2017 Aralık Anneleri

Hahahaha çok komiksin gerçekten yahu imkanım varken elin geceliğini niye giyeyim madem durumun çok çok iyi parayı mezaramı götürceksin bacım

İngilizce rumuz seçtim evet. İngilizce'yi de Türkçe'yi de güzel kullanırım. Türkçe konuşurken araya İngilizce eklemem, İngilizce konuşurken de Türkçe kelime kullanmam. Bence herkes bilhassa anadilini düzgün kullanmalı. Özellikle 'sade' ve herkesin anlayacağı bir şekilde. Önerilerimi dikkate alacak pek çok insanın burda var olduğundan eminim. Sonuçta burası bir forum, herkesin birbirini pohpohladığı değil, gerekirse tartışarak eleştirerek geliştirmeye çalıştığı bir yer olmalı mantıken.

Benim dişimden tırnağımdan arttırmadan tek kuruş harcamadan amerikada doğum yapma imkanım var canım buna rağmen iyiki TÜRKÜM diyorum ve çocuğumunda başka yerlerin vatandaşı olmasına gerek yok diyorum ..

Diğer konuya gelelim Rabbim nasip ederse ömür veririse ben heran yanında olucam ve benim kokumu zaten alcak artı benim kokumla güzel vatanımın havasınıda ciğerlerine çekecek....

Diğer konu kıyafet alabilcek durumum olmadığından değil diyip amerikada doğum yapacagını söylüyosun sonrada dişimden tırnağımdan diye acitasyon yapıyosun bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Ve gelelim can alıcı konuya heyecan değil canım "eycan beyaaaaa" trakyalıyım ben...

Ve bir soru???

Hiçbir şekilde onay almayıp bukadar tepkiye rağmen yüzsüzlük yapıp hala sayfada kalıcakmısın cok merak ettim?

Aynen canım benimde kalbi durdu 9. Haftada ocak ayında kürtaj olmuştum. Başlıyım en iyisi ama genetik testlerde sorun cıkmadıgı sürece bu iğnelere gerek yok aslında ama kayıplardan gözümüz korktugu için bi zararı olmadıgı için başlayayım bari

İngilizce'yi de iyi konuştuğunuzu tahmin ettim. Arada İngilizce'den geçmiş sözcükler kullanmış olabilirim. Ayrıca ben sade bir Türkçe kullanma iddiasında olmadım. Ama yazdıklarımın her kelimesini anladığınızdan eminim. Bu anlamda yazdıklarım anlaşılır niteliktedir. Okuyan bütün üye arkadaşların da anladığından eminim.
"Dili güzel kullanırım, anadilini herkes düzgün kullanmalı" derken devrik cümleler, anlatım bozukluğu olan cümleler kullanmazsanız daha inandırıcı olursunuz. Ama sizin önceliğiniz, forum üyelerine "alt sınıf"mış gibi hissettiren bir üslupla yazmak, yapıcı olması arzu edilen eleştirilerinizi kin kusan bir tarzda yazmak gibi görünüyor. Zira olayı hala bir dil bilimi mantığıyla ve yalnızca teknik olarak ele alıyor, "eleştirilerimi dikkate alacak birçok kişi vardır" derken siz hiçbir eleştiriyi dikkate almıyorsunuz. Sizi eleştiren üyelere dil bilgisi veya imla hataları konusuna yönelik cevaplar veriyorsunuz. Çünkü size göre sizi haklı kılan tek olgu şu an için bu. Çünkü sizin haklı ve üstün olmanız çok önemli. Aslında konumuz dil bilgisi, bu forumun ismi de 2017 Aralık Anneleri değil, "Türkçe'yi nasıl kullanmalı?". Beni güldürdünüz, Allah da sizi güldürsün. Bu sitede herkesin birbirini pohpohladığını söylüyorsanız sitede en azından birkaç konu başlığını dahi okumadığınız belli oluyor. Ara ara pohpohluyor olabiliriz, biz en azından birbirimizi pohpohluyoruz. Siz kendi kendinizi pohpohlayıp duruyorsunuz. Tanımadığınız insanlara internet üzerinden rezillik, skandal gibi ifadelerle saldırgan bir üslup kullandıktan sonra, ben dili güzel kullanırım demeniz utanç verici.

