Hahahaha çok komiksin gerçekten yahu imkanım varken elin geceliğini niye giyeyim madem durumun çok çok iyi parayı mezaramı götürceksin bacımDaha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Ilk defa doguracak olabilirsiniz, hevesli olabilirsiniz ama bu tuketim cilginligindan bir an once vazgecmeniz gerekiyor.
1. Daha oldukca erken, doguma aylaaaar varken bebege tulumlar alip ne yapacaksiniz sorabilir miyim? Biraz gormemislik gibi geliyor bana bu tavir. Ben sahsen bebege tek bir kiyafet, tek bir esya almayacagim, tanidiklarimin bebeklerinin kiyafetlerini giydirecegim benimkine. Zaten bir suru kiyafet de hediye gelecek.
2. Bir de 'biberon' alanlar ve hatta yeterli mi diye soranlar var ki akillara zarar! ILK 6 AY BEBEGIN AGZINA BIBERON SURMEDEN ANNE SUTU VERMENIZ GEREKIYOR. Siz simdiden mamayla beslenecegini kabullenmis gibi boy boy biberon aliyorsunuz, kendinize gelin. (2 ay dogum izninden sonra calisacak olanlar haric, onlar alabilirler ama su an yine de cok erken, ne aceleniz var acaba)
3. Bir de hastane cantasi gorgusuzlugu var ki ben rencide oluyorum. Pahali pahali lohusa takimlari aliniyor, taclar aliniyor hurclara koyuluyor falan rezillik diz boyu. Hastaneye gidiyorsunuz, bir cesit operasyon gecireceksiniz neyin hazirligi bu? 1 ya da en fazla 2 gun giyeceginiz gecelige neden para veriyorsunuz. Sabahlik denen şey zaten ayri skandal... Ben sahsen 1 gun giyecegim seye para vermeyecegim icin 2 tane gecelik tanidiklarimdan temin edecegim.
Velhasil kelam, su ana kadar neler aldiklarimi ve alacaklarimi yazayim:
Kendim icin:
1. 2 tane bol elbise aldim(eski kiyafetlerim olmadigi icin. bu aldiklarimi dogumdan sonra da giyebilecegim.)
2. 2 tane emzirme sutyeni(su an da mecburen kullaniyorum rahat oldugu icin, digerleri olmuyor)
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Gordugunuz gibi geri kalan her seyi 2. el kullanacagim yani para vermeyecegim.
Bu arada benim maddi olarak sikintida oldugumu dusunebilirsiniz ama dogum icin Amerika'ya gidecegimi eklersem belki biraz daha netlesir kafanizda.
Benim dişimden tırnağımdan arttırmadan tek kuruş harcamadan amerikada doğum yapma imkanım var canım buna rağmen iyiki TÜRKÜM diyorum ve çocuğumunda başka yerlerin vatandaşı olmasına gerek yok diyorum ..Carters gymboree 'den neyi kastettiğinizi anlamadım. Ama anlıyorum ki Amerikan markaları. Marka takıntım hiçbir zaman olmadı, giyim konusunda sağlam ve uygun şeyler almaya, az eşya kullanmaya, az tüketmeye ve bol üretmeye dikkat ettim. Size de tavsiye ederim. Zaten gerekli her şeyi oraya götürüyor olacağım. Dişimizden tırnağımızdan artırdığımızla gideceğim, orda alışveriş yapacak param maalesef yok.
Amerika örneğime oldukça tepki verenler olmuş. Çocuğa Amerika pasaportu kazandırmakla marka tulum giydirmeyi lütfen bir tutmayın. Biri elma, diğeri ise armut.
Heycan değil bu arada "heyecan" konusuna gelirsek... Bebekle ilgili heyecan verici öyle şeyler var ki. Ben mesela her an tekme atmasını gözlüyorum. Karnımda hiç hareket etmediği noktalarda kıpırtı görünce mutlu oluyorum. Heyecanımı onunla konuşarak, onu severek atıyorum. Belki bir belki iki defa kullanabileceği kıyafetlere, eşyalara yükle para harcayarak değil. Bebeklerin temelde eşyaya değil size ve sizin teninizin kokusuna ihtiyacı var.
