2017 EKİM Anne adayları

Maksat kolej parasini odemek degil ki asla. Ama okul taksidiyle bitmiyor is koleje giden kuzenlerimin psikolojisini goruyorum... koleje cocugunu gonderiyorsan ona ordaki zenginlerle ayni hayati sunman gerekir. Hadi 3-4 sinifa kadar anlmadi diyelim ama bunun ergenligi var. Zengin bir sosyal yasam saglayamadiktan sonra koleje gitmesi bir cocugun psikolojisini alt ust edebilir benim neden yok diye...

Nitekim sirf arkadasinda var diye ayfon 7 si olan 13 yasinda yegenim var. Cunku almazsan o cocuk mutsuz oluyor. Her yonlu dusunmek lazim.

Cok yakin bir arkadasim ozel univ okuyordu yillik belki 40-50 bin oduyor babasi okula dusun, ama o okula otobusle gittigi icin lanet ediyordu herkes arabasiyla geliyo ben akbil dolduracak kuruyemisci ariyorum diye... bunlar onemli seyler

Aynen canım bende 4 aylık bebeğimi bırakıp işe döneceğim nasip olursa. En güzel zamanları oysa ama tek eşim çalışarak geçinemeyiz. Çocuğumuzun geleceği için çocuğumuzdan vazgeçiyoruz aslında ne ilginç

Ben bir kolej de çalışmış ogretmen olarak bir çocuğun kolejde temel alamayacağı kanaatindeyim... sizce kolejde taktir alan cocuk bilegiyle mi aliyor??? Allah izin verirse once iyi bir devlet okulunda okula, ogretmene ve egitime saygisi olsun isterim çocuğumun sonra hak ederse ortayı özele gider hem de ergenlik donemi cevre ve egitimini gozlemek daha kolay olur malum ortamlar bozuk

ahahahah gül kuzum gül hepimiz gülelim inşallahhh

Ne kadar iyi konuşmuşsun cicim Saygısız kafa da cabası

yaaa battaniye nasıl yaptın görüntü atabilirmisin ki bende yapacağım ama model yok

Buna da deginmek istedim de yetiskin ogretmeni oldugum icin bilmislik taslamak istemedim cocuklar uzmanligimmdegil cunku. Ama acikcasi cidden devlet okullarinda daha samimi ve gercekci bir egitim anlayisi oldugunu dusunuyorum.

Kaldiki hala savunuyorum, burda a101 deki indirimli kovayi almayi planliyoruz butce hesabimiz belli demekki, 20 liralik kovada yikadigim cocugu ozel okula gonderirsem, harcligini vermeden once hesap yaparsam, o kolej egitimden cok izdirap olur o velede:)

yaaa battaniye nasıl yaptın görüntü atabilirmisin ki bende yapacağım ama model yok

Benim ki cok basit valla bildiğin düz orgu.. ole kokos battaniye yapamadom cunku o kadar iyi de bilmiyorum yapmayi.. ama bu cok hosuma gitti.. yumusacik bide ipinden dolayi..

Eklentiler

• 2017-04-05 15.09.30.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 29
at canım bende merak ediyorum. böyle şeyleri çok severim. tığ işini iyi beceririm. şiş hiç yapmadım ama onu da denerim :)

Cnm ilk yolladığım sis ile yaplms.. bu gösterecegm tığ ile..belki bunu daha iyi yaparsin..

Eklentiler

• 2017-04-05 16.03.44.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 37

Canım koleje giden bir çocuğun öğrendiği ingilizce ile devlete gidenin durumu ortada. Öyle ha dedin mi istediğin devlet okuluna yollayamıyorsun çocuğunu ikamet bilmem ne durumundan. Devlet okullarının çoğunda tuvalet kağıdı yok bundan haberin var mı? Ya da 50-60 kişilik sınıflarda ne kadar öğrenilebilir tartışılır. Ben ilkokul ve ortaokulda göndermeyi düşünüyorum zaten daha önceki postumda yazmıştım. İlgilendikten ve zekası olduktan s- sonra alimallah annesi gibi anadolu lisesi de okur ülkenin sayılı üniversitelerine de gider parayla çocuğu şımartma taraftarı değilim. Gücüm yettiği kadar çocuğumu desteklerim.

