- 15 Ağustos 2017
- 804
- 428
- 53
Çok geçmiş olsun canim bende ilk 3 ay düşük tehlikesi vardı yattim şimdi de erken dogum riski var yatıyorum bize tirodle sekerek uğraşıyorum strese gormek istemiyorum bebegime zararli surekli yatmak ayrı bir dert zaten şimdi de seker var parmaklarim delik desik oldu valla haftaya diyetisyen yineçağırdı gidip konusacam olmuyor boyle
Insallah canim insallah bu gunlerde gececeksağol canım çok geçmiş olsun sana da. az kaldı bebeğimizi kucağımıza aldığımızda hepsini unutacağız.
Bilmiyorum canımNiye 75 lik yapmadilr ki ortası aynı eziyeti bir daha cektiriyorlar sana
Bende ayniyim canim valla diyet listsinde sınırsız domates salatalık olduğu için şekere zararı yoktur diyebi tane salatalık yedim vallaBilmiyorum canımnasıl aç kalacağım bilmiyorum çünkü sabah gözüm dönmüş şekilde uyanıyorum Allah yardım eder inşallah
Empati kurabilseydiniz buradaki kişilerin nasil bir psikoloji içinde olduğunu anlamaya calisirdiniz çoğumuzun ilk gebeligi bazılarımız düşük tehlikesi atlatmış bazılarımız erken dogum korkusuyla yüzyüze kimisi bebeklerini karnindayken kucağına alamadan koklayamadan kaybetmiş kimimiz tup bebekle yada umutlarını kestigi anda hamile kalmış ister istemez strese girmemiz çok normal bizde biliyoruz b ebeklerimiz için hangi besinlerin sağlıklı olup olmadığını lütfen sadece kendiniz biliyormuş gibi yazmayın buraya hepimizin kendine göre doğruları var insallah kırıcı olmamasimdir ama biz bu haftalara kolay gelmedik bazı şeylerde stres yaşamamız normal bunu da siz anlayin
Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Ilk defa doguracak olabilirsiniz, hevesli olabilirsiniz ama bu tuketim cilginligindan bir an once vazgecmeniz gerekiyor.
1. Daha oldukca erken, doguma aylaaaar varken bebege tulumlar alip ne yapacaksiniz sorabilir miyim? Biraz gormemislik gibi geliyor bana bu tavir. Ben sahsen bebege tek bir kiyafet, tek bir esya almayacagim, tanidiklarimin bebeklerinin kiyafetlerini giydirecegim benimkine. Zaten bir suru kiyafet de hediye gelecek.
2. Bir de 'biberon' alanlar ve hatta yeterli mi diye soranlar var ki akillara zarar! ILK 6 AY BEBEGIN AGZINA BIBERON SURMEDEN ANNE SUTU VERMENIZ GEREKIYOR. Siz simdiden mamayla beslenecegini kabullenmis gibi boy boy biberon aliyorsunuz, kendinize gelin. (2 ay dogum izninden sonra calisacak olanlar haric, onlar alabilirler ama su an yine de cok erken, ne aceleniz var acaba)
3. Bir de hastane cantasi gorgusuzlugu var ki ben rencide oluyorum. Pahali pahali lohusa takimlari aliniyor, taclar aliniyor hurclara koyuluyor falan rezillik diz boyu. Hastaneye gidiyorsunuz, bir cesit operasyon gecireceksiniz neyin hazirligi bu? 1 ya da en fazla 2 gun giyeceginiz gecelige neden para veriyorsunuz. Sabahlik denen şey zaten ayri skandal... Ben sahsen 1 gun giyecegim seye para vermeyecegim icin 2 tane gecelik tanidiklarimdan temin edecegim.
Velhasil kelam, su ana kadar neler aldiklarimi ve alacaklarimi yazayim:
Kendim icin:
1. 2 tane bol elbise aldim(eski kiyafetlerim olmadigi icin. bu aldiklarimi dogumdan sonra da giyebilecegim.)
2. 2 tane emzirme sutyeni(su an da mecburen kullaniyorum rahat oldugu icin, digerleri olmuyor)
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Gordugunuz gibi geri kalan her seyi 2. el kullanacagim yani para vermeyecegim.
Bu arada benim maddi olarak sikintida oldugumu dusunebilirsiniz ama dogum icin Amerika'ya gidecegimi eklersem belki biraz daha netlesir kafanizda.
