muzu şeftaliyi fln hem kolay yutuolar hem seviyolar bizim ki babası armut yerken bütünden ısırarak yiyo elma gibi gidip oğlumda ısırıo :)balık yiyor,haftasonu yapıyorum palamut buğulama. meyveyi başlamayı denemedim genelde rende yapıp yogurduyla veriyorum.inşallah zamanla alışır
balık yiyor,haftasonu yapıyorum palamut buğulama. meyveyi başlamayı denemedim genelde rende yapıp yogurduyla veriyorum.inşallah zamanla alışır
Aynı durum bizde de var normalde öğleden önce ve öğleden sonraları 1-1,5 saat kadar uyurdu şimdi sabahları uyumak istemiyor. Öğlene doğru iyice uykusu geliyor ve 2 saat bazen 2 saatten biraz fazla uyuyor ve gece uykusuna kadar bir daha uyumuyor. Şuan 10,5 aylık biraz erken oldu diye üzülüyorum ama normal mi acaba? Gerçi doğduğundan beri uykuyu hiç sevmiyor kızım ben ona bağlıyordum biraz da.Kızlar benim minnoş gündüz uykusunu teke düşürdü. Yaşını doldurunca düşürürecektim zaten. Bizimki kendi kararıyla yaptı bile :) :)
Tek gündüz uykusuna geçişle ilgili şöyle deniyor : Bebek ikinci uykuyu uyumak istemiyorsa, geceleri sık uyanıyorsa tek uykuya geçme zamanı gelmiştir. Gündüz uyanık kalma süresi 5-6 saat olur, gündüz uyku süresi 2-2,5 saat tutulmalıdır. İlk uyku her gün 15dk uzatılarak tek uykuya geçilir.
Ben birkaç hafta var sanıyordum ama erken geçti benim kız. Sizinle paylaşayım dedim.
Gece beslenmesini bırakmak için de bolca sevgi verin, emzirmeyin, başka yollarla teselli edip uyutmaya çalışın diyorlar. Kızım ellerini ve dizlerini vücuduma dayayıp kendini geri itiyor ve memeye inmeye çalışıyor. İnemezse ağlıyor. Deneyimli anneler nasıl bırakırız gece beslenmesini ?
Canım valla benimkiler meme emerken gece bir kere uyanıp emiyorlar anne sütü bittikten sonra gece kalkmıyorlar ikisi de aynı davrandı, devam sütü aldım birkaç kez içmedi ikside çöp oldu tadını kokusunu beğenmiyorlar öğürüyorlar imkâni yok içeremedim.Iyi de oldu alışmadılar.Evet hala mama veriyorum. süte geçsem mi ben de. ama hala çok iyi yemek yemiyor. gece 1 defa mama istiyor, vermezsen uyumaz ağlar. keşke bıraksa gece ama nasıl kesebilirim?
hm'ye bakacam sağol canım.
Bugün 12de uyudu. 1 yaşında uyku aralığı ne olmalıymış? 14'te kalksa tam 5 saat aralıklarla uyuyacakGündüz uykusunu üç günde bir 15 dakika ileri atarak akşam biraz daha geç yatmasını sağlayabilirsin. Uykusu gelince çok sevdiği ya da ilk kez gördüğü bir şeyle oyalıyorum ben. Mesela geçen gün tablet gösterdim. Hayvan resimleri be sesleri gösterdim. Çocuk şok oldu :) Hiç tablet görmemişti :)
Mama içip yatıyor. suyu denerim belki sağol canım. İyi olmuş evet ne güzel.Canım valla benimkiler meme emerken gece bir kere uyanıp emiyorlar anne sütü bittikten sonra gece kalkmıyorlar ikisi de aynı davrandı, devam sütü aldım birkaç kez içmedi ikside çöp oldu tadını kokusunu beğenmiyorlar öğürüyorlar imkâni yok içeremedim.Iyi de oldu alışmadılar.
Ama bence yatmadan iyice doyursan tok olarak yatsa gece belki kalkmaz kalkarsada su versen sadece, acaba bilemedim ki tam da bişey söyleyemiyorum başıma gelmediği için.
Uyku aralığı 5-6 saatmiş. Öğle uykusu 2-2,5 saat olmalıymış. Normalde uykusu iki saati geçerse uyandırın diyorlar ama artık o geçerli değil galibaBugün 12de uyudu. 1 yaşında uyku aralığı ne olmalıymış? 14'te kalksa tam 5 saat aralıklarla uyuyacak
Hadi ya yavrum:))
Uyandı şimdi:/ diş mi acaba
bnmkide çok az yiyo en az yediği gün sabah 1 yumurta sarısıKızlar acaba bebekleriniz gun içinde ne ne kadar yiyor yazabılırmısınız rica etsem bir gunluk menu yani. Benımkı hiç yemiyor gibi bir şey ama huysuzluk da yapmıyor aç degıl diye dusunuyorum ama yine de vitaminsiz kalacak diye korkuyorum.
