evet canım verem savaşta pot diye bir test yapıyorlarmış. pazartesi soracağım inşallah tutmusturbizim felaket bi izimiz var daha yeni normal iz şeklinr döndü 2. ay verem aşısı düşün orası şişti iltihaplandı patladı bidaha şişti iltijhaplandı yara kabuğu ıldu düştü tekrar oldu doktor bazı bebekler hassas oluo normal demişti verem şavaşta bakıolarmış canım aşı tutmuş mu die okumuştm
tutmama gibi bişey söz konusu mu acabaevet canım verem savaşta pot diye bir test yapıyorlarmış. pazartesi soracağım inşallah tutmustur
Instagramda takip ettiğim çocuk doktoruna sordum,tekrarı gerekmez dedi.doktorlar sitesinde de doktor ailede verem hikayesi yoksa gerek yok dedi. peki aranizda menenjit aşısı yaptıran var mı ?biz sorduğumuzda 1 yaşından sonra bir doz dedi doktortutmama gibi bişey söz konusu mu acaba
biz yaptırdık ya 1 yaşından sonra tek doz ya da 9 ve 12. aylar olmak üzere 2 doz yaptırılıyor özel bir aşı eşim menenjit geçirdiği için korkumuzdan biz erkenden yaptırdık 9. ayda önümüzdeki ay 2. dozu yaptırıcaz kısmetseInstagramda takip ettiğim çocuk doktoruna sordum,tekrarı gerekmez dedi.doktorlar sitesinde de doktor ailede verem hikayesi yoksa gerek yok dedi. peki aranizda menenjit aşısı yaptıran var mı ?biz sorduğumuzda 1 yaşından sonra bir doz dedi doktor
üatün zekalı bebeklere baktımda yaşıtları kitap okunduğunda 1 dk dinliyosa üstün zekalı bebekler hikaye bitene kdr dinler fln diyo bnm 10 sn bile dinlemio sürekli kitabın sayfalarını çevirio aç aç diye diye acaba dinlmek için yaşı küçük müHiçbirşey alma çünkü ilgilenmeyecek yalandan yere para vermiş olacaksın, anlattıkların bebeklik döneminde üstün zeka belirtileri ile çok örtüşüyor. Hiperaktivite gibi gelmedi bana. Herşeyi çok hızlı kapıyor ve önden gidiyor. Maşaallah diyelim.
https://onedio.com/haber/10-baslikt...an-fanilerden-ayiran-temel-ozellikleri-453082 buradaki belirtilere bakarsan çoğu var söylediğin şey için çok küçük dahaüatün zekalı bebeklere baktımda yaşıtları kitap okunduğunda 1 dk dinliyosa üstün zekalı bebekler hikaye bitene kdr dinler fln diyo bnm 10 sn bile dinlemio sürekli kitabın sayfalarını çevirio aç aç diye diye acaba dinlmek için yaşı küçük mü
ever bi kısmı var ama çok küçük daha bakalım büyüyünce nasıl olcak eğer öyle bi durum var ise erken tespit edip ona göre eğitilmeli sağol uyardığın için :)https://onedio.com/haber/10-baslikt...an-fanilerden-ayiran-temel-ozellikleri-453082 buradaki belirtilere bakarsan çoğu var söylediğin şey için çok küçük daha
Kızlar tabi ki pideyle su içmiyorKızlaar sonunda pideyle su içiyor. Çok şükür çok şükür çok şükür
Kızlar tabi ki pideyle su içmiyorpipetle su içiyor
Pipetle su içmeyi araştırdığımda 9-10 ay civarı pipetle içebileceğini öğrenmiştim. Suluğu kafasına dikip içerken hep nefes yoluna su kaçıyordu. Ben de bir an önce pipete geçmesini istiyordum. Çok kolay bir yöntemi varmış. Allah razı olsun yazandan. O yöntemle hemen öğrendi :) ve suluktan içtiğinin on katını falan içti bugün :)
Pipetle çok içti canım ya. Hiç bu kadar su içmemişti. Belki yeni öğrenmenin heyecanıyladır. Pipetin bir ucu tıkanarak öğretiliyor. Biliyor musun yönteminibende anlayamamıştım uzun süredir bişey yemiyoda bugün mü yedi demiştim bnm ki nuk sulukla içio ama pek su sevmio az içio pipetle bende bir iki öğretmeye çalıştım ama çok az denedim bi kaç kere sadece hoşuna gitmişti aslında bende mi öğretsem ya
evet evet instadan biliyorum canım iştr 2 kere yapmıştm öyle dışardaykrn hoşuna gitmişti aslında biraz uğraşsam öğrenir gibiPipetle çok içti canım ya. Hiç bu kadar su içmemişti. Belki yeni öğrenmenin heyecanıyladır. Pipetin bir ucu tıkanarak öğretiliyor. Biliyor musun yöntemini
Kızlar tabi ki pideyle su içmiyorpipetle su içiyor
Pipetle su içmeyi araştırdığımda 9-10 ay civarı pipetle içebileceğini öğrenmiştim. Suluğu kafasına dikip içerken hep nefes yoluna su kaçıyordu. Ben de bir an önce pipete geçmesini istiyordum. Çok kolay bir yöntemi varmış. Allah razı olsun yazandan. O yöntemle hemen öğrendi :) ve suluktan içtiğinin on katını falan içti bugün :)
Ben soktan hayvan figurlu memory kart almıstım içinde her hayvandan iki tane kart var hayvanları ogrettım kendisi aynı kartları bulup elime veriyor alkışlıyorum aferin dıyorum daha da heveslenıyor. Hayvan seslerinin oldugu bir oyun halısı aldık hayvan sesli resimli piyano aldık hayvanı bultak hep hayvanlara ilgi duyuyor cabuk ogrendı bu yüzden. Şimdi de hayvanı puzzle aldım dun. Ikı üç parcalı puzzle. Onları birleştirmeyi öğretiyorum. İkili olanların parcalarını buluyor ama birleştiremiyor. Diğer kartlardaki gibi bulduğunu belli edip aferin dememi alkıslamamı beklıyor. Tesvık ettikce her seyı ogrenebılırler buyuduler artık. Sunger gibiler ne versen onu alıyorlar ne soylersen onu ogrenıyorlar bız farkında olmasak dakızlar bebeklerinize ne öğretiyosunuz?
