2017 Aralık Anneleri

aynen canim ona bakiyrdm simdi cok sukur bu gunleri gorduk.hic goremiycekmisim gibiydi hep korkuyla.rabbim kucagimiza alip evimize geldgmz gunleride göstersin insallah
Amin insallah canim su iki buçuk ay da atlatabilseydik artık alıştım olumsuLara insallah yüce rabbim mükafatını bebegimi sağlıcakla kucagima aldığımda vereck

Keşke bu üslubu başta kullansaydınız da bizler de sizi yanlış anlamasaydık.

Merhabalar benim de suan 38 haftalık tek arter normal Doğum da sıkıntı yarattı mı doktorum sezaryen olmam gerektiğini söyledi ilk gebeliğim siz doğumunuz nasıl oldu ?

Aaa ne güzel 38. Hafta ve tek arter maşallah canım biz daha doğumla ilgili hiç konuşmadık haftaya kontrolum var belki bu sefer konuşuruz size normal doğum olmaz mı dediler

Canim bana kaynanam bakıyor biliyorsun yataktan sadece lavaboya kalkıyorum kadın yaşlı hasta yeri geliyo listede yazılan yemek saatlerini de aksatiyorum elinden birşey gelmiyor
anladim canml olsun.zaten bu olcm cihazlarna da pek guven olmuyo yazmisti bi arkadasta zaten burda.sabah unutup cayima bi tane seker atmistm simdi olctm 144 cikti.yurudm evin koridordunda odalrda falan gezdim bes dakika bile surmedi.tekrar olctum 135 e dustu nasil is analmadim saniyede mi dusuyo seker.tamam yuruyus cok onemli ama bu kadr hizli mi analamdim

Bir küp sekerle o kadar yükselir mi canim ya bende çok abartıyor bu diyetisyenler makarna beyaz ekmek pirinç hamur işi tlyagli kizartma türk şeyler yada face -food şekerli tatlı şeyler yememek önemli değil mi bu hastalikta

evet onu ben demiştim. kan verdim aynı anda ölçüm cihazımla ölçtüm açlık için. kullandığım cihaz 87 falandı sanırım. ertesi gün kan sonucum 65li bi rakamdı. doktor parmaktan alınan kan ve koldan alınan farklı olabiliyor, o cihazlara da çok güven olmuyor demişti. bi kere de sağ el ve sol elden peşpeşe ölçtüm yine farklı rakamlardı. arkadaşlar 200ü geçmedikçe çok panik yapma dedi doktor. stres de bizi çok etkiliyor biliyorum insanın elinde olmuyor ama az kaldı sabredelim

aynen katılıyorum beyaz ekmeği basit karbonhidratları kestim anında etkisini gördüm düşüş oldu kan şekerimde. aslında çok önceden yapmam gereken bir şeydi. arada çok canım istiyor yiyorum. arada yediğimde de dengelemeye çalışıyorum diğer öğünlerimi. genel olarak artık daha düşük glikoz değerim

Canim diyet umrumda değil ama yazılanlar hamile bir kadının doğacağı türden değil ınan bebegimin hareketlerini bile az hisseder oldum

Senin değerlerin nasildi canim yükleme yapıldı mi ınan bize böyle diyet listesi vererek robotlastirarak daha çok strese sokup bebgimize de bize dezarar veriyorlar

Keşke seker hastasi olanlar içinde öyle yazmasaydin sofradan doymadan kalkmak bir yana biz kendimiz için değil bebegimiz için tedirgin oluyoruz robot gibi saatinde yemek yiyoruz ve olcuyle yiyoruz ister istemez annelik duygusu ağır basıyor keşke empati kurabilseydiniz

Senin değerlerin nasildi canim yükleme yapıldı mi ınan bize böyle diyet listesi vererek robotlastirarak daha çok strese sokup bebgimize de bize dezarar veriyorlar