Aynen canım benimde kalbi durdu 9. Haftada ocak ayında kürtaj olmuştum. Başlıyım en iyisi ama genetik testlerde sorun cıkmadıgı sürece bu iğnelere gerek yok aslında ama kayıplardan gözümüz korktugu için bi zararı olmadıgı için başlayayım bariBenim daha önce 8 haftalıktan kalp atışı durmuştu bebeğimin onun için iğneye devam ettik bu gebelikte. Zaten tüp bebek merkezleri rutin olarak veriyor 12. Haftaya kadar sonrada kadın doğumcum devam ettirdi. Bıraktırmadı hatta ilk haftalarda kanamam olduğu için aspirini bıraktık ama iğneyi bırakmadık. Şimdi tekrar aspirine de başladık. Bebeğe daha iyi kan akışı sağlaması için gerekli bir de benim kilom fazla olduğu için gerekli demişti doktorum. Sanırım 32. Haftaya kadar da devam edeceğiz.
İngilizce rumuz seçtim evet. İngilizce'yi de Türkçe'yi de güzel kullanırım. Türkçe konuşurken araya İngilizce eklemem, İngilizce konuşurken de Türkçe kelime kullanmam. Bence herkes bilhassa anadilini düzgün kullanmalı. Özellikle 'sade' ve herkesin anlayacağı bir şekilde. Önerilerimi dikkate alacak pek çok insanın burda var olduğundan eminim. Sonuçta burası bir forum, herkesin birbirini pohpohladığı değil, gerekirse tartışarak eleştirerek geliştirmeye çalıştığı bir yer olmalı mantıken.
ee baska neler yapiyosnz.su turk dil kurumu calisani ama amerikan meraklisina cevap vermeyip geride biraksak.sıktı artk kendisi de uzun uzuuuun yazdigi anlamsz egolu muhabbeti de.yurt disinda yasayn insanalrn sayfalari var git onlar versin dersini canim baydin artk vallah.milletin isine karisip durma isteyen istedgni yapar alir sever sevmez sanane bak isine hadi canim
amin inşalllah hepimiz saglikla alalim kucgaimiza.endokrin yani bu seker hastalgna bakan dr bana sormustu ailede seker var mi diye cunku onunda etkisi olablyms ordan bu konuyu hatirlyrm ama daha cok anne tarafiyla ilgileniyolar cunku kalitsal hastaliklar anne geninden geliyms sanirim.Ben bir soru sormak istiyorum. Ne yazık ki forumun tamamını okuyamadım. Gebelik diyabeti neye bağlı olarak çıkıyor? Birkaç yıldır Almanya'da yaşıyorum. Şeker yüklemesi diye bir şey duymadım hiç burada. Belki denk gelmedim. Anneannem ve teyzemde diyabet var. Ben de risk altında mıyım acaba? Duruma göre doktoruma sorayım. Gebeliğin kaçıncı haftasında şeker testi yapılmalı? Teşekkürler, selamlar. Allah bebeğini sağlıkla kucağına versin.
İyi güle güle git :))))))))Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Ilk defa doguracak olabilirsiniz, hevesli olabilirsiniz ama bu tuketim cilginligindan bir an once vazgecmeniz gerekiyor.
1. Daha oldukca erken, doguma aylaaaar varken bebege tulumlar alip ne yapacaksiniz sorabilir miyim? Biraz gormemislik gibi geliyor bana bu tavir. Ben sahsen bebege tek bir kiyafet, tek bir esya almayacagim, tanidiklarimin bebeklerinin kiyafetlerini giydirecegim benimkine. Zaten bir suru kiyafet de hediye gelecek.
2. Bir de 'biberon' alanlar ve hatta yeterli mi diye soranlar var ki akillara zarar! ILK 6 AY BEBEGIN AGZINA BIBERON SURMEDEN ANNE SUTU VERMENIZ GEREKIYOR. Siz simdiden mamayla beslenecegini kabullenmis gibi boy boy biberon aliyorsunuz, kendinize gelin. (2 ay dogum izninden sonra calisacak olanlar haric, onlar alabilirler ama su an yine de cok erken, ne aceleniz var acaba)
3. Bir de hastane cantasi gorgusuzlugu var ki ben rencide oluyorum. Pahali pahali lohusa takimlari aliniyor, taclar aliniyor hurclara koyuluyor falan rezillik diz boyu. Hastaneye gidiyorsunuz, bir cesit operasyon gecireceksiniz neyin hazirligi bu? 1 ya da en fazla 2 gun giyeceginiz gecelige neden para veriyorsunuz. Sabahlik denen şey zaten ayri skandal... Ben sahsen 1 gun giyecegim seye para vermeyecegim icin 2 tane gecelik tanidiklarimdan temin edecegim.
