2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
evet canım verem savaşta pot diye bir test yapıyorlarmış. pazartesi soracağım inşallah tutmustur

tutmama gibi bişey söz konusu mu acaba
Instagramda takip ettiğim çocuk doktoruna sordum,tekrarı gerekmez dedi.doktorlar sitesinde de doktor ailede verem hikayesi yoksa gerek yok dedi. peki aranizda menenjit aşısı yaptıran var mı ?biz sorduğumuzda 1 yaşından sonra bir doz dedi doktor

biz yaptırdık ya 1 yaşından sonra tek doz ya da 9 ve 12. aylar olmak üzere 2 doz yaptırılıyor özel bir aşı eşim menenjit geçirdiği için korkumuzdan biz erkenden yaptırdık 9. ayda önümüzdeki ay 2. dozu yaptırıcaz kısmetse

üatün zekalı bebeklere baktımda yaşıtları kitap okunduğunda 1 dk dinliyosa üstün zekalı bebekler hikaye bitene kdr dinler fln diyo bnm 10 sn bile dinlemio sürekli kitabın sayfalarını çevirio aç aç diye diye acaba dinlmek için yaşı küçük mü

Kızlaar sonunda pideyle su içiyor. Çok şükür çok şükür çok şükür
Kızlar tabi ki pideyle su içmiyor pipetle su içiyor
Pipetle su içmeyi araştırdığımda 9-10 ay civarı pipetle içebileceğini öğrenmiştim. Suluğu kafasına dikip içerken hep nefes yoluna su kaçıyordu. Ben de bir an önce pipete geçmesini istiyordum. Çok kolay bir yöntemi varmış. Allah razı olsun yazandan. O yöntemle hemen öğrendi :) ve suluktan içtiğinin on katını falan içti bugün :)

bende anlayamamıştım uzun süredir bişey yemiyoda bugün mü yedi demiştim bnm ki nuk sulukla içio ama pek su sevmio az içio pipetle bende bir iki öğretmeye çalıştım ama çok az denedim bi kaç kere sadece hoşuna gitmişti aslında bende mi öğretsem ya

Pipetle çok içti canım ya. Hiç bu kadar su içmemişti. Belki yeni öğrenmenin heyecanıyladır. Pipetin bir ucu tıkanarak öğretiliyor. Biliyor musun yöntemini

Pipetle çok içti canım ya. Hiç bu kadar su içmemişti. Belki yeni öğrenmenin heyecanıyladır. Pipetin bir ucu tıkanarak öğretiliyor. Biliyor musun yöntemini
evet evet instadan biliyorum canım iştr 2 kere yapmıştm öyle dışardaykrn hoşuna gitmişti aslında biraz uğraşsam öğrenir gibi

kızlar bebeklerinize ne öğretiyosunuz?
alkış, bye bye, öpücük, sakın haaa die oarmak sallama,tokalaşma, tel sarar fln gibi şeyleri uzun süredir yapıyor. bir süredir de göz kulak fln öğretiyorum. göz kulak ayak burun onları gösterebiliyor. bugün buzdolabını açınca yumurtalar nerde dediğimde ıhh die yumurtları gösterdi. demek ki ben özellikle öğretmesem de gün içinde ki konuşmalarımızdan kapıyor. ayağı da öğretmemiştim ama ayaklarımız üşür çorap giyelim fln dediğim de öğrenmiş demek ki. bide fazlaca taklitçi üst katta ki kız ağlayınca onun taklidini yapıyo biz öksürünce bizim taklidimizi makineler çalıştığında vuuuuu araba sürerken ınnınnn sıcak bişey gördüğünde tencere ya da bardak üfff diyo. mutfakta yemek yapıyosam gelip mam mam diyo. salona gidelim dediğimde salona götürüo beni. demem o ki çok çabuk kapıo yeter ki istesin. bul tak aldım mesela o şekilleri sokmakla hiç ilgilenmedi. bn de oyunu değiştirdim bir süreliğine. bn şekilleri yerleştiryorum oğlum iterek düşürüo. ne oynatsam ne öğretsem

