bi kere demedi küçük görümcem evde yardıma ihtiyacın var mı geleyim bi işin ucundan tutayım. Ablasına yardıma kimse gitmiyo diye milleti topa tutuyolar ama bana sıra gelince ben yokum. Allah muhtaç etmesin. Şu saatten sonra hiç bi şeylerini istemiyorum. Tek yaptıkları şey yemek yaptık gelin bize oldu. Ben orda rahat edemiyorum. Çok şükür ilk 4 ay belki ev işlerinde çok zorlandım. Yeri geldi hiç yapmadım. Şimdi her işimi kendim yapıyorum. Kaynanam yaşlı zaten ondan bi beklentim Yok. Bana iş de yapmasınlar. Ama insan bi ziyaret bekliyo. Gözüm hep kapıdaydı. Dile kolay 7 ay ne demek. İnsan hiç mi demez bi uğrayayım. Artık Doğuma kadar gitmemeye karar verdim. Eşim gidiyosa gitsin. Anne babasıdır gitmeli Zaten. Ama ben gitmesem de olur. Evimde rahatım şükür. Sadece şunu söylüyorum inşallah yaptıkları bu ayrımcılığın farkına varırlar. Beddua değil, beddua edilecek bi durum da Yok ortada ama İlgi gösterdikleri kadar ilgi görsünler elden. Başka da bi şey demiyorum.Hamilelik sürecinde kimseden destek görmedim. Eşim dışında.temizligi ikimiz yaptık yemek yaptık.ne ailemden ne eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim.maddi desteğe çok şükür ohtiyacimiz yok zaten ama insan manevi destek görmek istiyor.herkes bebiş doğsun sevelim derdinde.hickimse ama hickimse izne de ayrıldın evde teksin gelelim yanında kalalim sen memlekete gelene kadar demedi.ya da kızım ev işlerini napiyosun nasıl hallediyorsun gelelim de dogumdannonce evini temizleyelim demedi.annem kardeşimin sınavını bahane etti sürekli ama sürekli.kardrsim öss ye hazırlanıyor.tamam benn gel yanımda aylarca kal demiyorum.hafta sonu gel evimi düzenle git dimi.en azından bir yardımın dokunsun ama Yok!!!e kendi annenin yapmadığını kayinvaliden neden yapsın ki.neyse bunları düşündükçe çok sınır oluyorum.mecbur olmasam memlekette de doğum yapmam. Allah güç kuvvet versin.dogumdannsonra kalmicam orda.en büyük ceza bu onlara.en fazla 10 gün sonra evime gelicem.kimseye dr gelin demicem. Insan bu zamanlarında görüyor kimin ne olduğunu.
benm bi tek annem geldi o da bastan mirin kirin yapti diger ablamn cocuklarna bakiyo diye.bende koydum tavrini simdi yanimda yoksan hic olmazsn diye mecbur geliyo.yinede allah razi olsun.kayinvalidem yok gorumcem var her hafta ici arar dilek gelcem haftasonu sana sonra hafta sonu arar gelemedim yan yatti camura batti diye.benmde sabrim tasti bugun telefonunu bekliurm gelemicem diye arayack.bende dicem sana gel yada gelme diyen yok ne ben sama ne sen bana merakli degiliz ama dalga gecer gibi gelicem gelmiycm diye arama dicem.bebek mevludune gelir elalem gibi bi kosede oturursn dicem.Hamilelik sürecinde kimseden destek görmedim. Eşim dışında.temizligi ikimiz yaptık yemek yaptık.ne ailemden ne eşimin ailesinden hiçbir destek görmedim.maddi desteğe çok şükür ohtiyacimiz yok zaten ama insan manevi destek görmek istiyor.herkes bebiş doğsun sevelim derdinde.hickimse ama hickimse izne de ayrıldın evde teksin gelelim yanında kalalim sen memlekete gelene kadar demedi.ya da kızım ev işlerini napiyosun nasıl hallediyorsun gelelim de dogumdannonce evini temizleyelim demedi.annem kardeşimin sınavını bahane etti sürekli ama sürekli.kardrsim öss ye hazırlanıyor.tamam benn gel yanımda aylarca kal demiyorum.hafta sonu gel evimi düzenle git dimi.en azından bir yardımın dokunsun ama Yok!!!e kendi annenin yapmadığını kayinvaliden neden yapsın ki.neyse bunları düşündükçe çok sınır oluyorum.mecbur olmasam memlekette de doğum yapmam. Allah güç kuvvet versin.dogumdannsonra kalmicam orda.en büyük ceza bu onlara.en fazla 10 gün sonra evime gelicem.kimseye dr gelin demicem. Insan bu zamanlarında görüyor kimin ne olduğunu.