canım bana yükleme yapıldı 50lik. ama hiç sormadılar aç mısın tok musun ne zaman yedin vs. ne zaman yediğimi hatırlamıyodum tam saat olarak ve hastaneye girmeden yarım muz yemiştim. 145 çıktı sonucum. doktorum 100lük yükleme yapalım dedi. başka bir doktora sordum 100lüğü istersen yapmayabiliriz çok yüksek değil değerin diyet yap dedi. yükleme yapmadım sonrasında ama içim içimi yedi evde ölçtüm devamlı. ilk etapta biraz yüksek çıkıyodu ama hiç 200leri görmedim çok şükür. bana diyet listesi vermediler sadece şunlardan kaçın yeme dediler. sonrasında zaten ilk gittiğim doktoru da değiştirdim. ekmek malesef çok yerdim ve bi süredir kahvaltıda tatlı türü şeyler de yemeye başlamıştım. ekmeği çavdar ekmeğiyle değiştirdim. tatlıları kestim. bol peynir yumurta domates salatalık vs. ile devam ettim. diğer öğünlerde de bakliyat et türü şeyler yedim. canım çok istediğinde unsuz yağsız şekersiz bi kekim var ondan yaptım. çok haklısın canım her kafadan bir ses çıkınca bizler de strese giriyoruz. ben çok kötü günler yaşadım hamilelik sürecimde düşük tehlikem vardı bebeğimi kaybedebilirdim. çok pimpirikli oldum haliyle ama biraz üzerimden atmaya çalışıyorum bu psikolojiyi. biliyorum demek kolay ama az kaldı inşallah sağlıkla alırız hepimiz bebeğimizi

evet canim sen demistin.ben gitggm dr kardes bir iki rakam fazlaliga bile uzattikca uzatiyi ben o yuzden bu kadr takıntılı oldum.stresten strese surukluyo beni.su olcup yazma muhabbeti olmasa bu kadr takmiycam.benmde evladim kiymetli ona zarar gelsin ister miyim bile bile zararli seyler yer miyim ama gel de dr a anlat

Bu 100 lük benim de kafamı çok karıştırıyor. 50 lik yapıldı benim de 147 çıktı . 100 lük yapmamız lazım dediler. Bu doktorlar da bi karar verse şu şeker testi konusunda hemfikir olsalar keşke.

Bu 100 lük benim de kafamı çok karıştırıyor. 50 lik yapıldı benim de 147 çıktı . 100 lük yapmamız lazım dediler. Bu doktorlar da bi karar verse şu şeker testi konusunda hemfikir olsalar keşke.
Niye 75 lik yapmadilr ki ortası aynı eziyeti bir daha cektiriyorlar sana

Empati kurma değil ben de sizinle aynı durumdayım. Çok az karbonhidrat tüketmeme rağmen bana gebelik diyabeti teşhisi kondu ve diyete başladım. Ama asla üzülmüyorum bebeğim kilo alamayacak mı acaba diye. Çünkü bu diyetin onun için çok daha sağlıklı olacağını biliyorum. Bence şeker hastalarının takip ettikleri diyeti ve egzersizi diyabetli diyabetsiz tüm herkes takip etmeli sağlıklı olabilmek ve bebeklerini sağlıklı büyütebilmek için. Siz bebekler ve çocukların sağlıklı olma ölçütünü kilo sanıyorsunuz ama değil. Boş kaloriyle bebeğimi şişireceğime, kaliteli ama az kaloriyle büyütürüm çok daha iyi.

Çok geçmiş olsun canim bende ilk 3 ay düşük tehlikesi vardı yattim şimdi de erken dogum riski var yatıyorum bize tirodle sekerek uğraşıyorum strese gormek istemiyorum bebegime zararli surekli yatmak ayrı bir dert zaten şimdi de seker var parmaklarim delik desik oldu valla haftaya diyetisyen yineçağırdı gidip konusacam olmuyor boyle

Empati kurabilseydiniz buradaki kişilerin nasil bir psikoloji içinde olduğunu anlamaya calisirdiniz çoğumuzun ilk gebeligi bazılarımız düşük tehlikesi atlatmış bazılarımız erken dogum korkusuyla yüzyüze kimisi bebeklerini karnindayken kucağına alamadan koklayamadan kaybetmiş kimimiz tup bebekle yada umutlarını kestigi anda hamile kalmış ister istemez strese girmemiz çok normal bizde biliyoruz b ebeklerimiz için hangi besinlerin sağlıklı olup olmadığını lütfen sadece kendiniz biliyormuş gibi yazmayın buraya hepimizin kendine göre doğruları var insallah kırıcı olmamasimdir ama biz bu haftalara kolay gelmedik bazı şeylerde stres yaşamamız normal bunu da siz anlayin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…