2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Haftasonu biz de 1 yaş göz kontrolüne gittik. Astigmat ve hipermetrop muş hala 2 numara civarında ama şu an için normal kabul ediyoruz dedi doktor ve zamanla düzelir dedi. 2 yaşında tekrar çağırdı eğer azalmışsa gerek kalmaz gittikçe kaybolur ama artış olursa veya sabit kalırsa gözlük düşünmeye başlarız dedi. Babası da ben de gözlük kullandığımız için yatkınlık vardır belki bilemiyorum. Allah dermansız dert vermesin bunlar halledilebilir diye düşünüyorum.

Aynen canım maalesef.. aminn

Dürüst olmak gerekirse benim nacizane görüşüm tabi ki benim bakış açımdan farklı düşünen kimseyi rencide etmeden ama aynı zamanda bu konuya farklı bir bakış açısı ile değinmeye çalışarak ve benim gibi her birinizin geçerli fikrini göz önüne alarak gerçekten ne söylemek istediğimi unuttuğumu düşünüyorum

Kızlar ya inanılmaz mutluyum
Öğlen işten geldim, kızım geldi bana sarıldı. Ondan sonra sürekli sarılıyor, bir de pıt pıt vuruyor eliyle. Tabi eli sırtıma kadar yetişmediği için omzuma ancak vurabiliyor :) Oyun oynuyoruz sarılıyor, yanımda otururken sarılıyor. Çook güzel bir gündü :) Önceden de sarılıyordu tabii ama bu sefer tüm gün boyunca sarıldı :) 19.30’da da uyudu. Bugün bana jest yaptı yani

Bizim bebek de değil 6 yaşındaki abisinde çıktı astigmat ama dr bu gerileyecek bişey değil ilerler gözlük ilerlemesini yavaşlatır sadece dedi ben uzun seneler hastanede çalıştım takıntılıyım tek doktorla yetinmem 3 doktora gittim ikisi prof ve aynı şeyi söylediler gözlük ve kapatma tedavisi şart ve 6 ayda bir kontrol gerekli artık dediler 18 yaşına kadar tefavisi yok ondan sonra lazerle tedavi edinebilecekmiş ancak..Acaba senin bebek olduğu için mi öyle söylediler maalesef bu gerileyecek bişey değilmiş ilerlemeyi yavaşlatmaya çalışacağız..Genetik yatkınlık en önemli faktörmus işin ilginci bizde gözlük takan da yok.

Ne kadar güzel olmuş harikasınız ilk kez duydum nasıl bir şey ay kumu?
Bildiğimiz un yağ karışımı canım kinetik kum da deniyor adına , oyun hamuru gibi değil dağılıyor ama kalıplara koyunca şekiller çıkartılabiliyor.. Ben yarım ölçüyle yaptım tarçını sanırım renk için kullanıyorlar ben onun yerine gıda boyası koydum

Eklentiler

• 55702785-523D-45C9-B6F3-0D2FE4A40BA4.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 40
Ne güzel kaliteli zaman geçirmişsiniz:) amma da önlem almışsın halbuki:)) o önlük nereden? Bide kumun tarifini rica edebilir miyim müsait zamanında?
Önlük ikeadan canım.. Tarif piapolyadan ben yarım ölçüyle yaptım tam ölçü çok oluyor sanki , tarifteki tarçını bildiğim kadarıyla renk için koymuşlar ben onun yerine gıda boyası koydum

Eklentiler

• A0525C41-F677-4944-82C5-F549C7AC4FED.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 41
inşallah ben de bunu başarabilirim. ona verebileceğimiz en güzel hediye sağlıklı yaşam alışkanlıkları... mümkün olduğunca, imkanım ve becerim yettiğince doğal beslenen ambalajlı gıdalardan uzak olsun istiyorum.insallah becerebilirim ben de...

çocukken olan gözlük kullanınca ilerlemiyor diye biliyorum

evet kesinlikle ortam karakter mizac hepsi etkili.

evet haklisin yani ordaki soylemim cok yanlis oldu. haydi marleti dolduralim sepete herseyi almakta ozgursun gibi bisey anlasildi sanirim. yani ben biraz oyuna ceviriyorum market alisverisini. burnumdan getirmesin diye. soruyor bunuda koyalimmi bunuda koyalimmi diye sonra bir bakiyorum sormadan gidiyor reyondan alip alip sepete dolduruyor. oyle ozguvenli yapiyorki bunu hosuma gidiyor. o ozguveni kirmak istemiyorum ama dedigin gibi ozguvenli yetistirmekle simarik yetistirmek arasindaki cizgiyi bilmek gerek.

O yüz eciş bücüş oluyo ama yine de istyo,kahveyi seviyo dediğim kızım bi 2 kere içmiştr oğlum günde 3 te 1 fincan içiyo :) sodaya bebekler meraklı oluyolar aslında bnm gördüğüm:)
Vay maşallah oğlan bayağı kahveci :) aynen geneli sodayı çok seviyor benim ufaklıkta sevecek gibi aynen dediğin gibi yapıp suratı içti çünkü bir sefer :)

Ne mutlu sana

Seçtiği illa alınacaksa zararlı şeylerden nasıl vazgeçiriyorsun?
Seçtirmeyerek :) sabote ediyorum seçme anında :) mesela anlıyorum ki tam ilgisini birşey çekti alacak hemen sesimi tizleştirip aaaaa inanmıyorum Ayşe Serra bak gördün mü şurada fındık badem var koş alalım diyorum elinden tutup o da o aşkla koşuyor hadi alalım diyorum ve gerideki sayfa kapanıyor :)

Kızlar bugün bizim için kötü bir gün oldu. Eşimin çalıştığı firma Turkiyeden çekilme kararı almış tazminatlarını ödeyerek işten cikaracaklar. Inşallah hakkımızda hayırlısı olsun. 2019 daha da sert geçecek diyorlar. Ama KRIZ yok tabi kim sorarsa KRIZ yok demeliymisiz banka öyle diyor. Ekonomi süper....

bide benim demek istedigim bilincustu egitim degil. bilincaltini nasil kodladigimiz onemli. bu konuda hala okuyor arastiriyorum. hani "sadece birtane alma hakkin var" derken yada bu zararli karnin agirir veya buyuyemezsin veya sismanlarsin hasta olursun derken bilincustunde cocuklarimizi kisitliyoruz egitiyoruz yonlendiriyoruz evet ama bilincaltina hangi mesaji kodluyoruz. ? derin mesele bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…