- 1 Mart 2016
- 608
- 510
- 33
- 33
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #13.721
Kızlar günaydın. Size beslenmeyle ilgili doktorumdan öğrendiğim ve benim de şimdiye kadar yanlış yaptığım birşey söyleyeyim. Yoğurt mayalıyorsanız açık sütten değil günlük pastörize sütten mayalayacakmışız. Ayrıca pastörize süt dışında başka bir süt içmeyecekmişiz. Birşey daha. Hani burda size sormuştum ya ciğer yemeyle ilgili. Sakatat yeme dedi.
Evde etektayt yük gbi geliyor etek hc gidemem. Bnm gobegm iyi çıkti kız maşallah br de sipsivri öne doğru . Düsük bel giyemiyorum yukarda karnımı sıkıyor daha yukarı göğüs altına doğru çekince migdem sıkışıyor. İyice sinir oldum. Bir eşofman alaçam smdilk yaza da şalvar diktirecem
Bu arada kizlar. Kilo almamak icin direniyorum ama acliktan midemin gurultusundan duramiyorum o kdar fena ki.... siz nasil bas ediyorsunuz?
Bursa'da 6 ay kınası diye bi adet var kız bebekler için. Çok özeniyordum. Seneye bu aylar yapacaģım inşallah. Hayırlısı olsun canım. Sen en son kaçıncı haftada gittin? Şimdiye kadar söylemediyse kız olma ihtimali yüksek. Benim 12. Haftada kıza benziyor dedi. 14. Haftada yine % 90 kız dedi ama hala kesin olarak 16. Haftada söylerim dedi.
Amin inşallah canım hep öyle diyoruzAllah bebeklerimizin rızkını verir kızlar merak etmeyin.
Kızlar günaydın. Size beslenmeyle ilgili doktorumdan öğrendiğim ve benim de şimdiye kadar yanlış yaptığım birşey söyleyeyim. Yoğurt mayalıyorsanız açık sütten değil günlük pastörize sütten mayalayacakmışız. Ayrıca pastörize süt dışında başka bir süt içmeyecekmişiz. Birşey daha. Hani burda size sormuştum ya ciğer yemeyle ilgili. Sakatat yeme dedi.
bizimkide aynı canım hiç düşünmeleri yok sen kısıyosun o aynen devam yemesine içmesine aburcuburuna kadar yetmiyo valla benmiyim hamile o mu anlamıyorumcanım yaaa bende eşime kızıyorum yalan yok perşembe işe gelmedim rahatsızlandım aradım erkenden dedim kuru fasulye pilav yapcam yok dedi daha yeni yedim iş yerinde dedim bezelye yapayım onada yok dedi gittim cebimdeki son para ile yemeklik aldım sonra dedi bunlar nerden dedim aldım e paranı niye harcadın eee dedim yemek beğendiremedim söyleseydin başka birşey yok diye diyor be anasının gözü sen yaşamıyormusun bu evde bir sinir oldum arada böyle düşünccesizlikleri tutuyor işte
geçen gece çıktım balkona oturdum sessiz sessiz ağladım babamın evini özledim ben bir daha hiç rahat yaşayamıyacakmıyım köye anneannemlere bayramlarda gidemicekmiyim ailemle yolculuk yapamayacakmıyım diye nasıl içlenmiş nasıl yorulmuşsam artık
Şaşırdım kaldım ben yaaaa... Benim doktorum da mutlaka sakatat ve ve kendi yoğurdunu kendin mayala ev yoğurdu tüket dedi..... Hazır yoğurtların içinde ne vitamin ne kalsiyum kalmıyo dedi... Valla anlamadım ben bu işi
@Cardialgia siyasetten gitmedim:)) takilmiyom pek oralardaaa artikin strea yapmayim diye:))
geçmiş olsun Allah şifa versin. iyi düşünün iyi olsun inşallah. öyle düşünüp bebeğide üzmeyinkuzu dün ağla ağla içim çıktı eşimin uzun zamandır sırt ağrısı vardı sağlık ocağına gitti dün mide koruyucu yazdırmaya dedim sor bakalım doktora ne diyecek ( gitmiyor çünkü hastaneye ) doktor demiş kalın bağırsakla alakalı olabilir veya pankreansla Gastroentoloji bölümüne gitmen lazımBabası 3 yıl önce pankreans kanserinden vefat etti 8 ay içinde
Bir söyle bana hadi dedim hemen gidelim doktora şakaya gelmez devlette randevu bulamadık yakın zamana Allah korusun varsa öyle birşey ilerleyecek maaşımı bekliyordum kontrolüm için dedim maaşımı alayım benim hastaneye gidelim özele şakaya gelmez bu çok büyük sıkıntı kronoskopi falan çekilecek büyük ihtimal aradım fiyatları öğrendim
benim muayene 75 tl eşime muayene 65 tl + kronoskopi 350 tl + patoloji raporu 50 tl kafadan 500 tl gidecek 1 günde ve bu bizi çok kasacak ama sağlık bu dediğin gibi kısamıyorsun 20.haftada detaylım var fiyatını bilmiyorum 2li test yaptırmadım mecbur detaylı yaptırmam lazım devlette yapıyorlarsa orada yaptırırım artık kocamın sağlık durumu daha ciddi şuan Allah başımdan eksik etmesin bide diyorki bebeği görebilecekmiyim acabainşallah çıkmaz kötü birşey
