- 5 Haziran 2009
- 8.534
- 2.394
- 398
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #11.081
Hehe çenemiz düşük bizim. Ne güzel hep destek oluyoruz birbirimizeDi mi. Eylül annelerine bakıyorum arada. Şuan 660lı sayfadalar. Bizim kadar konuşan başka bir grup yoktur sanırım.
Bizde 19.haftada gorusecekmiszBenim ikili testte gosterdi onlarin hepsini bak burasi midesi burasi susu felan. Dun sadece cinsiyeti gormus muyduk dedi hayir dedim hadi gel bakalim dedi ona baktik:) zaten 2-3 dk filan bakti. Sonra cinsiyet erkek dedi. Bir iki detaya bakti o bize soylemedi onlari kafatasi yapisi kordon kan gecisi vs. İgnemi yazdi ciktik 18 de gorusuruz dedik:)
Biz hep evham yapıyoruz,lütfen sakin ol kötü birşey olsa mutlaka söylerdi. Pazartesi hastaneyi ara iste doktoru sor. Dün kendimi öyle kastım ki belim agrıdı bak bosuna üzülmüşüm. Sende bebeğinde çok iyisiniz. Evham sokma kalbine.Yok hiç öyle şeyler demedi ilişki yasakti zaten bize ilişkiye girin yada girmeynde demedi zaten ağır iş yasak bna en baştan beri diyor gunlk rutin işlerini yap sadece yemk bulaşık normal temizlik onu bile eşimle birlikte yapıyoruz. Valla anlamadm gene numarasını almayı da unuttum kafama takıldı suan yani herşeyide ayrıntılı anlatırdı yani bunu bn mi yanls yorumluyorum anlamadm bebegin rahim ağzını kapatması demek aşağıda olması demek degilmi . Acaba bu haftalarda çıkmaya başlamış olması gerekte benm bebek çıkmaya hc başlamadı mı . Dediği şey "bebek suan rahim ağzını kapatmış ,inslh 24 .haftaya(yda 28dedi) kadar yukarı çıkar. Bnde demedm ki adama bu bir sorun mu .?
İnternette baktm bebek rahim ağzını plesanta aşağıda olursa kaplarmis buda kanama ve erken doğuma neden olurmuş
Yok çok şükür streslenmiyorumda merk ettm yani bir bilgiye ulaşamadm . Hoş asagidaysa bile yapacak brsey yok zatn 3 kiloyu geçen hc birşey kaldirmiyorum günün çoğu yatark geçiyor ilaç desen iğne progestan coraspin kullanıyorum ektra yapacak brsey yok yani bnmki sadece merk bu ne demk yani bn şunu anlıyorum şahsen "bebek biraz aşağıda ama bu haftalarda önemli değil eğer çıkmazsa 24.haftadan sonra sorun olur" bunu anladm yani anneme sordm annemde öyle demk istemiştir o dedi bn sna hamileyken sende asagidaydin ve hc yukarı cikmadin ne yokuş ne merdiven cikamazdm çok yorulurdm belim ve kasiklarim çok agrirdi o kadar dedi bebegin canı isteyince çıkar faln dedi güldük işte . Ne bilim böyle...Biz hep evham yapıyoruz,lütfen sakin ol kötü birşey olsa mutlaka söylerdi. Pazartesi hastaneyi ara iste doktoru sor. Dün kendimi öyle kastım ki belim agrıdı bak bosuna üzülmüşüm. Sende bebeğinde çok iyisiniz. Evham sokma kalbine.
Endişe etme canım. Mühim birşey olsa 2hf sonra gel derdi. Mesela Benimkinin plasentası yanda ama az biraz aşağıda dr. bu yüzden kanaman oluyor, zamanla yukarı çıkacak demişti.Yok hiç öyle şeyler demedi ilişki yasakti zaten bize ilişkiye girin yada girmeynde demedi zaten ağır iş yasak bna en baştan beri diyor gunlk rutin işlerini yap sadece yemk bulaşık normal temizlik onu bile eşimle birlikte yapıyoruz. Valla anlamadm gene numarasını almayı da unuttum kafama takıldı suan yani herşeyide ayrıntılı anlatırdı yani bunu bn mi yanls yorumluyorum anlamadm bebegin rahim ağzını kapatması demek aşağıda olması demek degilmi . Acaba bu haftalarda çıkmaya başlamış olması gerekte benm bebek çıkmaya hc başlamadı mı . Dediği şey "bebek suan rahim ağzını kapatmış ,inslh 24 .haftaya(yda 28dedi) kadar yukarı çıkar. Bnde demedm ki adama bu bir sorun mu .?
