2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
balık yiyor,haftasonu yapıyorum palamut buğulama. meyveyi başlamayı denemedim genelde rende yapıp yogurduyla veriyorum.inşallah zamanla alışır
muzu şeftaliyi fln hem kolay yutuolar hem seviyolar bizim ki babası armut yerken bütünden ısırarak yiyo elma gibi gidip oğlumda ısırıo :)

balık yiyor,haftasonu yapıyorum palamut buğulama. meyveyi başlamayı denemedim genelde rende yapıp yogurduyla veriyorum.inşallah zamanla alışır

Insallah alisirlar elbet yyemeyi ogrencekler ilerde ama ne zorluklarla buyuyunce önünden alamiyosun..anneligin bu duygusu kotuymus hep aaç oldugunu dusunuyorum .

Aynı durum bizde de var normalde öğleden önce ve öğleden sonraları 1-1,5 saat kadar uyurdu şimdi sabahları uyumak istemiyor. Öğlene doğru iyice uykusu geliyor ve 2 saat bazen 2 saatten biraz fazla uyuyor ve gece uykusuna kadar bir daha uyumuyor. Şuan 10,5 aylık biraz erken oldu diye üzülüyorum ama normal mi acaba? Gerçi doğduğundan beri uykuyu hiç sevmiyor kızım ben ona bağlıyordum biraz da.

Evet hala mama veriyorum. süte geçsem mi ben de. ama hala çok iyi yemek yemiyor. gece 1 defa mama istiyor, vermezsen uyumaz ağlar. keşke bıraksa gece ama nasıl kesebilirim?
hm'ye bakacam sağol canım.
Canım valla benimkiler meme emerken gece bir kere uyanıp emiyorlar anne sütü bittikten sonra gece kalkmıyorlar ikisi de aynı davrandı, devam sütü aldım birkaç kez içmedi ikside çöp oldu tadını kokusunu beğenmiyorlar öğürüyorlar imkâni yok içeremedim.Iyi de oldu alışmadılar.

Ama bence yatmadan iyice doyursan tok olarak yatsa gece belki kalkmaz kalkarsada su versen sadece, acaba bilemedim ki tam da bişey söyleyemiyorum başıma gelmediği için.

Bugün 12de uyudu. 1 yaşında uyku aralığı ne olmalıymış? 14'te kalksa tam 5 saat aralıklarla uyuyacak
Hadi ya yavrum:))
Uyandı şimdi:/ diş mi acaba

Mama içip yatıyor. suyu denerim belki sağol canım. İyi olmuş evet ne güzel.

Bugün 12de uyudu. 1 yaşında uyku aralığı ne olmalıymış? 14'te kalksa tam 5 saat aralıklarla uyuyacak
Hadi ya yavrum:))
Uyandı şimdi:/ diş mi acaba
Uyku aralığı 5-6 saatmiş. Öğle uykusu 2-2,5 saat olmalıymış. Normalde uykusu iki saati geçerse uyandırın diyorlar ama artık o geçerli değil galiba

Kızlar acaba bebekleriniz gun içinde ne ne kadar yiyor yazabılırmısınız rica etsem bir gunluk menu yani. Benımkı hiç yemiyor gibi bir şey ama huysuzluk da yapmıyor aç degıl diye dusunuyorum ama yine de vitaminsiz kalacak diye korkuyorum.

bende bi kaç gündür tek uykuya mı geçmek istiyo die düşünüyodum 1 1.5 yaş civarı diye okumuştum. sabah 6.30da uyanıp anneme götürüyorum. 11de uyuyomuş normalde yarım saat uyurken 2 saate yakın uyumaya başladı bu ilk uykuyu. sonra 3 4 gibi uyuyodu şimdi onu uyumuyor. bu sefer dayanamayıp 6 7 arası uyuyor. sonra da 9.30 da gece uykusuna yatan çocuk 11 olmadan uyuyamıo 11 deki uykuyu yavaş yavaş 12 1 e mi çeksem

bnmkide çok az yiyo en az yediği gün sabah 1 yumurta sarısı
öğlen 2 kaşık çorba
1 muz
2 kaşık yoğurt

en çok yediği gün
1 yumurta sarısı, biraz kaşar, 2 3 zeytin, biraz ekmek, ıhlamur, 1çay kaşığı pekmez
öğlen 1 kase çorba
1 muz yarım şeftali veya değişik meyveler
1 kavanoz yoğurt

Canım bir günleri diğer günlerini hiç tutmuyor yani benimki öyle ama ortalama şöyle.

Sabah kahvaltı, kıymalı yumurta (yarım yumurta yarım ceviz kadar kıyma) bir dilim avakado ( gün aşırı) biraz keçi peyniri veya kaşar, biraz tam buğday ekmeği, tahin-pekmez.

Öğlen bir kase yoğurt (bir çay kaşığı ruşeym ekliyorum bazen) bir saat sonra yarım muz.
Iki üç saat sonra çorba (çoğunlukta tarhana oluyor )

Akşam biz ne yiyorsak bir iki ağzına aliyor ama tadımlık.

Yatmadan bazen kaşık maması yada kendi yaptığım irmikli muhallebi (yarım kase kadar) ve uyku.

Gün içinde bol su.

Benimki hep en az yedigi gun gibi niye alusmadilar ki cok stres yapiyorum

Ruseymi neye kattiysam yemedi muzu asla yutmuyor meyve sebze asla.bazen et yiyor ama bazen agzina bile surmuyor keske istahi acilsa biraz

Yok canım. Annene söyle sabah uyandığı saatten 5-6 saat sonra uyutsun. 2-2,5 saat uyuyup yine 5-6 saat uyanık kalırsa gece uykusu vakti geliyor zaten. Bizim de tek uykuda ikinci günümüz. İyi gidiyor çok şükür

Kızlar benim kızım da çok az yiyordu. Sabah yarım yumurta sarısı, öğlen tarhana çorbası, akşam muzlu irmik muhallebisi gibi. Ama iki gündür bunlarla doymuyor. Ben zaten yemekleri domatessiz yapıp yedirmeye çalışıyordum ama az yiyordu. İki gündür yemeye başladı. Bir anda bir şeyler oldu çocuğa.
Dün akşam bir buçuk köfte, beş altı patates kızartması yedi. Bu akşam da orta bir haşlanmış patatesin yarısıyla küçük dolma biberin içini yedi. Kan yapsın diye bol koymalı yapmıştım dolmayı. Peşine de küçük boy bir muz yedi. Şimdiye kadar koyduğum tabağı bitirmesi sayılıdır. Çok sevindim yedikçe. İnşallah bu sayede gece beslenmesini de bırakır

Ruseymi neye kattiysam yemedi muzu asla yutmuyor meyve sebze asla.bazen et yiyor ama bazen agzina bile surmuyor keske istahi acilsa biraz
Ruşeym yoğurtta belli bile olmuyor ki nasıl anlıyor senin kuzu, yoğurt yedirmedigim zamanlarda kefir iciriyorum içine ekliyorum fark ettiğini de pek sanmıyorum :)

Istahsiz çocuk çok zor büyük oğlumda çok çektim balık yağı da kullanıyorum ben doktorumuz 9.ayda başlattı iştah açma etkisi var diye duymuştum belki doktorunuzla konuşup sizde başlarsanız etkisi olur..Kolay gelsin hepimize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…