- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #10.901
Benim doktor kurtaj sonrasi bi mesaj atmistim durumumla ilgili, ( kanama oldu sanirim su yuzden su kadar zaman sonra su olmasini bekliyorum felan)sus kız baygınlık geçirecek kadar uyuya kalmişım pc başında :)
tam 3-4 tane rüya görmüşüm 1,5 saat içinde
ben belki ilerde kendimi tıp alanına adayacağım ve herkes benden randevu almak için sıraya girecek. :):):)
Valla sabahtan beri arastiriyorum seninki çok guzel tel tek butun degerlere baktim. Netten gayet iyi cikmis hepimizden sen guclusun hic canini sikacak birsey yok. Asil benim degerlerim tuhaf sizinkine bakinca.Benim de sonuçlar çıkmış mail attılar. Pek iyi değil çıkan ya hadi hayırlısı yarın doktora göstereceğim. Canım sıkıldı ama risk sadece sonuçta Rabbime kalmış.
o bebek şekerim hadi sevin bence :)Kizlar bugun 3 4 defa garip birsey hissettim. Daha once hic hissetmedigim gibi birsey. Bebek mi bilmiyorum hareketleri nasil oldugu icin tahmin edemeiyorum ama barsak olmadigina eminim.... o kadar heyecanlandim ki nefes almiyorum bekliyorum tekrar olsun diye
Sendeki cevheri farketmisler, bende farkettim:)Benim doktor kurtaj sonrasi bi mesaj atmistim durumumla ilgili, ( kanama oldu sanirim su yuzden su kadar zaman sonra su olmasini bekliyorum felan)
Sen bizim univ tez yazsana bence kabul ederler diye donus yapmisti:)
2454 bebekten 1 i down sendromlu çıkmış bu ben de olabilirim. 50.000 100.000 değerlerin yanında bana kötü geldi. Yoksa eşik değer 1/250 biliyorum :) t-Betahcg de sanırım bende kızı işaret ediyor. 50 altında çıkarsa mı erkekti?
Neyinden şüphelendn kuzum ne olacak br kağıt . Sorun olsa söylerdi ne evhamlı hatunlariz :)Ileride degilim yok kagitta yaziyo o gittigimde 8 haftalikti alttaki gecersiz iste sonuc kagidim dosyada kaldi oda drda kaldi niye vermedi bilmiyorum suphelendim giderek
Seni görünce br kere daha iyiki yaptrmadm diyorum . Sakin ol canm bugn aramaz artk yarn öğrenirsin inslh hiç tels yapma yaHastaneyi basacagim az kaldi, garip kuş gibi bekliyorum telefon basinda. Herkesin ne guzel gelmis herseyi.
iyiki yaptırmadın keşke o doktorun odasına o gün hiç girmeseydim.Seni görünce br kere daha iyiki yaptrmadm diyorum . Sakin ol canm bugn aramaz artk yarn öğrenirsin inslh hiç tels yapma ya
PAPP-A ve Serbest β-hCG testi[değiştir | kaynağı değiştir]
PAPP-A sadece gebeliğe ait olan bir tür proteindir. HCG de gebelikte salgılanan bir hormondur. Bu kimyasal maddelerin belirli gebelik haftalarında belirli düzeylerde olması gerekir. Yapılan araştırmalarda anomaliye sahip bebeklerde PAPP-A düzeyinin normalden daha az, serbest β-hCG düzeyininin ise daha fazla olduğu görülmüştür. Gebeliğin 11-14. haftalarında alınan kan örneğinde ölçülen bu iki kimyasal maddenin düzeyleri bir bilgisayar programına girilir ve program bir risk tahmininde bulunur. Parametreler arasına fetal ense kalınlığı da eklendiğinde tahminin başarılı olma şansı çok daha yüksektir.[1] Ayrıca hCG seviyesinin gebelikte yaşanan sabah kusmaları ile ilişkili olduğu da tahmin edilmektedir.[3]
β-hCG ve PAPP-A[değiştir | kaynağı değiştir]
Kandaki β-hCG değerinin gebeliğin ilerlemesiyle azalması beklenir ancak trizomili bebeklerde bu azalma oranı çok daha yavaş olur. 11 ile 14. haftalar arasındaki ölçümler Trizomi 21 olan bebeklerde bu azalmanın daha yavaş olduğunu doğrulamaktadır.