Canım bir günleri diğer günlerini hiç tutmuyor yani benimki öyle ama ortalama şöyle.Kızlar acaba bebekleriniz gun içinde ne ne kadar yiyor yazabılırmısınız rica etsem bir gunluk menu yani. Benımkı hiç yemiyor gibi bir şey ama huysuzluk da yapmıyor aç degıl diye dusunuyorum ama yine de vitaminsiz kalacak diye korkuyorum.
Benimki hep en az yedigi gun gibi niye alusmadilar ki cok stres yapiyorumbnmkide çok az yiyo en az yediği gün sabah 1 yumurta sarısı
öğlen 2 kaşık çorba
1 muz
2 kaşık yoğurt
en çok yediği gün
1 yumurta sarısı, biraz kaşar, 2 3 zeytin, biraz ekmek, ıhlamur, 1çay kaşığı pekmez
öğlen 1 kase çorba
1 muz yarım şeftali veya değişik meyveler
1 kavanoz yoğurt
Ruseymi neye kattiysam yemedi muzu asla yutmuyor meyve sebze asla.bazen et yiyor ama bazen agzina bile surmuyor keske istahi acilsa birazCanım bir günleri diğer günlerini hiç tutmuyor yani benimki öyle ama ortalama şöyle.
Sabah kahvaltı, kıymalı yumurta (yarım yumurta yarım ceviz kadar kıyma) bir dilim avakado ( gün aşırı) biraz keçi peyniri veya kaşar, biraz tam buğday ekmeği, tahin-pekmez.
Öğlen bir kase yoğurt (bir çay kaşığı ruşeym ekliyorum bazen) bir saat sonra yarım muz.
Iki üç saat sonra çorba (çoğunlukta tarhana oluyor )
Akşam biz ne yiyorsak bir iki ağzına aliyor ama tadımlık.
Yatmadan bazen kaşık maması yada kendi yaptığım irmikli muhallebi (yarım kase kadar) ve uyku.
Gün içinde bol su.
Benim kız da öyle hep az. Bugün sadece kahvaltıda 1 yumurtadan domatesli omlet yedi sadece bütün gün. BAşka hiç bişey yok yoğurt bile.Benimki hep en az yedigi gun gibi niye alusmadilar ki cok stres yapiyorum
Yok canım. Annene söyle sabah uyandığı saatten 5-6 saat sonra uyutsun. 2-2,5 saat uyuyup yine 5-6 saat uyanık kalırsa gece uykusu vakti geliyor zaten. Bizim de tek uykuda ikinci günümüz. İyi gidiyor çok şükürbende bi kaç gündür tek uykuya mı geçmek istiyo die düşünüyodum 1 1.5 yaş civarı diye okumuştum. sabah 6.30da uyanıp anneme götürüyorum. 11de uyuyomuş normalde yarım saat uyurken 2 saate yakın uyumaya başladı bu ilk uykuyu. sonra 3 4 gibi uyuyodu şimdi onu uyumuyor. bu sefer dayanamayıp 6 7 arası uyuyor. sonra da 9.30 da gece uykusuna yatan çocuk 11 olmadan uyuyamıo 11 deki uykuyu yavaş yavaş 12 1 e mi çeksem
Benim kız da öyle hep az. Bugün sadece kahvaltıda 1 yumurtadan domatesli omlet yedi sadece bütün gün. BAşka hiç bişey yok yoğurt bile.
Mamasını bile bitirmiyor son günlerde. Bilmiyorum ki yaBenimkide gün boyu hicbisey yemedi nasil iştahlari acilacak bu miniklerin yaa
Napsak ki acaba iştahsızlık zor ciddenBenim kız da öyle hep az. Bugün sadece kahvaltıda 1 yumurtadan domatesli omlet yedi sadece bütün gün. BAşka hiç bişey yok yoğurt bile.
Ruşeym yoğurtta belli bile olmuyor ki nasıl anlıyor senin kuzu, yoğurt yedirmedigim zamanlarda kefir iciriyorum içine ekliyorum fark ettiğini de pek sanmıyorum :)Ruseymi neye kattiysam yemedi muzu asla yutmuyor meyve sebze asla.bazen et yiyor ama bazen agzina bile surmuyor keske istahi acilsa biraz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?