- 11 Kasım 2011
- 1.856
- 632
- 163
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #10.001
Sürpriz mi. Allahım Ya Rabbim.
İsim koyma hakkı ana babaya verilmiş. Kendileri vakti zamanında koymuşlar büyütmüşler evlatlarını. Bu ne düşüncesizlik ya.
Ya ben bi de doğurgan biri değilim. Hep riskim var. Belki bundan başka da çocuğum olmayacak. İsmini de koyamicaksam . Babanın bile ana kadar hakkı yok evlatta. Dinimiz bile 3defa ana hakkı sonra baba hakkı demiş.
Bence esin yapmaz biliyor senin bebeknicin ne uğraş verdiğiniBenimki de enişten gibi yaparsa diye derdim. Gerçi o kadarını da yapmaz diye düşünüyorum hakkımı helal etmem bilir. Bende tam onu sorucaktım öyle bişey olursa mahkemeyle anne değiştirebilir mi diye. Ama bizde kulağına isim okunuyor hemen
Bikaç hafta geçsin, şu riskli durumu atlatayım. WhatsApp gruba ultrason resmini koyup tanışalım ben Mustafa yazıcamNe karışıyormuş kayinvaliden ya. Bak ben de sinir oldum şimdi. Anne olan sensin. Eşin ve sen karar verirsiniz ona. Ona ne? Sen eşini ikna et. Kv'ye de söyle "Onun adı Mustafa. Yavuz Selim değil" de. Ah bu kaynanalar yok muuu! Anneler bu kadar karışmaz ama onlar her şeyi bizden iyi bilir ve bizim adımıza karar verirler. Benimki de normal doğum yap diye tutturmaz mı. Yapmayacağı ya. Ben epidural sezeryan istiyorum. Neyse eşim de sen ona bakma dedi de içime su serpti.
Şuan için bişey demiyor hiç zaten eşimin bekarlıktan hayaliymiş Mustafa koymak. Kv bir sohbette Yavuz Selim'in ne kadar önemli iyi bir zat olduğunu duydu, bende yanındaydım, ohooo o gün bugün Yavuz selimimiz gelsin deyip duruyor. Eşin ne güzel demiş yaa, ama benimki demez.
Ay kiyamam canim ya amaaaan bu kv.ler bosver sikma kendini de bebegini de daha coook varrr hem esin de mustafa demis bak ne guzel iste o verir cevabini eger anne agzina bakmiyorsa. Onlar istediklerini desinler isim hakki ananindir karninda tasiyo o kadar dis kapinin mandallarina ne oluyor acaba salla tatlim yaa baktin cok yuklenirlerse ver cevabini gitsin aman sana 5 dk dibinde olup faydasi yoksa bi zahmet sussun otursun.Ya insanlar neden düşüncesiz yaa. Ben hep bir laf bir hareket etmeden önce empati kurarım. Çok sinirim bozuldu.
Cinsiyet haberini verdim eşimin ailesine bi sevinçle. Aaa desene Yavuz selim geliyor dedi görümcem. -ki ben daha gebe kalmadan söylüyorduk Mustafa olucak diye, hep "bu ismi koymayı nasip et Rabbim" diye dualar ettim hepsi de bunu biliyor. Belki de bu nedenle erkek nasip etti mevlam.
Kayınvalidem tutturmuş Yavuz Selim olucak,Ahlakını da Yavuz selimden alsın diyip duruyor. Biz de Peygamber efendimizin ahlakından olsun diye Mustafa istiyoruz zaten.
Hep saygılı bir gelin oldum bir dediklerini iki etmedim, eşim de ailesine çok düşkün. Ama bu da fazla değil mi yaa. Bu bebek için 3yıl içinde 5ameliyat geçirdim. Şimdide hep yatmak zorundayım ama yemeğimi kendim hallediyorum. Kv 2yan sokakta olmasına rağmen tee Adana'dan annem gelicek İstanbul'a bu hafta bana bakmaya Doğuma kadar. Gram destekleri olsa tamam derim ama offf yaa off.
İlk bebek canım ya sağlıklı olsun en başta tabiki ama kız çocuğu da bir tatlı oluyor yahayırlı evlat olsun :) ilk bebişmiydi? kız bi ayrı oluyor benim 3.5 yaşında bi cimcime var da şimdi bunu sevemicekmişim gibi bile geliyor :)
Kalabalık ailede yetiştim 5kardeşiz. Ben de en az 3çocuk istiyorum. Rabbim inşaAllah nasip eder ama yalnız başına riskli gebelik yürütmek zorladı beni.öyle düşünme Rabbim başka evlatlarda versin inşallah. yaptıkları düşüncesizlik bütün sıkıntıyı biz çekiyoruz daha onların oğullarına bile bırak ne istiyorsa o ismi koysun diyeceklerine burunlarını sokup bide bu olcak demeleri çok itici. bizimkilerde erkek çocuk delisi soyları yürüsünmüşmüş. içimden soyunuz kurusun diyorum da ucu benim evladıma dokunur diyede korkuyorumbizim sülalemizde kız yoktu benden sonra hep erkek oldu ben kızım olsun çok istedim. kızım oldu onda bile hastaneye geldi küçük altın taktı oğlan doğur bilezik takcam dedi. o an hepsini kovasım geldi. kızım büyüsün hepsini anlatcam.
