- 23 Mart 2015
- 5.792
- 7.114
- 398
Biraz gereksiz buldum sizin yazdıklarınızı açıkçası. Katıldığım noktalar var evet ben de gereksiz alışverişten kaçınmayı uygun görüyorum ki şuan bir çorap bile almadım bebeğime ama lütfen üslup konusunda biraz daha hassas davranalim. Burada kimse kimseyi rezillikle yargılayamaz. Insanların hevesleri ve bütçeleri sadece kendilerini ilgilendirir. Sizin yaptiklariniz da bir başkasına saçma geliyor olabilir. Keşke biraz daha üslup konusunda torpuleyebilseniz kendinizi. Inanın siz ne aldınız ne almadınız kimse merak etmemiştir ne alıp almayacağını fikrini de sizden öğrenmeye hevesli değildir diye düşünüyorum. Misal amerikada doğum yapacak olmanizla alışveriş yapmamış olmanız arasında bir bağlantı da kuramadım ben gereksiz bir ayrıntı oldu biraz.Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Ilk defa doguracak olabilirsiniz, hevesli olabilirsiniz ama bu tuketim cilginligindan bir an once vazgecmeniz gerekiyor.
1. Daha oldukca erken, doguma aylaaaar varken bebege tulumlar alip ne yapacaksiniz sorabilir miyim? Biraz gormemislik gibi geliyor bana bu tavir. Ben sahsen bebege tek bir kiyafet, tek bir esya almayacagim, tanidiklarimin bebeklerinin kiyafetlerini giydirecegim benimkine. Zaten bir suru kiyafet de hediye gelecek.
2. Bir de 'biberon' alanlar ve hatta yeterli mi diye soranlar var ki akillara zarar! ILK 6 AY BEBEGIN AGZINA BIBERON SURMEDEN ANNE SUTU VERMENIZ GEREKIYOR. Siz simdiden mamayla beslenecegini kabullenmis gibi boy boy biberon aliyorsunuz, kendinize gelin. (2 ay dogum izninden sonra calisacak olanlar haric, onlar alabilirler ama su an yine de cok erken, ne aceleniz var acaba)
3. Bir de hastane cantasi gorgusuzlugu var ki ben rencide oluyorum. Pahali pahali lohusa takimlari aliniyor, taclar aliniyor hurclara koyuluyor falan rezillik diz boyu. Hastaneye gidiyorsunuz, bir cesit operasyon gecireceksiniz neyin hazirligi bu? 1 ya da en fazla 2 gun giyeceginiz gecelige neden para veriyorsunuz. Sabahlik denen şey zaten ayri skandal... Ben sahsen 1 gun giyecegim seye para vermeyecegim icin 2 tane gecelik tanidiklarimdan temin edecegim.
Velhasil kelam, su ana kadar neler aldiklarimi ve alacaklarimi yazayim:
Kendim icin:
1. 2 tane bol elbise aldim(eski kiyafetlerim olmadigi icin. bu aldiklarimi dogumdan sonra da giyebilecegim.)
2. 2 tane emzirme sutyeni(su an da mecburen kullaniyorum rahat oldugu icin, digerleri olmuyor)
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Gordugunuz gibi geri kalan her seyi 2. el kullanacagim yani para vermeyecegim.
Bu arada benim maddi olarak sikintida oldugumu dusunebilirsiniz ama dogum icin Amerika'ya gidecegimi eklersem belki biraz daha netlesir kafanizda.
polemige gelmis annem o gormuyo musun yepis yeni uye cami sıkılmış okullarda aciliyo halbuki cok gorduk bolelerini.amerikada doğurcakms hem hemen kafamda canlandi hemeen kimbilir kim dedim hemen amaan ne kadr sansli dedim :)) halbu ki hic dusunmedim egleniyor garibim ellemeyn yazip yazip giderSon cumlenizi kurmasaydnz iyi olurmus.Bunlari tavsiye olarak alabilirdik
Bilmislik yapmıssnz!
Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Ilk defa doguracak olabilirsiniz, hevesli olabilirsiniz ama bu tuketim cilginligindan bir an once vazgecmeniz gerekiyor.
1. Daha oldukca erken, doguma aylaaaar varken bebege tulumlar alip ne yapacaksiniz sorabilir miyim? Biraz gormemislik gibi geliyor bana bu tavir. Ben sahsen bebege tek bir kiyafet, tek bir esya almayacagim, tanidiklarimin bebeklerinin kiyafetlerini giydirecegim benimkine. Zaten bir suru kiyafet de hediye gelecek.
