2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
bizim maşallah yemede sorun yok ama pütürlü yetiremiyorum.eline yaptığım krabiye(daha çok minik ekmek gibi)veriyorum ısırıyor öksürüyor hemen korkuyorum.elma verdim,muz verdim aynı. boğazına kaçar diye çok korkuyorum. 2disi var üsttekiler patladı ama daha uzamadı

Hiç duymamıştım haci bakiyi sen daha önce yaptırdın mı? Ben de aynen senin gibi düşünüyorum 1 şeklinde şeker hamursuz bir pasta üzerine ismini yazdıracağım. Bir de kızımın yiyebileceği ufak bir pastayı kendim yapıp önüne koyacağım

Canım kızım çok kilolu değil ama yine de kız kıyafetlerini nedense çok dar kalıplı yapıyorlar kollarını bacaklarını sıkıyor gibi geliyor hep. Yeğenimden kalan erkek kıyafetleri vardı onları giydirdiğimde daha rahat ettiğini farkettim ve bazen erkek bebek kıyafetlerinden almaya başladım daha iyi oluyor. Örneğin lcw de erkek bebek Sweat, body, eşofman altı gibi şeyler daha geniş kalıplı kızım daha rahat ediyor gibime geliyor. Kız erkek kıyafeti ne fark eder modele renge çok takılmam ben rahat etsin yeter ki.

Evet ufacık bebeğin ne işi var tarz kıyafetlerle. Rahatlık çok daha önemli bence de. Ben de bakayım iyi fikir. h&m Mersin'de yokmuş :/

Canım tabi zorunda değilsin elbet pütüre alışacak. Ancak şöyle öneride bulunayım yapmadığın varsa deneyebilirsin.
İkeanın buharda pişirme aparatını almıştım. 20-30lirayı geçmez fiyatı. Ben patatesi havucu dörde bölüp koyuyorum yanına bazen somon koyuyorum balık günüyse. Çok rahat yiyor.
Elma armut sert ise önce buharda pişiriyorum/az haşlıyorum.
Pirinçleri benimki de yemiyordu sebze içinde veriyorsam lapa olana kadar iyice haşlıyorum.

Maşallah canim yemede problem yoksa bütün is biz annelere düşüyor biraz daha cesaret li olursak bebislerinde okadar ellerinde yeme istegi artiyor bizimkinde sadece istahsizlik sorunu var

Evet cnm oğlumun doğumgünlerinde ordan yaptrdım hem de ne figürler yaptılar instagramı da varmş bi bak istersen gerçi sen de 1 yaptrcaksan her yer yapar onu sen keçiörendesin uzak kalır sana gimat.suluhanda da doğumgünü malzemeleri var aklında olsun

Kızlar benim minnoş gündüz uykusunu teke düşürdü. Yaşını doldurunca düşürürecektim zaten. Bizimki kendi kararıyla yaptı bile :) :)

Tek gündüz uykusuna geçişle ilgili şöyle deniyor : Bebek ikinci uykuyu uyumak istemiyorsa, geceleri sık uyanıyorsa tek uykuya geçme zamanı gelmiştir. Gündüz uyanık kalma süresi 5-6 saat olur, gündüz uyku süresi 2-2,5 saat tutulmalıdır. İlk uyku her gün 15dk uzatılarak tek uykuya geçilir.
Ben birkaç hafta var sanıyordum ama erken geçti benim kız. Sizinle paylaşayım dedim.
Gece beslenmesini bırakmak için de bolca sevgi verin, emzirmeyin, başka yollarla teselli edip uyutmaya çalışın diyorlar. Kızım ellerini ve dizlerini vücuduma dayayıp kendini geri itiyor ve memeye inmeye çalışıyor. İnemezse ağlıyor. Deneyimli anneler nasıl bırakırız gece beslenmesini ?

Benimki de artık bir defa uyuyor. saat 11 gibi yatıyor. 2 saat kadar yatıyor. Bazen daha az bazen daha çok. ama öyle olunca da akşam 7 de yatıyor:/ sabahin da köründe kalkıyor.

Sabah 7-7:30 gibi kalkıyor 12:00 civarı 2saat kadar uyuyor. 18:30 gibi 1 saat kadar tekrar uyuyor gece 21:30 da yatıyor. Eğer öğle uykusu 13:30 gibi 2-2.5 saat kadar olursa bir kez uyuyor.

Benimki de artık bir defa uyuyor. saat 11 gibi yatıyor. 2 saat kadar yatıyor. Bazen daha az bazen daha çok. ama öyle olunca da akşam 7 de yatıyor:/ sabahin da köründe kalkıyor.
Benimki de sekizde yatıp altıda kalkıyor. Akşam o yatınca evde tüm işlerimi hallediyorum. Çok iyi oluyor ama sabahlar zor oluyor. Gece çok emzirip zor durumda olursam eşimi kaldırıyorum

Sabah 7-7:30 gibi kalkıyor 12:00 civarı 2saat kadar uyuyor. 18:30 gibi 1 saat kadar tekrar uyuyor gece 21:30 da yatıyor. Eğer öğle uykusu 13:30 gibi 2-2.5 saat kadar olursa bir kez uyuyor.
9-11 ay arası uyku aralığı 3-4,5 saat idi. Şimdi 5-6 saat uyanık kalabiliyor. Dünden beri böyle. Zaten yaşına 19 gün kaldı. Kendiliğinden ayarladı kızım sağ olsun. Senin bebeğin de düzenli uyuyormuş. Yakında o da tek uykuya geçer bence

Valla benim için uyusa daha iyi . En azından ortalık toplayabiliyorum o uyuyunca

Gündüz uykusunu üç günde bir 15 dakika ileri atarak akşam biraz daha geç yatmasını sağlayabilirsin. Uykusu gelince çok sevdiği ya da ilk kez gördüğü bir şeyle oyalıyorum ben. Mesela geçen gün tablet gösterdim. Hayvan resimleri be sesleri gösterdim. Çocuk şok oldu :) Hiç tablet görmemişti :)

balık yiyor,haftasonu yapıyorum palamut buğulama. meyveyi başlamayı denemedim genelde rende yapıp yogurduyla veriyorum.inşallah zamanla alışır

Maşallah canim yemede problem yoksa bütün is biz annelere düşüyor biraz daha cesaret li olursak bebislerinde okadar ellerinde yeme istegi artiyor bizimkinde sadece istahsizlik sorunu var
inşallah düzelir canım.bizim derdimiz yemekten çok uyku.12de emzirdim 2bucukta kalktı o zamandan beri uyutmaya çalışıyorum. eskiyor gözler gidiyor yatağa koyunca kalkıyor. şimdi babası alıp salona gitti.iceride oynuyor

Bizdede uyku yok canim dogdugundan beri aynu sekilde tatilde duzeldi demistim simdi dis yine mahvetti beni yatagina bırakıyorum hemen ayaga kalkip agliyor bizde geceden beri uyanigiz Allah yardımcımız olsun benimde baba aldi oynuyor suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…