- 30 Mayıs 2016
- 1.936
- 2.663
- 133
Benimde kardeşimin kızına halen bakıyor annem yıllardır, sanırım güçleri sadece bir torun bakmaya yetiyor :) Canları sağ olsun diyelim canım başka bişey demeye gerek yok, öyle yada böyle geçiyorValla sizlere masallah canim ellerinize saglik gercekten ben tek cocukla evde kafayi yiyorum ücretsiz bitince ne yaparim diye karalar bağladım resmen .. Aynı anneden bendede var baban kendine bakamaz lafine kadar üzücü bi durum venben burda caresizken ama yapacak hicbisey yok .. bu arada ablamin cocugunuda annem buyuttu ama bana gelince bişeyler oldu Allah hepimizin yardimcisi olsun insallah
Canım yeminle yakın olsaydık seve seve alırdım küçükleri, bende yalnızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyorum apartmandaki bebekli kadınlara büyük çocukları okula göturürken küçükleri bana bırakın dedim herkese, yakında havalar iyice soğuyunca benim ev kreşe döner :))O anneden bende de varsize bu seneki halimi anlatsam valla içiniz bayılır :)büyük kızın okulu evden 400 metre ancak aradan yol geçiyor. Geçen sene servise verdik bu sene ben götüreyim dedim ortancayi da krese verelim dedik.Nitekim kreş bulduk 3 uyle sabah yola çıktım arabayla önce büyük sonra ortancayi bırakıp bebekle eve geldim ama 1 hafta sonra ortanca hastalandı yoruldu.olmiyck Daha çok küçük (tam 3 oldu)dedim ve vazgeçtim kreş işinden.bu sefer kaldı büyük.servise vereyim bari dedim servis tutturdumu sitenin içine girmem diye. Bi de 400 metre mesafe için yıllık 3000 tl ve 6 taksit demezlermi. Haydee güç bela 2500 e indiler inmesine ama içeri girmem diye inat etti servis şoförü. Yav zaten kapıya yürüme okula yurucek bu çocuk dedik.yok .zitlstik. sanada servisinede dedim .simddddiii ne oldu her sabah kalk 2 minik i hazırla arabaya koy bağla. Büyüğü okula bırak gel.çocukları tekrar 4 30 da okula götür gel.anam arayıp sormadı bile umrundami zaten ben başımın çaresine bakarım bi şekilde !!10 dk bırakacağım bir komsum yok kimsem yok.1 haftadır kafayı yicem dusunmekten ..buyrun burdan yakın. Ev işleri yemek çabası. Daha yeni sirtim yere geldi.denizimin annesi yakın olaydın sana birakirdim minikleri :))allah kimseyi yalnizlikla sinamasin.
Of of of bunun kışı da var, kıyamam yaa :/ Çok kötü olmuş. Söylediğinde çok haklısın işte insana 5 dklığına emanet edecek kimse olmaması çok koyuyor :/ Allah yardımcın olsun güç kuvvet versin.O anneden bende de varsize bu seneki halimi anlatsam valla içiniz bayılır :)büyük kızın okulu evden 400 metre ancak aradan yol geçiyor. Geçen sene servise verdik bu sene ben götüreyim dedim ortancayi da krese verelim dedik.Nitekim kreş bulduk 3 uyle sabah yola çıktım arabayla önce büyük sonra ortancayi bırakıp bebekle eve geldim ama 1 hafta sonra ortanca hastalandı yoruldu.olmiyck Daha çok küçük (tam 3 oldu)dedim ve vazgeçtim kreş işinden.bu sefer kaldı büyük.servise vereyim bari dedim servis tutturdumu sitenin içine girmem diye. Bi de 400 metre mesafe için yıllık 3000 tl ve 6 taksit demezlermi. Haydee güç bela 2500 e indiler inmesine ama içeri girmem diye inat etti servis şoförü. Yav zaten kapıya yürüme okula yurucek bu çocuk dedik.yok .zitlstik. sanada servisinede dedim .simddddiii ne oldu her sabah kalk 2 minik i hazırla arabaya koy bağla. Büyüğü okula bırak gel.çocukları tekrar 4 30 da okula götür gel.anam arayıp sormadı bile umrundami zaten ben başımın çaresine bakarım bi şekilde !!10 dk bırakacağım bir komsum yok kimsem yok.1 haftadır kafayı yicem dusunmekten ..buyrun burdan yakın. Ev işleri yemek çabası. Daha yeni sirtim yere geldi.denizimin annesi yakın olaydın sana birakirdim minikleri :))allah kimseyi yalnizlikla sinamasin.
