2017 EKİM Anne adayları

Benim riskli gebelik olmasına rağmen doktorum yürüyüş yap dedi. Temizlik için de bişey olmaz İnşaAllah. Yat, uyumaya çalış canım. Geçen ben de banyoyu temizledim falan, bel ağrısından çok kötü oldum. Ertesi gün hafif ağrı kalmıştı. Eşine yumuşak masaj yaptır, çok sıkmadan bastırmadan, iyi geliyor. Karın ağrın adet sancısı gibi mi, hafif mi. Çok şiddetliyse ve için rahat değilse doktorunu ara istersen.

canım seni korkutmak istemem ama ilk yaşadığım kimyasal gebeliğimi temizlik sonrası bel ve karın ağrısı ile kaybetmiştim yorulmuştum çünkü. temzilikle bebek düşmez diyenlere aldandım.3 saat sonra kanamam başlamıştı 5.haftamdı. 2.de de çok ayakta kaldım kendimi yormadan temizlik yaptım yavaş yavaş 2 gün sonra bel ağrım karnımda ağrı ve gerginlik baş gösterdi. 2.kaybımda başka faktörlerinde etkisi büyüktü. hala da sebebi araştırıyoruz ama ilk kaybım kesinlikle kendimi yormamdan kaynaklandı. özellikle yer süpürmek çok sakıncalı. tavsiyem uzan dinlen ağrın geçmiyorsa lütfen doktora git. benim yaşadığımı yaşama.

Kanama yoksa korkma diyim sana doktorlar gibi:) ay ne giciklar anlasmis gibi hepsi ayni cevabi veriyo:) ama kuzum dikkat et kendine ya yorma kendini iki canlisin sen

Kimyasal gebeligimi kaybettim diyorsun degil mi? Kimyasal gebeliklerin zaten devam etme sansi yok bildigim kadariyla sagliksiz dollenmelerden oluyor arkadasin durumundan farkli bu korkutmayalik kizcagizi yok yere

Birsey olmaz inşallah canım. Yarına kadar geçmezse agrın doktoruna haber ver. Ama birdaha da yapma böyle şeyler lütfen.

Kimyasal gebeligimi kaybettim diyorsun degil mi? Kimyasal gebeliklerin zaten devam etme sansi yok bildigim kadariyla sagliksiz dollenmelerden oluyor arkadasin durumundan farkli bu korkutmayalik kizcagizi yok yere
Ben de öyle diye biliyorum. Kimyasal gebelik farklı birşey.

gebelik kesem görünmüştü ancak henüz bebek görünmemişti doktor biraz daha bekleyelim demişti ilk gebelikte. beklemeye kalmadan düşürdüm kendimi yordum bilemedim o süreçte. bana kimyasal gebelik dedi doktor.ancak kimyasalda da kese görünmüyor bildiğim kadarıyla. sanırım benim yaşadığım tür de gebeliğe de kimyasal deniyor. kanda varlığı vardı ancak bebek yoktu bu sebeple.

Canim kimyasalda kese gorunmez.

Ama arkadasin durumu seninkinden hala farkli diyorum ben. Saglikli bir gebelik olsaydi o dusmezdi zaten. @Poncikbebisim inbebegi olusmus kalbi atmaya baslamis kacinci haftaya gelmis bu saatten sonra durup dururken yorulmayla dusuk olmaz.

5 haftaliktim daha bebek olusmamisti bende de cok fena kanama oldu gittik doktora kese dusmemisti sagliksiz olsa duserdi demisti doktor sonra istirahat felan gecti cok sukur. Allah korusun ama senin durumun biraz degisikmis bundan

Ahhh kizlarrrr allah razi olsun bana moral oldunuz :)
Ya kalben rahatım ama aklim konusuyor ya soyle ya boyle diye 1 kilo vermisim kizlar bu kusma ve mide beni bitirdi yine

Ben de öyle diye biliyorum. Kimyasal gebelik farklı birşey.

Farklı olup olmama meselesi ya da o gebeliğin normalde de sağlıksız olduğu zaten kaybedileceği durumu değil aslında mevzu. Anne hissiyatı ile olumsuz bir şeyler döndüğünü hissetmekte bitiyor olay. İnsan gebe kaldığında hissedebiliyor olumsuz bir şeyler varsa. ben ilk gebelikte yaptığım temizliğe bağladım olayı çünkü hemen akabinde gelişti ağrılarım ve kaybım.aklıma da geldi bir şeyler yanlış gidiyor diye ama geçer dedim önemsemedim. Kese görünüp bebek görünmeyince kaybetmeseydim dikkat etseydim belki bebek görünürdü sağlıklı idi diye kendi kendimi üzdüm ama erken kayıp olduğu için bu üzüntü yerini zaten sağlıksızdı düşüncesine bıraktı sizin de şuan söylediğiniz gibi. Ancak 2.ci gebelikte de herşey normal giderken yavaş yavaş yaptğım bi temizliğin 2 gün sonrası ağrılarım oldu. fazla ayakta kalma dönemindeydim, miyomlarım, o hafta yaşadığım özel bir durumdan kaynaklı yoğun stresim vardı. Ancak daha önemli birşey vardı ki vücudum beynim olumsuz gidişat gördüğü halde bunu doktorla paylaştığım halde 2.gebeliğimde de kaybedilme sürecine mani olamadım. Doktor ihmali, benim kaygılarımın doktorca önemsemeyişi bebeğimi 17.hafta da canlı canlı kaybettirdi bana. Sonra da bende bir sorun olduğunda bunu hissettiğimde önlem almalıyım diye söz verdim kendime. Bu nedenle maksadım burda kimseyi korkutmak değil. Baştan önlem alındığında kayıp acısını yaşamak bu kadar koymaz insana elimden geleni yaptım denebilir. Vücudun ağrılar gibi olumsuz sinyalleri ciddiye alınabilir aman bir şey olmaz demek artık yanlış geliyor bana artık. Herkese tavsiyem olumsuz hissettiğiniz durum varsa doktora gitmekte asla sakınca görmeyin ve uzun süre geçer diye beklemeyin. içiniz rahat etsin. ve de en önemlisi sizi rahatlatan güven duyabildiğiniz bir doktora kendinizi emanet edin..

Haklisin canim kou deneyimler yasamissin. Ama bir de su acidan bakmak gerekiyor. Anne karnindaki bebege hele hele ilk 12 haftada mudehale sansi yok ne yazikki. En cok ilaclarla dusugu engellerler. Ama bebegi kaybedeceksen sadece dusuk olmasi onlenmis olur... doktora gitmek (sik sik gitmek) sadece talihsiz bir durumu erken ogrenmek bana gore... allah yasatmasin kimseye ama gercekten yapacagi cok birsey yok bebekle ilgili doktorlarin. Tek duamiz saglikli birer bebek olsun yeter

Kizlar gogus uclarimin pul pul dokuldugunu catladigini fark ettim ozellikle su kahverengi bolumunun varki boyle bisey yasayan, krem surmeye simdiden baslamak mi gerekiyor acaba?

Bu arada hep takipteyim ama o kadar bulantın varki yazı yazmak gelmiyor ićimdenHanı bazı arkadaşlar diyor ya bulantım yok neden yada benimde olsun amann diyimGerçekten çoook kötü bir durumYani insan hayattan soğuyor resmen günlerin gelip geçmesini bekliyorumRabbim hepimize bebişlerimizle birlikte sağlık versin

Zor gectigini tahmin edebiliyorum ama en azindan bulanti yasadiginizda bebeginizin saglikli gelistigini dusunebilirsiniz bende oyle bir belirti de olmayinca neye siginacagimi bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…