- 10 Kasım 2016
- 1.366
- 1.095
- 133
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #8.461
amin canım inşallah. oğluşumu seveni ben daha çok severimA Arya Stark benim de durumlar ayni senin gibi. O yuzden boyle seyleri okuyunca hem cok garipsiyorum hem de uzuluyorum olaylarin icerigini bilmedigimizden oluyo sanirim :) benim 2 yengem var ve annem hic onlari bizden ayri tutmadi kizlari gibi davrandi. Simdi benm kaynanamda tam olarak annem gibi. Annem istanbulda biz marasta yasiyoruz ama kayivalidem sagolsn iki senedir annemin eksiklgini hissettirmiyo bile kadin. Insallah bizler de ilerde boyle oluruz :):)
Aynı sebepten biz de çok sorun yasadık. Bu erkekler kısasa kısas yapıyor. Olay uzadıkça uzuyor. Ben de annemle aynı şehirde yaşamayı çok isterdim. Kv de aynı şehirde ama yarım saat uzaklıkta. Haftada 1 veya 2 haftada bir yemeğe gideriz. Bizimki laf sokmaz ama dediğom dediktir. Kendi düsüncesini onaylatmak ister sana. Tatlı bir sekilde yapar anlamazsın bile. Benim de en sinir oldugum sey baskasinım bana istemedigim birseyi zorla yaptirmasıdır. Ben insanların fikirlerine saygı duyarım. Ama bana karısılmasından hoşlanmam. En son gorustugumuzde normal dogum yapacaksin dimi kızım dedi. Yani tabi ne gösterir bilemem ama ben epidural sezeryan düşunüyorum. Hayır yani bu konuda ısrar etmesi sinirime dokundu. Doktorum nasil uygun görürse oyle olur dedim kapattım artık.
benim de 1 mm çıktı canım doktorum çok güzel dedi. bende çok küçükmü acaba diye panik yaptımdıama normal olan oymus :)
bende en çok ondan korkuyorumama keşke benim gibi bi gelinim olsa. gerçi herkes ektiğini biçermiş dicem de benim kv gelin olarakta fenaymış ona rağmen benim gibi bir gelini oldu :) ne kadar mütaviziyim şaka bi yana hiç bir terbiyesizlik yapmadım 5 senedir geliniyim bana şu lafı etti bu saygısızlığı yaptı diyemez. çünkü dicek hiçbişeyi yok. dayımın gelini var yengem kv ama el üstünde tutuyo kızda bir saygısız anlatamam. yani illa bi tarafta sıkıntı oluyo.
canım çok saol bana eleviti devletteki dr yazdı aldım 1 gün sonra özeldende randevu aldım eşim daha hiç görmemişti bebeği özele başlayacaktım zaten onun ısrarıyla peşpeşe oldu özeldeki doktoruma gösterdim almışsın kullan dedi başkada birşey demedi.Elaviti 1 hafta kullandım yan etki falan yapmadı ama domuz muhabbeti canımızı sıktıkontrolume 3 hafta var o sırada boş kalmıyayım dedim decaviti içtim dün . ben hiç kusmam falan olmamasına rağmen maşallah 1 kilo aldım sadece 3 ayda... vitaminde boş geçmek istemiyorum bebeğe yararı olmasada kendime vardır elbet saçlarım çok seyrek benim stresten çok dökülme yaptı bide diş etlerim sıkıntılı şimdi vitaminide kullanmassam sanki daha kötü olur diye korkuyorum pskolojik olarak onu içince rahat ediyorum anlayacağın kontrole gittiğimde sorarım doktoruma değiştirirse vitamini onu alırım bende
bide o var dimi herşeye maydanozlar. yani bu Allah'tan demiyolarda sanki normal doğum yapamamışsın ezikmişsin gibi davranıyorlar. şu devirde sağlıklı doğum yapan o kadar az insan varken bide psikoloji bozuyolar. ben normal doğum diye girdim acil sezeryana alındım. normal bile doğuramadın dedi. kızım oldu ki cinsiyeti erkek belirler ben genel anesteziden çıkmışım kızım gözlem altında doğumda baya korkutmuş doktorları üstüne üstük ben onlar yüzünden evimde doğum yapamamışım memlekitimde doğurmuşum hastaneye gelip küçük altın takıp oğlan doğur bilezik takcam diyen bir kişilik. neresinden tutulur bilemedim. o gün taburcu olduk anneannemin evindeyim onlarda akşam yola çıkacaklar orda soktuğu laflar yüzünden çok afedersin idrarımı yapamadım sinirden kaslarım işlevini yitirmiş. gece 11 de acil hastaneye yatırdılar idrar kesesi patlamak üzereymiş sonda takıldı bir hafta