bnm annemle evim yakın bebeği sabah bırakıp akşam alıyorum çalıştığım için 40 günlükten 3.5 aylık işe başlayana kdr tek baktım sadece ama bnde de hiç anne şu lazım ya da yardım lazım die çağıramam herşeye tek yetişmeye çalışırım yıpranılıo ama huy işte çağırsam annem gelmemezlik yapmaz koşa koşa gelir ama bn çağıramam :)Canım kolay gelsin mesajını okudum kendimi gördüm :) Benim kv yok eşimin üvey annesi kayinpederi bile göndermiyor aynı şehirde senede bir görüşüyoruz birbirimizi pek tanıdığımız söylenemez bdv yi okuyunca bu durumdan pek de şikayetçi değilim aslında :)
Annem her iki doğumumda da bir hafta kaldı yanımda sonra herşeyi eşimle yaptık..Giderken, sen kendi işlerini yapabiliyorsun bana ihtiyacın yok, baban kendi yemeğini temizliğini yapamaz dedi ve gitti :) Gidene dur demek adetim değidir benimde..Hatta ikinci gidişinde maşallah iyisin biraz toparla bir çocuk daha yap birlikte büyüsünler, ben 4 taneyi birlikte büyüttüm bir kızında olsa iyi olur dedi :)
Biz kendi kendine yetenler, her şartta her durumda güçlü görünenlerin kaderi bu..Yapacak pek bişey yok.Hepimize Allah yardım etsin..
buraya yazacak vaktin yoktur biz tek bebişe zor yetişirken :) nasılsınAhanda burdayim:))saol canım ya çok thanks
Annem de giderken baban bilet aldı ama gitme dersen gitmem dedi demeyeceğimi çok iyi biliyordu :) 40 günlük bebe bana koca çocuk gibi geliyor :) bir haftalıkken ilk oğlumu tek başına yıkadıgimda Allahım ölmesin diye dualar edip hüngür hüngür ağlamıştım, ben olsaydım hayatında hiç bebek yıkamamış kızımı asla yalnız bırakmazdım herkesin karakteri farklı, ama noldu ben dimdik ayakta kalmayı öğrendim geçen yakın arkadaşım 35 haftalık erken doğum yaptı 2.kilo bebek birazda ödem atmış maşallah sağlıklı ama çook minik birlikte yıkadık, bir ara annesi gözlerini elleriyle kapatmıştı :) Herşey geçiyor hayat böyle işte öğrene öğrene ilerliyoruz bilmediğimiz yollardan..bnm annemle evim yakın bebeği sabah bırakıp akşam alıyorum çalıştığım için 40 günlükten 3.5 aylık işe başlayana kdr tek baktım sadece ama bnde de hiç anne şu lazım ya da yardım lazım die çağıramam herşeye tek yetişmeye çalışırım yıpranılıo ama huy işte çağırsam annem gelmemezlik yapmaz koşa koşa gelir ama bn çağıramam :)
Kizlar dogum gununu kutlayanlar kutlayacaklar bebislerin saglikli uzun omurleri olsun insallah..bizimde bugun dogum gunumuz ama kutlama yapamayacagiz..malum babamiz cezaevindehaftaya olur mu kutlama su an hicbirsey dusunemiyorum..
Bizimkide sabah dustu yururken agzi fayansa geldi ust dudak sisti kan oturduRabbim beterimden saklasin kuzulari...
