bizde sleepy bıraktık A101 bezine geçmiştik sleepy bile ebebekte 30 tl olmuş. 16 tl'idi. Şimdi sofia ile devam ediyorum ben. 4 paketi 60 oluyor. Günde kaka yoksa 3 kez falan değişiyoruz. Sleepy gibi çokda taşırmadı kakayı falan.
bizde sleepy bıraktık A101 bezine geçmiştik sleepy bile ebebekte 30 tl olmuş. 16 tl'idi. Şimdi sofia ile devam ediyorum ben. 4 paketi 60 oluyor. Günde kaka yoksa 3 kez falan değişiyoruz. Sleepy gibi çokda taşırmadı kakayı falan.
ben zaten hiçbirşeyde ayrım yapmadım bunlarda. çamaşırlar bizimle yıkandı, biberonlar normal bulaşık deterjanı ile.. Açıkcası hangi birine yetişeyim. o yüzden saldım çayıra mevlam kayıra bizimkisi maalesef :)
Anlamıyorum bu bezler niye hep arkadan tasırıyor Kakasını yapar yapmaz degıstırıyorum beklemiyorum kilosuna uygun bedeni alıyorum prima aldım dun yine tasırdı bir tek goon tasırmıyordu o da pişik yapıyor. Napıcam bılmıyorum canım sıkıldı
Evde zeytin ezmesi yaptım. Çekirdekleri elimle ayıkladım bir aparat varmış sanırım da o yoktu bende. Yaparken başlarım böyle işe, organik morganik birşey bulurum dedim ama yaptıktan sonra rengini görünce iyi ki yapmışım dedim. Piyasada genelde siyah renkte oluyor benimki koyu olmayan bir kahverengi oldu. Bir de zeytinci aileyiz güya. İlk defa yaptım.
Ben bugün orijinal şalgam bulunca oğluma içirdim kızlar:) Köfte ayrana ek Adana şalgam menüsü yaptık :)
Canım köftenin yanında ayran verme. Kırmızı et en kan yapan şey. Süt ürünleri demiri bağlıyor. Mesela sabah kahvaltısında pekmez veriyorsan peynir verme.
Bez konusunda da ben biraz takıntılıyım. Azıcık çiş yaptığı anda değiştiriyorum. Çünkü bezler zaten kimyasal dolu. Çişle birlikte iyice etkiler çocuğu diye hemen alıyorum. Zaten az bile yapsa o kokuyla duramam
Anlamıyorum bu bezler niye hep arkadan tasırıyor Kakasını yapar yapmaz degıstırıyorum beklemiyorum kilosuna uygun bedeni alıyorum prima aldım dun yine tasırdı bir tek goon tasırmıyordu o da pişik yapıyor. Napıcam bılmıyorum canım sıkıldı
Canım benim kızın kakasıuzun süredir taşacak kıvamda değil. Acaba çok mu sıvı besliyorsun? Yani yoğurt çorba muhallebi ağırlıklı mı besliyorsun evde pişen her yemeği mi yiyor ?
Canım benim kızın kakasıuzun süredir taşacak kıvamda değil. Acaba çok mu sıvı besliyorsun? Yani yoğurt çorba muhallebi ağırlıklı mı besliyorsun evde pişen her yemeği mi yiyor ?
Ah canım yemiyor ki sadece et tavuk o da azıcık bir kofte kadar yiyor su içmiyor hep anne sutu ama kakası cok sulu degıl sulu oldugunda bez emiyor katı olunca cıkıyor anlamıyorum
Kızlar uzun zamandır giremiyorum malum evdeki abla ameliyat oldu gelen diğer hanımefendi ile bağdaşamadık kızlarla forıst kamptayım :) bu hafta bir oyun ablası ile anlaştık haftada üç gün öğleden sonra gelecek ben evdeyken o çocuklarla ilgilenir ben biraz evi derler toparlarım diye düşündüm.
Yürüyen bebeklerimiz olmuş hayırlı olsun annelerine yeni maceralar yaşayacaklar :)
Hasta olan bebeklerimize acil şifa diliyorum. Bizde kızlarla burun akıntısı balgam öksürük yaşıyoruz büyüğü büyük oranda atlattı ama ufaklık ve benim geçmedi hala malesef. @ceross canım çok çok geçmiş olsun inşaallah bu süreç sonunda hayır getirir ve eşin sensiz geçirdiği günlerin sonunda kıymetini anlar tatlım.
