- 15 Ekim 2015
- 914
- 1.254
- 43
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #14.061
Ayyy ne güldüm onların çarşamba haftaları bitiyor kuzum bir sonraki haftaya dönüyorlar :)
kuzu kaşıntın kabarman nasıl senin ?
bunun ille ilgisi yokki. hepimiz 3 haftada 4 haftada 1 gidiyoruz doktora. tetenoz aşısını ben çok araştırdım çok önemliymiş. doktorum vurl derse vurduracağım. bebek tetenoz olursa ölümle sonuçlanıyormuş.Kocaeli izmitte olan kimse varmı ne kadar süre ile gidiyonuz kontrole tetenoz aşısı için ne düşünüyorsunuz
benim günüm cuma. iki gün sonra 15+0 olacağım@Zanamm174 ve ben yeni haftaya giriyoruz bebeklerimiz açısından :) 14+0 oldum ben onu diyoruz :)
Bnm de az kaldı telaslanmama eğer 17+0 dan sonrada hissetmezsem korkmaya baslarm . Aslında doktor 20.haftada hissedersin dedi de dusunuyorum suan bebegm 15 cm vardr döndügnde faln hissetmem gerek artk degilmi ama ? Tekme için erken olabilir amaCanım valla ben de sen gibiyim. Bir iki burulma falan hissediyordum ama zaten emin değildim. Bi de artık o burulmalar falan da yok acaba diyorum bebeğime bişey mi oldu? Ben de bugün 15+5 im ama hiç bişey yok yaTelaşlanmaya başladım artık
Yesinler tıfıl minnakını
Ne güzel ya ben de hissederim inşallah :)Bn bile hissetmiyorken çok normal canm :) ama br iki kere hissettim bn geçen hafta :)
bende varım çarşambacı16+0 olduk
Keşke hepimizde tam net olarak hissetmeye başlasak
Ne güzel ya ben de hissederim inşallah :)
Aramıza sen de eklendin o zaman bundan sonra beraber bekleriz. Seninki de büyümüş aramızda 2 hafta var :)
Bende öyleyim. Önceki gün sabahtan öğleye kadar sağlı sollu pıtırtılar vardı, çok olunca endişelendim ama o gün öğleden bu yana hiçbirşey hissetmiyorum. Dokununca karşılık verir diyorlar hep elim göbeğimde, ama tık yok. Bir sıkıntısı vardı da o yüzden mi çok hissettim de şimdi hissetmiyorum acaba diyorum. Benim randevum da yarındı ama eşimin işi yüzünden haftaya Perşembe'ye kaldı. Ya sabırBn artk hissetmiyorum ya ne kadr anormal br durumdaym . Kendimi telaslandirmak istemiyorum ama önce hissedip suan hissetmemek oldukta tuhaf haftaya perşembe devlet hastanesine gidicem umarm ters bir durum yoktur. Bnm suan hissediyor olmam gerek oysa ki 16+4 deyim
Bnmde haftaya perşembeBende öyleyim. Önceki gün sabahtan öğleye kadar sağlı sollu pıtırtılar vardı, çok olunca endişelendim ama o gün öğleden bu yana hiçbirşey hissetmiyorum. Dokununca karşılık verir diyorlar hep elim göbeğimde, ama tık yok. Bir sıkıntısı vardı da o yüzden mi çok hissettim de şimdi hissetmiyorum acaba diyorum. Benim randevum da yarındı ama eşimin işi yüzünden haftaya Perşembe'ye kaldı. Ya sabır
Tetonozdan kaçmaya çalıştım ama herkes yaptır mutlaka diyor. Mümkün olursa 28.haftaya ertelemeye çalışıcam. Doğumdan sonraki de dahil 5 dozmuşKocaeli izmitte olan kimse varmı ne kadar süre ile gidiyonuz kontrole tetenoz aşısı için ne düşünüyorsunuz
Ben herzamanki tempodaydım zaten günün çoğu yatakta geçiyor. Ama benimde kasık ağrım vardı biraz sızlar gibi. 10saniyelik ağrı olup kayboluyordu.Bnmde haftaya perşembecanm bnm o hissettigimdede çok dolanmistm kasıklarımda ağrı vardı belkide rahatsız oldu o yüzden hissettim diyorum. Sndede öyle sanirim
Bn artk hissetmiyorum ya ne kadr anormal br durumdaym . Kendimi telaslandirmak istemiyorum ama önce hissedip suan hissetmemek oldukta tuhaf haftaya perşembe devlet hastanesine gidicem umarm ters bir durum yoktur. Bnm suan hissediyor olmam gerek oysa ki 16+4 deyim
bunun ille ilgisi yokki. hepimiz 3 haftada 4 haftada 1 gidiyoruz doktora. tetenoz aşısını ben çok araştırdım çok önemliymiş. doktorum vurl derse vurduracağım. bebek tetenoz olursa ölümle sonuçlanıyormuş.