İnternette baktm bebek rahim ağzını plesanta aşağıda olursa kaplarmis buda kanama ve erken doğuma neden olurmuş
Valla canım İstanbuldaysa adanada olmayı tercih ederim sicak ama istanbul çok kalabalık ve çok pahalı oraya sadece gezmek için gelmek isterimBilmez miyim. Real'de çalıştım bi dönem, sırf sıcak yüzünden mesailerimi ona göre ayarlardım.
tecrübelisin şimdi , alışverişini hemen halledersin bu sefer. Ablamda iki yeğenimi ekimin ilk haftası doğurdu. 38.haftada sezaryenle. Sende bu sefer vaktinde alırsın yavrunu inşaAllah canım. Yada gel İstanbul'a beraber doğuralım 40'lamaya Adana'ya gideriz :)
Allah razi olsun canim benim destegin icin. Dilerim kan icinde hayirli haberler veririm.
Minigin oynuyordur güzel annesi, ilerki haftalarda iyice hissedecegiz inşaAllah. Arada segirme hissediyorum ama omudur ki :) birde kalp sesini dinliyorum arada aldigim aletle. Sendede kasilma oluyormu annesi kasiklarin da.
Sen 3'lu teste girecekmisin?
Aynen valla eğer aşağıda olsa Allah korusun kanama faln olur belkide bn yanlış anladm günün tadını cikaraym aksi br durum olsa söylerdi zatn . Çıkar inslh zamanla iyiym ya çok şükür evham bitti sadece kendime kızıyorum böyle brseyi nasıl sormam diye.Endişe etme canım. Mühim birşey olsa 2hf sonra gel derdi. Mesela Benimkinin plasentası yanda ama az biraz aşağıda dr. bu yüzden kanaman oluyor, zamanla yukarı çıkacak demişti.
Olumsuzu düşünüp çağırma.
2.trimesterin tadını çıkar ve dikkatli hareket et. Gerisi takdir
Suan hepimizin asagida mutlaka cikar annesi yukari buyudukce kotu senaryo olmasin aklinda. Doktorlar risk almaz eger yolunda gitmeyen birsey varsa belirtmek olasiliklari söylemek zorunda. Dün ne guzel haberler almissin bak masallah. İlaclarinida kullaniyorsun icin rahat olsun. Rabbim bilir herseyo bol dua edelim. İs guc yapma yorma kendini.Yok çok şükür streslenmiyorumda merk ettm yani bir bilgiye ulaşamadm . Hoş asagidaysa bile yapacak brsey yok zatn 3 kiloyu geçen hc birşey kaldirmiyorum günün çoğu yatark geçiyor ilaç desen iğne progestan coraspin kullanıyorum ektra yapacak brsey yok yani bnmki sadece merk bu ne demk yani bn şunu anlıyorum şahsen "bebek biraz aşağıda ama bu haftalarda önemli değil eğer çıkmazsa 24.haftadan sonra sorun olur" bunu anladm yani anneme sordm annemde öyle demk istemiştir o dedi bn sna hamileyken sende asagidaydin ve hc yukarı cikmadin ne yokuş ne merdiven cikamazdm çok yorulurdm belim ve kasiklarim çok agrirdi o kadar dedi bebegin canı isteyince çıkar faln dedi güldük işte . Ne bilim böyle...
ikili iyiydi bakalım insallah buda iyi gelir aslında 4 lu test daha iyiymis sanırım ben gittigimde doktora sorarım yine:)Yok canm bn yaptirmayacam 19.hafta giderm ayrıntılı ultrasonu konuşurum ne zamn yapmak isterse o zamn yaparz onuda başka hiçbir şey yaptirmayacam Allah pişman etmesininslh sonuçların güzel gelir
dortlude ki oran yuzde 90 lardaymıs aslında bu daha iyi ama bakalım doktorla yine bir gorusucem benBenide dörtlüye cagırdılar asla yaptırmayacagım.
