- 11 Kasım 2011
- 1.856
- 632
- 163
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #7.921
Merhaba hanımlar. Hamile olduğumu 8haftalıkken 18martta testle öğrendim 20martta bebeğimi ultrasonda gördüm. Doktor bir problem yok dedi ama şu gün gelde demedi. Devlet diye mi ilgilenmedi diye düşündüm. Ben bir daha ne zaman gitmeliyim. Özele başlamayıda düşünüyorum ama özele ne zaman başlamak mantıklı olur?
Bende oyleydim pers gittim ilac verdi ac karnina aliyorum,1 kilo kaybettim eger artarsa haberim olsun dediHanımlar bana cevap vericek kimse yok mu acaba ??? Ben sürekli her gün istifra ediyorum artık perişan oldum ve dudağımda da uçuk çıktı pazartesi dr a gidicem ama içim içimi yiyo bi sorun olmaz dimi
Enfeksiyon çıkmadı 1 bardak bile su içemiyorum o daha beter yapıyo bende 4 kilo verdimBende oyleydim pers gittim ilac verdi ac karnina aliyorum,1 kilo kaybettim eger artarsa haberim olsun dediama tehlikeli değil de degil dedi.... enfeksiyon var mi sende?
Doktora söyle ilac versin, belki serum bile verirEnfeksiyon çıkmadı 1 bardak bile su içemiyorum o daha beter yapıyo bende 4 kilo verdim
Ailemin yanına geldim en son 1000 km yol geldim serum da aldım dr zofer verdi de onu da fazla kullanmak zararlıymış uçuk olayı beni korkuttuDoktora söyle ilac versin, belki serum bile verir
Hamişler, 3ayı doldurdum bebeğim de çok iyi deyip rahat hareket etmeyin. Ben biliyorsunuz 2gün önce doktordan geldim, sonuçlar çok iyi bebeğim çok iyi, içerde kanama alanı vs. yok, lekelenmem dahi yoktu. Hatta doktor ilişki yasağını bile kaldırdı ama yapmadık tabi. Doktordan geldiğimin ertesi günü temizlik yaptım ama yorulmadan. 10dk yaptıysam yarım saat uzandım falan. O gün hiçbirşeyim de olmadı. Dün baş dönmesi ve hafif adet sancısı gibi sancım oldu yattım uyumuşum. Ama bişeyler ters gidiyor hissettim. Uyanıp yataktan kalkmamla 1fincan kadar kan gelmesi bir oldu.Aklım çıktı, rüya görüyorum sandım. sizi korkutmamak için yazamadım da buraya. Devamı gelmedi ve iyi tarafı renk adet kanı gibi koyu eski görünümlü. Şuan hiç mecalim yok yatıyorum. Doktora da gitmek istemedim, istirahat daha iyi geliyor. Bir daha kanama olmadı ama kıpırdamaya korkar oldum. O yüzden sonradan benim gibi pişman olmamak için temizlik falan yapmayın. Zaten nankör iş bu temizlik. Şuan ev yine eski haline döndü neye yaradı. Salı günü tahlil için gidecektim zaten, ozamana kadar neyse sonuç benimle kalsın. Rabbim tüm yavrularımızı korusun annelerine bağışlasın.
Cevap verdgn icin tesekkur ederim bende nette arastiriyordum hala. 2 hafta once gttim doktora hersey normal ddi. Sonraki kontrolume 2 hafta var. Hafta sonu olmasa hemen gidicektim aslinda bugun. Ne bileyim canim.ya gercekten belirti azalmasi yasayan oldumu? Ben kendimi dum.duz hissediyorum ya cok harip bi his
sık sık gitmeye gerek yok bencede 12. haftada tarama için gidiliyor bana o zamana kadar folik asit verdi sadece. bide özel durum olduğu için yani kanama olduğu için progestan kullandım o kadar. bugün 12 haftalık ve tarama yapıldı birde multivitamin verildi. yani 12. haftaya kadar sıkıntılı bir durum yoksa sadece folik asit kullanılıyor. kanamam olmasaydı ben hiç gitmezdim heralde :)
Hanımlar bana cevap vericek kimse yok mu acaba ??? Ben sürekli her gün istifra ediyorum artık perişan oldum ve dudağımda da uçuk çıktı pazartesi dr a gidicem ama içim içimi yiyo bi sorun olmaz dimi
Cevap için çok teşekkürler teramicin bende kullanırdım ama şimdi bilemedim dr a gidince sorucam artık inş şu bulantılar geçerde rahatça yemek yiyebilirim artık vallahi hasret kaldımUçuktan birşeycik olmaz endişe etme. İstifraya gelince tanıdığım bir arkadaşımda senin gibi su içse kusuyor zayıfladı iyice. Doktoru bu durumun bebeğe zarar vermeyeceğini söylemiş. İnşallah sağlıklı bir şekilde atlatırsın süreci. Doktora gittiğinde uçuk için teramicin diye bi göz melhemi var onu sürsen zararı olurmu diye sorabilirsin. Bizim ailede de uçuk genetik nezaman bu kremi sürseler sönüyo uçuk. Gebelikte risklimidir bilemicem.
Cevap için çok teşekkürler teramicin bende kullanırdım ama şimdi bilemedim dr a gidince sorucam artık inş şu bulantılar geçerde rahatça yemek yiyebilirim artık vallahi hasret kaldım
Her şeyi denedim maalesef hiçbişey işe yaramıyo dr ilaç verdi ama o da sürekli istifra ettiğim için fayda etmiyor beklemekten başka çarem yokBebeğe zararı olmayan ilaçlar var sanırım bulantı için... bi ara nette okumuştum. Durumundan bahset zararı olmayacaksa kullan. Ya da bulantıya iyi gelecek şeylee tüket diyeceğim ama ne görsen bulantı yaşıyosun galiba
Her şeyi denedim maalesef hiçbişey işe yaramıyo dr ilaç verdi ama o da sürekli istifra ettiğim için fayda etmiyor beklemekten başka çarem yok
Amin inşallah sağlıkla sıhhatle kucağımıza alalım da diğer herşey geçerBazı kişilerin gebeliği gerçekten çok zorlu geçiyor. Hamileliği boyunca bulantı yaşayan da oluyor malesef.ilk 3 ay sonunda bulantısı bitende. Gebelikten gebeliğe değişen belirti farklılıklarıda oluyor. Her durumda Allah kolaylıkla geçmesini nasip etsin bu sürecin. Anne olmak zor zanaat..
Yasadigin yerde devlet hastaneleri de yeterince ilgileniyosa bence uzun bi sure devlete gidebilirsin. 2 hafta sonra ikili test icin gitmen gerekiyo:)
Açıkçası biz haftada bir birlikte oluyoruz hoş şimdi ailemin yanındayım ama çok şükür bi sıkıntı olmadı dr da bi sorun olmaz dedi ama yaparken dikkatli olmak lazım tabiki nette haftasına göre pozisyonlarda gösteriliyo bi bakın istersenizKızlar eşiniz ile ilişkiniz ne düzeyde ben 6 haftalıkken doktora sordum simdilik olmasın dedi pazartesi 10 haftalık oluyoruz bugn doktora gittim hersey yolunda güzel dedi ama tekrar sormaya utandım açıkcası oda birsey demedi 1 ay sonra kontrolüm var o zamana kadar beklemelimiyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?