hastanede yattım. kızımda benimle yattı. o kadar ilaca maruz kaldım. umurlarında bile olmadı. şimdi buna erkek gibi diyince doktor içim sızladı. soyunuz kurusun diyesim var da yutuyorum evlatlarım hatrına. şimdi bi görsen kızıma ölüp bitiyolar ama bana hepsi yapmacık geliyor. kızım büyüsün onada anlatcam. memleketimdede niye doğum yapmak zorunda kaldım 32 haftalık hamileyken yine laf sokmalarından doldum doldum eve dönünce eşime patladım. o da bana vurdu ben fenalaştım bu defada aldı acile götürdü yoldada bunları aramış ki hiçbişeyimizden haberleri bile yok bi saygısızlığım bile yok. ben acilde yatıyorum ağla ağla içim dışıma çıkmış kv kişisi geldi kızım noldu naptınız diyeceğine sana rahat batıyomu dedi. ben o hışımla çıktım taksiye bindim kp arkamdan geliyo az bile yapmış ben olsam bende vururdum diyo. gerisini düşün. daha neler neler yaşadım. ne lohusalığım ne hamileliğim hepsini burnumdan getirdiler. ama bu dünyanın öbür tarafı da var. orda hesaplaşıcaz inşallah.
aynen canım ne kadar iyi olsa da kendi annen gibi olmuyor hiçbir zaman bir de. Hep bir rekabet bir kıskançlık oluyor gelin ve kayınvalide arasında.
Canım yaa ne çok şey ve ne çok zorluklar yaşamışsın. rabbim bol sabır versin. bide eşinin sana destek olmayıp böyle yapması işte insana en çok koyan da o heralde. Allah yardımcın olsun canım. inşallah düzelir herşey daha anlayışlı olurlar. en azından kocan olsunbide o var dimi herşeye maydanozlar. yani bu Allah'tan demiyolarda sanki normal doğum yapamamışsın ezikmişsin gibi davranıyorlar. şu devirde sağlıklı doğum yapan o kadar az insan varken bide psikoloji bozuyolar. ben normal doğum diye girdim acil sezeryana alındım. normal bile doğuramadın dedi. kızım oldu ki cinsiyeti erkek belirler ben genel anesteziden çıkmışım kızım gözlem altında doğumda baya korkutmuş doktorları üstüne üstük ben onlar yüzünden evimde doğum yapamamışım memlekitimde doğurmuşum hastaneye gelip küçük altın takıp oğlan doğur bilezik takcam diyen bir kişilik. neresinden tutulur bilemedim. o gün taburcu olduk anneannemin evindeyim onlarda akşam yola çıkacaklar orda soktuğu laflar yüzünden çok afedersin idrarımı yapamadım sinirden kaslarım işlevini yitirmiş. gece 11 de acil hastaneye yatırdılar idrar kesesi patlamak üzereymiş sonda takıldı bir hafta hastanede yattım. kızımda benimle yattı. o kadar ilaca maruz kaldım. umurlarında bile olmadı. şimdi buna erkek gibi diyince doktor içim sızladı. soyunuz kurusun diyesim var da yutuyorum evlatlarım hatrına. şimdi bi görsen kızıma ölüp bitiyolar ama bana hepsi yapmacık geliyor. kızım büyüsün onada anlatcam. memleketimdede niye doğum yapmak zorunda kaldım 32 haftalık hamileyken yine laf sokmalarından doldum doldum eve dönünce eşime patladım. o da bana vurdu ben fenalaştım bu defada aldı acile götürdü yoldada bunları aramış ki hiçbişeyimizden haberleri bile yok bi saygısızlığım bile yok. ben acilde yatıyorum ağla ağla içim dışıma çıkmış kv kişisi geldi kızım noldu naptınız diyeceğine sana rahat batıyomu dedi. ben o hışımla çıktım taksiye bindim kp arkamdan geliyo az bile yapmış ben olsam bende vururdum diyo. gerisini düşün. daha neler neler yaşadım. ne lohusalığım ne hamileliğim hepsini burnumdan getirdiler. ama bu dünyanın öbür tarafı da var. orda hesaplaşıcaz inşallah.
Allah yardımcın olsun canım böyle durumlarda eşin tepkisi çok onemli işte kendi ailesiyle eşi arasında bir denge kurmalı. Eşinin anne babası bile olsa kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Tamam saygıda kusur etmessin ama sevmek de zorunda değilsin. Eşlerin bir sıkıntı yoksa eğer annemi sevmen lazım diye diretmesi de sinir ediyor beni. Böyle durumlarda da başlıyor tartışmalar ve senin yaşadıkların gibi sonlara varıyor.