2. Bir de 'biberon' alanlar ve hatta yeterli mi diye soranlar var ki akillara zarar! ILK 6 AY BEBEGIN AGZINA BIBERON SURMEDEN ANNE SUTU VERMENIZ GEREKIYOR. Siz simdiden mamayla beslenecegini kabullenmis gibi boy boy biberon aliyorsunuz, kendinize gelin. (2 ay dogum izninden sonra calisacak olanlar haric, onlar alabilirler ama su an yine de cok erken, ne aceleniz var acaba)
3. Bir de hastane cantasi gorgusuzlugu var ki ben rencide oluyorum. Pahali pahali lohusa takimlari aliniyor, taclar aliniyor hurclara koyuluyor falan rezillik diz boyu. Hastaneye gidiyorsunuz, bir cesit operasyon gecireceksiniz neyin hazirligi bu? 1 ya da en fazla 2 gun giyeceginiz gecelige neden para veriyorsunuz. Sabahlik denen şey zaten ayri skandal... Ben sahsen 1 gun giyecegim seye para vermeyecegim icin 2 tane gecelik tanidiklarimdan temin edecegim.
Kendim icin:
1. 2 tane bol elbise aldim(eski kiyafetlerim olmadigi icin. bu aldiklarimi dogumdan sonra da giyebilecegim.)
2. 2 tane emzirme sutyeni(su an da mecburen kullaniyorum rahat oldugu icin, digerleri olmuyor)
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Bu arada benim maddi olarak sikintida oldugumu dusunebilirsiniz ama dogum icin Amerika'ya gidecegimi eklersem belki biraz daha netlesir kafanizda.
yazip yazip gider canim boleleri cok var kk da.cani sıkılmıştır cok durmaz banlanana kadr ama banlandirirda o yuzden hamis hamis sinirni ziplatmasina izin vermeBiraz gereksiz buldum sizin yazdıklarınızı açıkçası. Katıldığım noktalar var evet ben de gereksiz alışverişten kaçınmayı uygun görüyorum ki şuan bir çorap bile almadım bebeğime ama lütfen üslup konusunda biraz daha hassas davranalim. Burada kimse kimseyi rezillikle yargılayamaz. Insanların hevesleri ve bütçeleri sadece kendilerini ilgilendirir. Sizin yaptiklariniz da bir başkasına saçma geliyor olabilir. Keşke biraz daha üslup konusunda torpuleyebilseniz kendinizi. Inanın siz ne aldınız ne almadınız kimse merak etmemiştir ne alıp almayacağını fikrini de sizden öğrenmeye hevesli değildir diye düşünüyorum. Misal amerikada doğum yapacak olmanizla alışveriş yapmamış olmanız arasında bir bağlantı da kuramadım ben gereksiz bir ayrıntı oldu biraz.
alkis alkis bravooo tamam sen ole yap simdi cekilebilirsiiin.uye olmus dire bursya atlamissin iyi tayanmissin kiz 6 ay tebrikkss annemm.sen onlari yap milletinde beyni kendine kalsin a bakamDaha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Kendim icin:
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Tamam canım öyle yapayım o zaman. Sıkıntıdan yemeden içmeden kesildim resmen. İnşallah herşey yolundadırCanim bende esimde de seker yok ona rağmen bende seker cikti ve suyum da normaldi bence bulunduğun yerdeki sağlık ocağında bir kan ve idrar testi yaptir çıkar o zaman
İnşallah canım. Açıkcası tatile geldiğimden beri suyu pek içmiyorum. Unutuyorum. Dua edin benim için. Çok stres yaptım bu meseleyisuyu gunde 3 litre iciysn biraz azalt bir bucuk falan ic canim.armut ve havuc amniyon sivisini cogaltiyoms.zaten ilacta verirler azaltmak icin.insallah sekerden degildr
inşaallah bi sıkıntı yoktur canim dr un zaten yonlendirir seni.stressiz gunumuz gecmiyo hamilelikten herseyi takiyrz kafaya takmamak lazim ama iste olmuyo.duzelck insallah bak az kaldiİnşallah canım. Açıkcası tatile geldiğimden beri suyu pek içmiyorum. Unutuyorum. Dua edin benim için. Çok stres yaptım bu meseleyi
Evet çok şükür az kaldı. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah yavrularımızıinşaallah bi sıkıntı yoktur canim dr un zaten yonlendirir seni.stressiz gunumuz gecmiyo hamilelikten herseyi takiyrz kafaya takmamak lazim ama iste olmuyo.duzelck insallah bak az kaldi
