- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #8.641
Maksat kolej parasini odemek degil ki asla. Ama okul taksidiyle bitmiyor is koleje giden kuzenlerimin psikolojisini goruyorum... koleje cocugunu gonderiyorsan ona ordaki zenginlerle ayni hayati sunman gerekir. Hadi 3-4 sinifa kadar anlmadi diyelim ama bunun ergenligi var. Zengin bir sosyal yasam saglayamadiktan sonra koleje gitmesi bir cocugun psikolojisini alt ust edebilir benim neden yok diye...Niye yollayamayasın ki koleje? Ev kredisi ödeyebilecek durumun varsa koleje de gider illa senelik 50-60 bin tl lik koleje gitmesine gerek yok ki. Taksit de yapıyorlar ödenir bir şekilde. Ben zaten ilkokul ortaokulda yollamayı düşünüyorum Allah nasip ederse lisede sınavlarda başarılı olup Anadolu Lisesi Fen Lisesi'ne gitsin sıpa. Ben temelini aldırmak derdindeyim.
Çok doğru söylüyorsun canım. Bizim bebek ev aldıktan sonra geldi, 1 ay önce gelseydi ev almayacaktık ben ücretsiz izne çıkabileyim diye. Şimdi işe dönmek zorundayım yasal sürem bitince. Annem bakacak ama içim parçalanıyor şimdiden 4 aylık bebeği bırakıp işe döneceğim için. Hem ev hem araba kredi borcumuz var çünkü.
Canim sakin buna takilma bende kanama yasadi ona bakarsan hem de ne kanama uhuuuuu bir suru insan var hamileligini kanamali gecirip saglikli doguran. Kuzenimin down lu bebegi var lekelenmesi bile olmadi hic hir tarama testinde cikmadi... yani bunlarin hicbiri kistas degil sakin bozma moralini...
Bak sen:) nasi guldurdun beni ya:) kizim benim bakirkoy raporum var :)
Maksat kolej parasini odemek degil ki asla. Ama okul taksidiyle bitmiyor is koleje giden kuzenlerimin psikolojisini goruyorum... koleje cocugunu gonderiyorsan ona ordaki zenginlerle ayni hayati sunman gerekir. Hadi 3-4 sinifa kadar anlmadi diyelim ama bunun ergenligi var. Zengin bir sosyal yasam saglayamadiktan sonra koleje gitmesi bir cocugun psikolojisini alt ust edebilir benim neden yok diye...
Nitekim sirf arkadasinda var diye ayfon 7 si olan 13 yasinda yegenim var. Cunku almazsan o cocuk mutsuz oluyor. Her yonlu dusunmek lazim.
Cok yakin bir arkadasim ozel univ okuyordu yillik belki 40-50 bin oduyor babasi okula dusun, ama o okula otobusle gittigi icin lanet ediyordu herkes arabasiyla geliyo ben akbil dolduracak kuruyemisci ariyorum diye... bunlar onemli seyler
Ben örgü cok seviyorum ama beceremiyorum pek.. sadece bir tane battaniye yaptım..o da iki cinsiyete de olur.. baska bisey de yapmadm almadm da .. saglkli olsnlar da doguma cok vaaar illaki alriz.. burdan da brbrmzle paylaşırız inşallah
Buna da deginmek istedim de yetiskin ogretmeni oldugum icin bilmislik taslamak istemedim cocuklar uzmanligimmdegil cunku. Ama acikcasi cidden devlet okullarinda daha samimi ve gercekci bir egitim anlayisi oldugunu dusunuyorum.Ben bir kolej de çalışmış ogretmen olarak bir çocuğun kolejde temel alamayacağı kanaatindeyim... sizce kolejde taktir alan cocuk bilegiyle mi aliyor??? Allah izin verirse once iyi bir devlet okulunda okula, ogretmene ve egitime saygisi olsun isterim çocuğumun sonra hak ederse ortayı özele giderhem de ergenlik donemi cevre ve egitimini gozlemek daha kolay olur malum ortamlar bozuk
yaaa battaniye nasıl yaptın görüntü atabilirmisin ki bende yapacağım ama model yok
canım bu tığ işi mi şiş işi mi. ipi ne diyerek alıyoruz bende yapmak istiyrum :))
Benim ki cok basit valla bildiğin düz orgu.. ole kokos battaniye yapamadom cunku o kadar iyi de bilmiyorum yapmayi.. ama bu cok hosuma gitti.. yumusacik bide ipinden dolayi..
yaaa battaniye nasıl yaptın görüntü atabilirmisin ki bende yapacağım ama model yok
at canım bende merak ediyorum. böyle şeyleri çok severim. tığ işini iyi beceririm. şiş hiç yapmadım ama onu da denerim :)Sen iyi örgü biliyorsan eğer bir model var ben cok begenmstm.onu da atabilirim sana?
at canım bende merak ediyorum. böyle şeyleri çok severim. tığ işini iyi beceririm. şiş hiç yapmadım ama onu da denerim :)
Maksat kolej parasini odemek degil ki asla. Ama okul taksidiyle bitmiyor is koleje giden kuzenlerimin psikolojisini goruyorum... koleje cocugunu gonderiyorsan ona ordaki zenginlerle ayni hayati sunman gerekir. Hadi 3-4 sinifa kadar anlmadi diyelim ama bunun ergenligi var. Zengin bir sosyal yasam saglayamadiktan sonra koleje gitmesi bir cocugun psikolojisini alt ust edebilir benim neden yok diye...
Nitekim sirf arkadasinda var diye ayfon 7 si olan 13 yasinda yegenim var. Cunku almazsan o cocuk mutsuz oluyor. Her yonlu dusunmek lazim.