Ben bir soru sormak istiyorum. Ne yazık ki forumun tamamını okuyamadım. Gebelik diyabeti neye bağlı olarak çıkıyor? Birkaç yıldır Almanya'da yaşıyorum. Şeker yüklemesi diye bir şey duymadım hiç burada. Belki denk gelmedim. Anneannem ve teyzemde diyabet var. Ben de risk altında mıyım acaba? Duruma göre doktoruma sorayım. Gebeliğin kaçıncı haftasında şeker testi yapılmalı? Teşekkürler, selamlar. Allah bebeğini sağlıkla kucağına versin.

amin inşalllah hepimiz saglikla alalim kucgaimiza.endokrin yani bu seker hastalgna bakan dr bana sormustu ailede seker var mi diye cunku onunda etkisi olablyms ordan bu konuyu hatirlyrm ama daha cok anne tarafiyla ilgileniyolar cunku kalitsal hastaliklar anne geninden geliyms sanirim.
benm sadece ablamda vardi mesela ama o da yaptrmamisti testi dogumda farkedildi 390 a kadr cikmis.
seker yukleme testi 24 ile 28 hafta sonuna kafr yapiliyms ben 25 haftalkken yaptrdm 50 75 100 luk degerler arasinda yapiliyo bana 75 lik yapildi ve uc degerimde yuksek cikti.ama evde yaptgm olcumlerde hic asmadim cok degisik anlayamadm gitti.
erken farkedilmesi bi yandan iyi ama her testte oldugu gibi garantisi yok.
dr una ailemde var dersen bilgi verir.ha bide belirtileri de var amniyon sivisi fazla,bebegn iri olması surekli idrara cikma agiz kurulugu gibi.bende hic biri yoktu ama cikti.insalalh sende yoktur

İyi güle güle git :))))))))

Ayrıcaaaa amerikada doğum yapmak da neyin neyi canıııım ülkemde doğum yapmak varken neden elin gavur memleketin de diye size karışmazken size ne hacet bize karışmak demek ki neymiş o bi tercihse buda bizim tercihimiz cınımmmm yine diyorum haydi güle güle :))))))

Canım ben arkadaşın kendini yetersiz hissettiğini ve bu yüzden başkalarını ezerek kendini göstermeye çalışan yüksek ihtimalle kendi ezilmişliğini bu şekilde örtmek isteyen ne oldum delisi yüksek egolu biri olduğunu düşünüyorum kendisinin yaptığı düpedüz görgüsüzlük umursamayalım kendisi bi süre sonra bir psikoloji platformuna katılır diye umuyorum zira psikolojik desteğe çok ihtiyacı var

Kimsenin pohpohlanmaya ihtiyacı yok ama sanırım sizin var eleştirinin bile bi adabı vardır siz insanların Türkçesine karışacağınıza kendi üslûp tavrınıza bi ayar verin burası kimsenin sınıfını yargılayacağınız bi platform değil

Ay canım biz zaten marka heyecanı yaşıyoruz bebeğimiz tekme atmış atmamış umrumuzdamı aaaa sende haklısın:)))) ayrıca Türkçeyi öğretmeye çalışıyorsun çok dikkat ediyorsunya otur benim güzel ülkemde doğur amerika sevdası ne o zaman işine bakkkk :)))

Kızlar ,calisan anneler dogum izni konusunda kafam karıstı.Dogum nasip olursa 25 aralıkta gorunuyr ama sezaryan olacagı icin 15-20 gun once erken aliniyr.Izne ayrılacagim tarih neye gore belirlenecek?

Kızlar ben neler kaçırmışım gün boyu patladım sıkıntıdan buraya baksaydım yetermiş:)) eee bugün hangi markaları aldınız paraları saçtınız anlatın hele ben bugün 5 bin tl harcadım bebeğim için tekme atıyordu vende dedim dur sırası diil uyurken atarsın hissetmem dedim :))) Allahım neler var yaaa Allah akıl fikir versin ne diyeyim, yazdıklarınıza çok güldüm ahhh dilek sen yok musun :))

Sanirim ayni frekansi yakalayamiyoruz bir turlu. Suslu ve agdali kelimelerle kendini ifade eden kisi bile sahsima edilen hakaretlerle dolu yaziyi begenerek esas zihniyetini gosteriyor. Cok ayip gercekten.

