• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Geçen gün doktora da sordum bazen hiç bir şey yemiyor sadece emmek istiyor diye (bugün de öyleydi mesela kahvaltı harici bişey yemedi 1 er kaşık tadına baktı ağzını kitledi hep) doktor ısrar etmeyin demek ki aç değil sorun olmaz dedi. Günümüzde obezite ve obez bebek-çocuk problemi daha fazla zaten bu daha önemli bir sorun dedi. Gel de bunu eskilere anlat :-)
Hehehe aynen o obez bebekler eskilere iyi geliyor, normal bebekler zayııııfff çelimsiiiiiz :D

Güvenli bağlanmadığını nasıl hissediyorsun ? Bende sabahtan akşama tüm gün beraber olsamda sanki kaliteli zaman geçirmiyorum gibi geliyor üzülüyorum. Sabah kalktığımızda evi derle topla sonra ona yemek yedir etrafı topla ara öğün akşam yemeği hazırla topla derken sanki çok vakit geçiremiyoruz gibi geliyor. Birlikte oturduğumuzda da oğlum hep yeni keşifler peşinde. Kucağına geldiğinde bile tepeme tırmanıp nereye atlasam karıştırsam diye bakıyor. Kitap okumak filan mümkün değil zaten alıyor hemen elimden :)

Haklısın canım. Güvenli baglanmadigini nasıl anladin? Çok sağol telkinin için.
Kızlar, ben tek çocuk olduğum halde öyle el üstünde tutularak büyütülmedim, çocukluğuma dair anılarım ayy sen elleme bozarsın , sen yapamazsın biz senin yerine yaparız, biraz mantıklı ol , mantıklı davran vs.. Bir kere mantık ne demek mantıklı nasıl olur diye sorduğumu hatırlıyorum.. Ergenlik döneminde bol bol kitaplar okudum ve isyan dönemim başladı , ben sizin uydunuz değilim sizin gibi olmak zorunda değilim , sizin doğrularınız evrensel doğrular değil herkesin fikri kendine şeklinde özerklik ilan ettim:) Üniversiteyi de bilerek uzakta okudum.. Babam çok daha şefkatlidir anneme göre , babamı da üniversite son sınıfa geçerken kaybettim, amansız bir hastalıktı gözümüzün önünde eriyip gitti, yurdışına kadar uzandık ama hızlı sinsi ve tedavisi mümkün olmayan bişeymiş.. Aileme karşı soğuğum , herkes ailesine sarılır öper ama fiziksel temas beni itiyor benim içimden yakınlık göstermek gelmiyor, etrafımdaki insanlara karşı da öyle.. İşte bu hikaye çok açık bir şekilde kaçınmalı bağlanmayı anlatıyor maalesef.. Kaçınmalı bağlanan insanlar, bebekliklerinde ve çocuklarında yeterince temas ,ilgi ve anlayış görmeyen bireyler oluyor.. Bunu örtmenin yolu olarak da ben çok güçlüyüm bağımsızım kimseye ihtiyacım yok şeklinde duygu maskelemesi yapıyor ve bu tarz yetişkin davranışları ortaya çıkıyor , güvensizlik uzaklık soğukluk gibi.. Bu bireyin çocuğu olduğunda bu yanlış bağlanmayı aynı şekilde aktarma olasılığı çok yüksek , ailesine çok kızsa bile birey kendisini aynı ailesi gibi ebeveynlik yaparken bulabilir çünkü içine işlemiştir.. Bundan kurtulmanın yolu da farkederek geçmişte ebeveynle yapamadığın güvenli bağlanmayı evladınla kurmaya çalışmak, hem bebeğin Güvenli bağlanmış oluyor , sende geçmişten getirdiğin yaraları sararak sonradan güvenli bağlanıyorsun (sonradan kazanılmış güvenli bağlanma) Çok uzun yazdım kızlar, kusura bakmayın daha kısa anlatmamın imkanı yoktu..

Sağol canım bende nette gördüm denedim ve çok guzel oldu :))
1 tatlı kaşığı kırmızı mercimek
1 tatlı kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı ince bulgur
1 tatlı kaşığı tarhana
Yapılışı : 2 su bardağı kaynamış suya malzemeleri ekliyoruz.tarhanayi katmadan azıcık sıcak suda eritip öyle katıyoruz.malzemeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.istege göre et suyu yada tavuk suyu ekliyoruz :KK66:
Afiyet olsun :*

Aaaa bana da ondan yaramıyor demek ki Aloe Vera ..ben bitkisel kürleri vs çok severim.daha önce Aloe Vera li bı sette almıştım ama çöp olmuştu yaramadı.bu yüzden demek ki.
Bilgi için sağol canım :KK66:
Çok besleyici ve güzel bir tarif dediğin gibi et suyu olur tavuk suyu olur kıyma olur gayet çeşitlendirilebilir, hemen kenara not alalım bizde çok sağol canım.

