2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Doğru yapmışsın kalıntılar ilik gibi sanki canım. Afiyet olsun kuzuya.
Sağol canım banada ilik gibi geliyo çünkü soğumaya bıraktığımda üstü yağ tabakası oldu ve o yağın tamamını çöpe aldım. Birde bunu nasıl tüketicem dün gece buzluktan buzdolabının üst kısmı +4e aldım öğlende dışarı çıkardım şimdi dışarda çözünmüş şekilde bekliyo birazdan tarhana çorbası yapıcam. Ben çorbanın tamamını ilik suyundan yapayım diye süt saklama poşetlerine 2 kepçe şeklinde koydum. Sen nasıl yapıyosun buz torbalarına koyup donmuş şekilde yaptığın çorbayamı ekliyosun?

Gelme imkanları demiyeyimde ben evdeyken kayinvalidemler gelmez annem hic gelme ihtimali yok yaa aciklamam yok daha dogrusu niye gelemediklerine dair bebeğim 15 gunlukten beri yanlizim tatile gittigimde bile kv oglumun butun yuku bendeydi sadece orda dedesi surekli dışarı goturuyordu terlik yalardi balkona emekleyerek giderdi oğlum kv pek umursamiyor daha genç ucretsize normalde ayrilmayip o bakacakti ama olmadı bana emzirme bile diyor .. hadi anneye anlatabiliyorsunda kv ne diyebilcem isin ucunda sevdigin adam var annemlerde goruyor halimi gaz diş her skntisi ni oglumun anlatiyorum sizde oyle buyudunuzvdiyip kapaniyor ne diyebilirim

Siringayla da cok zor besleniyor ki canim kilo alimi yok keske gelseler
Doktor birşey önerdi mi peki? Kilo çok mühim değil benimki de zayıf tartılmadı ama 8.5 civarıdır olsa olsa. Kan değerleri iyi çıkmıştı galiba. Bir gün azmet verme şırıngayla. Açılmasını bekle iyice. Mama/meme ister o da aç bırakmaz.
Ben alıştırma bardağı ile her sabah iki mandalina suyu veriyorum mesela. Sen önce sevdiği bir içecek belirle içine sonra biraz bisküvi falan eritip koyarsın.
Ben yere şeffaf ince plastik örtülerden aldım. Her defasında temizliyorum. Yemeyince eline veriyorum ekmeği döke saça onu yiyor. Bir domates dilimi, muz, incir ceviz barları, poğaça yapıyorum veriyorum eline. Durmak istemezse mama sandalyesine salıyorum yere ayıptır söylemesi bu defa yerdekileri yiyor. Üstü başı leş. Dişi de iki tane önde. Ekmeği ağzına götürürken ne versem kar. İstemezse zorlamıyorum bu defa onu da istemez diye.
Mutlaka bir meyveyi sever, içine avokado karıştırabilirsin. Kaşık sevmiyorsa dediğim gibi ağzı yüzü bırak yemek olsun. Bir dene.

Ben küp şeklinde çıkaracağım buz torbalarına koyup çorbayı yapmadan önce aynı senin yaptığın gibi buzdolabında onu çözdürüyorum. Ölçü olayı biraz suyun derişikliğine bağlı olarak değişir eğer derişikse yarıya yarı oranında yapıyorum ben seninde görüntü derişikse gibi yarı yarıya yapsan daha iyi olabilir. Yarasın kuzuya

Canım bence mesele senin kendi başının çaresine bakıyor olmanı onları alıştırmanda kitleniyor ne de olsa hallediyor diyorlar üstüne yatıyorlar ben öyle gördüm yani halbuki sen talepkar olsan inan ki işin rengi değişir.. Seni yalnız bırakmak için her iki tarafın da elle tutulur bahanesi yok sen bu kadar sıkıntı içindeyken bunu onların teklif etmesi lazım. Bu tutumu kendine reva görme canım darıldığını gönül koyduğunu muhtaç zamanında yalnız kaldığını yüzlerine vur bence. İnan bunlar zamanla sende birikir sonra daha kötü çıkar. Ayıp birşey değil ki istediğin zaten onların yapması gerekeni talep edeceksin.

Canım kolay gelsin mesajını okudum kendimi gördüm :) Benim kv yok eşimin üvey annesi kayinpederi bile göndermiyor aynı şehirde senede bir görüşüyoruz birbirimizi pek tanıdığımız söylenemez bdv yi okuyunca bu durumdan pek de şikayetçi değilim aslında :)

Annem her iki doğumumda da bir hafta kaldı yanımda sonra herşeyi eşimle yaptık..Giderken, sen kendi işlerini yapabiliyorsun bana ihtiyacın yok, baban kendi yemeğini temizliğini yapamaz dedi ve gitti :) Gidene dur demek adetim değidir benimde..Hatta ikinci gidişinde maşallah iyisin biraz toparla bir çocuk daha yap birlikte büyüsünler, ben 4 taneyi birlikte büyüttüm bir kızında olsa iyi olur dedi :)

Biz kendi kendine yetenler, her şartta her durumda güçlü görünenlerin kaderi bu..Yapacak pek bişey yok.Hepimize Allah yardım etsin..