Mhrs.com dan yada alo 182 den sordurabilisin canım. Bende 4mayısta kontrol için randevu aldım devletten, mhrs de detaylı var gibi duruyor ama doktorun sevketmesi lazım galiba -ki doktor adı çıkmıyor. Birisi de bana önceden normal kontrole gitmiş olman lazım demişti. İnşaAllah vardırben 3 haftadır gitmiyorum en son gittiğimde 1 ay sonra gel dedi ay başında gideceğim göstermesse benimkide detaylıya kalacak eşim müsade etmiyor benim ne zaman çağırırsa o zaman git diyorDevlete de gitmem lazım aslında özelde öğrenemessem 1 hafta sonra devlete giderim olmadı detaylıyı devlet yapıyor mu acaba
Pantolon giyiyordn hala yani iyi giymissin :) o beli nasıl sıkıyor insanı bnm canım yanıyordu :) hoş pantolda almadm daha br tane tayt var onu giyiyorum doktora giderken .valla ben evde pijama ile idare ediyorum 2 eşofmanım var onlarda hala tam sıkmıyor bir yere giderken de uzun kabanımın içine onları giyiyorum hafta sonu işte giymk için hamile pantolunu aldım kasığım ağrıyor deyip duruyordum meğer pantolon sıkıyormuş
Canım bebeğin hangi emziği alacağı belli olmaz. Bana gelip şunu söyleyen çok oldu "en pahalı emzikleri aldım verdim tutmadı 5liralık emziği yuttu" diye. Nuk marka 0-6 damaklı yada wee marka damla modelinden birini Doğum çantasında bulundur yeter. İkisinden birini mutlaka alacaktır. Ağız yapısına en uygun olan damaklı modeller ama çevirdiğinde aynı şekilde değil diye emziği atan bebek damla modelleri tutuyor.bu akşam ilk defa bebişime alışveriş yaptımoha dedim bir emzik 35 lira!!!
İyi canm bence bn 15+0 da gitmistim 112gr di seninki maşallah çok iyikızlar dün drum bebeğimin boyunu söylemedi ama kilosu 143 gr. dedi haftasıyla uyumlu dedi yani 15+5 iyimi acaba sizce kilosu fln bugünlerde kontrole gidenler ??
Canm muhtemel dogum tarihimiz aynı görünüyo.ben cumartesi gityim15+3 te kilosu 100 gramdı.dr gayet uyumlu hatasıyla dedi.seninki de masallah iyi.kızlar dün drum bebeğimin boyunu söylemedi ama kilosu 143 gr. dedi haftasıyla uyumlu dedi yani 15+5 iyimi acaba sizce kilosu fln bugünlerde kontrole gidenler ??
Bi sakin olun once, hemen kötü düşünmeyin yaa sandığınız gibi deildir ,basit bi ağrıdır belki zaman zman herkeste olur ama tabi iyi bi Dr. a gdip güzel bi muayene olsun esin geçmiş olsunn, acil şifalar. ..kuzu dün ağla ağla içim çıktı eşimin uzun zamandır sırt ağrısı vardı sağlık ocağına gitti dün mide koruyucu yazdırmaya dedim sor bakalım doktora ne diyecek ( gitmiyor çünkü hastaneye ) doktor demiş kalın bağırsakla alakalı olabilir veya pankreansla Gastroentoloji bölümüne gitmen lazımBabası 3 yıl önce pankreans kanserinden vefat etti 8 ay içinde
Bir söyle bana hadi dedim hemen gidelim doktora şakaya gelmez devlette randevu bulamadık yakın zamana Allah korusun varsa öyle birşey ilerleyecek maaşımı bekliyordum kontrolüm için dedim maaşımı alayım benim hastaneye gidelim özele şakaya gelmez bu çok büyük sıkıntı kronoskopi falan çekilecek büyük ihtimal aradım fiyatları öğrendim
benim muayene 75 tl eşime muayene 65 tl + kronoskopi 350 tl + patoloji raporu 50 tl kafadan 500 tl gidecek 1 günde ve bu bizi çok kasacak ama sağlık bu dediğin gibi kısamıyorsun 20.haftada detaylım var fiyatını bilmiyorum 2li test yaptırmadım mecbur detaylı yaptırmam lazım devlette yapıyorlarsa orada yaptırırım artık kocamın sağlık durumu daha ciddi şuan Allah başımdan eksik etmesin bide diyorki bebeği görebilecekmiyim acabainşallah çıkmaz kötü birşey
bizimkide aynı canım hiç düşünmeleri yok sen kısıyosun o aynen devam yemesine içmesine aburcuburuna kadar yetmiyo valla benmiyim hamile o mu anlamıyorum
bazen senin dediğin gibi bendede oluyo eski yaşamımı özlüyorum para sıkıntısı çekmediğim soruumluluğum olmadığı günleri seni çok iyi anlıyorum. hem sıkıntı çekip hemde takdir görmüyosun bile bazen kocadanda ailesindende. ben tahmin etmiştim ama bu kadar değil. başa geldi çekeceğiz ama artık bi süre daha böyle devam ederse bende kendimden kısmıycam umrumda değil yiyip içip oturalım madem hiç bir mal varlığımız olmasın biriktiremeyelim kıtkanaat geçinelim napayım böyle stres oup oturacağıma
ay sağol canım inşallah iyidir vitaminli beslenemiyorum diye üzülüyodumİyi canm bence bn 15+0 da gitmistim 112gr di seninki maşallah çok iyiboyuda vardır 13cm faln
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?