23 yaşındayım canım. Bizim bu hastanede iki doktor olduğu için çok hastası oluyor doktorun. o yuzden pek ilgili değil bende özel araştırıyorum o yüzdenkaç yaşındasın ki yaşından dolayımı acaba :) bende tam bilmiyordum arkadaşlardan duyduğum kadarıyla biliyordum öğrendim şimdi çoğu şeyi :) sormak istediklerini sor burda herkes yardımcı olur sana...
canım ikili test bebekte zeka geriliği varmı diye bakıyorlar down sendromu vs şayet varsa da kesin bir sonuç vermiyorlar sadece bir olasılık ve gebeliği sonladırmak istersen sonladırıyorlar şayet doğurmak istiyorum dersen hamilelğin boyunca bile bile üzülüyorsun ve doğumda bebek sapa sağlamda olabiliyor :) ben her ihtimaldede gebeliğimi sonlandırmayacağım için yaptırmadım ne çıkarsa ne olursa rabbimden diyorum dua ediyorum :)
Canım yaa ne çok şey ve ne çok zorluklar yaşamışsın. rabbim bol sabır versin. bide eşinin sana destek olmayıp böyle yapması işte insana en çok koyan da o heralde. Allah yardımcın olsun canım. inşallah düzelir herşey daha anlayışlı olurlar. en azından kocan olsun
öyleleri ezilmez her kötülüğü yapar yine de el üstünde tutulurlar canım. sen Allah'ın adaletine sığınmakla en iyisini yapıyorsun boşver. kendi mutluluğunu düşün onun için ve çocukların için yaşa :)saol canım. şimdi çok şükür iyiyiz :) yani ben takmıyorum artık takmayınca dolmuyorum eşimede bişey demiyorum o da öyle olunca gayet sakin. yani biraz ambiyane bi tabir olcak ama kaşarlandım :) onlarla yaşamayı öğrendim. birbirlerine karşı da öyleler çünkü. alışmışlar sürekli birilerini ıssırmaya. bekar görümcem var benimle yaşıt bakalım o evlenince nasıl olacak dört gözle bekliyorum :) beddua kesinlikle etmedim etmem de ama Allah'ın adaletine güvenim sonsuzdur.
Hahahaaaya tabiki bilimsel değil bizimkide eğlencesine zaten ona bakarsan doktorlar bile belli zamana kadar anlayamayabiliyorlar Allah sağlıklısını hayırlısını versin canım valla en önemlisi o bana soruyorlardı sen bişey hissetmiyor musun cinsiyet olarak bende yok valla ben sadece mide bulantısı hissediyorum diyordum gülüyordu herkes
öyleleri ezilmez her kötülüğü yapar yine de el üstünde tutulurlar canım. sen Allah'ın adaletine sığınmakla en iyisini yapıyorsun boşver. kendi mutluluğunu düşün onun için ve çocukların için yaşa :)
İnslh taze gelin :))) bnde isterdim o şekil amma ve lakin her insan öyle degl canm bnm kaynanam bna sarma sarackkB Biravucmutluluk @kirmizigitar kızlar yaa yazdıklarınızı okurken kendimle kıyasladım ve çok şanslı olduğumu hissettim. ben hiç öyle şeyler görmedim. mayısta bir yıl olcak evleneli ve kayınvalidem bana çok değer verir. yoğurdumu her hafta yapar yemek yapar gönderir. sarma sararken fazla sarar bana da yollar. her hafta yemeğe davet eder. oğlundan fazla değer verir çok şükür. aramız çok iyi nazar değmesin. bende onu iki güne bi ararım. yemek olmasa bile iş çıkışı onun evine gideriz eşimle mutfakta ne varsa beraber yeriz çayı beraber içeriz gönlü hoş olsun diye. inşallah değişmez. böyle devam eder :))
Birşey olmaz canım ya sen gönlünü ferah tut. Ama yinede dikkatli olKızlarrr ben ne yaptım bilin bakalım . Dayanamadım uff yaprak sararken çiğ çiğ kıymayı içine bi güZel koydum ve yedim :8 serçe parmağım kadar bitaneciko kadar canım çektiki anlatamam şimdi ben ne yapıcam toxoplazma hastalığında hiç geçirmemişim bu arada sizce bu kadarcıktan bşy olur mu ?
çok şükür sağlıcakla doğsun herkesin bebişi inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?