bizim maşallah yemede sorun yok ama pütürlü yetiremiyorum.eline yaptığım krabiye(daha çok minik ekmek gibi)veriyorum ısırıyor öksürüyor hemen korkuyorum.elma verdim,muz verdim aynı. boğazına kaçar diye çok korkuyorum. 2disi var üsttekiler patladı ama daha uzamadıEline uzum muz ekmek felan verdigimde yutuyor bizim yemekle problememiz var ben yemek yediremiyorum yemek istemiyor kafayi çeviriyor ağzına bisey vereceğim zaman..
Kahvaltilarina cevizi toz haline getirdigimden silme tatli kasigi koyuyorum
Baklagilleride bi gece onceden bekletip eger tek ona gunluk menu yapacaksam cay kasigi ucuyla kimyon atiyorum nohutada kaynatirken karbonat ekliyorum canim mercimegi de kaynattigim suyu kopukluyse 2defa dokuyorum oyle pisiriyorum
Hiç duymamıştım haci bakiyi sen daha önce yaptırdın mı? Ben de aynen senin gibi düşünüyorum 1 şeklinde şeker hamursuz bir pasta üzerine ismini yazdıracağım. Bir de kızımın yiyebileceği ufak bir pastayı kendim yapıp önüne koyacağımAçacak fikri süpermiş ben de oğlum da anahtarlık yaptrmştım onu da herkes kullandı ben kullanılan bişe olmasından yanayım ilk doğumgününde evi terch ediorum ben kalabalık el elden daha rahat oluyo kızımı dışarda zapt etmem zor olur çnkü.abartılı konsepti şeyleri sevmiyorum bi 2 minik süs asarım fonda bi de şeker hamursuz 1 şeklinde pasta.adını yazdırırım üstne de.sen ankaradaysan hacı baki dye bi yer var gimatın oralrda çok güzel paata yapıolar.bu arada çok geçmiş olsun kuzuya ..
Canım kızım çok kilolu değil ama yine de kız kıyafetlerini nedense çok dar kalıplı yapıyorlar kollarını bacaklarını sıkıyor gibi geliyor hep. Yeğenimden kalan erkek kıyafetleri vardı onları giydirdiğimde daha rahat ettiğini farkettim ve bazen erkek bebek kıyafetlerinden almaya başladım daha iyi oluyor. Örneğin lcw de erkek bebek Sweat, body, eşofman altı gibi şeyler daha geniş kalıplı kızım daha rahat ediyor gibime geliyor. Kız erkek kıyafeti ne fark eder modele renge çok takılmam ben rahat etsin yeter ki.kızlar ben kızima kıyafet bulamıyorum. şöyle ki kızım 11.7 kilo... Yaşından büyük kıyafet almak zorundayım ama kıyafette yaş büyüdükçe ne hikmetse hep boya veriyorlar sadece, en yok. ince uzun pantolonlar. enli geniş şeyler lazım. nerden alışveriş yapıyorsunuz siz? Kalıbı böyle rahat olan şeyler nerde var?
Evet ufacık bebeğin ne işi var tarz kıyafetlerle. Rahatlık çok daha önemli bence de. Ben de bakayım iyi fikir. h&m Mersin'de yokmuş :/Canım kızım çok kilolu değil ama yine de kız kıyafetlerini nedense çok dar kalıplı yapıyorlar kollarını bacaklarını sıkıyor gibi geliyor hep. Yeğenimden kalan erkek kıyafetleri vardı onları giydirdiğimde daha rahat ettiğini farkettim ve bazen erkek bebek kıyafetlerinden almaya başladım daha iyi oluyor. Örneğin lcw de erkek bebek Sweat, body, eşofman altı gibi şeyler daha geniş kalıplı kızım daha rahat ediyor gibime geliyor. Kız erkek kıyafeti ne fark eder modele renge çok takılmam ben rahat etsin yeter ki.
Canım tabi zorunda değilsin elbet pütüre alışacak. Ancak şöyle öneride bulunayım yapmadığın varsa deneyebilirsin.bizim maşallah yemede sorun yok ama pütürlü yetiremiyorum.eline yaptığım krabiye(daha çok minik ekmek gibi)veriyorum ısırıyor öksürüyor hemen korkuyorum.elma verdim,muz verdim aynı. boğazına kaçar diye çok korkuyorum. 2disi var üsttekiler patladı ama daha uzamadı
Maşallah canim yemede problem yoksa bütün is biz annelere düşüyor biraz daha cesaret li olursak bebislerinde okadar ellerinde yeme istegi artiyor bizimkinde sadece istahsizlik sorunu varbizim maşallah yemede sorun yok ama pütürlü yetiremiyorum.eline yaptığım krabiye(daha çok minik ekmek gibi)veriyorum ısırıyor öksürüyor hemen korkuyorum.elma verdim,muz verdim aynı. boğazına kaçar diye çok korkuyorum. 2disi var üsttekiler patladı ama daha uzamadı
Evet cnm oğlumun doğumgünlerinde ordan yaptrdım hem de ne figürler yaptılar instagramı da varmş bi bak istersen gerçi sen de 1 yaptrcaksan her yer yapar onu sen keçiörendesin uzak kalır sana gimat.suluhanda da doğumgünü malzemeleri var aklında olsunHiç duymamıştım haci bakiyi sen daha önce yaptırdın mı? Ben de aynen senin gibi düşünüyorum 1 şeklinde şeker hamursuz bir pasta üzerine ismini yazdıracağım. Bir de kızımın yiyebileceği ufak bir pastayı kendim yapıp önüne koyacağım
Aaa bnmki okula gdiyo lütfen:) bide hergün kombindi kıyafetydi onlar çıktı basıma sormaEvet ufacık bebeğin ne işi var tarz kıyafetlerle. Rahatlık çok daha önemli bence de. Ben de bakayım iyi fikir. h&m Mersin'de yokmuş :/
allah yardimcin olsun:)) her şeyi de beğenmiyorlar vallaAaa bnmki okula gdiyo lütfen:) bide hergün kombindi kıyafetydi onlar çıktı basıma sorma
Benimki de artık bir defa uyuyor. saat 11 gibi yatıyor. 2 saat kadar yatıyor. Bazen daha az bazen daha çok. ama öyle olunca da akşam 7 de yatıyor:/ sabahin da köründe kalkıyor.Kızlar benim minnoş gündüz uykusunu teke düşürdü. Yaşını doldurunca düşürürecektim zaten. Bizimki kendi kararıyla yaptı bile :) :)
Tek gündüz uykusuna geçişle ilgili şöyle deniyor : Bebek ikinci uykuyu uyumak istemiyorsa, geceleri sık uyanıyorsa tek uykuya geçme zamanı gelmiştir. Gündüz uyanık kalma süresi 5-6 saat olur, gündüz uyku süresi 2-2,5 saat tutulmalıdır. İlk uyku her gün 15dk uzatılarak tek uykuya geçilir.
