- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #8.661
kızımdan önce çok zor geçiniyorduk. ikimizde çalışıyorduk bir dünyada borcumuz vardı. herşeyimizi kendimiz yapmıştık daha 8 aylık evliydim hamile kaldığımda. ev kirası borç o bu... ben rızkın Allah'tan olduğuna inanırım. iznim bitip işe döneceğim sırada kızımda süt alerjisi çıktı ve raporlu sadece iki tane mama vardı ikisinide yemedi. dolap dolusu sütüm boşa gitti. ben diyete girip o şekilde emzirmek zorunda kaldım. dolayısıyla stokta süt olmadığı için işi bırakmak zorundaydım. tek maaşa düştük. eşim akşamları dışardan iş yaptı o bu derken üzerinden 3 yıl geçti şu an kendi şirketimiz var üzerine son model bir arabamız ve hayalini bile kuramadığım kadar güzel bir ev aldık. bunların hepsi kızımın rızkı. anne baba kendim kazandım zannedermiş ama Allah aslında çocuğun rızkını verirmiş anne babaya. o yüzden ben geçim sıkıntısı diyerek hiç çocuk yapmayan insanlar gördüğümde hayret ederim ve hep kendimi örnek gösteririm. bir kadının hatta bir erkeğinde yaşayacağı en güzel duygu evlat sahibi olmak. inşallah güzel yetiştirmekte nasip olur
Tam da dediğim gibi işte iyi bir geliriniz var siz bir futbol takımı bile kurabilirsiniz :) Ben de bu durumda olsam ben de yapardım kalabalık aile severim. Ben memurum eşim de memur orta karar bir evimiz bir de ikinci el arabamız var borçlarını ödüyoruz dört çocuğu istediğim standartlarda yetiştiremem. İnşallah siz de layığıyla yetiştirirsiniz.
Herkese rızk veriyor Rabbim tabiki ama ölçüsü aynı değil. Öyle olsa hiç sokak çocuğu olmazdı değil mi...Senin gibi olmak bir ihtimal ama... allah kesin çocuğa rızk verir diye düşünüp çocuk yapmak bana mantıklı gelmiyor. Keşke herkese bol bol verse kimse geçim derdi çekmese çocuklarımızı refah içinde gönlümüzün istediği gibi yetiştirebilsek..
ya ikiside güzel olmuş ama tığ işi olan çok güzel ponpon kısmını o kalpleri nasıl yapmışlar çözemedim ama denerim bakalım çok teşekkür ederim ellerine sağlık canım
bu arada bende çok severim örgüyü kızımda kasım doğumluydu. ben beceremem ama anneannem sağolsun birsürü yelek süeter patik ördü ama hiçbirini giydiremedim kızıma cildi çok hassastı yünlü bişey değidiği anda kızarırdıhepsini saklıyorum inşallah bu defa giydirebilirim
Senin gibi olmak bir ihtimal ama... allah kesin çocuğa rızk verir diye düşünüp çocuk yapmak bana mantıklı gelmiyor. Keşke herkese bol bol verse kimse geçim derdi çekmese çocuklarımızı refah içinde gönlümüzün istediği gibi yetiştirebilsek..
ya bide o var işte alerjisi oluyor giydiremiyorsun benim arkadaşımda giydiremedi oğluna inşallah ben giydirebilirim sizde bu bebeğinize giydirirsiniz
Sinirlenme bebisim ya:) sohbet ediyos oyle:)Canım koleje giden bir çocuğun öğrendiği ingilizce ile devlete gidenin durumu ortada. Öyle ha dedin mi istediğin devlet okuluna yollayamıyorsun çocuğunu ikamet bilmem ne durumundan. Devlet okullarının çoğunda tuvalet kağıdı yok bundan haberin var mı? Ya da 50-60 kişilik sınıflarda ne kadar öğrenilebilir tartışılır. Ben ilkokul ve ortaokulda göndermeyi düşünüyorum zaten daha önceki postumda yazmıştım. İlgilendikten ve zekası olduktan s- sonra alimallah annesi gibi anadolu lisesi de okur ülkenin sayılı üniversitelerine de gider parayla çocuğu şımartma taraftarı değilim. Gücüm yettiği kadar çocuğumu desteklerim.