Kendim icin:
1. 2 tane bol elbise aldim(eski kiyafetlerim olmadigi icin. bu aldiklarimi dogumdan sonra da giyebilecegim.)
2. 2 tane emzirme sutyeni(su an da mecburen kullaniyorum rahat oldugu icin, digerleri olmuyor)
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
Bu arada benim maddi olarak sikintida oldugumu dusunebilirsiniz ama dogum icin Amerika'ya gidecegimi eklersem belki biraz daha netlesir kafanizda.
Ayrıcaaaa amerikada doğum yapmak da neyin neyi canıııım ülkemde doğum yapmak varken neden elin gavur memleketin de diye size karışmazken size ne hacet bize karışmak demek ki neymiş o bi tercihse buda bizim tercihimiz cınımmmm yine diyorum haydi güle güle :))))))Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Kendim icin:
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
İngilizce'yi de iyi konuştuğunuzu tahmin ettim. Arada İngilizce'den geçmiş sözcükler kullanmış olabilirim. Ayrıca ben sade bir Türkçe kullanma iddiasında olmadım. Ama yazdıklarımın her kelimesini anladığınızdan eminim. Bu anlamda yazdıklarım anlaşılır niteliktedir. Okuyan bütün üye arkadaşların da anladığından eminim.
"Dili güzel kullanırım, anadilini herkes düzgün kullanmalı" derken devrik cümleler, anlatım bozukluğu olan cümleler kullanmazsanız daha inandırıcı olursunuz. Ama sizin önceliğiniz, forum üyelerine "alt sınıf"mış gibi hissettiren bir üslupla yazmak, yapıcı olması arzu edilen eleştirilerinizi kin kusan bir tarzda yazmak gibi görünüyor. Zira olayı hala bir dil bilimi mantığıyla ve yalnızca teknik olarak ele alıyor, "eleştirilerimi dikkate alacak birçok kişi vardır" derken siz hiçbir eleştiriyi dikkate almıyorsunuz. Sizi eleştiren üyelere dil bilgisi veya imla hataları konusuna yönelik cevaplar veriyorsunuz. Çünkü size göre sizi haklı kılan tek olgu şu an için bu. Çünkü sizin haklı ve üstün olmanız çok önemli. Aslında konumuz dil bilgisi, bu forumun ismi de 2017 Aralık Anneleri değil, "Türkçe'yi nasıl kullanmalı?". Beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün. Bu sitede herkesin birbirini pohpohladığını söylüyorsanız sitede en azından birkaç konu başlığını dahi okumadığınız belli oluyor. Ara ara pohpohluyor olabiliriz, biz en azından birbirimizi pohpohluyoruz. Siz kendi kendinizi pohpohlayıp duruyorsunuz. Tanımadığınız insanlara internet üzerinden rezillik, skandal gibi ifadelerle saldırgan bir üslup kullandıktan sonra, ben dili güzel kullanırım demeniz utanç verici.
İngilizce rumuz seçtim evet. İngilizce'yi de Türkçe'yi de güzel kullanırım. Türkçe konuşurken araya İngilizce eklemem, İngilizce konuşurken de Türkçe kelime kullanmam. Bence herkes bilhassa anadilini düzgün kullanmalı. Özellikle 'sade' ve herkesin anlayacağı bir şekilde. Önerilerimi dikkate alacak pek çok insanın burda var olduğundan eminim. Sonuçta burası bir forum, herkesin birbirini pohpohladığı değil, gerekirse tartışarak eleştirerek geliştirmeye çalıştığı bir yer olmalı mantıken.
Çok pis kahkaha attım :)))))heee çok netleşti kafamdaki profil şimdi.
Ay canım biz zaten marka heyecanı yaşıyoruz bebeğimiz tekme atmış atmamış umrumuzdamı aaaa sende haklısın:)))) ayrıca Türkçeyi öğretmeye çalışıyorsun çok dikkat ediyorsunya otur benim güzel ülkemde doğur amerika sevdası ne o zaman işine bakkkk :)))Carters gymboree 'den neyi kastettiğinizi anlamadım. Ama anlıyorum ki Amerikan markaları. Marka takıntım hiçbir zaman olmadı, giyim konusunda sağlam ve uygun şeyler almaya, az eşya kullanmaya, az tüketmeye ve bol üretmeye dikkat ettim. Size de tavsiye ederim. Zaten gerekli her şeyi oraya götürüyor olacağım. Dişimizden tırnağımızdan artırdığımızla gideceğim, orda alışveriş yapacak param maalesef yok.