PAPP-A adı verilen maddenin kandaki oranı gebelik ilerledikçe artar. Aynı şekilde bu artışın trizomili bebeklerde normal bebeklere göre daha yavaş olduğu gözlenmiştir.[4]
BUNU BULDUM NETTE, GELDE UYU ŞİMDİ. B-HCG DÜŞMEMİŞ BENİM. PAPP-A DA AZ .
ARAMADI DOKTOR ARAMAZDA ARTIK. İYİ DEĞİLİM VALLAHİ.
nereye gideceğim yok ki doktor gitmiştir. kaç kez aradım hastaneyi. kusura bakmayın herkesin başını agrıttım gideyim buradan herkesi telaşa soktumHastaneye git o halde al sonucu ve doktorla gorus bu ece uyku uyumazsin sen...
Ben ablama sordum dedi ki o haftalarda çok çok zor dedi 2.gebeliği oğlanı 16.haftada kızı 20.haftada hissettim dedi ondn önceki o pırpır eden şey bebek değil çünkü hareket hissetmek çok başka brsey tarif edemezsin faln dedi . Bnce biz hissettigimizi sanıyoruz.Kizlar bugun 3 4 defa garip birsey hissettim. Daha once hic hissetmedigim gibi birsey. Bebek mi bilmiyorum hareketleri nasil oldugu icin tahmin edemeiyorum ama barsak olmadigina eminim.... o kadar heyecanlandim ki nefes almiyorum bekliyorum tekrar olsun diye
Sorma yaNeyinden şüphelendn kuzum ne olacak br kağıt . Sorun olsa söylerdi ne evhamlı hatunlariz :)
Öğlen misabah kahvaltılarında ne yiyorsunuzz ben kahvaltıyı erken yapamıyorum ogleni buluyor midem ancak kendine geliyor
uc dilim tereyaglı kızarmıs ekmek peynir zeytin birde bal yiyorum yumurtayı istersem omlet yapıyorum haslama midem bulanıyor
aynen ya ben yiyemiyorum.. zaten sabahları benim hamilelikten de once midem fena oluyordu kalkıp 2 saat bekleyip oyle yiyebiliyordum sabah 7 de kalkıcam beenÖğlen miyataktan karnim guruldayarak uyaniyorum sabah 7de hemen yiyorum sonra yatıyorum geri 11de tekrar aciktigim için uyaniyorum yiyorum 2 3 gbi tekrar 7 8 gbi tekrar gecede meyve kuruyemiş vs atistiriyorum valla yemek hazırlamaya erinmesem daha yerim
peynir fazla ye sut ic ozaman kalsiyum icin ben bayılırım peynire aksam saati ekmegin arasına peynir koyar yerim :)) ama bende de bobrek tası olusuyor iste kalsiyumu dengelemek lazım:)Disim agrimaya basladi bugun. Muhtemelen kalsiyum eksigim olmaya basladi:) dis eti kanamalarim da var.... vitaminlerim ufak ufak somuruluyor sanki.... bosuna degil acliktan oluyorum:) gunde 7-8 ana ogun yer ki insan:) midem kaziniyor:)
Kısmet canm yorma kafani bu kadr ya. O kadr riskli olup guzl guzl bebek sahibi olanlar var farzetki down lu br bebek ne yapabilirsin ki hiç brsey mecbur onu yetiştirmek için elinden geleni yapacaksın Rabbim herşeyin iyisini bilir. Bak bn yaptrmadm eğer öyle brsey varsa ayrıntılı da söylerler diyorum ondan sonra plan yaparm nasil bakacağımla alakalı . Hiç yorma o guzl kafani bebeğini de üzme . Şunu düşün bu testi hiç yaptirmadn yada çok önemsiz o kadr önemsiz ki bizim buradaki cinsiyet tahminlerimiz kadr önemsiz nasıl olsa onlarda ihtimal bu testte ihtimal :)iyiki yaptırmadın keşke o doktorun odasına o gün hiç girmeseydim.
Amin kuzum insallah ginlunu ferah tutCanim netten arastirdim biraz cut off degeri altinda yani negatif yani sonucun guzel canim insllah benimde guzel gelir amiin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?