Keske hemen beni linc etmek yerine tavsiyelerim uzerine biraz dusunseydiniz. Ben aldigim ve almayi dusundugum seyleri size fikir olmasi acisindan yazdim. Alisveris yapilirken fonksiyonel dusunmek gerektigini, tanidiginiz bildiginiz kisilerin esyalarini kullanmanin sizi kucuk dusurmeyecegini ve paranizi aslinda biriktirerek daha iyi seyler yapabileceginizi gostermek icin anlattim.
Hemen linc edildim. Cok uzuluyorum bu duruma.
insanlardan boyle tepki beklemiydn dimi seninle kavga etmelerni hakaret etmelerni bekledin ama kibarca davrandi herkesBenim için de inanın hamilelik hiç kolay geçmiyor, her adımında ayrı bir sorunla karşılaşıyorum (ilk trimester- kanama, düşük tehlikesi/2. trimester bebeğimin kalbinde beyaz odak/ 3. trimester- gebelik diyabeti/haşimoto hastalığı-tiroit problemleri).
Sorun şu ki, birbirinize destek olmaya çalışırken bazen yanlış bilgiler veriyorsunuz ve çoğu zaman da olumsuz şeylere odaklanıp birbirinizi galeyana getirip daha çok strese giriyorsunuz. Herkesin kendine göre doğrusu olamaz. Tıpta bilimsellik esastır.
insanlardan boyle tepki beklemiydn dimi seninle kavga etmelerni hakaret etmelerni bekledin ama kibarca davrandi herkes
benden de snaa bi tavsiye neysen o ol nabza gore serbet verme.sabah rezillik falan diy cemkiriyodn simdi bi kibarlastn.
bi garipsin nereye cekiliyosa oraya gidiysn.gercekten bayan oldugna bile inanmiyrm bi arkadsmn dedgi gibi.o yuzden en bastaki haline don yoksa sahte oldgn daha cok gun yuzune cikiyo.burda bu kadr insanin derdi varken senin pijama takimi muhabbetni yadirgamani cekemzler.hoscakal
Kızlar bu gün kontrolümüz vardı 1500 gr 40 cmolmuş bebeğim biraz önden gidiyor. Heyecanım artmaya başladı sizler nasılsınız
hahh iste bunu diyodum aynen devam.boyle ol ki insanlarin kafasi karismasin yadirgamaya yargilamaya devam et bayan ay pardon kadınBu çok yanlış bir yaklaşım, size yakışmayan kelimeler kullanıyorsunuz. Ayrıca "beklemiydn, inanmyrm, gdysn, cemkrydn" gibi yazdıklarınızı hiç anlamadım. Türkçe'yi biraz daha düzgün kullanmanızı tavsiye ederim daha anlaşılır olabilmeniz için.
Bunların da dışında ben zaten bayan değilim KADINIM. Bunu sizin de gururla söyleyebilmenizi umut ederim.
çok hoşsun yaa, açlıktan ağlamana güldüm :) ben olsam ben de ağlardım :)aynen bende oleyim adam diyo benmle ugrasma diye ama hep onunla ugrasiyrm.sabah hastaneden cikinca acim diye agladim millette sandi bisey oldu diye hastanenin onunde :)) benmde 95 in altina dusmedi ya arada 100 105 i goruyrm tek sıkıntım aclik.bu aksam limon yogurt kurunu deniycem kan sekerini dusuruyms.yatmadn once bi kase yigurda yarim limon denicem bakalm
heee çok netleşti kafamdaki profil şimdi.Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Ilk defa doguracak olabilirsiniz, hevesli olabilirsiniz ama bu tuketim cilginligindan bir an once vazgecmeniz gerekiyor.
1. Daha oldukca erken, doguma aylaaaar varken bebege tulumlar alip ne yapacaksiniz sorabilir miyim? Biraz gormemislik gibi geliyor bana bu tavir. Ben sahsen bebege tek bir kiyafet, tek bir esya almayacagim, tanidiklarimin bebeklerinin kiyafetlerini giydirecegim benimkine. Zaten bir suru kiyafet de hediye gelecek.
