2017 Aralık Anneleri

Ben bile hamile kalmadan önce de hamileyken de istahsiz biriydim şimdi ise sadece yemek yemek istiyorum istahim açıldı resmen sanki aralik ayi hiç gelmeyecek gibi sanki zaman durdu ya

Ekmek hic yemedim kuzum onun yerine bulgur pilavini biraz fazlaca yedim birazdan sekerimi ölçecek anlaşılır herhalde
bulgur sisirmistr bisey olmaz yagli degilse korkma.az kaldi sabredicz.beybiler icin herseye katlanicaz ac da durcaz diyette yapicaz gerisi isin sakasi canim.hersey onlar icin

aynen yaa ben de izliyorum o kanalı. Bazen ordaki obez benmişim gibi hissediyorum. Çok acı çekerek zayıflamaya çalışıyorar gariplerim. Bende de öyle fazla deriler olacak mı diye falan düşünüyorum bazen.

bulgur sisirmistr bisey olmaz yagli degilse korkma.az kaldi sabredicz.beybiler icin herseye katlanicaz ac da durcaz diyette yapicaz gerisi isin sakasi canim.hersey onlar icin
Tereyagliydi canim keşke y emeseydim daha kendime hakim olacam ama bebegim de mutlu oldu nasil hareketleri arttı

aynen yaa ben de izliyorum o kanalı. Bazen ordaki obez benmişim gibi hissediyorum. Çok acı çekerek zayıflamaya çalışıyorar gariplerim. Bende de öyle fazla deriler olacak mı diye falan düşünüyorum bazen.
aynen bende diyrm gobegim sarkck kesin diye.etkileniyo insan allah korusun o asamaya gelmeyelm de

Ayy tatlım benim, ortada kurmuş olduğun yazım bakımından doğru, insanlık bakımından yanlış o kadar cümlen varken, sen sana 'bayan' denilmesine mi takılıyorsun? Ya da Türkçe'nin yanlış kullanılmasına mı? Tükçeyi yanlış kullanan sensin tatlım. Türkçe'mizi nefretini dökmek için kullanarak yanlış kullanıyorsun zaten. Bence sen bir "Bayan"sın, çünkü bir hayli baydın bizi tatlımmmm! Allah'ın vermiş olduğu aklı biraz daha düzgün kullanmanı tavsiye ederim daha anlaşılır olabilmen için.
Sevgiyle kal :*

Ayy tatlım benim, ortada kurmuş olduğun yazım bakımından doğru, insanlık bakımından yanlış o kadar cümlen varken, sen sana 'bayan' denilmesine mi takılıyorsun? Ya da Türkçe'nin yanlış kullanılmasına mı? Tükçeyi yanlış kullanan sensin tatlım. Türkçe'mizi nefretini dökmek için kullanarak yanlış kullanıyorsun zaten. Bence sen bir "Bayan"sın, çünkü bir hayli baydın bizi tatlımmmm! Allah'ın vermiş olduğu aklı biraz daha düzgün kullanmanı tavsiye ederim daha anlaşılır olabilmen için.
Sevgiyle kal :*

Oh masallah tosun paşa geliyor desene benim de 2 Aralık doğum kiloyu merak ediyorum salı kontrolum var inşallah benim paşam da iyidir gerçi tekmelere göre baya büyümüş olması lazım artık bildiğin acitmaya başlıyor canımı

O programı bende çok izliyorum ve bazen benimde aklıma geliyo yemek yerken ordaki insanlar :)) hahaha

İnsanların ne yaptığı hiç kimseyi ilgilendirmez size göre görgüsüzlük olabilir bize göre ilk heycan ve insanların heycanlarını paylaşmak yerine heveslerini kursaklarına tıkmanız hiç hoş bi davranış değil sizin hiç bişey almamanız nasıl bizi bağlamıyorsa bizim aldıklarımızda sizi bağlamasın artı alınanlara okadar laf edip amerikada doğurcam demek bence bizimkilerden daha büyük görgüsüzlük lütfen içinizin kötülüğünü kendinize saklayın ve bırakın insanlar heycanlarını mutluluklarını doyasıya yaşayıp paylaşsın

Canım biz bir birimizi anlıyoruz sen bizim gibi olmadığın için anlamazsın sen git amerikada doğurmana bak aaaa unutmadan burda ahkam kesip amerikadan indirimden carters gymboree leri toplamadan gelme olurmu