Uyusa çok daha fazla kilo alır ama her Bebek farklı işte elimizde değil kiTesekkurler canim bundan sonra oyle yapayim uykusuzluk bizdede var dun doktor azi dislerde yolda geliyor bi sure daha uyku yok size dedi
Canım Demir kullanıyor musunuz? Demir de iştah açıyormuş. Sabahları versen, gün içinde acıktırır belkiAcmiyor canım mumkun degil actirmak .. ustune bide kayinvalidemler surekli siringayla besleme olayima takmis haldeler.. oglumu o sekilde besledigim halde kilosunu goruyoruz. Askere giderkende siringa istiyecek diye sakaya vuruyorlar .. insallah artirir canim bugun başladik bakalim balik yagina
Ahh bunlar ne yerinde tespitler :) 32 yaşına kadar özgürlüğün dibine vurup dünyayı gezerken bir anda betona çarpmış gibi oldum çocuk doğurunca.Annelerimiz(geneli) şunu gözden kaçırıyorlar:biz onlarla aynı standartta yetiştirilmedik ayrı bir ünv hayatı yaşadık bekar hayatı yaşadık velhasıl onların tattığından çok daha kapsamlı bir özgürlük tatmış olduk onlar evlendiklerinde çevredeki arkadaşları onlar gibi evliydi ve çocuk bakıyordu zaten bunun üzere yetiştirilmişlerdi çalışıyor olsalar dahi toplumun sosyolojik yapısı o yöndeydi ancak şimdi durum çok farklı, eve kapanıp kendini çocuğa adayıp çocuk bakmanın bizler için ne kadar alışılmadık ne kadar zor olduğunun hele ki ilk bebekte nasıl sudan çıkmış balığa döndüğümüzün hiç ama hiç farkında değiller.. Bizim durumumuzu kendi dönemleriyle kıyasladıkları için de bizi nasıl bir yalnızlığa ittiklerinin ve bu yalnızlığın bizi nasıl göçerttiğinin de farkında değiller. Belki de bunları yüzlerine vurmak lazım.. Bir şeyleri "yapabiliyor olmak" ayrı "yapmaktan keyif almak" ayrı. İnsan evladını yetiştirmekten keyif almalı. Ancak en muhtaç olduğumuz dönemde öyle yalnız kalıyoruz ki ondan bile keyif alamıyoruz. Allah yardımcın olsun canım ne diyim kelin ilacı olsa başına sürecek..
Cok sagol canim..bundan 8 yil once bi kavgaya karismisti onun cezasi geldi maalesef..halbuki itiraz etmistik vs ama pat diye onumuze cikti yillar snra..Okuymadim geriden gelince .geçmiş olsun baba neden cezaevinde? Çok uzuldum
Aminnn canim insallah tum kuzularimizin :)Doğum günü kutlu olsun hayatta hep yüzü gülsün insallah
Canım Demir kullanıyor musunuz? Demir de iştah açıyormuş. Sabahları versen, gün içinde acıktırır belki
Hehe aynen :) bende 14 yaşında ayrıldım baba evimden 26da büyük kızı doğurana kadar özgür kızdım :)Ahh bunlar ne yerinde tespitler :) 32 yaşına kadar özgürlüğün dibine vurup dünyayı gezerken bir anda betona çarpmış gibi oldum çocuk doğurunca.
Annem beni 22 yaşında doğurmuş, işe başlayınca emmiyor deyip iki aylıkken emzirmeyi bırakmış. Dünyadan haberi yokmuş. Onların dünyasında iş sahibi olunur, evlenip çocuk doğurulur mantığı var. Yıllarca neden çocuk istemediğimi anlayamadı bile.