benim günüm cuma. iki gün sonra 15+0 olacağım
Hissediyosun cnm benimde dün ilk defa çok uzun sürdü maşallah hc durmadı 1 2 saat boyunca ,eltime gitmiştim çocukların sesini duydukca coştu sanki yaa hayret ettim, ayakları sol tarafımda sanırım sol kasigima doğru hissediyorum hareketleri ben hep :)))Benzer seyler bende de oluyor bazen. İcerde bir nokta cekiyor gibi, itiyor gibi, bazen kivriliyor gibi, seyirme desem degil.... hatta bende o kadar cok oluyo ki:) ben artik yok yahu bu kadar hissetmem mumkun degil
Kesin barsak felan biseydir diyorum takilmiyorum artik. Benimkiler bi de oyle 2-3 saniye felan degil baya 10-20 dakika suruyo bazen aralikla.
Arkadasin dedigine gelicem belki de:) 20. Haftada hissetmeye baslayinca 12 den beri hissettigimi fark ettim diyordu kizcagiz:)
Benim solda oluyo sagda oluyo ortada oluyo:) dun kalp atisini tam ortada buldum ama.Hissediyosun cnm benimde dün ilk defa çok uzun sürdü maşallah hc durmadı 1 2 saat boyunca ,eltime gitmiştim çocukların sesini duydukca coştu sanki yaa hayret ettim, ayakları sol tarafımda sanırım sol kasigima doğru hissediyorum hareketleri ben hep :)))
Son aylarda çok hızlı çıkıyormuş boşver bak bize erkenden çıktı göbek son aylar naparız Allah kerim eşim vinç operatörü vinçle götürcekmişbeni hastaneyesuflesutlac ın eşide vinç arıyormuş bizi arayacaklar biz götüreceğiz onuda
ben ebeye sordum sağlık ocağındaki bana onun içindeki civa miktarı yok denecek kadar az ve bebeğe zararı yok. ama yaptırmayıp bebek böyle birşey yaşarsa sonucu kötü olur dedi. araştırdım öylede yazıyor bir çok yerde. doktoruma sormadım bu kontrolde soracağım yaptır derse yaptırırım.sonuçta kendilerininde çocukları var yanlış birşeyi bize neden önersinlerki.Canim bende de oyle oluyor. Bazen 3-4 gun hicbirsey hissrtmiyorum demekki hissettigim de bebek degilmis diyorum. Sonra yine biseyler oluyor.
Bebegin pozisyonuyla alakaliymis su an yerleri genis ya donup duruyorlar ve eger hissedebilecegimiz bir pozisyondaysalar duyuyoruz sadece... bence doktorlarin 20 den once hissetmezsin demedinin sebebi de o... anne duyabilir ama duymazsa paniklemesin diye...
Bak bende kac gundur en ufak bisey hissetmiyorum paniklemistim biraz, aksam su dandik cihazi deneyeyim dedim ilk defa duydum kalp atisini:) cok kisa hemen kacti ama duydum olsun:) sonra dedim ki hissetmedim ama orda ve iyi, demekki panik yapmamak lazimmis:) kactigina gore hareketli de masallah:)
Bosuna kafani bulandirma.