Cok yakin bir arkadasim ozel univ okuyordu yillik belki 40-50 bin oduyor babasi okula dusun, ama o okula otobusle gittigi icin lanet ediyordu herkes arabasiyla geliyo ben akbil dolduracak kuruyemisci ariyorum diye... bunlar onemli seyler
Yukarıda da arkadaşa yazdım öğretmen olabilirsiniz ama bu sizin her dediğiniz doğru anlamına gelmez. 50-60 kişi okunan sınıfla 15-20 kişilik sınıfta okuyan çocuk bir olabilir mi? Ben Anadolu lisesi mezunuyum. Bir devlet okulunda okul birincisi olarak o okula girmiştim. Hazırlık sınıfında kolejde okuyan arkadaşlarıma yetişebilmek için ne kadar zorlandığımı tahmin edemezsiniz. Dersaneye de gitmedim özel ders de almadım. Ama keşke anne babamın durumu biraz daha iyi olsaydı da beni ingilizce konusunda takviye aldırabilseydi. Daha iyi bir okula gitseydim de fen lisesi kazanıp sonra da doktor olsaydım. Şuanki siteme göre öyle her istediğiniz devlet okuluna yollayamıyorsunuz çocuğunuzu. Ben zaten dediğim gibi ilkokul ve ortaokulda göndermeyi düşünüyorum. Sonrasında zaten aklı erecek kendini düşünüyorsa başarılı olmak için elinden geleni yapar. Ben bir anne olarak görevimi yapayım da... Bu satırları size bir mühendis yazıyor cahillikle konuşmuyorum yani.Ben bir kolej de çalışmış ogretmen olarak bir çocuğun kolejde temel alamayacağı kanaatindeyim... sizce kolejde taktir alan cocuk bilegiyle mi aliyor??? Allah izin verirse once iyi bir devlet okulunda okula, ogretmene ve egitime saygisi olsun isterim çocuğumun sonra hak ederse ortayı özele giderhem de ergenlik donemi cevre ve egitimini gozlemek daha kolay olur malum ortamlar bozuk
beyaz örün fıstık yeşili örün sarı örün :) benim ablamın arkadaşına doktoru doğana kadar kız dedi. herşeyi pembe pembe aldılar. doğuma girdi şokkk. erkekbenim oğlum pembelerle büyüdü hep der. benim ilki kız olmasına rağmen hep alışverişlerimi bile unisex tercih etmiştim. şimdi ikinci ne olursa olsun kızımdan kalanları da kullanabilecek o acıdan da güzel oluyor. erkek olursa bi etek ve elbiseleri giyilemiyecek geri kalan herşeyi kullanabilecem :)
canım bu tığ işi mi şiş işi mi. ipi ne diyerek alıyoruz bende yapmak istiyrum :))
İyi cesaret gerçekten iyi okullara göndereceğim, sosyal bir hayat yaşatacağım (kurslar, etkinlikler vs.) dersen çok iyi gelirin olması lazım. Ben şahsen iki memur maaşıyla 4 çocuğa cesaret edemem.
Teyzeleri bu da benim yaptığım tek eşyamız.. minnak battaniyemiz
Benim ki cok basit valla bildiğin düz orgu.. ole kokos battaniye yapamadom cunku o kadar iyi de bilmiyorum yapmayi.. ama bu cok hosuma gitti.. yumusacik bide ipinden dolayi..
Cnm ilk yolladığım sis ile yaplms.. bu gösterecegm tığ ile..belki bunu daha iyi yaparsin..
Eevet mantıklı aslında ama ilk kıyafeti mavi veya pembe olsun istiyorum hatırası olsun rengide tam olsun bakalım belki dayanamam bu hafta sonu alırım aslında battaniye yapayım ilk diğerleri daha kolay olur
Tam da dediğim gibi işte iyi bir geliriniz var siz bir futbol takımı bile kurabilirsiniz :) Ben de bu durumda olsam ben de yapardım kalabalık aile severim. Ben memurum eşim de memur orta karar bir evimiz bir de ikinci el arabamız var borçlarını ödüyoruz dört çocuğu istediğim standartlarda yetiştiremem. İnşallah siz de layığıyla yetiştirirsiniz.kızımdan önce çok zor geçiniyorduk. ikimizde çalışıyorduk bir dünyada borcumuz vardı. herşeyimizi kendimiz yapmıştık daha 8 aylık evliydim hamile kaldığımda. ev kirası borç o bu... ben rızkın Allah'tan olduğuna inanırım. iznim bitip işe döneceğim sırada kızımda süt alerjisi çıktı ve raporlu sadece iki tane mama vardı ikisinide yemedi. dolap dolusu sütüm boşa gitti. ben diyete girip o şekilde emzirmek zorunda kaldım. dolayısıyla stokta süt olmadığı için işi bırakmak zorundaydım. tek maaşa düştük. eşim akşamları dışardan iş yaptı o bu derken üzerinden 3 yıl geçti şu an kendi şirketimiz var üzerine son model bir arabamız ve hayalini bile kuramadığım kadar güzel bir ev aldık. bunların hepsi kızımın rızkı. anne baba kendim kazandım zannedermiş ama Allah aslında çocuğun rızkını verirmiş anne babaya. o yüzden ben geçim sıkıntısı diyerek hiç çocuk yapmayan insanlar gördüğümde hayret ederim ve hep kendimi örnek gösteririm. bir kadının hatta bir erkeğinde yaşayacağı en güzel duygu evlat sahibi olmak. inşallah güzel yetiştirmekte nasip olur
ya ikiside güzel olmuş ama tığ işi olan çok güzel ponpon kısmını o kalpleri nasıl yapmışlar çözemedim ama denerim bakalım çok teşekkür ederim ellerine sağlık canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?