Sadece ayrıntılı 20. Haftada.
Bugun aradilar buraya da ekledim sonucu cok sukur iyi cikti. 4 lu/de 16. Haftada dedi sekreter bide, asla yaptirmayi düşünmuyorum. Sonucum iyi 4 luye ne gerek var ki anlamadim?Kasılma yok bende ama kalça ağrım var baya bi. Resmen tutulmuş gibiyim3 lü ve 4 lüye girmeyeceğim sanırım çunku doktorum 2 li testinin sonucuna gore digerlerine girmene gerek yok en sagliklisi 2li test dedi
Ama hicbiri kesin bir tani degil sonuclarin altin da bile belirtiyorlar. 2 li duzgun cikinca digerlerine gerek bile duymuyor cogu doktor. Tabi herkesin kendi karari.dortlude ki oran yuzde 90 lardaymıs aslında bu daha iyi ama bakalım doktorla yine bir gorusucem ben
Ne zaman duyabileceklerdi bizi :)bebisin isitmesi tamamlansın mozart dinleticem :)) cok sakinlestirici etkisi oluyormus bide dogduktan sonra bile onunla uyuyormus bebegin icerde bulundugu ortama en uygun da mozartmıs adam nasıl muzik yaptıysa artık:)
Evet ya yemek yiyorum 2 saat gecmeden karnim gurulduyor niye kiOff off bulantılar azaldı kusma bitti ama bu kez de çok hızlı kilo alıyorum. Iştah tavan doğumdan sonra vermesi o yusyuvarlak obez tip düşünmek bile istemiyorum
2 tane varda biri kimyasal biri boş gebelik bu 3. Genetik testlerimde 3.gende pıhtılaşma çıktığı için kullanılaniyorum birde 2buck senenin sonunda olunca doktorum hiçbirşeyi riske atmk istemiyor bu kadr beklemissin daha önce üzülmüşsn diyo . Herşeyin önlemini alıyor zatn şaşırdığım nokta orası herşeyi didik didik anlatan adam önemli olsa böyle br durumu anlatır diyorum br yandan br yandanda telaslandirmak istemedi erken hafta diye diyorum . Çok şükür Rabbim e hersy yolunda . Babası bebeğim için adak adamıştı onuda kestiler bugn çok şükürSuan hepimizin asagida mutlaka cikar annesi yukari buyudukce kotu senaryo olmasin aklinda. Doktorlar risk almaz eger yolunda gitmeyen birsey varsa belirtmek olasiliklari söylemek zorunda. Dün ne guzel haberler almissin bak masallah. İlaclarinida kullaniyorsun icin rahat olsun. Rabbim bilir herseyo bol dua edelim. İs guc yapma yorma kendini.
Senin daha once dusugun olmusmuydu ki bu kadar ilac kullaniyorsun?
O zamn direk 4lü yaptr bence :) down riski olsa ayrıntılı ultrason da çıkmıyormu ki burun kemiğinden böbrek veya bağırsaklarndaki parlakliktan biliyorlar diye duymuştum ama 4lü zamni ayrıntılı da oluyor zatn sanırım. İyi çıkar Allah in izniyle canm 2li guzlmis yaikili iyiydi bakalım insallah buda iyi gelir aslında 4 lu test daha iyiymis sanırım ben gittigimde doktora sorarım yine:)
Kuzum bana dün eğitimde verilen gebelik gelişimi kitabında 15.haftada duymaya başladığıni yazıyor ve ışığı farkedebiliyormus artk öyle diyor :). Bnde ninni söylicem yada dinletsem daha iyi sesim kötübebisin isitmesi tamamlansın mozart dinleticem :)) cok sakinlestirici etkisi oluyormus bide dogduktan sonra bile onunla uyuyormus bebegin icerde bulundugu ortama en uygun da mozartmıs adam nasıl muzik yaptıysa artık:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?