bazen ben de düşünüyorum, bir kardeşi olması insanın çok güzel hatta eşimle bazen konuşuyoruz bir de kızımız olsa adını şimal koysak diye (oğlumun adı kuzey) ama 38 olacağım 3ay sonra oğlum biraz büyüsün derken 40'ı geçerim, ondan sonra gebelik daha da riskli
Teyzem 40 yaşında ikiz doğurdu canım ikisi de çok sağlıklı 51er cm ve 3100 gram doğdular, bence kendini hiç öyle şartlama, eskiden insanlar çok genç yaşta evlenip çok erken bebek sahibi oluyormuş yıpranma oluyormuş ve bu sebeple 40 yaş ileri bir yaş olarak görünüyormuş, bence 40 yaş bebek için artık çok doğal ve normal bir yaş. İsim bile hazır ve çok şeker olur :)

Kızlar, ben tek çocuk olduğum halde öyle el üstünde tutularak büyütülmedim, çocukluğuma dair anılarım ayy sen elleme bozarsın , sen yapamazsın biz senin yerine yaparız, biraz mantıklı ol , mantıklı davran vs.. Bir kere mantık ne demek mantıklı nasıl olur diye sorduğumu hatırlıyorum.. Ergenlik döneminde bol bol kitaplar okudum ve isyan dönemim başladı , ben sizin uydunuz değilim sizin gibi olmak zorunda değilim , sizin doğrularınız evrensel doğrular değil herkesin fikri kendine şeklinde özerklik ilan ettim:) Üniversiteyi de bilerek uzakta okudum.. Babam çok daha şefkatlidir anneme göre , babamı da üniversite son sınıfa geçerken kaybettim, amansız bir hastalıktı gözümüzün önünde eriyip gitti, yurdışına kadar uzandık ama hızlı sinsi ve tedavisi mümkün olmayan bişeymiş.. Aileme karşı soğuğum , herkes ailesine sarılır öper ama fiziksel temas beni itiyor benim içimden yakınlık göstermek gelmiyor, etrafımdaki insanlara karşı da öyle.. İşte bu hikaye çok açık bir şekilde kaçınmalı bağlanmayı anlatıyor maalesef.. Kaçınmalı bağlanan insanlar, bebekliklerinde ve çocuklarında yeterince temas ,ilgi ve anlayış görmeyen bireyler oluyor.. Bunu örtmenin yolu olarak da ben çok güçlüyüm bağımsızım kimseye ihtiyacım yok şeklinde duygu maskelemesi yapıyor ve bu tarz yetişkin davranışları ortaya çıkıyor , güvensizlik uzaklık soğukluk gibi.. Bu bireyin çocuğu olduğunda bu yanlış bağlanmayı aynı şekilde aktarma olasılığı çok yüksek , ailesine çok kızsa bile birey kendisini aynı ailesi gibi ebeveynlik yaparken bulabilir çünkü içine işlemiştir.. Bundan kurtulmanın yolu da farkederek geçmişte ebeveynle yapamadığın güvenli bağlanmayı evladınla kurmaya çalışmak, hem bebeğin Güvenli bağlanmış oluyor , sende geçmişten getirdiğin yaraları sararak sonradan güvenli bağlanıyorsun (sonradan kazanılmış güvenli bağlanma) Çok uzun yazdım kızlar, kusura bakmayın daha kısa anlatmamın imkanı yoktu..
Hem okudum hem üzüldüm, başın sağolsun canım... İnşaallah sonradan telafisi mümkün olur...

Ben de tarif vereyim bir ara yine konuşulmuştu bu tarif. Ben kuzu kıyma alınca bir kısmını suyunu çekene kadar haşlıyorum bir kısmını köfte yapıyorum bir kısmını da minik toplar haline getiriyorum.
1 diş sarımsak(ya da küçük yarım soğan rendesi)
1 tatlı kaşığı tam buğday unu
1tatlı kaşığı ince bulgur
1avuç içi kadar kıyma
(Dondurucuya girmeyecekse yumurta sarısı sa olur)
Karıştırıyorum hepsini parmak ucu kadar toplar yapıyorum.
Öğün zamanı gelince patates olur havuç olur hangi sebze varsa onu yine minicik doğruyorum. Sebzeleri haşlarken kıyma toplarını içine atıyorum. O topun içinde un bulgur olduğundan kolayca dağılıyor. Sebzeler de küçük doğrandığundan ezmesi kolay oluyor.