2. Bir de 'biberon' alanlar ve hatta yeterli mi diye soranlar var ki akillara zarar! ILK 6 AY BEBEGIN AGZINA BIBERON SURMEDEN ANNE SUTU VERMENIZ GEREKIYOR. Siz simdiden mamayla beslenecegini kabullenmis gibi boy boy biberon aliyorsunuz, kendinize gelin. (2 ay dogum izninden sonra calisacak olanlar haric, onlar alabilirler ama su an yine de cok erken, ne aceleniz var acaba)
3. Bir de hastane cantasi gorgusuzlugu var ki ben rencide oluyorum. Pahali pahali lohusa takimlari aliniyor, taclar aliniyor hurclara koyuluyor falan rezillik diz boyu. Hastaneye gidiyorsunuz, bir cesit operasyon gecireceksiniz neyin hazirligi bu? 1 ya da en fazla 2 gun giyeceginiz gecelige neden para veriyorsunuz. Sabahlik denen şey zaten ayri skandal... Ben sahsen 1 gun giyecegim seye para vermeyecegim icin 2 tane gecelik tanidiklarimdan temin edecegim.
Velhasil kelam, su ana kadar neler aldiklarimi ve alacaklarimi yazayim:
Kendim icin:
1. 2 tane bol elbise aldim(eski kiyafetlerim olmadigi icin. bu aldiklarimi dogumdan sonra da giyebilecegim.)
2. 2 tane emzirme sutyeni(su an da mecburen kullaniyorum rahat oldugu icin, digerleri olmuyor)
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Gordugunuz gibi geri kalan her seyi 2. el kullanacagim yani para vermeyecegim.
Bu arada benim maddi olarak sikintida oldugumu dusunebilirsiniz ama dogum icin Amerika'ya gidecegimi eklersem belki biraz daha netlesir kafanizda.
evdede arada agliyrm acim diye napim :)) esimde kiziyo bana ona diyrm insallah bi daha dunyaya geliniyosa kadin olursn ve her sene dogurursn o zaman anlarsn beni :)) allah kimseyi ac birakmasin cok zorçok hoşsun yaa, açlıktan ağlamana güldüm :) ben olsam ben de ağlardım :)
Amin canim amin seni çok iyi anlıyorum valla az önce yemeği çok kacirdi kendimi tutamadım ama çok kötü oldum kendimi yatağa zor attim şimdi de kendimi sucluyorumevdede arada agliyrm acim diye napim :)) esimde kiziyo bana ona diyrm insallah bi daha dunyaya geliniyosa kadin olursn ve her sene dogurursn o zaman anlarsn beni :)) allah kimseyi ac birakmasin cok zor
Amerika'da doğum yapmak gibi meselaKeske hemen beni linc etmek yerine tavsiyelerim uzerine biraz dusunseydiniz. Ben aldigim ve almayi dusundugum seyleri size fikir olmasi acisindan yazdim. Alisveris yapilirken fonksiyonel dusunmek gerektigini, tanidiginiz bildiginiz kisilerin esyalarini kullanmanin sizi kucuk dusurmeyecegini ve paranizi aslinda biriktirerek daha iyi seyler yapabileceginizi gostermek icin anlattim.
Hemen linc edildim. Cok uzuluyorum bu duruma.
Yaaa yerim çok tatlı :)) ne olacak bizim bu halimiz bende seker cikmadi cok sukur ama bende bazen yediğim yemeği görünce şaşırıp kalıyorum. Senin de bu halini çok iyi anlıyorum o yüzden ama biraz sabır 3 ayimiz kaldı çok şükür :*evdede arada agliyrm acim diye napim :)) esimde kiziyo bana ona diyrm insallah bi daha dunyaya geliniyosa kadin olursn ve her sene dogurursn o zaman anlarsn beni :)) allah kimseyi ac birakmasin cok zor
bi an once aralik gelsin diye dua ediyrm vallah.hamileyken yemek yemek cok guzel guzeldi yani.simdi diyet var robot gibiym ama eskiden cok hosuma gidiyodu.hatta tlc diye bi kanal da agir yaşamlar diye bi program var obez insanlarin hayatlarndan bahsediyo kendimi goruyodm sanki ama avutuydm da sen hamilesn kizim dogur rejim yapcaz diye :)))) ye annem korkma yemenin kiymetini bilelim yasasin yemek yemek :))Yaaa yerim çok tatlı :)) ne olacak bizim bu halimiz bende seker cikmadi cok sukur ama bende bazen yediğim yemeği görünce şaşırıp kalıyorum. Senin de bu halini çok iyi anlıyorum o yüzden ama biraz sabır 3 ayimiz kaldı çok şükür :*
ekmegi cok tutma istedgn kadr yiyeblrsn canim sikma canini.can olsun kan olsun beybiyeAmin canim amin seni çok iyi anlıyorum valla az önce yemeği çok kacirdi kendimi tutamadım ama çok kötü oldum kendimi yatağa zor attim şimdi de kendimi sucluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?