Çok teşekkürler canım. Not ettim yazdıklarını. Herkesin doğumu hayırlı, sağlıklı ve güzel geçsin, bebişlerimiz sağlıkla kucaklarımıza gelsin inşallah.

Valla arkadaş hedefine ulaştı bende onun yüzünden bugün alışveriş yapamadım gitti caaanım carterslar tühh param cebimde kaldı napsam bu parayla amerikada mı doğursam

Sen istediğin yerde, istediğin şekilde dogumunu yapabilirsin. Görgüsüzlük olarak gördüğün şeylerin hiçbirini yapmak zorunda değilsin ki şu post'a bakılırsa yapmayacaksın da, kendi bileceğin iş. Fakat kimsenin hevesine, heyecanına, güzel duygularla yaptıgı şeylere görgüsüzlük görmemişlik demek senin haddine değil bu bir. İkincisi her annenin anneliği kendinedir, bilinçli olan her anne çocugu için neyin iyi neyin kötü olduguna zaten karar verebilir sen akıl verme merciside değilsin. Üçüncüsü operasyon diye bahsettiğin şeyi ben şahsen kutsal bir duygu olarak görüyorum kim nasıl görüyordur bilemem, herkese de nasip olmayan birşey o yüzden biraz daha saygılı olmanı öneririm bu duygu hakkında. Son olarak da valla ben zengin değilim bildiğim kadarıyla bize kalacak bi miras falan da yok birden alacağım tarzda şeylerde değil bebek alışverişi birden almaya gücüm de yok o yüzden 3.aydan beri diziyorum miniğimin eşyalarını naparsın :) sana ve bebeğine sağlık diliyorum inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine esen kal lütfen Amerikada iyi dogumlar.

Saldırgan bir dille forumda kin kusup, üstünlük taslayıp, sizin deyiminizle kendi "zihniyetinizi" yansıttıktan sonra benim zihniyetim hakkında yorum yapmanız ne hoş. Hakkınızda yazılan bir eleştiriyi beğendiğim için zihniyetim sizinle olsa olsa 'yakın' olur, ayıp olmaz. Kullandığım dili eleştirin, yazdığım bir fikri eleştirin, kabulümdür. İknaya ve öğrenmeye açığım. Bir yorumu beğenmem üzerine benim tüm zihniyetim hakkında genelleme yapmanız ilginç. Kırıcı tavrınıza karşı gelişen üzüntüden dolayı, eleştirel bir tepki olarak beğenmediğimi nereden biliyorsunuz? Dili ya kötü kullanıyoruz, ya kısaltıyoruz, ya da süslü ve ağdalı kullanıyoruz. Yani buradaki herkes sizin için yalnızca birer 'kategori' ve 'zihniyet', genel, ama siz özel. En azından ben yorumlarınızdan böyle anladım. Süslü ve ağdalı derken bile bir aşağılama, ötekileştirme tavrı içindesiniz. Hala ders verir pozisyondasınız. 'Çok ayıp' diyerek Dil Bilgisi dersinden Toplumsal Ahlak dersine geçtik galiba. Ama bugün burada bu dersi verecek son kişisiniz. Alışverişle ilgili değerlendirmenizi alt bir tabakaya seslenir gibi rencide edercesine, öfke saçarak burada yazmak yerine kendinize bir blog açıp orada yazabilirdiniz. Böylece sadece sizi takip edenler okurdu. Ara ara maalesef marka takıntım olsa da, genelde çılgın alışveriş yapan biri olmadığım için eleştiriniz esasen beni etkilemedi. Kişisel almadım yani. Yazdıklarınıza fikren katılıyorum, ben de kardeşlerimden, kuzenlerimden ödünç alacağım ufak tefek bebek giysileri. Fikirlerinizi ifade ederken kullandığınız üslubunuzdu beni rahatsız eden. Şu görüşünüze de katılıyorum: aynı frekansı yakalayamadık. Fakat bildiğiniz üzere frekans Türkçe bir kelime değil, Fransızca kökenli. Ben kullanmanızdan rahatsız olmadım, şahsen kendim de sık kullanırım. Siz 'Anadili dikkatli ve özenli kullanıyorum' dediğiniz için söylüyorum.
Hayırlı ve sağlıklı bir doğum dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…