Kizlar bu tetenoz konusu cok degisik. Bazi doktorlar kesinlikle karsi cikiyor, asi olan annelerin cocuklarinda otistik orani daha yuksekmis,evde maket bicagiyla dogurmayacaksan tetenoz olmazmissin... ama bazi doktorlar da kesinlikle vurulmasi taraftari.
Ben bu yuzden kiyasa girmeden herkesin kendi doktoruna guvenip yonlendirmesine uyum saglamasini tavsiye ederim. Doktor asi ol derken sen olmayi reddediyorsan doktorunu sorgulamis oluyorsundur. Ya da olma diyorsa ama sen olmak istiyorsan... guvenmiyorsak neden o doktorla beraberiz ki?
Aynen cnm bende o kadar emzirdim oglumu hiç bigunde aklıma gelmedi ,sarkarsada sarksin yani anayiz biz ana :))ama hiçte sarkmadibenim iki çocuğunuda 1,5 yaşına kadar emziren arkadaşım var hiçte sarkmamış kalpleri kirlenmiş onların ben şimdiden sütüm gelsin emzirebileyim diye dua ediyorum
benim eltim tam 2 yaşına kadar emzirdi. 2. yaşına girince emzirmeyi bıraktı. bende kendimi düşünmem ne zamana kadar emmek istiyorsa emsinAynen cnm bende o kadar emzirdim oglumu hiç bigunde aklıma gelmedi ,sarkarsada sarksin yani anayiz biz ana :))ama hiçte sarkmadi
ay sorma ya sabahtan beri sari su kusuyorum usuttum heralde simdi sicak birseyler yapiyorum icicemCanımcım ya fazla gelmiş yediklerin ya da mideni üşütmüşsün biraz. Bugün sıcak bişeyler iç dikkat et kendine aman...
Haklisin cnm ..Ben daha önce olmuştum çalışırken isimden dolayi hemde baya guclu degisik bi tetanozda oldum dr. a sordum olsun yinede yaptır 20. Haftada dediCanim bende de oyle oluyor. Bazen 3-4 gun hicbirsey hissrtmiyorum demekki hissettigim de bebek degilmis diyorum. Sonra yine biseyler oluyor.
Bebegin pozisyonuyla alakaliymis su an yerleri genis ya donup duruyorlar ve eger hissedebilecegimiz bir pozisyondaysalar duyuyoruz sadece... bence doktorlarin 20 den once hissetmezsin demedinin sebebi de o... anne duyabilir ama duymazsa paniklemesin diye...
Bak bende kac gundur en ufak bisey hissetmiyorum paniklemistim biraz, aksam su dandik cihazi deneyeyim dedim ilk defa duydum kalp atisini:) cok kisa hemen kacti ama duydum olsun:) sonra dedim ki hissetmedim ama orda ve iyi, demekki panik yapmamak lazimmis:) kactigina gore hareketli de masallah:)
Bosuna kafani bulandirma.
Kizlar bu tetenoz konusu cok degisik. Bazi doktorlar kesinlikle karsi cikiyor, asi olan annelerin cocuklarinda otistik orani daha yuksekmis,evde maket bicagiyla dogurmayacaksan tetenoz olmazmissin... ama bazi doktorlar da kesinlikle vurulmasi taraftari.
Ben bu yuzden kiyasa girmeden herkesin kendi doktoruna guvenip yonlendirmesine uyum saglamasini tavsiye ederim. Doktor asi ol derken sen olmayi reddediyorsan doktorunu sorgulamis oluyorsundur. Ya da olma diyorsa ama sen olmak istiyorsan... guvenmiyorsak neden o doktorla beraberiz ki?
Canım sağlık ocağı yapıyormuş tenozu beni mayısın 8cagirdı olmam için bende karar veremedim vurdurmak konusundaTetonozdan kaçmaya çalıştım ama herkes yaptır mutlaka diyor. Mümkün olursa 28.haftaya ertelemeye çalışıcam. Doğumdan sonraki de dahil 5 dozmuş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?