Canım biz bir birimizi anlıyoruz sen bizim gibi olmadığın için anlamazsın sen git amerikada doğurmana bak aaaa unutmadan burda ahkam kesip amerikadan indirimden carters gymboree leri toplamadan gelme olurmu
yapma kiz ogrencekte gelck simdi bu sefer markalari dinle dur tabi kibarca anlatacak onlari

Carters gymboree 'den neyi kastettiğinizi anlamadım. Ama anlıyorum ki Amerikan markaları. Marka takıntım hiçbir zaman olmadı, giyim konusunda sağlam ve uygun şeyler almaya, az eşya kullanmaya, az tüketmeye ve bol üretmeye dikkat ettim. Size de tavsiye ederim. Zaten gerekli her şeyi oraya götürüyor olacağım. Dişimizden tırnağımızdan artırdığımızla gideceğim, orda alışveriş yapacak param maalesef yok.

Amerika örneğime oldukça tepki verenler olmuş. Çocuğa Amerika pasaportu kazandırmakla marka tulum giydirmeyi lütfen bir tutmayın. Biri elma, diğeri ise armut.

Heycan değil bu arada "heyecan" konusuna gelirsek... Bebekle ilgili heyecan verici öyle şeyler var ki. Ben mesela her an tekme atmasını gözlüyorum. Karnımda hiç hareket etmediği noktalarda kıpırtı görünce mutlu oluyorum. Heyecanımı onunla konuşarak, onu severek atıyorum. Belki bir belki iki defa kullanabileceği kıyafetlere, eşyalara yükle para harcayarak değil. Bebeklerin temelde eşyaya değil size ve sizin teninizin kokusuna ihtiyacı var.

Benim daha önce 8 haftalıktan kalp atışı durmuştu bebeğimin onun için iğneye devam ettik bu gebelikte. Zaten tüp bebek merkezleri rutin olarak veriyor 12. Haftaya kadar sonrada kadın doğumcum devam ettirdi. Bıraktırmadı hatta ilk haftalarda kanamam olduğu için aspirini bıraktık ama iğneyi bırakmadık. Şimdi tekrar aspirine de başladık. Bebeğe daha iyi kan akışı sağlaması için gerekli bir de benim kilom fazla olduğu için gerekli demişti doktorum. Sanırım 32. Haftaya kadar da devam edeceğiz.

burada neden bu kadar tepki aldığını hiç düşündün mü? insanların yaptığı kelime hataları üzerinden türkçe dersi verir gibisin. ilk yazdığın mesajlarında dilin çok sert. tavsiyelerini keşke daha yumuşak bir dille verseydin. aramızda tecrübeli anneler var, ilk doğumunu yapacak olanlar var, belki panik atak sorunu yaşayan anne adayları var, psikolojik sebeplerle gebelik sürecinde oldukça gerilmiş insanlar var. sonuçta sadece buradaki yazışmalardan birbirimizin hayatlarıyla ilgili kısıtlı bilgi edinebiliriz.

demişsin ki linç edilmeme çok üzülüyorum. her neyse bu konuyu uzatmak istemiyorum ama tüketim çılgınlığından, üretmeden harcamaktan, tıbbın bilimsel temelli olduğundan vs bahsetmeden önce iletişimin temel kuralları üzerine biraz düşünseydin keşke. burada kimseye cahil muamelesi yapamazsın. biberon alıyorsunuz bebek ilk 6 ay sadece anne sütü almalı demişsin. belki göğüs ucum çıkmayacak bebeğime sütümü sağıp biberonla vermek zorunda kalacağım? ilk 6 ay sadece anne sütü vermem gerektiğinin bilincinde olarak biberon alıyorum. ama bunun yanlış olduğunu düşünüyorsan ve belirteceksen de bunun yolu bu değil. gereksiz eşya almaya karşı olmanı maddi durumunun yetersiz olmasıyla bağdaştıracağımızı nereden çıkardın? yani amerika'da doğum ayrıntısını belirtmene gerek yoktu. insanlarla dalga geçer gibi konuşursan aynı şekilde geri dönüş alırsın. amerika'da kolay sağlıklı doğumlar dilerim sana. bu manas destanı gibi uzun mesajı sonuna kadar okuyanlara da selam olsun.