Aynen öyle canım. Tek duam annem doğumuma yetişsin de ben kaynanamlara muhtaç olmayayım. İnan arkadaşlarımı bile çok rahat çağırabilirim hastaneye ya da evime. Ama kaynanamlara aynı şeyleri hissedemiyorum. Çünkü samimiyet Yok aramızda. Allah sözümle imtihan etmesin ama yanımda olmalarını istemiyorum.hepimiz es tarafi akrabalarindan sansizsz:)) aslinda sans yada sanssizlk degilde kimse kimseyi kendi evladı yada kardesi olark görmediğinin kaniti oluyo.dunya menfaat uzerine kurulmuş.
vallah bebek bakmasi cok zor bunu biliyrz yasamaskta.annem yanimda olcak insalalh ilk haftalar ama ben mevlude kadr kalip gitmesni istyrm kendi basima yapabilrym diye sonucunda hep olmuyck yanimda.hep olursada bu sefer ben salarim kendimi.Aynen öyle canım. Tek duam annem doğumuma yetişsin de ben kaynanamlara muhtaç olmayayım. İnan arkadaşlarımı bile çok rahat çağırabilirim hastaneye ya da evime. Ama kaynanamlara aynı şeyleri hissedemiyorum. Çünkü samimiyet Yok aramızda. Allah sözümle imtihan etmesin ama yanımda olmalarını istemiyorum.
Öyle canim. İlk bebek, sıfır tecrübe. İnan sadece Doğum anımda bile yanımda olsa annem yeter bana. Zaten çok kalma imkanı Yok ne yazık ki. En fazla 15 gün kalabilir. Ben Doğumdan sonrasından korkmuyorum. Bakarım başımın çaresine. Doğumda annem yanımda olsun istiyorumvallah bebek bakmasi cok zor bunu biliyrz yasamaskta.annem yanimda olcak insalalh ilk haftalar ama ben mevlude kadr kalip gitmesni istyrm kendi basima yapabilrym diye sonucunda hep olmuyck yanimda.hep olursada bu sefer ben salarim kendimi.
hic ailesi yaninda olmayip kendi kendine bakanlar var demekki bakilabiliyo diye dusunuyrm.ben agliycam bebek agliycak alisana kadr birbirimize vakit gececk:))
sende sikma canini insallah annen gelir yanina olmado esinde yardim eder sana getir gotur yapsa o bile yetecek
Ona mi kalmış ya harcadığın para. Hiç üzülme boşver sen keyfine bak canım.Dün kaynanam bi şey söyledi çok zoruma gitti. Güya çok para harcıyormuşum. Sanıyo ki her gün dışarda yemek yiyoruz her gün alışveriş yapıyoruz. Bana nişanda bile doğru düzgün alışveriş yapmadılar. Sesimi çıkarmadım. Evlendim evleneli bi kaç kere kendime alışveriş yaptım. O da her şeyin en uygununu buldum aldım. Ama yine de çok para harcadığımı söylediler. Çok üzüldüm. Dedim keşke gerçekten her istediğimi alsaydım da bu lafı haketseydim.
İşte sana mı kalmış diyemiyorsun. Keşke benim de bi işim olsaydı da eşimin eline bakıyo olmasaydım. Allah razı olsun benden bu zamana kadar hiç kısmadı. Ne istediysem asla geri çevirmedi. Ama insanın kendi parasını harcaması kadar güzel bi şey Yok. Üniversite okuduk ev hanımı olduk. Bu çok zoruma gidiyo. Belki oğlumun nasibi bana da yansır da yerleşirim bi yerlere.Ona mi kalmış ya harcadığın para. Hiç üzülme boşver sen keyfine bak canım.
gelir o kadr canim zaten.su yikama bide emzirme olayina alissak yeter insallah.bende yalniz yikamaktam cok koruyrm.alisana kadr bi kisi olsun istyrm sonra mecbur zaten aliscz bi sekilde inşallahÖyle canim. İlk bebek, sıfır tecrübe. İnan sadece Doğum anımda bile yanımda olsa annem yeter bana. Zaten çok kalma imkanı Yok ne yazık ki. En fazla 15 gün kalabilir. Ben Doğumdan sonrasından korkmuyorum. Bakarım başımın çaresine. Doğumda annem yanımda olsun istiyorum
İşte sana mı kalmış diyemiyorsun. Keşke benim de bi işim olsaydı da eşimin eline bakıyo olmasaydım. Allah razı olsun benden bu zamana kadar hiç kısmadı. Ne istediysem asla geri çevirmedi. Ama insanın kendi parasını harcaması kadar güzel bi şey Yok. Üniversite okuduk ev hanımı olduk. Bu çok zoruma gidiyo. Belki oğlumun nasibi bana da yansır da yerleşirim bi yerlere.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?