Amerika örneğime oldukça tepki verenler olmuş. Çocuğa Amerika pasaportu kazandırmakla marka tulum giydirmeyi lütfen bir tutmayın. Biri elma, diğeri ise armut.
Heycan değil bu arada "heyecan" konusuna gelirsek... Bebekle ilgili heyecan verici öyle şeyler var ki. Ben mesela her an tekme atmasını gözlüyorum. Karnımda hiç hareket etmediği noktalarda kıpırtı görünce mutlu oluyorum. Heyecanımı onunla konuşarak, onu severek atıyorum. Belki bir belki iki defa kullanabileceği kıyafetlere, eşyalara yükle para harcayarak değil. Bebeklerin temelde eşyaya değil size ve sizin teninizin kokusuna ihtiyacı var.
Çok teşekkürler canım. Not ettim yazdıklarını. Herkesin doğumu hayırlı, sağlıklı ve güzel geçsin, bebişlerimiz sağlıkla kucaklarımıza gelsin inşallah.amin inşalllah hepimiz saglikla alalim kucgaimiza.endokrin yani bu seker hastalgna bakan dr bana sormustu ailede seker var mi diye cunku onunda etkisi olablyms ordan bu konuyu hatirlyrm ama daha cok anne tarafiyla ilgileniyolar cunku kalitsal hastaliklar anne geninden geliyms sanirim.
benm sadece ablamda vardi mesela ama o da yaptrmamisti testi dogumda farkedildi 390 a kadr cikmis.
seker yukleme testi 24 ile 28 hafta sonuna kafr yapiliyms ben 25 haftalkken yaptrdm 50 75 100 luk degerler arasinda yapiliyo bana 75 lik yapildi ve uc degerimde yuksek cikti.ama evde yaptgm olcumlerde hic asmadim cok degisik anlayamadm gitti.
erken farkedilmesi bi yandan iyi ama her testte oldugu gibi garantisi yok.
dr una ailemde var dersen bilgi verir.ha bide belirtileri de var amniyon sivisi fazla,bebegn iri olması surekli idrara cikma agiz kurulugu gibi.bende hic biri yoktu ama cikti.insalalh sende yoktur
Valla arkadaş hedefine ulaştı bende onun yüzünden bugün alışveriş yapamadım gitti caaanım carterslar tühh param cebimde kaldı napsam bu parayla amerikada mı doğursamKızlar ben neler kaçırmışım gün boyu patladım sıkıntıdan buraya baksaydım yetermiş:)) eee bugün hangi markaları aldınız paraları saçtınız anlatın hele ben bugün 5 bin tl harcadım bebeğim için tekme atıyordu vende dedim dur sırası diil uyurken atarsın hissetmem dedim :))) Allahım neler var yaaa Allah akıl fikir versin ne diyeyim, yazdıklarınıza çok güldüm ahhh dilek sen yok musun :))
Sen istediğin yerde, istediğin şekilde dogumunu yapabilirsin. Görgüsüzlük olarak gördüğün şeylerin hiçbirini yapmak zorunda değilsin ki şu post'a bakılırsa yapmayacaksın da, kendi bileceğin iş. Fakat kimsenin hevesine, heyecanına, güzel duygularla yaptıgı şeylere görgüsüzlük görmemişlik demek senin haddine değil bu bir. İkincisi her annenin anneliği kendinedir, bilinçli olan her anne çocugu için neyin iyi neyin kötü olduguna zaten karar verebilir sen akıl verme merciside değilsin. Üçüncüsü operasyon diye bahsettiğin şeyi ben şahsen kutsal bir duygu olarak görüyorum kim nasıl görüyordur bilemem, herkese de nasip olmayan birşey o yüzden biraz daha saygılı olmanı öneririm bu duygu hakkında. Son olarak da valla ben zengin değilim bildiğim kadarıyla bize kalacak bi miras falan da yok birden alacağım tarzda şeylerde değil bebek alışverişi birden almaya gücüm de yok o yüzden 3.aydan beri diziyorum miniğimin eşyalarını naparsın :) sana ve bebeğine sağlık diliyorum inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine esen kal lütfen Amerikada iyi dogumlar.Daha 20li haftalardayken bebege alisveris derdine dusen anne adaylari bu lafim size:
Kendim icin:
Bebek icin:
1. Banyo havlusu
2. Tirnak makasi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?