Yukarıda da arkadaşa yazdım öğretmen olabilirsiniz ama bu sizin her dediğiniz doğru anlamına gelmez. 50-60 kişi okunan sınıfla 15-20 kişilik sınıfta okuyan çocuk bir olabilir mi? Ben Anadolu lisesi mezunuyum. Bir devlet okulunda okul birincisi olarak o okula girmiştim. Hazırlık sınıfında kolejde okuyan arkadaşlarıma yetişebilmek için ne kadar zorlandığımı tahmin edemezsiniz. Dersaneye de gitmedim özel ders de almadım. Ama keşke anne babamın durumu biraz daha iyi olsaydı da beni ingilizce konusunda takviye aldırabilseydi. Daha iyi bir okula gitseydim de fen lisesi kazanıp sonra da doktor olsaydım. Şuanki siteme göre öyle her istediğiniz devlet okuluna yollayamıyorsunuz çocuğunuzu. Ben zaten dediğim gibi ilkokul ve ortaokulda göndermeyi düşünüyorum. Sonrasında zaten aklı erecek kendini düşünüyorsa başarılı olmak için elinden geleni yapar. Ben bir anne olarak görevimi yapayım da... Bu satırları size bir mühendis yazıyor cahillikle konuşmuyorum yani.

Eevet mantıklı aslında ama ilk kıyafeti mavi veya pembe olsun istiyorum hatırası olsun rengide tam olsun bakalım belki dayanamam bu hafta sonu alırım aslında battaniye yapayım ilk diğerleri daha kolay olur

İyi cesaret gerçekten iyi okullara göndereceğim, sosyal bir hayat yaşatacağım (kurslar, etkinlikler vs.) dersen çok iyi gelirin olması lazım. Ben şahsen iki memur maaşıyla 4 çocuğa cesaret edemem.

kızımdan önce çok zor geçiniyorduk. ikimizde çalışıyorduk bir dünyada borcumuz vardı. herşeyimizi kendimiz yapmıştık daha 8 aylık evliydim hamile kaldığımda. ev kirası borç o bu... ben rızkın Allah'tan olduğuna inanırım. iznim bitip işe döneceğim sırada kızımda süt alerjisi çıktı ve raporlu sadece iki tane mama vardı ikisinide yemedi. dolap dolusu sütüm boşa gitti. ben diyete girip o şekilde emzirmek zorunda kaldım. dolayısıyla stokta süt olmadığı için işi bırakmak zorundaydım. tek maaşa düştük. eşim akşamları dışardan iş yaptı o bu derken üzerinden 3 yıl geçti şu an kendi şirketimiz var üzerine son model bir arabamız ve hayalini bile kuramadığım kadar güzel bir ev aldık. bunların hepsi kızımın rızkı. anne baba kendim kazandım zannedermiş ama Allah aslında çocuğun rızkını verirmiş anne babaya. o yüzden ben geçim sıkıntısı diyerek hiç çocuk yapmayan insanlar gördüğümde hayret ederim ve hep kendimi örnek gösteririm. bir kadının hatta bir erkeğinde yaşayacağı en güzel duygu evlat sahibi olmak. inşallah güzel yetiştirmekte nasip olur

Teyzeleri bu da benim yaptığım tek eşyamız.. minnak battaniyemiz

Benim ki cok basit valla bildiğin düz orgu.. ole kokos battaniye yapamadom cunku o kadar iyi de bilmiyorum yapmayi.. ama bu cok hosuma gitti.. yumusacik bide ipinden dolayi..

Cnm ilk yolladığım sis ile yaplms.. bu gösterecegm tığ ile..belki bunu daha iyi yaparsin..

ya ikiside güzel olmuş ama tığ işi olan çok güzel ponpon kısmını o kalpleri nasıl yapmışlar çözemedim ama denerim bakalım çok teşekkür ederim ellerine sağlık canım

Eevet mantıklı aslında ama ilk kıyafeti mavi veya pembe olsun istiyorum hatırası olsun rengide tam olsun bakalım belki dayanamam bu hafta sonu alırım aslında battaniye yapayım ilk diğerleri daha kolay olur

bizimde oldu pembelerimiz illaki :) hediye alanlar hep pembe aldılar mesela. ama dediğiniz gibi hastane çıkışı güzel olur :)

Tam da dediğim gibi işte iyi bir geliriniz var siz bir futbol takımı bile kurabilirsiniz :) Ben de bu durumda olsam ben de yapardım kalabalık aile severim. Ben memurum eşim de memur orta karar bir evimiz bir de ikinci el arabamız var borçlarını ödüyoruz dört çocuğu istediğim standartlarda yetiştiremem. İnşallah siz de layığıyla yetiştirirsiniz.

ya ikiside güzel olmuş ama tığ işi olan çok güzel ponpon kısmını o kalpleri nasıl yapmışlar çözemedim ama denerim bakalım çok teşekkür ederim ellerine sağlık canım

bu arada bende çok severim örgüyü kızımda kasım doğumluydu. ben beceremem ama anneannem sağolsun birsürü yelek süeter patik ördü ama hiçbirini giydiremedim kızıma cildi çok hassastı yünlü bişey değidiği anda kızarırdı hepsini saklıyorum inşallah bu defa giydirebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…