Yukarıda da arkadaşa yazdım öğretmen olabilirsiniz ama bu sizin her dediğiniz doğru anlamına gelmez. 50-60 kişi okunan sınıfla 15-20 kişilik sınıfta okuyan çocuk bir olabilir mi? Ben Anadolu lisesi mezunuyum. Bir devlet okulunda okul birincisi olarak o okula girmiştim. Hazırlık sınıfında kolejde okuyan arkadaşlarıma yetişebilmek için ne kadar zorlandığımı tahmin edemezsiniz. Dersaneye de gitmedim özel ders de almadım. Ama keşke anne babamın durumu biraz daha iyi olsaydı da beni ingilizce konusunda takviye aldırabilseydi. Daha iyi bir okula gitseydim de fen lisesi kazanıp sonra da doktor olsaydım. Şuanki siteme göre öyle her istediğiniz devlet okuluna yollayamıyorsunuz çocuğunuzu. Ben zaten dediğim gibi ilkokul ve ortaokulda göndermeyi düşünüyorum. Sonrasında zaten aklı erecek kendini düşünüyorsa başarılı olmak için elinden geleni yapar. Ben bir anne olarak görevimi yapayım da... Bu satırları size bir mühendis yazıyor cahillikle konuşmuyorum yani.
Herkese rızk veriyor Rabbim tabiki ama ölçüsü aynı değil. Öyle olsa hiç sokak çocuğu olmazdı değil mi...
Allah herkese aynı ölçüde vermiyor rızkı malum imtihan dünyasındayız. Ben inançlı bir insanım ama aklımın yatmadığı şeyleri de yapmamaya gayret ediyorum. Size maddi anlamda çok güzel kapılar açmış Rabbim daha çok versin. Bana da verdiği kararında borçtan korkup çocuk yapmamazlık yapmadık çok şükür bile isteye oldu ama 4 tanesini istediğim gibi yetiştirmeye gücüm yetmez diyorum ben de.ben dört çocuk düşündüğümde inanın hiçbirşeyimiz yoktu. kalabalık bir ailede büyüyüp gurbete gelince hep bunun hayalini kurdum. nasip olur inşallah.
Yok be canım sinirlenmedim mimik koymayınca öyle mi anlaşıldıSinirlenme bebisim ya:) sohbet ediyos oyle:)
Bence olaya farkli yerlerden bakiyoruz sadece ama olsun cesitlilik iyidir:)
Sinirlenme bebisim ya:) sohbet ediyos oyle:)
Bence olaya farkli yerlerden bakiyoruz sadece ama olsun cesitlilik iyidir:)
İnsallah bebisim allah kismet etsin insallah hersey gonlune gore olsun. Ben daha mutevazi hayaller kuruyorum demekki cocugumla ilgili:)Yok be canım sinirlenmedim mimik koymayınca öyle mi anlaşıldıSenle aynı şeyleri söylüyoruz da sen kaçırdın benim yazıklarımı bence. Ben diyorum ki cebine harçlık koyamama yaşına gelince yollamıcam zaten psikolojisi bozulmaz ondan
Popcorn örneği bu.. nete yaz popcorn kalp.falan çıkıyor yapılışı bastan sona kadar.. simdiden kolay gelsin :) rica ederm bu arada
Ah ahh keşke bizim zamanimiz gibi olsa ama ilkokulda ki bebeler bile biliyor zenginliğiYok be canım sinirlenmedim mimik koymayınca öyle mi anlaşıldıSenle aynı şeyleri söylüyoruz da sen kaçırdın benim yazıklarımı bence. Ben diyorum ki cebine harçlık koyamama yaşına gelince yollamıcam zaten psikolojisi bozulmaz ondan
Heheheheheheh burda birileri de battaniye ornegi almak icin kudurdu:) ay cok tatlisiniz canlarbuldum buldum çokta basitmiş hafta sonu ip alıp başlıyayım malum çalışıyorum akşamdan akşama anca oda yorgunlukdan enerjim kalırsaAma unisex olacak ne renk yapayım ki çift renk lazım şimdi buna
Allah herkese aynı ölçüde vermiyor rızkı malum imtihan dünyasındayız. Ben inançlı bir insanım ama aklımın yatmadığı şeyleri de yapmamaya gayret ediyorum. Size maddi anlamda çok güzel kapılar açmış Rabbim daha çok versin. Bana da verdiği kararında borçtan korkup çocuk yapmamazlık yapmadık çok şükür bile isteye oldu ama 4 tanesini istediğim gibi yetiştirmeye gücüm yetmez diyorum ben de.
Canım bebeler kış bebesi olucak oyüzden bu fileyi önermem. Küvetin içine konulan süngerler daha iyi olur. Bedeni suyun içinde olması lazım, bunlarda üşürler.Kızlar bu arada küvet için birde file var şu şekilde yıkarken rahat olması için sanırım.
buldum buldum çokta basitmiş hafta sonu ip alıp başlıyayım malum çalışıyorum akşamdan akşama anca oda yorgunlukdan enerjim kalırsaAma unisex olacak ne renk yapayım ki çift renk lazım şimdi buna
Heheheheheheh burda birileri de battaniye ornegi almak icin kudurdu:) ay cok tatlisiniz canlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?