Ben birkaç hafta var sanıyordum ama erken geçti benim kız. Sizinle paylaşayım dedim.
Gece beslenmesini bırakmak için de bolca sevgi verin, emzirmeyin, başka yollarla teselli edip uyutmaya çalışın diyorlar. Kızım ellerini ve dizlerini vücuduma dayayıp kendini geri itiyor ve memeye inmeye çalışıyor. İnemezse ağlıyor. Deneyimli anneler nasıl bırakırız gece beslenmesini ?
Benimki de sekizde yatıp altıda kalkıyor. Akşam o yatınca evde tüm işlerimi hallediyorum. Çok iyi oluyor ama sabahlar zor oluyor. Gece çok emzirip zor durumda olursam eşimi kaldırıyorumBenimki de artık bir defa uyuyor. saat 11 gibi yatıyor. 2 saat kadar yatıyor. Bazen daha az bazen daha çok. ama öyle olunca da akşam 7 de yatıyor:/ sabahin da köründe kalkıyor.
9-11 ay arası uyku aralığı 3-4,5 saat idi. Şimdi 5-6 saat uyanık kalabiliyor. Dünden beri böyle. Zaten yaşına 19 gün kaldı. Kendiliğinden ayarladı kızım sağ olsun. Senin bebeğin de düzenli uyuyormuş. Yakında o da tek uykuya geçer benceSabah 7-7:30 gibi kalkıyor 12:00 civarı 2saat kadar uyuyor. 18:30 gibi 1 saat kadar tekrar uyuyor gece 21:30 da yatıyor. Eğer öğle uykusu 13:30 gibi 2-2.5 saat kadar olursa bir kez uyuyor.
Valla benim için uyusa daha iyi9-11 ay arası uyku aralığı 3-4,5 saat idi. Şimdi 5-6 saat uyanık kalabiliyor. Dünden beri böyle. Zaten yaşına 19 gün kaldı. Kendiliğinden ayarladı kızım sağ olsun. Senin bebeğin de düzenli uyuyormuş. Yakında o da tek uykuya geçer bence
Gündüz uykusunu üç günde bir 15 dakika ileri atarak akşam biraz daha geç yatmasını sağlayabilirsin. Uykusu gelince çok sevdiği ya da ilk kez gördüğü bir şeyle oyalıyorum ben. Mesela geçen gün tablet gösterdim. Hayvan resimleri be sesleri gösterdim. Çocuk şok oldu :) Hiç tablet görmemişti :)Benimki de artık bir defa uyuyor. saat 11 gibi yatıyor. 2 saat kadar yatıyor. Bazen daha az bazen daha çok. ama öyle olunca da akşam 7 de yatıyor:/ sabahin da köründe kalkıyor.
Ben de dinleniyorum o uyuyunca. Tek uykuya geçince akşam daha erken yatmaya başlar. Öyle bir faydası varValla benim için uyusa daha iyi. En azından ortalık toplayabiliyorum o uyuyunca
balık yiyor,haftasonu yapıyorum palamut buğulama. meyveyi başlamayı denemedim genelde rende yapıp yogurduyla veriyorum.inşallah zamanla alışırCanım tabi zorunda değilsin elbet pütüre alışacak. Ancak şöyle öneride bulunayım yapmadığın varsa deneyebilirsin.
İkeanın buharda pişirme aparatını almıştım. 20-30lirayı geçmez fiyatı. Ben patatesi havucu dörde bölüp koyuyorum yanına bazen somon koyuyorum balık günüyse. Çok rahat yiyor.
Elma armut sert ise önce buharda pişiriyorum/az haşlıyorum.
Pirinçleri benimki de yemiyordu sebze içinde veriyorsam lapa olana kadar iyice haşlıyorum.
inşallah düzelir canım.bizim derdimiz yemekten çok uyku.12de emzirdim 2bucukta kalktı o zamandan beri uyutmaya çalışıyorum. eskiyor gözler gidiyor yatağa koyunca kalkıyor. şimdi babası alıp salona gitti.iceride oynuyorMaşallah canim yemede problem yoksa bütün is biz annelere düşüyor biraz daha cesaret li olursak bebislerinde okadar ellerinde yeme istegi artiyor bizimkinde sadece istahsizlik sorunu var
inşallah düzelir canım.bizim derdimiz yemekten çok uyku.12de emzirdim 2bucukta kalktı o zamandan beri uyutmaya çalışıyorum. eskiyor gözler gidiyor yatağa koyunca kalkıyor. şimdi babası alıp salona gitti.iceride oynuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?