Canim sen soyledikten sonra bende deneyeyim dedim şok markete pipetli bardak gelmis ondan aldik öğlen hemen cekti :) bnde çok mutlu oldum biberonla hiç icmiyodu bardaktanda surekli akitiyodu bu guzel oldu .. bardak ta renkli güzel ucuz bisey :)

Ben soktan hayvan figurlu memory kart almıstım içinde her hayvandan iki tane kart var hayvanları ogrettım kendisi aynı kartları bulup elime veriyor alkışlıyorum aferin dıyorum daha da heveslenıyor. Hayvan seslerinin oldugu bir oyun halısı aldık hayvan sesli resimli piyano aldık hayvanı bultak hep hayvanlara ilgi duyuyor cabuk ogrendı bu yüzden. Şimdi de hayvanı puzzle aldım dun. Ikı üç parcalı puzzle. Onları birleştirmeyi öğretiyorum. İkili olanların parcalarını buluyor ama birleştiremiyor. Diğer kartlardaki gibi bulduğunu belli edip aferin dememi alkıslamamı beklıyor. Tesvık ettikce her seyı ogrenebılırler buyuduler artık. Sunger gibiler ne versen onu alıyorlar ne soylersen onu ogrenıyorlar bız farkında olmasak da

Canım tam dönemine göre öğretmişsin. Adım Adım setlerinden alıyor musun? O setlerde her ay öğrenebileceği şeylerin etkinlikleri var. Mesela bu ay ayağa çorap, ele eldiven giyme var :)

Canım tam dönemine göre öğretmişsin. Adım Adım setlerinden alıyor musun? O setlerde her ay öğrenebileceği şeylerin etkinlikleri var. Mesela bu ay ayağa çorap, ele eldiven giyme var :)
yok canım pahalı geldi bana set her ay almak için :) deneyelim bakalım bnmki gıcık oluo kıayfetlere giymez bence hep çıkartıo şapka önlük çorap ne bulsa çıkarıo

Kızlar aniden soğuyan havalar bizi mahvetti üç dört gündür burun ve göz akıntısı hapşırma yüksek ateş ile boğuştuk. Hiç uyumadım desem yeridir. 39-40 dereceleri gördük dün gece doktora danışamadan fitil verdim evde sünnetten kalan vardı. Tabi onun öncesinde herşeyi yaptım iki gün boyunca. Bugün iyi şükür.

Başımda başka bir şirin dert var yardımınızı istiyorum. Amcamız bedelli askerlik yapacak o yüzden askere gitmeden Doğum günü yapalım dedik ama o da beni gerdi. Plansızlığıa tahammülüm az Ben bir kafede kahvaltılı doğum günü yapacağım.

Konsept olmayacak ama tabi süsleyeceğim. Yeşilin üç tonu ve beyaz balonlarım var. Sarı da ekleyeyim diyorum. Beyaz nude pasta üzerine bonibon koyduracağım. Mevlid yaparım diye şekerlik gibi tatlı şeyler almıştım ama elimde patlamıştı onlara da bonibon dolduracağım hediyelik niyetine. Bir hatıralık daha vermek istiyorum skulent çok meşhur bu ara ama veremem arkadaş yaptı onu yeni. Başka Öner’iniz var mıdır?

yok canım pahalı geldi bana set her ay almak için :) deneyelim bakalım bnmki gıcık oluo kıayfetlere giymez bence hep çıkartıo şapka önlük çorap ne bulsa çıkarıo
Evet bence de ucuz değil ama uzmanlar tarafından hazırlanmış ve gerçekten üniversitede öğrendiğimiz gibi gelişim ödevlerini işliyor

Kızlar ben pasta konusunda karasızım. Bebeğin de yiyeceği bir pasta yapmak istiyorum. Muhallebiyi muz ve hurmayla tatlandırıp kırmızı lahanayla renk vermeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…