insallah canim amiinEvet çok şükür az kaldı. Hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız inşallah yavrularımızı
Tatlım sen bu diyette ara öğün saatlerine saati saatine uyuyor musun ben yeri geliyor diyetteki saatten bir saat falan sonra yiyorum araogunuinşaallah bi sıkıntı yoktur canim dr un zaten yonlendirir seni.stressiz gunumuz gecmiyo hamilelikten herseyi takiyrz kafaya takmamak lazim ama iste olmuyo.duzelck insallah bak az kaldi
Son 99 gün ikili sayılara düştün canim darısı bize insallahinsallah canim amiin
ara ogunle ana ogun arasinda 2 saat olmali canim o yuzden yuksek cikiyodur senin.ben 9 bucukta kahvakti ettim mesela ara ogunum 11 bucukta olcum yaptiktan sonra yiyrm.ogle yemegine kadr 2 saatlik sure birakiyrm yine acligi olcebilmek icin.benmde bastan kafam kariiskti ama arastrdm baya ara ana ogun mevzusunuTatlım sen bu diyette ara öğün saatlerine saati saatine uyuyor musun ben yeri geliyor diyetteki saatten bir saat falan sonra yiyorum araogunu
ara ogunle ana ogun arasinda 2 saat olmali canim o yuzden yuksek cikiyodur senin.ben 9 bucukta kahvakti ettim mesela ara ogunum 11 bucukta olcum yaptiktan sonra yiyrm.ogle yemegine kadr 2 saatlik sure birakiyrm yine acligi olcebilmek icin.benmde bastan kafam kariiskti ama arastrdm baya ara ana ogun mevzusunu
aynen canim ona bakiyrdm simdi cok sukur bu gunleri gorduk.hic goremiycekmisim gibiydi hep korkuyla.rabbim kucagimiza alip evimize geldgmz gunleride göstersin insallahSon 99 gün ikili sayılara düştün canim darısı bize insallah
Biraz gereksiz buldum sizin yazdıklarınızı açıkçası. Katıldığım noktalar var evet ben de gereksiz alışverişten kaçınmayı uygun görüyorum ki şuan bir çorap bile almadım bebeğime ama lütfen üslup konusunda biraz daha hassas davranalim. Burada kimse kimseyi rezillikle yargılayamaz. Insanların hevesleri ve bütçeleri sadece kendilerini ilgilendirir. Sizin yaptiklariniz da bir başkasına saçma geliyor olabilir. Keşke biraz daha üslup konusunda torpuleyebilseniz kendinizi. Inanın siz ne aldınız ne almadınız kimse merak etmemiştir ne alıp almayacağını fikrini de sizden öğrenmeye hevesli değildir diye düşünüyorum. Misal amerikada doğum yapacak olmanizla alışveriş yapmamış olmanız arasında bir bağlantı da kuramadım ben gereksiz bir ayrıntı oldu biraz.
Biraz gereksiz buldum sizin yazdıklarınızı açıkçası. Katıldığım noktalar var evet ben de gereksiz alışverişten kaçınmayı uygun görüyorum ki şuan bir çorap bile almadım bebeğime ama lütfen üslup konusunda biraz daha hassas davranalim. Burada kimse kimseyi rezillikle yargılayamaz. Insanların hevesleri ve bütçeleri sadece kendilerini ilgilendirir. Sizin yaptiklariniz da bir başkasına saçma geliyor olabilir. Keşke biraz daha üslup konusunda torpuleyebilseniz kendinizi. Inanın siz ne aldınız ne almadınız kimse merak etmemiştir ne alıp almayacağını fikrini de sizden öğrenmeye hevesli değildir diye düşünüyorum. Misal amerikada doğum yapacak olmanizla alışveriş yapmamış olmanız arasında bir bağlantı da kuramadım ben gereksiz bir ayrıntı oldu biraz.
bir iki gun uy bak duzene girdgni anliycaksn
- Ya ben hep ihmal ediyorum o an canim istemiyor mesela yapmiyprum
Canim bana kaynanam bakıyor biliyorsun yataktan sadece lavaboya kalkıyorum kadın yaşlı hasta yeri geliyo listede yazılan yemek saatlerini de aksatiyorum elinden birşey gelmiyorbir iki gun uy bak duzene girdgni anliycaksn
Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Kendim icin:
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?