Akıllı şirin, Türkçe'yi düzgün kullanalım derken rumuz seçimini İngilizce yapmanız... Fakat bu site saygıya esas bir site olduğu için kimse rumuzunuza takılmamıştır ve yadırgamamıştır.
"myrm" gibi kısaltmalar internet dilinde yaygındır. Hemen hemen tüm dillerde vardır buna benzer kısaltmalar. Burada önemli olan insanların birbirini anlaması. Bir doktora, bir yüksek lisans tezi değil. Ki Kısaltmalar Dizini altında bilgi verilerek bilimsel tezlerde bile kullanılır kısaltma. Daha çok kurumsal, kuramsal ve yapısal anlamda tabii, internet dilinden, buradaki kısaltmalardan farklı.
Haklı çıkmak adına imla kurallarına ve Toplumsal Cinsiyet'teki bayan-kadın ayrımına takılmanız aciz, fakat anlaşılır bir durum. Farklı bir yerden, haklı çıkabileceğiniz bir argüman bulma isteği. Bunu yaparken dahi aşağılar, ötekileştirir bir tavır içindesiniz. Oysa kk (Kadınlar Kulübü) anlayışa dayalıdır. Söyleyecek iyi bir şeyiniz yoksa, söyleyeceklerinizi kırıcı olmayan cümlelerle ifade edemeyecekseniz susmanız daha iyidir. Alışveriş ve tüketim çılgınlığı, üyelerin bazen emin olmadan birbirlerine tıbbi önerilerde bulunduğu bilgi kirliliği konusundaki fikirlerinize şahsen katılırım. Fakat bu tüketimi 'rezillik' gibi çirkin, subjektif bir sözcükle dile getirmeniz sizin tabirinizle tam bir rezilliktir. Üye arkadaşlara iyi bir fikir vermek, bir konuya bu açıdan da bakmalarını sağlamak, fikrinizi paylaşmak istiyorsanız bunu elitist ve aşağılayan tavırlar içinde yapamazsınız. Buna ne hakkınız, ne de yetkiniz var. Burada çoğumuz fikir paylaşımına, yeni şeyler öğrenmeye açığız. Elbette nezaket ilkeleri ihlal edilmediği sürece.

"Doğumu Amerika'da yapacağım, belki netleşir kafanızda" diyerek alt tabaka bir tebaaya seslenir gibi yine bir elitizm, gereksiz bilgi akışı. Biz maddi sıkıntınız olduğunu düşünsek ne olur ki? Saygı içinde yazdaydınız tüm önerileriniz -katılınsın katılınmasın- saygıyla değer görürdü. Ayrıca mevcut ekonomik konjonktürde pek çok aile lüksü bırakın, zor geçiniyor. Bu bağlamda Amerika'da doğum yapacak olmanız konuyla bağlantısız ve salt argüman olsun diye yazılmış gibi duruyor. Heves edip durumu olmayanların belki de iç geçirmelerine neden olacağı için etik olmama potansiyeli taşıyor. Tabii o niyetle yazmamış olabilirsiniz. Göreceli olarak bu benim yorumum. İlk yorumunuza sert tepkiler alınca tutum değiştirip "aslında ben de ne zorluklar yaşadım" diyerek bizim toplumumuzda her zaman işe yarayan mağduriyet dili kullanmanız bu noktada inandırıcılıktan uzak. Beğenmiyorsanız, buradaki paylaşımların yanlış olduğunu, size bir şey katmadığını düşünüyorsanız, gelip ahkam kesmenize hakikaten gerek yok, komik duruyor. Üye olmaz, takip etmez, siteyi ziyaret etmezsiniz, olur biter. Tabii buna karışma hakkım olduğundan değil, iyi niyetinize inanarak öneri olarak yazıyorum. İnsanların doğumları yakın, hassas bir evredeyken, zaten türlü türlü sorunlarla baş ediyorken lütfen kırıcı olmayın. Üslubunuz doğru değil.
Sağlıklı, güzel bir doğum dilerim. Selamlar..

ee baska neler yapiyosnz.su turk dil kurumu calisani ama amerikan meraklisina cevap vermeyip geride biraksak.sıktı artk kendisi de uzun uzuuuun yazdigi anlamsz egolu muhabbeti de.yurt disinda yasayn insanalrn sayfalari var git onlar versin dersini canim baydin artk vallah.milletin isine karisip durma isteyen istedgni yapar alir sever sevmez sanane bak isine hadi canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…