Cok doğru söylüyorsun canim senelerdir eşimle birlikteyiz bi kere tartistigimizi bilmezdim çocuktan sonra hersey bana batar oldu en ufak olaylari bile buyutuyorum.. kv pek gelme taraftarı değil de kayinbabam calismaya basliycaksan annen gelsin diyor sadece okadar kayinvalidede krese vermek faydali diyip duruyor ... eşim bile herseyi yaparsın sen diyip çıkıyor bende kendimi oyle kabullendirdigim icin mutkajamutlaka yaparsın denilenbherseyi oncelikli olarak yapmaya calisiyorum ve daha sonra yoruldugumda bir guzel olmus nekadar yorulmussundur yerine senin yapacağını biliyorduk lafi cok zor oluyo son zamanlarda daha cok olustu bendede annemu hergun cagiriyorum ama malesef baban kendine bakamaz sen gel diyot

Annelerimiz(geneli) şunu gözden kaçırıyorlar:biz onlarla aynı standartta yetiştirilmedik ayrı bir ünv hayatı yaşadık bekar hayatı yaşadık velhasıl onların tattığından çok daha kapsamlı bir özgürlük tatmış olduk onlar evlendiklerinde çevredeki arkadaşları onlar gibi evliydi ve çocuk bakıyordu zaten bunun üzere yetiştirilmişlerdi çalışıyor olsalar dahi toplumun sosyolojik yapısı o yöndeydi ancak şimdi durum çok farklı, eve kapanıp kendini çocuğa adayıp çocuk bakmanın bizler için ne kadar alışılmadık ne kadar zor olduğunun hele ki ilk bebekte nasıl sudan çıkmış balığa döndüğümüzün hiç ama hiç farkında değiller.. Bizim durumumuzu kendi dönemleriyle kıyasladıkları için de bizi nasıl bir yalnızlığa ittiklerinin ve bu yalnızlığın bizi nasıl göçerttiğinin de farkında değiller. Belki de bunları yüzlerine vurmak lazım.. Bir şeyleri "yapabiliyor olmak" ayrı "yapmaktan keyif almak" ayrı. İnsan evladını yetiştirmekten keyif almalı. Ancak en muhtaç olduğumuz dönemde öyle yalnız kalıyoruz ki ondan bile keyif alamıyoruz. Allah yardımcın olsun canım ne diyim kelin ilacı olsa başına sürecek..

Valla sizlere masallah canim ellerinize saglik gercekten ben tek cocukla evde kafayi yiyorum ücretsiz bitince ne yaparim diye karalar bağladım resmen .. Aynı anneden bendede var baban kendine bakamaz lafi ne kadar üzücü bi durum venben burda caresizken ama yapacak hicbisey yok .. bu arada ablamin cocugunuda annem buyuttu ama bana gelince bişeyler oldu Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah

O anneden bende de varsize bu seneki halimi anlatsam valla içiniz bayılır :)büyük kızın okulu evden 400 metre ancak aradan yol geçiyor. Geçen sene servise verdik bu sene ben götüreyim dedim ortancayi da krese verelim dedik.Nitekim kreş bulduk 3 uyle sabah yola çıktım arabayla önce büyük sonra ortancayi bırakıp bebekle eve geldim ama 1 hafta sonra ortanca hastalandı yoruldu.olmiyck Daha çok küçük (tam 3 oldu)dedim ve vazgeçtim kreş işinden.bu sefer kaldı büyük.servise vereyim bari dedim servis tutturdumu sitenin içine girmem diye. Bi de 400 metre mesafe için yıllık 3000 tl ve 6 taksit demezlermi. Haydee güç bela 2500 e indiler inmesine ama içeri girmem diye inat etti servis şoförü. Yav zaten kapıya yürüme okula yurucek bu çocuk dedik.yok .zitlstik. sanada servisinede dedim .simddddiii ne oldu her sabah kalk 2 minik i hazırla arabaya koy bağla. Büyüğü okula bırak gel.çocukları tekrar 4 30 da okula götür gel.anam arayıp sormadı bile umrundami zaten ben başımın çaresine bakarım bi şekilde !!10 dk bırakacağım bir komsum yok kimsem yok.1 haftadır kafayı yicem dusunmekten ..buyrun burdan yakın. Ev işleri yemek çabası. Daha yeni sirtim yere geldi.denizimin annesi yakın olaydın sana birakirdim minikleri :))allah kimseyi yalnizlikla sinamasin.

Cok guzel yazmışsın ellerine yüreğine saglik canim icimi rahatlattin gerçekten soylediklerine ne denir çok dogru soylemissin .. ahh ahhh bu zamanlarda geçiyor ama hep ufakta olsa hasar bırakıyor ; ( ..

Ooy oyy annelik bu işte demekki Allah yardimcin olsun canım masallah diyelim sana bende bitane daha olsa bilmiyorum napardim :)

Doktor kilosuna hic takilmadi canim olabilir anne babada zayif dedi .. cocuk cok hareketli herhangi bir anormallik yoksa normal hersey dedi ama uzun suredir boyuda ayni onu ayrintili soramamisim aklım ucmus o an... herseyi her yolu deniyorum canim olumsuz dusunmeden yarin tekrar senin söylediklerini bi kes daha umutla uyguluyacam .. bizde 8 tane dis var 5 taneside yoldaymis yeme problemi bi sure daha devam eder dedi doktor. .. ama yaşına gircek hic istah li olmadı hicbiseyi yemedi sevmedi bugun balik yagina baslattim bakalim insallah onun faydasi olur

Ooy oyy annelik bu işte demekki Allah yardimcin olsun canım masallah diyelim sana bende bitane daha olsa bilmiyorum napardim :)
Biseycik olmuyor acıya alisiosun :)ben üniversitede Bile tek başıma okuyamayan ailemle gidip gelen biriydim bir zamanlar:))evlendigimde yumurta kirmasindan bihaberdim:))şimdi tam bir Suriyeli gibiyim:)))

Okuymadim geriden gelince .geçmiş olsun baba neden cezaevinde? Çok uzuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…