Bebek bezi konusu konuşulmuş, hatırlarsınız ben bebek konusuna(hatta ötesinde kimyasala) takıntılıyım :) bahsedilen ürünleri zaten hiç kullanmadım. Huggies kullanıyordum malum Türkiyede satışı bitti molfixe geçtim ancak büyük kızıma 5 küçük 6 büyük geliyor 5+da rahat olmadı bir türlü bedenine oturmadı o sebeple yeni bez arayışına geçtim ve piyasada satılan bezler arasında minimum kimyasallılardan biri olan a101 soffio bebek bezini keşfettim. Bezin üzerinde içindekiler kısmı mevcut (bu birçok bebek bezinde olmayan bir Özellik o yüzden hep şirketleri arayıp içerik istemişimdir) isteyen araştırabilir. Büyük kızımda kullanıp memnun kalınca ufaklığa da onu aldım. Tavsiye ederim.
Temizlik olarak bahsetmiştim Arap sabunu kullanıyorum kıyafetleri için de boraks sodyum karbonat ve doğal fermente elma sirkesi. Evet lekeler çıkmıyor ama içim rahat :)
Ah canım yemiyor ki sadece et tavuk o da azıcık bir kofte kadar yiyor su içmiyor hep anne sutu ama kakası cok sulu degıl sulu oldugunda bez emiyor katı olunca cıkıyor anlamıyorum
liliyaa
canım sormuşsun yeni ynei okuyorum. Bebeğinin kilosu aşırı değil sadece bahsettiğin gibi az ek gıda tüketiyor olmasına rağmen son 2 ayda aldığı kilo fazla. Tespitin de doğru mama kilo aldırıyor. Bu kiloyu anne sütü ile alsa sorun değil ama mama ile alınca sağlıklı bulmuyorlar. Bu sebeple gün içinde mamayı azaltman sağlıklı bir geri dönüş sağlar diye düşünüyorum.
Yok gündüz 3 uyuyor işte. Hsonu genelde 2 uyuyor. Ama şöyle Bir şey var hiçi gideceğimizi bildiği işin mi bilmiyorum geç de yatsa erkenden kalkıyor. Gece uykusunu alamıyor diye düşünüyorum o yüzden ilk uyku gece uykusunu tamamlamak için uyuyor. Mesela akşam 22.30 da uyudu sabah 7.30 da bizimle kalkıyor ama uykuyu açamıyor sonra 1.30 -2 saat sonra tekrar uyuyor. 3 uyku uyumasında sakınca varmı acaba?
Sakınca yok ancak sağlıklı ve uzun süreli gece uykusu bebeğin huyuna iştahına herşeyine pozitif yansıyor bizde de durum bahsettiğin gibi allak bullak gün geçiriyordu çocuk akşam uykusunu erkene çekmeyi deneyebilirsin. Ben çok olumlu katkısını gördüm.
aslinda ilerde daha da zorlasiyor ayrilik ama konusmak anlasmak iletisim kurmak kolaylasiyor. cunku hepiniz goreceksiniz konusup size cevap vermeye basladilar mi tatlarindan yenmiyor.
İşe başladım ve Uzun zamandır giremedim, dolayısıyla yazılanları da okuyamadım-şimdilik..
umarım hasta olan bebek sayısı azdır, olanlara da acil şifalar diliyorum.
Ben işe başladığımdan beri gece uykularımız bölük pörçük oldu, eskiden 2 saatte bir uyanırdı, şimdi onu bile arar oldum artık uyku danışmanlarına danışacağım en son çare, yarım saatte bir uyanmaktan göz altı torbalarım dizime indi açlıktan uyandığını sanmıyorum, alışkanlık diye düşünüyorum. Gece her uyandıgında mama verince de bağırsaklarını ve midesini yorar diye korkuyorum. Ne yapsam bilemedim.. önerisi olan?
Tuzlu denedin mi canım? Artık yaşına yaklaştı nasılsa. Biraz tuz ekleyerek yedirmeyi denesene. Havuç püresi tatlı ya içine tuz da ekleyince sevebilir. Bir de bebekler balkabağını çok severmiş. Onu da dene istersen