Başın sağolsun canım çok üzüldüm Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin..ayrıca tespitler çok doğru bence. Birkaç sene önce Bülent Uran’ın geçmişin hipnozunu bozmak kitabını okumuştum orada da ilk 2 yılın insanın hayatını nasıl etkilediğinden, hatta bebeklik döneminde yaşanan bir takım şeylerin ebediyen insanın yaşamını etkileyebildiğinden bahsediyordu tekrar göz atmaya karar verdim şimdi. Dün tavsiye ettiğin kitabı da okuyacağım mutlaka.

Ben de tarif vereyim bir ara yine konuşulmuştu bu tarif. Ben kuzu kıyma alınca bir kısmını suyunu çekene kadar haşlıyorum bir kısmını köfte yapıyorum bir kısmını da minik toplar haline getiriyorum.
1 diş sarımsak(ya da küçük yarım soğan rendesi)
1 tatlı kaşığı tam buğday unu
1tatlı kaşığı ince bulgur
1avuç içi kadar kıyma
(Dondurucuya girmeyecekse yumurta sarısı sa olur)
Karıştırıyorum hepsini parmak ucu kadar toplar yapıyorum.
Öğün zamanı gelince patates olur havuç olur hangi sebze varsa onu yine minicik doğruyorum. Sebzeleri haşlarken kıyma toplarını içine atıyorum. O topun içinde un bulgur olduğundan kolayca dağılıyor. Sebzeler de küçük doğrandığundan ezmesi kolay oluyor.
Benim zibidi böyle ezmeli şeyleri yemiyor :/ ama bu tarif aklıma sulu köfte getirdi ne zamandır yapmadım, yapayım :) :kk77:

Teyzem 40 yaşında ikiz doğurdu canım ikisi de çok sağlıklı 51er cm ve 3100 gram doğdular, bence kendini hiç öyle şartlama, eskiden insanlar çok genç yaşta evlenip çok erken bebek sahibi oluyormuş yıpranma oluyormuş ve bu sebeple 40 yaş ileri bir yaş olarak görünüyormuş, bence 40 yaş bebek için artık çok doğal ve normal bir yaş. İsim bile hazır ve çok şeker olur :)
Allah nasip ederse inşallah, ufaklık biraz büyüsün de ya da en azından gece uykuları bir düzelsin de biz de normal hayata dönelim

Sağolasın canım, şükürler olsun telafisi mümkün.. O yüzden adı sonradan kazanılmış güvenli bağlanma.. Ebeveynden hazır alınması en makbulü tabi...
İnşaallah bunu başarabiliriz canım benim en hassas olduğum konulardan biri bu, büyük kızım yaşı gereği çığlık atmalara başladı inan o bile korkutuyor saçma sapan fikirler geliyor aklıma. Bir ailenin evladına verebileceği en önemli şeyler güzel ahlak ve güvenli bağlanma. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Canım samimi bir şekilde anlattigin için çok teşekkürler. Ben de alilemin yaptığı hataları cocuguma yapmak istemiyorum. Ailem.sevgi doluydu ama çok eksikleri veya yanlışları vardı. mesela benim fikrim önemli değildi, elalem ne der olgusu vardi. beni oldugum gibi kabul etmezdi annem. bunun gibi bir çok şey..
Güvenli bağlanma ile ilgili bir kitap var mı?

Kızlar ben de yazılanları takip etmeye çalışıyorum ama bişey yazana kadar vakit bulamıyorum :) tv konusunda şunu diyeyim ben doğduğu günden beri hiç sakınmadım tvyi. Arada dönüp bakıyordu ama hiç ilgisini çekmedi. Ama şu sıralar biraz baby tv de sevdiğimiz şeyler var günlük 15 20 dk izleyip kapatıyoruz. Ve oyunumuza vs dönüyoruz. Amaaaa gelin görün ki benim oğlumun tvde dayanamadığı bişey ortaya çıktı son bir hafta 10 gündür. O da elidor esmer kızlar reklamı :D kaynana modu on :D

Başın sağolsun canım çok üzüldüm Allah sizlere sağlıklı uzun ömürler versin..ayrıca tespitler çok doğru bence. Birkaç sene önce Bülent Uran’ın geçmişin hipnozunu bozmak kitabını okumuştum orada da ilk 2 yılın insanın hayatını nasıl etkilediğinden, hatta bebeklik döneminde yaşanan bir takım şeylerin ebediyen insanın yaşamını etkileyebildiğinden bahsediyordu tekrar göz atmaya karar verdim şimdi. Dün tavsiye ettiğin kitabı da okuyacağım mutlaka.
Sağolasın canım, bende bahsettiğin kitabı okuyayım.. Estağfirullah benim tespitlerim değil Bowlby’ın bağlanma kuramı.. Ama kendi kendime teşhis koyduğum doğrudur:)

Back
X