alkış, bye bye, öpücük, sakın haaa die oarmak sallama,tokalaşma, tel sarar fln gibi şeyleri uzun süredir yapıyor. bir süredir de göz kulak fln öğretiyorum. göz kulak ayak burun onları gösterebiliyor. bugün buzdolabını açınca yumurtalar nerde dediğimde ıhh die yumurtları gösterdi. demek ki ben özellikle öğretmesem de gün içinde ki konuşmalarımızdan kapıyor. ayağı da öğretmemiştim ama ayaklarımız üşür çorap giyelim fln dediğim de öğrenmiş demek ki. bide fazlaca taklitçi üst katta ki kız ağlayınca onun taklidini yapıyo biz öksürünce bizim taklidimizi makineler çalıştığında vuuuuu araba sürerken ınnınnn sıcak bişey gördüğünde tencere ya da bardak üfff diyo. mutfakta yemek yapıyosam gelip mam mam diyo. salona gidelim dediğimde salona götürüo beni. demem o ki çok çabuk kapıo yeter ki istesin. bul tak aldım mesela o şekilleri sokmakla hiç ilgilenmedi. bn de oyunu değiştirdim bir süreliğine. bn şekilleri yerleştiryorum oğlum iterek düşürüo. ne oynatsam ne öğretsem
Canım tam dönemine göre öğretmişsin. Adım Adım setlerinden alıyor musun? O setlerde her ay öğrenebileceği şeylerin etkinlikleri var. Mesela bu ay ayağa çorap, ele eldiven giyme var :)kızlar bebeklerinize ne öğretiyosunuz?
alkış, bye bye, öpücük, sakın haaa die oarmak sallama,tokalaşma, tel sarar fln gibi şeyleri uzun süredir yapıyor. bir süredir de göz kulak fln öğretiyorum. göz kulak ayak burun onları gösterebiliyor. bugün buzdolabını açınca yumurtalar nerde dediğimde ıhh die yumurtları gösterdi. demek ki ben özellikle öğretmesem de gün içinde ki konuşmalarımızdan kapıyor. ayağı da öğretmemiştim ama ayaklarımız üşür çorap giyelim fln dediğim de öğrenmiş demek ki. bide fazlaca taklitçi üst katta ki kız ağlayınca onun taklidini yapıyo biz öksürünce bizim taklidimizi makineler çalıştığında vuuuuu araba sürerken ınnınnn sıcak bişey gördüğünde tencere ya da bardak üfff diyo. mutfakta yemek yapıyosam gelip mam mam diyo. salona gidelim dediğimde salona götürüo beni. demem o ki çok çabuk kapıo yeter ki istesin. bul tak aldım mesela o şekilleri sokmakla hiç ilgilenmedi. bn de oyunu değiştirdim bir süreliğine. bn şekilleri yerleştiryorum oğlum iterek düşürüo. ne oynatsam ne öğretsem
yok canım pahalı geldi bana set her ay almak için :) deneyelim bakalım bnmki gıcık oluo kıayfetlere giymez bence hep çıkartıo şapka önlük çorap ne bulsa çıkarıoCanım tam dönemine göre öğretmişsin. Adım Adım setlerinden alıyor musun? O setlerde her ay öğrenebileceği şeylerin etkinlikleri var. Mesela bu ay ayağa çorap, ele eldiven giyme var :)
Evet bence de ucuz değil ama uzmanlar tarafından hazırlanmış ve gerçekten üniversitede öğrendiğimiz gibi gelişim ödevlerini işliyoryok canım pahalı geldi bana set her ay almak için :) deneyelim bakalım bnmki gıcık oluo kıayfetlere giymez bence hep çıkartıo şapka önlük çorap ne bulsa çıkarıo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?