Ben bebeğimi emzireceğim diye kendimi parçaladım. Süt pompasının içine kan akıyordu artık. Oysa biz pirinç unuyla büyümüşüz. Şekerin zararı bile bilinmiyormuş. Aah ah
Yalandan emmek konusuna katılıyorum. Ama yalnız gecmıste degıl gunumuzde de var malesef. Çevremde kızımın yaşlarında bebegı olan bırcok tanıdığım var.İnanın ek gıdayı oyle abartıyorlar ki cocuk emzik niyetine sadece uyurken ıkı fırt cekip bırakıyor. Sorsan emzırıyorum diyor anne sutunden dem vuruyorlar. Hatta ben sutumu sagıp verdıgım için meme emmiyor mu niye de kucumser kınar ifadeler hep yuzlerınde. Gecmıste tamam ama bu devirde sutu olan hele ki emen bebekler anne sutunden mahrum kalınca cok uzuluyorumHehe aynen :) bende 14 yaşında ayrıldım baba evimden 26da büyük kızı doğurana kadar özgür kızdım :)
Tespitinde de çok haklısın annelerimizin genelinin emzirmek gibi bir derdi yokmuş. Ver mamayı pirinç ununu arı mamayı çorbayı kafasında yetiştirmişler ve hala o kafadalar :) annemde bende 2 aylıkken ek gıdaya başlamış 8 ay emmişim(yalandan emmek ek gıda öyle çokmuş ki) kardeşler arasında en çokta ben emmişim : D hey gidi hey.
Canım Demir kullanıyor musunuz? Demir de iştah açıyormuş. Sabahları versen, gün içinde acıktırır belki
Of of of bunun kışı da var, kıyamam yaa :/ Çok kötü olmuş. Söylediğinde çok haklısın işte insana 5 dklığına emanet edecek kimse olmaması çok koyuyor :/ Allah yardımcın olsun güç kuvvet versin.
:)valla işte anlattigim gibi canım kosturmaca sürekli.bana acilen iyi bir konu komşu lazım :)sağlıgimiz yerinde cok şükür napalım..buraya yazacak vaktin yoktur biz tek bebişe zor yetişirken :) nasılsın
AH canım sen eli öpülecek annesin biz çıkar emir yapıyoruz sen sağıp vermeye uğraşıyorsun bu insanları anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum ben senin gibi insanı görsem gıpta ile bakarım... Çok haklısın ben de çevremde çok görüyorum sanki çocuk yiyip şişince başları tavana eriyor garibanlar zaten ömürlerinde iki yıl emecekler anneler onu bile çok görüyor..Yalandan emmek konusuna katılıyorum. Ama yalnız gecmıste degıl gunumuzde de var malesef. Çevremde kızımın yaşlarında bebegı olan bırcok tanıdığım var.İnanın ek gıdayı oyle abartıyorlar ki cocuk emzik niyetine sadece uyurken ıkı fırt cekip bırakıyor. Sorsan emzırıyorum diyor anne sutunden dem vuruyorlar. Hatta ben sutumu sagıp verdıgım için meme emmiyor mu niye de kucumser kınar ifadeler hep yuzlerınde. Gecmıste tamam ama bu devirde sutu olan hele ki emen bebekler anne sutunden mahrum kalınca cok uzuluyorum
Canım azı dişi öyle çıkar normal o et parçası, hadi geçmiş olsun diyelim. Böyle hızlı gelmesi iyi olmuş en azından geçip gidecek. Azı dişi dönemi aşırı huysuzluk yapar canım ishal yapar bebek zırnık yemek yemek istemez senin oğlanın bu halleri dişten kaynaklı da olabilir. Şayet normalin üstünde huysuzluk farkedersen kesinlikle ver yazık kuzuya o ağrıya dayanmak ne zor..Canim ya bisey sorcam ben cok nadir calpol verdim ogluma fakat 4 azi dişi birlikte çıkacak gözüküyor azi dişlerin cikarkenki görüntüsü digerlerine hic benzemiyor normal mi bu .. minik mor sis et parcasi gözüküyor agrili midir calpol vermeli miyim oglumun huzursuzlugu herzamanki gibi ondan pek anlayamadım fakat ağzında bugün minik mor sislikleri farkettim bide herzamanki dis cikarirken ki gicirdatmasindan daha fazla yapıyor
Bnm kızım aşırı şişip morarıp bi de kanadıgı oluyo çıkarken,şıan ben de azı dişle mücadele ediyorum çok fena bnm kız ztn her dişi olaylı çıktı..Canim sizinde azi disleri çıkıyordu sanki .. benim oglumun bugun damak yuvarlak minik top gibi sismis icinde mor kucuk et parcasi gözüküyor sizinde öyle mi diger dislerde hic boyle bir görüntü yoktu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?