İlk bebek canım ya sağlıklı olsun en başta tabiki ama kız çocuğu da bir tatlı oluyor ya
Onu yaparsa başına gelecekleri tahmin eder diye umuyorum.sen hastanedeyken gidip kimliğini almaz inşallah. ben bu tür kişiler gördüm ailesi kırılmasın diye. benim eşimde illa kendi koyduğu olsun istiyor. sen seç diyor ama bana iki alternatif sunup seç diyor o zaman ben seçmiş olmuyorum tabi. iki isime karşı olmamıza rağmen bu defa anlaşamayıp iki isim koycak gibiyiz bizde.
Anne ağzına bakıyor biraz, endişem bu yüzden. Ama yok hiç takmicam. Konusu açılsın diceklerim hazır.Ay kiyamam canim ya amaaaan bu kv.ler bosver sikma kendini de bebegini de daha coook varrr hem esin de mustafa demis bak ne guzel iste o verir cevabini eger anne agzina bakmiyorsa. Onlar istediklerini desinler isim hakki ananindir karninda tasiyo o kadar dis kapinin mandallarina ne oluyor acaba salla tatlim yaa baktin cok yuklenirlerse ver cevabini gitsin aman sana 5 dk dibinde olup faydasi yoksa bi zahmet sussun otursun.
Esimi en çok bu konuda seviyorum kendi istediğini yapıyor bni de çok dinlemez ama en azından başkasını hiç dinlemez :) inslh esinde sna anlays gosterir herşey karşılıklı sonuçta ikna edebilirsin eşini. Brde iki kap yemek getirmekle emek mi olur ne kadr ugrasmissin bu çocuk için Allahım nasip etmiş inslh guzl br ismi olur. Geneki bnm adımı köy faln diye söylemiyorlar :)Ayy MaşaAllah eşin ne güzel demiş. Ben herkesler varken Mustafayı çok istiyoruz dedim. Kv 'm siz ne koyarsanız koyun madem ama ben Yavuz Selim diye seslenicem dedi. Zorla soğutacak kendinden. Bana gelip emeği dokunsa, bi ziyaretime gelip 2kap yemek koysa, cidden bak, onunda emeği var bu bebekte derim,dinlerim. Ama yalnızım hep.
Esimi en çok bu konuda seviyorum kendi istediğini yapıyor bni de çok dinlemez ama en azından başkasını hiç dinlemez :) inslh esinde sna anlays gosterir herşey karşılıklı sonuçta ikna edebilirsin eşini. Brde iki kap yemek getirmekle emek mi olur ne kadr ugrasmissin bu çocuk için Allahım nasip etmiş inslh guzl br ismi olur. Geneki bnm adımı koy faln diye söylemiyorlar sana :)Ayy MaşaAllah eşin ne güzel demiş. Ben herkesler varken Mustafayı çok istiyoruz dedim. Kv 'm siz ne koyarsanız koyun madem ama ben Yavuz Selim diye seslenicem dedi. Zorla soğutacak kendinden. Bana gelip emeği dokunsa, bi ziyaretime gelip 2kap yemek koysa, cidden bak, onunda emeği var bu bebekte derim,dinlerim. Ama yalnızım hep.
Çok teşekkür ederimTahminim yok anlamam ama çok tatli masallah yaaa
Çok guzl olmuş canm yaaa eline sağlık . Seninki erkek değil miydi yahu
Ay bir kız deniyor bir erkek , heyecandaan meraktan ölcem hahahCanm nub belli degl ama bence erkek
Çok kalmadı o zamn ya bunada şükürBana ikili testi yapan perinatolog 20. Haftada olacak doktorun zaten seni yonlendirir demisti.
Eki Görüntüle 1980898 Benimki bugun bunu atmis bana... telefonuna gebelik uygulamalari indirdi sanirim
Sabah aksam inceliyo:)
Evet canım ama ne olur ne olmaz ben Unisex bişey yapim dedim :))) tuhafiye dükkanında teyzeler vardı ortak karar bunu seçtik hep beraber :)Çok guzl olmuş canm yaaa eline sağlık . Seninki erkek değil miydi yahu
Yapabileceğin şeyleri yapıyorsun zaten :) bebiş anneyi depo olarak kullanıyor. Çoğu kişiden duydum diş sıkıntısı oluyormuş bu dönemdeSüt ,yogurt,ayran, peynir duzenli her gun.
Dis bakimimida ihmal etmem.
Bebek bendenmi aliyor şimdi kalsiyumu o yuzdenmi yetmiyor anlamadimçözumu ne biliyormusun?
Sağol canım hepimizin bebişi sağlıklı olsun :)ohh ne güzel canım gözün aydın sağlıkla doğsun inşallah bakalım benimde yarın ikili testim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?